Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

De Staat blijft succesvol op een moeilijke locatie

Terwijl vele horeca ondernemers moeilijk hebben, valt op dat een horecagelegenheid zoals De Staat het goed doet. Dit terwijl zij niet op de meest gemakkelijke locatie zitten. Wat is hun geheim om daar toch zo succesvol te zijn?

Hip
Bar & Keuken De Staat op de Markt blijft goed in de smaak vallen bij de Arnhemmers van 25 jaar en ouder en partijen buiten de stad. Het is er altijd gezellig druk en weten zowel overdag als in de avonduren genoeg gasten te trekken.
Dat de ondernemers Lisanne Fioole en Mathijs Gielen van De Staat hebben nagedacht over hun horecagelegenheid, aankleding en eten blijkt uit de complimenten die ze hebben ontvangen van Elsevier en VT Wonen magazine. Daar werd vol lof gesproken over hun zaak. Zo schreef bijvoorbeeld VT Wonen als reactie “Tafel voor twee graag. Daarom schuiven wij graag aan bij restaurant De Staat in Arnhem. Tegeltjesbar, hoog plafond, de warme kleuren. De kaart met halloumi, poké bowl en gepofte biet. Pal aan de Markt, dus een perfecte eind- of tussenstop tijdens een dagje shoppen.”. Ook de keuze om goed gebruik te maken van je omgeving blijkt een schot in de roos te zijn. Veel gasten van De Staat vinden de verse producten erg lekker. Vooral de seizoensgerechten op de verrassende kaart blijken goed aan te slaan. “Wij maken met kakelverse producten buitengewoon lekkere gerechten met invloeden van over de hele wereld. Van lunch tot late night snacks brengen wij casual eating met een glimlach. Op onze kaart vind je vernieuwende gerechten, maar we kennen ook zeker de all time favourites van onze gasten!” aldus ondernemer Mathijs Gielen.

Live muziek
Dat het aanslaat blijkt maar weer. Want regelmatig moeten mensen wachten aan de bar tot een tafel vrij komt. “Je kunt hier tegenwoordig beter reserveren! Tegenwoordig kunnen wij mensen niet meer garanderen dat ze plek hebben.” vertelde Mathijs ons vol trots. Wat ook een succes kan worden is de keuze om met live muziek te beginnen. Daarom hebben wij besloten om meer live muziek te organiseren.”

Meer nieuws? 

Reacties

Reacties

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nederlandse Openluchtmuseum heeft stormschade herstelt

foto: Openlucht Museum

De Nederlandse Openluchtmuseum had behoorlijk wat schade van de storm op 18 januari. Een aantal bomen waren omgewaaid en er was schade aan twee panden.

De storm die op 18 januari 2018 over Nederland raasde, liet ook zijn sporen na in het Nederlands Openluchtmuseum. Op diverse plekken waaiden bomen om, en onze collectie heeft het zwaar te verduren gehad. Onder andere werden de ‘Boerderij Arnhem’, waar het museum omheen is gebouwd, en het Tolhuisje uit Midlaren getroffen door bomen. Na een uitgebreid traject, met daarin onder meer een bouwkundige inspectie en nieuw metselwerk met gebruik van de oude bestaande stenen, zijn de gebouwen weer hersteld en in volle glorie te bewonderen in ons museumpark.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair