Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Energiepositief wonen in Schuytgraaf

Vanaf 1 januari 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Nederland (bijna) energieneutraal gebouwd worden. Om alvast die kant op te gaan heeft ontwikkelaar Welling besloten zo genoemd energiepositief te bouwen in de ecowijk de Kiem. De verkoop is vandaag begonnen.

BENG-Norm

Ilse Hoesté-Riupassa van Welling Bouw “In juni 2016 gingen we van start met het ontwerp van de woning, die ruimschoots voldoet aan de BENG-norm (Bijna energie neutraal gebouw). We besloten om het project ‘Energiepositief Wonen’ (E+) te noemen, aangezien dat is wat wij met onze E+ woningen en de wijk voor ogen hebben. Een duurzame, comfortabele woning om in te wonen, in een bijzondere wijk waar iedereen op een positieve manier en met respect voor mens en natuur met elkaar omgaat. Waarbij we met onze woningen niet alleen gebruik maken van energie, maar deze ook zelf opwekken en teruggeven.”. De BENG-norm wordt bepaald aan de hand van drie onderdelen. Zo moet je woning goed geisolleerd zijn. Daardoor heb je minder energie nodig om je woning te verkoelen, verwarmen en verlichten. Daarnaast moet je zorgen dat je woning zo min mogelijk primaire fossiel energie nodig heeft. Dit kun je doen door energiebesparende maatregelen te nemen zoals een warmtepomp of zonnecollectoren op je dak. Als derde punt moet je meer terug kunnen leveren aan energie dan dat je haalt. Dit kun je doen door genoeg zonnecollectoren te plaatsen, biomassaketels of de warmtepomp. De zelfgeproduceerde energie moet minimaal 50% zijn van je totale energiegebruik. 

Energie+

Dat de nieuwe woningen goed voldoen aan de BENG-norm blijkt volgens Koen Bos van Welling Bouw “We hebben door vroegtijdige samenwerking met de architect en bouwfysica-adviseur ervoor gezorgd dat we ruimschoots aan de eisen van de BENG-norm voldoen. Zo hebben de woningen o.a. grote dakoverstekken, PV-panelen, zomernachtventilatie, triple beglazing en zeer hoge isolatiewaarden. Resultaat daarvan is een zeer aangenaam binnenklimaat en laag energieverbruik. Daarbij kan de woning, door de technische optimalisatie, efficiënt en snel gebouwd worden. Hierdoor hebben we, zelfs in de huidige opgaande markt, de bouwkosten relatief laag kunnen houden, waardoor onze duurzame BENG woning voor kopers betaalbaar is.’ 

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Nieuwe hotspot ‘Miyagi and Jones’ in de maak

In de oude Albert Heijn aan de ir van muijlwijkstraat wordt er hard gewerkt om een Miyagi and Jones restaurant te openen. De hitsucces uit Utrecht slaat nu zijn deuren open richting Arnhem. Een combinatie van Aziatische streetfood met westerse dranken gaat het gevoel geven dat het beste van beide continenten elkaar ontmoeten.
Ondernemers Jian Lan, Harmen de Glint en Rick Ram openen vermoedelijk in november al de zaak Miyagi and Jones. In Utrecht is Miyagi and Jones een hotspot en nu willen de heren hun succes naar Arnhem brengen. De combinatie van westerse dranken gemixt met oosterse eten moet de Arnhemmer een nieuwe plek geven om zich te vertoeven. Dat de heren zin hebben om in Arnhem te veroveren laten ze zien in hun presentatie. “Wij willen het Arnhemse gevoel in onze zaak brengen. Wij zitten op een bijzondere plek tussen het centrum en het modekwartier en dat willen wij ook laten zien.” aldus Harmen de Glint. Hij laat in nog de bouwput zien waar de bar, open keuken, tafels en de bijzondere wanttekeningen gaan komen. Ook door de verbouwing van de ir van Muijlwijkstraat komt er een mooi groot terras voor de deur.

Voor de mensen die vroeger met veel plezier naar de film Karate kid keken herkennen de naam Miyagi vast wel. Hij was namelijk de leraar van Daniel in de eerste en tweede karate kid. De man die een vlieg kon vangen met zijn eetstokjes leerde de westerse Daniel alles over het oosten. Dat mr. Miyagi dol is op het les geven over de Aziatische cultuur is ook te zien in de nieuwste aanwinst van Arnhem.
Aziatische streetfood
Als je ooit in Azie bent geweest zie je dat er op vele plekken op straat eten wordt gemaakt en verkocht. Van kip tot vis en van koe tot vegetarisch, met gerechten zoals Bangkok Balls, Phuket Curry Fish, Go Budhha Gyozo en Black Tiger Prawns komt er een vernieuwing in de Arnhemse keuken. Ook moeten er in de toekomst leuke evenementen georganiseerd worden zoals kook workshops, een DJ tijdens het eten, ladies night, etc. Deze workshops worden in samen spraak met de gasten georganiseerd.

Personeel gezocht!
Een nieuwe zaak, heeft natuurlijk ook personeel nodig. Dus wil je werken in de nieuwe hotspot van Arnhem? Ze zoeken nog gastheren en -vrouwen, barbazen of -bazinnen, vliegensvlugge runners en kokkerellende keukenmedewerkers. Mocht je interesse hebben? Mail dan naar bedrijfsleider@miyagiandjones.nl.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

ABN AMRO sluit geldautomaat aan de Kronenburgpromenade

ABN AMRO sluit per 29 oktober 2018 de geldautomaat in Arnhem aan de Kronenburgpromenade 6. De bank heeft het voornemen om medio 2019 op een andere locatie in het winkelcentrum Kronenburg een geldautomaat te plaatsen. Geldopnamen en stortingen zijn tot die tijd bijvoorbeeld mogelijk bij de geldautomaat aan het Velperplein 25 in Arnhem. Op deze locatie is het ook mogelijk om sealbags te storten. 
 
ABN AMRO ziet al jaren een toename van het aantal PIN betalingen. Daarnaast blijft de bank met ongeveer 1250 geldautomaten verspreid over Nederland voorzien in een landelijke dekking. Klanten van ABN AMRO hebben bovendien de mogelijkheid om geld over te maken via Internet Bankieren en Mobiel Bankieren. Inmiddels maken klanten hier zo’n 85 miljoen keer per maand gebruik van. Naast geld overmaken zijn Internet Bankieren en Mobiel Bankieren onder andere te gebruiken voor het aanpassen van de daglimiet of het inzien van creditcardgegevens. 
Voor het vinden van de dichtstbijzijnde geldautomaat kunnen klanten terecht op de website van ABN AMRO.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Intocht van Sinterklaas blijft alleen in het centrum

Sinterklaas heeft dit jaar gekozen om met de intocht alleen in het centrum te blijven. Hij kiest ervoor om op vier plekken een stop te houden om daar leuke activiteiten te hebben met de Arnhemse kinderen. Hiermee zal Sinterklaas niet meer met zijn gevolg door de Steenstraat gaan richting Klarendal.

Na zijn tocht vanuit Spanje vertrekt Sinterklaas vanaf de Rijnkade naar naar de Kadestraat, via de Oranjewachtstraat onder de Sabelpoort over de Markt, Turfstraat en Koningsstraat. Daar stopt hij op de Jonas Daniel Meijerplaats voor het eerst. Na zijn 1ste stop zal hij weer over de Koningsstraat, beekstraat, brouwersstraat eventjes stoppen op Brouwersplein. Na een pauze vol leuke activiteiten trekt hij de Dwingelstraat, Looiersstraat, Bovenbeekstraat, Doelenstraat, Jansplein waar hij een stop maakt op de Jansplaats / Jansplein. Nadat Sinterklaas een stop heeft gemaakt gaat hij over de Marienburgstraat, Vijzelstraat, Bakkerstraat, Boerenstraat, Weverstraat, Grote Oord, Jansstraat, Pauwstraat op waartoe hij een stop maakt op de Korenmarkt. Vanaf de Korenmarkt gaat hij naar de Hoogstraat, Rijnstraat, Kortestraat met als slot Rozet.

Rozet

In Rozet zal Sinterklaas de intocht afsluiten. Hoe de pauzes eruit gaan zien is nog eventjes een verrassing.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair