Connect with us

Nieuws

Nieuw plan voor een extra plein in het Korenkwartier

De afgelopen jaren zijn er een hoop ontwikkelingen in en rondom het Korenkwartier. Maar de laatste 20 jaar zijn er ook gebieden helaas verrommeld en ver­loederd. Denk bijvoorbeeld aan het pand waar onder meer Pinokkio en Aspenvalley in zitten. Twee Arnhemmers zijn op het idee gekomen om een gedeelte te slopen en er een plein van te maken.

Kaf en ’t Koren

Het gebied tussen de Korenmarkt en de Rijnstraat is een zorgpuntje voor de twee Arnhemmers Bart Lucassen en Rik Catau. “Het Kaf is één van de oudste buurten in Arnhem met prach­tige, karakteristieke oude pakhuizen. Helaas zijn die nu nog niet goed zichtbaar omdat dit gebied volgebouwd is. Door het creëren van een nieuw pleintje in het Korenkwartier wordt het gehele gebied veiliger, toegankelijker én aantrekkelijker”, aldus Bart Lucassen.

Door een pleintje daar te ontwikkelen zullen deze panden beter zichtbaar zijn. “De karakteristieke panden in de Luthersestraat, Varkensstraat en Munterstraat worden zichtbaar en zes straatjes en steegjes komen direct uit op het pleintje. Met het Lutherspleintje behoudt het Korenkwartier zijn intimiteit en krijgt het tegelijkertijd meer ruimte voor het uitgaanspubliek”, vertelt Lucassen.

Lutherspleintje

“Op de plek waar we het Lutherspleintje willen ont­wikkelen, staat nu een groot pand zonder enige monumentale waarde. Sterker nog, deze aanbouw uit 1958 geeft het gebied juist een rommelige en verloederde uitstraling. Dus, niet alleen krijgen we met dit plan een mooi nieuw plein, maar ook verdwijnt een groot, lelijk en gesloten gebouw!”, steltRik Catau.

“Om van het Lutherspleintje een succes te maken voor het gehéle Kaf, streven we naar de betrokkenheid van alle omliggende ondernemers die iets willen bijdragen. Dus ook de ondernemers die niet direct aan het pleintje liggen kunnen meeprofiteren. We streven naar een gezamenlijke aanpak die verder gaat dan de inrichting en aankleding. Het Lutherspleintje kan een etalage vormen voor het gehele Kaf. Juist dan wordt het een dynamische ruimte, waar beleving voorop staat”, verwacht Catau.

Leegstand

Pandeigenaar Ron Verheij heeft belangstelling voor het plan. Hij worstelt al een tijdje met de leegstaande ruimte. Vroeger zaten er vooral discotheken in het pand. Verheij is bereid om zijn panden rondom het toekomstige Lutherpleintje op te knappen. Of het pleintje ook gaat komen, blijft de vraag. Eerst moeten Bart en Rik maandag het plan presenteren in de gemeenteraad. Daar kunnen de raadsleden en het College van Burgemeester en Wethouders reageren op het plan.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Leerlingen Jan Ligthartschool halen €1750,- op voor Stadsboerderij Presikhaaf

Foto: Stadsboerderij Presikhaaf

De medewerkers van de Stadsboerderij Presikhaaf zijn blij met het ingezamelde bedrag van €1750,- van de leerlingen van Jan Ligthartschool. Ze haalde geld op via een jaarlijkse sponsorloop.

De kinderen van Jan Ligthartschool hebben een bedrag van €1750,- opgehaald via een jaarlijkse sponsorloop. Dit geld is gedoneerd aan Stadsboerderij Presikhaaf. Met dit geld kan de stadsboerderij een deel van hun gewenste konijnenvilla gebruikt worden.

De leerlingen van Jan Ligthartschool kwamen persoonlijk het geld brengen aan de stadsboerderij. Zij werden met luid applaus binnengehaald door de medewerkers en vrijwilligers van de stadsvilla.

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nominaties sportgala bekend

Foto: Sportbedrijf Arnhem

Nog een paar weken en dan is het Arnhems Sportgala. Het jaarlijkse evenement waar we sporters en supporters in het zonnetje zetten. Deze week zijn de genomineerden door de jury gekozen. Tijdens het Sportgala op 7 februari maken we de winnaars van de Sport-ster, Support-Ster en sportfoto van het jaar bekend. Wil jij hier live bij zijn? Dat kan! Kaartjes zijn gratis en kun je reserveren via www.sportinarnhem.nl 

Meer dan 60 nominaties kreeg de organisatie binnen voor bijzondere sportprestaties. Bij de genomineerden zitten onder andere de rolstoelbasketbaldames en Olympische winnaars als Jeroen Kampschreur en Lisa Bunschoten. Als amateursporters staan Upward, masterzwemmer Rob Hanou en talent Anna Hightower in de top 10. De jury, onder leiding van Sportwethouder Jan van Dellen, kiest de beide winnaars.

Support-ster

Minstens zo belangrijk zijn de mensen die sport mogelijk maken. Langs de lijn, als scheidsrechter of als organisator. Arnhem mag trots zijn op vrijwilligers als Patrick van den Heuvel  en museumdirecteur Jeroen van Boekel. Dit zijn er slechts 2 van de velen. Ook in deze categorie kiest de jury een winnaar.

Sportfoto

Een goede sportfoto laat passie en inspanning zien. Voor de categorie ‘Sportfoto van het jaar’ stuurden ruim 40 hobbyfotografen hun mooiste sportfoto van 2018 in. De jury, onder leiding van Fred Builtjes van Kamera Express Arnhem, kiest hieruit de winnaars. Een moeilijke keus, want de kwaliteit is hoog dit jaar. De 10 genomineerde foto’s kun je nu al zien in de Little Windows, die in de binnenstadetalages hangen.

Kom je ook?

Het Stadstheater is op 7 februari de perfecte locatie voor een sportief avondje uit. Spectaculair entertainment, mooie prijzen, lekkere hapjes en drankjes en de mogelijkheid voor een goed gesprek. Kaartjes zijn gratis te reserveren via www.sportinarnhem.nl

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sociale werkplaats Scalabor slaat handen in één met PostMasters

Foto: Wikimedia

Sociale werkplaats Scalabor lanceert een nieuwe dienstverleningsvorm in de groeiende markt van het internet via e-commerce en online retail. In samenwerking met PostMasters biedt Scalabor een compleet concept op het gebied van e-fulfilment. Dit is het beheren van de warenhuis voor webwinkels zoals bol.com.

Scalabor verzorgt voor webshops voorraadbeheer, orderpicken en het verzenden van de pakketten naar binnen- en buitenland. Hiermee worden ondernemers volledig ontzorgd en krijgen zij de ruimte om online te groeien. Dit concept past bij arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor, waarbij medewerkers hun kennis en kunde kunnen ontwikkelen, zodat ze inzetbaar zijn bij logistieke ondernemers in Midden-Gelderland. “In deze werkomgeving ontdekken én ontwikkelen we de talenten van mensen” aldus Cantor Barten van Scalabor. Dat is ook een van de redenen dat PostMasters gebruik maakt van deze dienstverlening van Scalabor.
“Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk”. zegt Thomas van der Lubbe, directeur PostMasters. “De logistieke sector groeit snel en biedt goede arbeidskansen. Scalabor is een professionele organisatie waarmee het prettig samenwerken is”.

E-Fulfilment

Ruim een jaar geleden startte Scalabor met de e-fulfilment afdeling. Hier worden verschillende activiteiten verricht: labels printen, order picken, verzendklaar maken en retourafhandeling voor een groeiend aantal webshoporders. Dit alles wordt uitgevoerd met behulp van een professioneel multi-carrier softwareprogramma. PostMasters verzorgt de verzending van de pakketten naar de klanten met volledig elektrische busjes.

Prima partner

De vraag naar deze dienstverlening groeit, maar er is nog ruimte voor een aantal nieuwe opdrachtgevers. Een van die opdrachtgevers Invroheat ebsales: “Sinds dag 1 van de verkoop van onze producten werken wij met Scalabor. De dienstverlening is professioneel en accuraat. Voor ons is
Scalabor een uitstekende fulfilment partner, die bovendien nog eens extra wordt gewaardeerd door ons en onze klanten vanwege het sociaal ondernemende karakter”, aldus Mark Bevers van Invroheat.
Aanvullend op de e-fulfilment activiteiten biedt Scalabor ook voorbereidende werkzaamheden in de vorm van het in- en ompakken van artikelen of food-gerelateerde producten. Scalabor maakt het
uitbesteden van het logistieke proces betaalbaar en laagdrempelig.
Arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor biedt medewerkers met een beperking de kans om zich te ontwikkelen naar passend en zo regulier mogelijk werk. Dat doen wij in verschillende sectoren, waaronder ook
binnen de logistieke branche.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair