Beginpagina Nieuws Jansen en Janssen uitgenodigd in Museum Arnhem

Jansen en Janssen uitgenodigd in Museum Arnhem

4 min leestijd
0
Mondriaan

Museum Arnhem houdt zondag de Janssendag als uitsmijter van de tentoonstelling Pierre Janssen | In de greep van de kunst. Deze dag is een samenwerking met de woningbouwverenigingen Volkshuisvesting en Portaal. Huurders met de naam Jans(s)en zijn uitgenodigd om op zondag 15 oktober van 11:00 tot 17:00 uur gratis een bezoek te brengen aan Museum Arnhem.

Op de Janssendag kunnen bezoekers gratis aansluiten bij de rondleidingen om 13:00 en 14:00 uur. Ook kunnen ze tussen 11:00 en 17:00 uur zelf aan de slag in de Kunstklas. Jansen is de meest voorkomende achternaam in Arnhem, dus de woningbouwverenigingen zullen ongetwijfeld veel huurders hebben met die naam.

Levendig

Oud-directeur (1969-1982) en Arnhemmer Pierre Janssen wist als geen ander nieuwe groepen mensen te bereiken en naar het museum te halen, aldus Museum Arnhem. Hij voerde vaak een levendig gesprek over kunst, waarin hij bezoekers liet praten en vertellen wat ze vonden. Ook had hij een eigen kunstprogramma op tv.

In de jaren zestig zat half Nederland aan de buis gekluisterd als hij gepassioneerd vertelde over (beeldende) kunst in het AVRO programma Kunstgrepen (1959-1972). Voor veel generaties zal het tv-moment met Pierre Janssen de eerste kennismaking met kunst zijn geweest.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer in Nieuws

Bekijk ook

Wolf gesignaleerd op de Veluwe

Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts van Wolve…