Connect with us
Arnhem Centraal

Nieuws

Nieuw plan voor een extra plein in het Korenkwartier

De afgelopen jaren zijn er een hoop ontwikkelingen in en rondom het Korenkwartier. Maar de laatste 20 jaar zijn er ook gebieden helaas verrommeld en ver­loederd. Denk bijvoorbeeld aan het pand waar onder meer Pinokkio en Aspenvalley in zitten. Twee Arnhemmers zijn op het idee gekomen om een gedeelte te slopen en er een plein van te maken.

Kaf en ’t Koren

Het gebied tussen de Korenmarkt en de Rijnstraat is een zorgpuntje voor de twee Arnhemmers Bart Lucassen en Rik Catau. “Het Kaf is één van de oudste buurten in Arnhem met prach­tige, karakteristieke oude pakhuizen. Helaas zijn die nu nog niet goed zichtbaar omdat dit gebied volgebouwd is. Door het creëren van een nieuw pleintje in het Korenkwartier wordt het gehele gebied veiliger, toegankelijker én aantrekkelijker”, aldus Bart Lucassen.

Door een pleintje daar te ontwikkelen zullen deze panden beter zichtbaar zijn. “De karakteristieke panden in de Luthersestraat, Varkensstraat en Munterstraat worden zichtbaar en zes straatjes en steegjes komen direct uit op het pleintje. Met het Lutherspleintje behoudt het Korenkwartier zijn intimiteit en krijgt het tegelijkertijd meer ruimte voor het uitgaanspubliek”, vertelt Lucassen.

Lutherspleintje

“Op de plek waar we het Lutherspleintje willen ont­wikkelen, staat nu een groot pand zonder enige monumentale waarde. Sterker nog, deze aanbouw uit 1958 geeft het gebied juist een rommelige en verloederde uitstraling. Dus, niet alleen krijgen we met dit plan een mooi nieuw plein, maar ook verdwijnt een groot, lelijk en gesloten gebouw!”, steltRik Catau.

“Om van het Lutherspleintje een succes te maken voor het gehéle Kaf, streven we naar de betrokkenheid van alle omliggende ondernemers die iets willen bijdragen. Dus ook de ondernemers die niet direct aan het pleintje liggen kunnen meeprofiteren. We streven naar een gezamenlijke aanpak die verder gaat dan de inrichting en aankleding. Het Lutherspleintje kan een etalage vormen voor het gehele Kaf. Juist dan wordt het een dynamische ruimte, waar beleving voorop staat”, verwacht Catau.

Leegstand

Pandeigenaar Ron Verheij heeft belangstelling voor het plan. Hij worstelt al een tijdje met de leegstaande ruimte. Vroeger zaten er vooral discotheken in het pand. Verheij is bereid om zijn panden rondom het toekomstige Lutherpleintje op te knappen. Of het pleintje ook gaat komen, blijft de vraag. Eerst moeten Bart en Rik maandag het plan presenteren in de gemeenteraad. Daar kunnen de raadsleden en het College van Burgemeester en Wethouders reageren op het plan.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Matig Vitesse onderuit in Zwolle

Groningen Votesse
Foto: Björn Kummeling

Vitesse verloor zondagmiddag met 4-2 op bezoek bij FC Groningen. De Arnhemmers kwamen twee keer op voorsprong, maar dat bleek niet voldoende voor de winst.

Een eigen doelpunt van Kasper Larsen en een benutte strafschop van Tim Matavz werden ongedaan gemaakt door een bizar eigen doelpunt van Fankaty Dabo en doelpunten van Oussama Idrissi, Mimoun Mahi en Tom van Weert.

Doelman Jeroen Houwen maakte zondag in Groningen zijn debuut in het betaald voetbal. Hij verving de licht geblesseerde Remko Pasveer.

Voorsprong

In een saaie eerste helft kwam Vitesse na ruim een half uur op voorsprong. Bruns zag zijn inzet door Kasper Larsen over de eigen doellijn gewerkt worden: 0-1. Na rust werd het duel levendiger. Chelsea-huurling Fankaty Dabo schoot de bal vanaf de zijlijn zo het eigen doel in: 1-1. Daarna benutte Matavz een strafschop (1-2) en kwam de thuisploeg snel weer op gelijke hoogte, toen invaller Idrissi de bal beheerst binnen schoof: 2-2.

Mahi, net als Idrissi vorige maand uit de selectie van Groningen gezet wegens wangedrag, bezorgde zijn ploeg uiteindelijk de zege. Eerste rondde hij knap zelf af (3-2) en even later gaf hij de assist bij de 4-2 van Tom van Weert. Ondanks een tweede gele kaart en dus rood voor Ludovit Reis kwam de Groningse zege niet meer in gevaar.

Meer nieuws? 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Voorbeschouwingen FC Groningen – Vitesse

Vitesse reist zondag 19 november af naar het Noorden van Nederland. FC Groningen is de tegenstander. Henk Fraser heeft vertrouwen in de ontmoeting tegen de Noorderlingen: “Het is nooit simpel in Groningen, we rekenen ons vooraf dus absoluut rijk. We hebben vertrouwen in onze eigen kwaliteiten en ik ben er van overtuigd dat wij de drie punten mee naar Arnhem gaan nemen.”

Vitesse is dit seizoen met name buitenshuis bezig aan een sterke serie. “Goede resultaten geven een fijn gevoel. Als we kijken naar de huidige statistieken, dan mogen we zeggen dat we op de ranglijst staan waar we horen. Toch hebben wij het gevoel dat we omhoog moeten kijken en we voor een betere positie moeten gaan.” Vitesse reist met een grote aanhang richting Groningen. Zo’n 510 supporters nemen plaats in het gastenvak. De vorige vijf ontmoetingen in de Eredivisie tussen Vitesse en FC Groningen op een rijtje.

21 januari 2017              FC Groningen vs Vitesse                1-1

1 oktober 2016               Vitesse vs FC Groningen                1-1

20 maart 2016                FC Groningen vs Vitesse                0-3

4 oktober 2015               Vitesse vs FC Groningen                5-0

4 april 2015                    Vitesse vs FC Groningen                1-1

Morgen een uitgebreid verslag over de wedstrijd FC Groningen – Vitesse

Meer nieuws?

mom in balance

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Airbornegemeenten nemen al na acht maanden afscheid van manager Airborneregio

Airborne at the Bridge
Foto: IHVA

De samenwerkende airbornegemeenten (waar Arnhem ook een onderdeel van is) nemen per direct afscheid van hun manager Airborneregio, Hedwig Kauffman. Reden is een verschil van inzicht in de wijze waarop de opdracht om tot een betere samenwerking en profilering van de airborneregio te komen, wordt ingevuld. De pas in maart 2017 aangenomen Hedwig Kauffman moet al binnen acht maanden het podium verlaten.

Niet helemaal blij

Hoewel de eerste stappen richting het versterken van de samenwerking en het profileren van de regio zijn gezet constateren beide partijen dat het beter is dat de samenwerking nu wordt beëindigd. Beide partijen kijken desondanks met een goed gevoel terug op de afgelopen maanden, waarin Hedwig Kauffman een positieve en belangrijke rol heeft gespeeld. De wens en ambitie van de regio om de samenwerking te intensiveren en uit te breiden staat nog steeds overeind. Voorop staat dat er een belangrijke opgave ligt om de regio te versterken en de kansen te verzilveren die het gedeelde Airborneverhaal de regio biedt. De belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog 1940-1945) en de Slag om Arnhem groeit immers nog altijd.

Hoe en op welke wijze het vertrek van Kauffman wordt opgevangen is nog onbekend.

Meer nieuws? 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair