Connect with us
Korenkwartier

Nieuws

De Staat blijft succesvol op een moeilijke locatie

Terwijl vele horeca ondernemers moeilijk hebben, valt op dat een horecagelegenheid zoals De Staat het goed doet. Dit terwijl zij niet op de meest gemakkelijke locatie zitten. Wat is hun geheim om daar toch zo succesvol te zijn?

Hip
Bar & Keuken De Staat op de Markt blijft goed in de smaak vallen bij de Arnhemmers van 25 jaar en ouder en partijen buiten de stad. Het is er altijd gezellig druk en weten zowel overdag als in de avonduren genoeg gasten te trekken.
Dat de ondernemers Lisanne Fioole en Mathijs Gielen van De Staat hebben nagedacht over hun horecagelegenheid, aankleding en eten blijkt uit de complimenten die ze hebben ontvangen van Elsevier en VT Wonen magazine. Daar werd vol lof gesproken over hun zaak. Zo schreef bijvoorbeeld VT Wonen als reactie “Tafel voor twee graag. Daarom schuiven wij graag aan bij restaurant De Staat in Arnhem. Tegeltjesbar, hoog plafond, de warme kleuren. De kaart met halloumi, poké bowl en gepofte biet. Pal aan de Markt, dus een perfecte eind- of tussenstop tijdens een dagje shoppen.”. Ook de keuze om goed gebruik te maken van je omgeving blijkt een schot in de roos te zijn. Veel gasten van De Staat vinden de verse producten erg lekker. Vooral de seizoensgerechten op de verrassende kaart blijken goed aan te slaan. “Wij maken met kakelverse producten buitengewoon lekkere gerechten met invloeden van over de hele wereld. Van lunch tot late night snacks brengen wij casual eating met een glimlach. Op onze kaart vind je vernieuwende gerechten, maar we kennen ook zeker de all time favourites van onze gasten!” aldus ondernemer Mathijs Gielen.

Live muziek
Dat het aanslaat blijkt maar weer. Want regelmatig moeten mensen wachten aan de bar tot een tafel vrij komt. “Je kunt hier tegenwoordig beter reserveren! Tegenwoordig kunnen wij mensen niet meer garanderen dat ze plek hebben.” vertelde Mathijs ons vol trots. Wat ook een succes kan worden is de keuze om met live muziek te beginnen. Daarom hebben wij besloten om meer live muziek te organiseren.”

Meer nieuws? 

Reacties

Reacties

Nieuws

Introdansers ontmoeten al 17,5 jaar bijzondere danspartners

Onder de noemer DE ONTMOETING brengt choreograaf Adriaan Luteijn al sinds 2001 op baanbrekende wijze de meest uiteenlopende gastdansers met dansers van Introdans samen. In het verleden waren er ontmoetingen te zien van Introdansers met ouderen, urban dansers, jongeren met spierziekte, mensen met een verstandelijke beperking en met autisme.

Ver voordat ‘inclusie’ een modewoord werd, opende choreograaf Luteijn met deze producties de ogen van het publiek voor de talenten van bijzondere partners en verrijkte hij de dansers van Introdans met onvermoede kanten van het dansersvakNa ruim 17,5 jaar kijkt de choreograaf samen met Introdans terug via een voorstelling.

De ontmoeting Revisited

In ‘De Ontmoeting Revisited’ kijkt Introdans feestelijk terug op de afgelopen 17,5 jaar: we vieren verschil en verbinding door dans. In deze voorstelling komen highlights van enkele ontmoetingen terug op het podium. Te zien zijn het humoristische duet Hart van Steen (uit de voorstelling Cardiac Output) en het intrigerende Asperger Duet (uit de voorstelling Invisibly Visible). Ook wordt een deel van de ontroerende productie Roze Cast (gecreëerd in samenwerking met SWOA en Spinvis) getoond. Daarnaast creëerde Luteijn voor twee dansers van Introdans en een gastdanser een nieuwe ontmoeting: Circular.

Documentairemaakster Inge Theunissen maakte een terugblik in filmbeelden van ontroerende, grappige en onthullende kijkjes achter de schermen bij deze producties. De avond wordt gepresenteerd door theatermaker/cabaretier René M. Broeders.
Tegelijkertijd verschijnt er een fotopublicatie met de hoogtepunten van 17,5 jaar De Ontmoeting.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deel van het centrum heeft last van stroomstoring

foto: Pixnio.com

Soms wilt er nog wel eens een stroomstoring plaatsvinden in het centrum. Ook  maandag ochtend was het raak. In het oostelijke deel van het centrum was de stroom uitgevallen.

Er was een vanochtend tussen 10:50 – 12:30 een stroomstoring in het oostelijke deel van de Arnhemse binnenstad. Zo was de stroom uitgevallen in de Walstraat, Velperbuitensingle, Steenstraat, Roggestraat, Nieuwstraat, Koningsstraat, Gasthuisstraat, Bloemstraat en Beekstraat. Naast stroomproblemen bij winkels, kantoren en woningen waren ook de stoplichten uitgevallen.

Wat de reden was van de stoomuitval is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Explosie in woning ’t Broek

politie-auto
Foto: politie Arnhem-Noord

Een woning aan de Heemskerckstraat is vrijdag nacht kort na één uur beschadigd doordat iemand iets door een raam van het huis gooide dat explodeerde. 

Volgens een politiewoordvoerder zorgde de luchtdruk ervoor dat de voordeur is vernield. Wat er precies is gebeurd, kan de politie nog niet zeggen. Maar vermoedelijk is het zwaar vuurwerk. Waarom er explosieve zijn gebruikt, de dader of wie de eigenaar van de woning is kan de politie niet melden. Bij het incident zijn geen mensen gewond geraakt.

De politie doet nog onderzoek naar het incident.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair