Connect with us
Arnhem Centraal

Zakelijk

Herfst: tijd om te genieten!

mom in balance

Het is tijd om te genieten van de herfst! We kunnen vandaag nog wel naar buiten. Een lekkere lange boswandeling, een middag in de speeltuin met je lieve kinderen of een momentje voor jezelf met een intensieve work-out. Want ja, ook sporten kun je prima buiten doen!

Bij Mom in Balance doen we het iedere week: lekker sporten in de buitenlucht. Dat is zoveel leuker dan wegzweten in zo’n krappe sportschool! Waarom? Dat vertellen we je graag!

  1. Shotje vitamine D

Jij bent natuurlijk superdruk dus hoe fijn is het dat je je work-out kunt combineren met je dagelijkse shotje vitamine D? Goed voor je botten en je humeur.

  1. Frisse lucht maakt blij

Ja, waar word je nou blijer van? Frisse lucht of de lucht van de airco? Dat eerste natuurlijk! Doe je work-out in een park of ander stukje groen en geniet van de heerlijke lucht en mooie natuur. Op deze manier is sporten niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je geest.

  1. Concentratie op z’n best

Door te sporten in de buitenlucht verbetert je concentratie de rest van de dag merkbaar. Daarnaast kun je vaak helderder denken in de buitenlucht. Dus zit je met een probleem en ben je op zoek naar een creatieve oplossing? Ga even sporten. Zo denk je aan iets heel anders, waardoor de oplossing zich meestal vanzelf aan je openbaart. En omdat je concentratie door je work-out verhoogd is, kun je dat idee gelijk uitwerken!

  1. Wanneer je wilt

Als je een les volgt, bijvoorbeeld bij Mom in Balance, ben je natuurlijk wel afhankelijk van tijden (hoewel je bij ons heel vaak terecht kunt!). Maar verder kun je zelf lekker bepalen wanneer je gaat! Zie je de zon schijnen? Trek je sportschoenen aan en je kunt gaan!

  1. Train wat je zelf wil

Combineer kracht met cardio of juist wat lenigheidsoefeningen. In het park, bos of op het strand kun je alles doen waar je zin in hebt. Gebruik de omgeving goed, neem je hond eens een keer mee tijdens een run en vergeet ondertussen vooral niet te genieten!

Heb je nog nooit buiten gesport en lijkt het je wel wat, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Schrijf je dan in voor een les bij Mom in Balance. Met een groep gezellige dames gaan we heerlijk aan de slag. We leren je oefeningen waar je je hele lijf mee traint en laten je zien hoe je de omgeving kunt gebruiken tijdens je work-out. En het mooiste is: we hebben ook work-outs speciaal voor zwangeren! Dan hoef jij met je zwangere buik dit weekend ook niet stil te zitten!

Meer nieuws? 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Bewoners Pluryn zorgen voor onderhoudt van tien snellaadstations

foto: Fastned

Met de overdracht van een elektrische bus en bedrijfskleding aan het A-team is de geheel nieuwe samenwerking tussen Pluryn en Fastned beklonken. Het door Fastned benoemde A-team voert facilitair onderhoud uit bij tien snellaadstations rondom de Veluwe (o.a. stations aan de snelwegen A1, A50, A30 en de A28). Het team bestaat uit tien bewoners van Plurynlocatie Het Hietveld in Beekbergen. Zij zijn vijf dagen per week op pad en zorgen ervoor dat de snellaadstations voor elektrische auto’s er verzorgd en netjes uitzien.

A-team

Na een korte opleiding bij Fastned startte het A-team begin oktober met de onderhoudswerkzaamheden bij de snellaadstations. Het A-team voert in kleine teams van twee of drie cliëntmedewerkers en een begeleider verschillende taken uit: ze zorgen dat de zonnepanelen spinnenwebvrij zijn, ruimen afval rondom het laadstation op en blazen al het losliggende herfstblad weg. Na een maand opstarten, is het team nu volledig operationeel. Er wordt zelfs al gedacht aan uitbreiding van de samenwerking.

Fastned & Pluryn

Fastned heeft in Nederland een netwerk van 63 snellaadstations voor elektrische voertuigen. Bij deze opvallende gele laadstations, die te vinden zijn langs snelwegen en in steden, kunnen elektrische voertuigen in een half uur worden opgeladen. Het snelgroeiende bedrijf zocht naar ondersteuning bij het onderhoud van de snellaadstations. Die ondersteuning werd voor tien snellaadstations gevonden bij Pluryn. Michiel Langezaal, oprichter en directeur van Fastned, is verheugd met de samenwerking: “We zijn erg blij met het A-team. Met deze samenwerking komen twee duurzame initiatieven heel mooi samen.” Meedoen in de samenleving is het motto van Pluryn. Door in de samenleving werkzaamheden te verrichten ervaren mensen met eenverstandelijke en/of lichamelijke beperking een sociaal gewaardeerde rol. Ze horen erbij en doen werk dat ertoe doet. Dat geldt ook voor de leden van het Fastned A-team. Door hun bijdrage aan het onderhoud van het snellaadnetwerk dragen zij op hun beurt bij aan het veraangenamen van elektrisch rijden. Op die manier doen zij wat terug voor de samenleving. Pluryn noemt dat dubbele duurzaamheid.

mom in balance

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Prince, Sign o’ the times bij Pathé

Op woensdag 22 november wordt eenmalig de digitaal gerestaureerde concertfilm Sign o’ The Times van Prince bij Pathé vertoond. De legendarische concertfilm Sign o’ The Times keert na dertig jaar, eenmalig en geheel gerestaureerd, terug op het grote doek.

Voor het eerst krijgen fans van over de hele wereld – gekleed in Black & Peach – de kans in dezelfde week in de bioscopen een reünie te houden, de onsterfelijke Prince samen te herinneren en van zijn revolutionaire muziek en kunst te genieten.

Bijzonder jaar

1987 is een bijzonder jaar voor Prince en zijn fans. Na drie zeer succesvolle albums met The Revolution – Purple Rain, Around the World in a Day en Parade – maakt hij vrijwel solo het dubbelalbum Sign o’ The Times. 1987 is ook het jaar dat hij met dit meesterwerk een concertfilm maakt.

Onder zijn regie wordt het een uniek evenement: 84 explosieve minuten, waarin Prince met zijn nieuwe band – met onder anderen danser Cat Glover, bassist Levi Seacer jr., gitarist Miko Weaver, drummer Sheila E. en Boni Boyer en Dr. Fink op keyboards – zijn charisma en vakmanschap bewijst.

Tributes

In de film, geschoten in Paisley Park Studios en tijdens concerten in Nederland en België, worden de beste nummers van Sign o’ The Times afgewisseld met jam sessions en tributes, onder meer voor Charlie Parker.  Meer informatie is te vinden op de site van Pathé Arnhem.

mom in balance

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Bouwtekeningen winkelcentrum Rijkerswoerd

Foto: facebook

De plannen van de uitbreiding van winkelcentrum Rijkerswoerd zijn via Facebook bekendgemaakt.  In opdracht van investeerder De Hoge Dennen herontwikkelt Centrum Projecten in samenwerking met collega-projectontwikkelaar MVRO het winkelcentrum.

Om het weer toekomstbestendig te maken, wordt een flink aantal ondernemingen verplaatst naar een kleine uitbreiding en komt er een Jumbo-supermarkt bij. Daarnaast komt er een aanpassing en renovatie van de omliggende infrastructuur, zoals de toegangswegen en parkeerplaatsen. Ook wordt het openbare gebied aangepast en opgeknapt.

Kruidvat

Verder kan het winkelend publiek in het winkelcentrum een nieuw filiaal van Kruidvat verwachten. Daarnaast komen er drie nieuwe paviljoens op het centrale middenplein. Ook krijgen de installaties een opknapbeurt.

 

mom in balance

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair