Connect with us
He Komaan

Nieuws

‘Andere meetmethoden laten Rijnstate dalen in top 100’

Rijnstate
Foto: Rijnstate

Ziekenhuis Rijnstate is dit jaar beland op de twintigste plaats van de Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad. Vorig jaar stond het nog op de vijfde plek. Het ziekenhuis schrijft dit zelf toe aan een andere manier van onderzoek door het AD.

Voor de uitslag worden 36 criteria genomen die de ziekenhuizen naar waarheid moeten invullen en doorgeven aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Die zijn een doorsnede van de medische behandeling in ziekenhuizen en de kwaliteit van de verpleging.

Minder hoge score

De afgelopen jaren scoort Rijnstate structureel hoog in de top 100, stelt het ziekenhuis vast in een persbericht. De onderzoekers van het AD hanteren iets andere criteria dan vorig jaar, is de gedachte. “Dit jaar tellen een paar indicatoren zwaarder mee, waarop wij net iets minder goed scoren dan andere ziekenhuizen.”

Op de meeste gemeten indicatoren scoort Rijnstate goed. Toch stellen ze zelf vast dat er nog wel verbeterpunten zijn.  “Op bepaalde zaken, zoals het controleren van ondervoeding bij oudere patiënten, het meten van pijn en het controleren van medicatie bij ontslag van patiënten uit het ziekenhuis, kunnen we nog verbeteren. We controleren en meten deze zaken uiteraard wel, maar vullen de scores niet consequent in het Elektronisch Patiëntendossier.”

Relatief

Het ziekenhuis relativeert het AD-onderzoek. “Vergelijking tussen ziekenhuizen gebeurt door allerlei instanties, zoals patiëntverenigingen, zorgverzekeraars en kranten. Iedere instantie vergelijkt op andere kwaliteitsaspecten, waardoor het kan voorkomen dat een ziekenhuis in de ene vergelijking heel goed uit bus komt en in een andere vergelijking onderaan de lijst eindigt.”

Meer nieuws? 

Reacties

Reacties

Nieuws

Definitieve uitslag: D66 verliest zetel aan VVD

Vrijdagmorgen is de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkieizngen bekendgemaakt. D66 in Arnhem verliest uiteindelijk niet 2, maar 3 van de 8 zetels. De zetel die D66 kwijt raakt, gaat naar de VVD.

GroenLinks wint

In de definitieve uitslag blijft GroenLinks de winnaar. Die gaat van 4 naar 7 zetels. De VVD gaat van 4 naar 6 zetels. D66 gaat van 8 naar 5. PvdA gaat van 5 naar 4. Arnhem Centraal gaat van 2 naar 3. Nieuwkomer PVV haalt twee zetels, de Partij voor de Dieren en Denk-Verenigd Arnhem gaan van 1 naar twee zetels. De Arnhemse Ouderenpartij houdt haar ene zetel.

Het CDA verliest en zetel en gaat naar twee zetels. De Arnhemse Ouderenpartij blijft op één zetel staan. Susan van Ommen van D66 en Nathalie Nede van de ChristenUnie zijn op voorkeurstemmen in de raad gekomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Youtube-kanaal StukTV leidt Arnhem Band door winkels in binnenstad

Het populaire Youtube kanaal StukTV kwam afgelopen maand in Arnhem langs om een van hun opdrachten uit te voeren. De ruim 1,7 miljoen kijkers kunnen elke week een opdracht insturen die vervolgens de drie heren van het kanaal moeten uitvoeren.

Fanfare door de binnenstad

StukTV is op Enzo Knol na het grootste Nederlandstalige kanaal van Nederland.  Kijkers zien 585 miljoen de filmpjes die het wekelijks programmeert. Elke week wordt minimaal één filmpje geplaatst door de heren op hun kanaal, zo ook afgelopen woensdag. Daar lieten de heren in de Arnhemse binnenstad het fanfare-orkest Arnhem Band door een aantal winkels lopen. Hierop reageerden ondernemers wisselend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Openstelling Museumwoning Tante Eef Spijkerkwartier

Zondag 25 maart zal, naast de 8 andere museumwoningen in Arnhem (zie www.museumwoningenarnhem.nl), de woning Spijkerstraat 185 worden opengesteld tussen 11.00 en 17.00 uur.

Deze museumwoning bevindt zich schuin boven buurtcentrum De Lommerd. Het project is een samenwerking tussen Stichting Programma Beheer de Nieuwe Lommerd en Volkshuisvesting. Het wordt voornamelijk door vrijwilligers opgeknapt en in stand gehouden. Met deze museumwoning willen wij de ruim 60 jaar woongeschiedenis van tante Eef in ere houden, en graag aan iedereen laten zien.

Dierenbeschermster

Tante Eef oftewel mevrouw Cornelissen was dierenbeschermster, handelspartner en uiteindelijk weduwe van ‘ome Rud’ Cornelissen. Zij heeft van 1952 tot begin 2016 in de bovenwoning gewoond. Eerst samen met Rud, en na zijn overlijden woonde zij vanaf 1976 alleen op de Spijkerstraat 185. Tante Eef zelf verhuisde naar De Herbergier, waar ze woonde nadat het thuis niet meer mogelijk was en overleed vorig jaar, vlak voor haar 99ste verjaardag.

Het pand stamt uit 1869. Hoewel weinig bekend is over de (bouw)geschiedenis van de bovenwoning, vermoeden we dat het voorhuis kantoor is geweest en het achterhuis woning van de directeur van de Bank van Leening.

Geschiedenis

Graag vertellen wij wat we weten over tante Eef, over de geschiedenis van het pand en de bouwtechnische elementen die we gevonden hebben tijdens het opknappen van de museumwoning. Maar vele buurtbewoners hebben tante Eef ook gekend; dus verhalen, foto’s, herinneringen zijn welkom! Dus mocht je ons meer kunnen vertellen over tante Eef of over het gebouw, of mocht je ons willen helpen met gulle giften of expertise, schroom dan niet!
Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen, maar wil je wel wat met ons delen, mail mw.tante.eef@gmail.com.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair