Beginpagina Nieuws Mes gaat in bedrijventerreinen in de regio

Mes gaat in bedrijventerreinen in de regio

4 min leestijd
0
muurschildering

De regio Arnhem-Nijmegen gaat flink snoeien in het aanbod van bedrijventerreinen. Volgens de gemeente Arnhem blijkt uit onderzoek dat er in de regio 367 hectare beschikbaar is. De vraag rond 2025 ligt rond de 220 hectare.

Dit geldt voor industrie, kantoren en de perifere detailhandel zoals winkels op bedrijventerreinen zoals bouwmarkten en tuincentra. Probleem is dat het aanbod niet aansluit bij wat ondernemers zoeken. Vraag en aanbod passen niet bij elkaar”, laat de gemeente weten.

Keuzes

De Arnhemse wethouder Ron König zegt dat het noodzakelijk is om keuzes te maken. “Het bestaande en in
sommige gevallen verouderde en versnipperde aanbod van terreinen, staat economische groei en nieuwe gewenste ontwikkelingen in de weg.”

Het plan is om in de regio terreinen waar geen vraag naar is uit de markt te halen. Een meerderheid van de gemeenten en de provincie Gelderland steunen dit plan. Het doel is dat in 2021 alles weer in evenwicht is, zodat er nog meer ruimte komt voor economische ontwikkeling in de regio Arnhem-Nijmegen.

Bestemming

In september 2018 wordt bepaald welke terreinen verdwijnen. Daar kunnen de eigenaren nog tot en met 2020 de tijd krijgen om de terreinen te verkopen en te ontwikkelen. Als dat eind 2020 niet gelukt is, wordt de bestemming bedrijventerrein eraf gehaald.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Wolf gesignaleerd op de Veluwe

Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts van Wolve…