Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Bewoners Pluryn zorgen voor onderhoudt van tien snellaadstations

foto: Fastned

Met de overdracht van een elektrische bus en bedrijfskleding aan het A-team is de geheel nieuwe samenwerking tussen Pluryn en Fastned beklonken. Het door Fastned benoemde A-team voert facilitair onderhoud uit bij tien snellaadstations rondom de Veluwe (o.a. stations aan de snelwegen A1, A50, A30 en de A28). Het team bestaat uit tien bewoners van Plurynlocatie Het Hietveld in Beekbergen. Zij zijn vijf dagen per week op pad en zorgen ervoor dat de snellaadstations voor elektrische auto’s er verzorgd en netjes uitzien.

A-team

Na een korte opleiding bij Fastned startte het A-team begin oktober met de onderhoudswerkzaamheden bij de snellaadstations. Het A-team voert in kleine teams van twee of drie cliëntmedewerkers en een begeleider verschillende taken uit: ze zorgen dat de zonnepanelen spinnenwebvrij zijn, ruimen afval rondom het laadstation op en blazen al het losliggende herfstblad weg. Na een maand opstarten, is het team nu volledig operationeel. Er wordt zelfs al gedacht aan uitbreiding van de samenwerking.

Fastned & Pluryn

Fastned heeft in Nederland een netwerk van 63 snellaadstations voor elektrische voertuigen. Bij deze opvallende gele laadstations, die te vinden zijn langs snelwegen en in steden, kunnen elektrische voertuigen in een half uur worden opgeladen. Het snelgroeiende bedrijf zocht naar ondersteuning bij het onderhoud van de snellaadstations. Die ondersteuning werd voor tien snellaadstations gevonden bij Pluryn. Michiel Langezaal, oprichter en directeur van Fastned, is verheugd met de samenwerking: “We zijn erg blij met het A-team. Met deze samenwerking komen twee duurzame initiatieven heel mooi samen.” Meedoen in de samenleving is het motto van Pluryn. Door in de samenleving werkzaamheden te verrichten ervaren mensen met eenverstandelijke en/of lichamelijke beperking een sociaal gewaardeerde rol. Ze horen erbij en doen werk dat ertoe doet. Dat geldt ook voor de leden van het Fastned A-team. Door hun bijdrage aan het onderhoud van het snellaadnetwerk dragen zij op hun beurt bij aan het veraangenamen van elektrisch rijden. Op die manier doen zij wat terug voor de samenleving. Pluryn noemt dat dubbele duurzaamheid.

mom in balance

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Man opgepakt tot verdenking diefstal op bouwterrein

foto: Politie-Arnhem noord

In de nacht van zondag 15 juli op maandag 16 juli heeft de politie een verdachte aangehouden op verdenking van diefstal vanaf een bouwterrein bij het ING-gebouw aan Velperweg.

Een getuige zag dat een man onder een hek door was geklommen bij het oude ING-gebouw aan de Velperweg. Hij kwam terug met een plaat van ongeveer 50×50 cm onder zijn arm. Deze legde hij in een witte bestelbus, waarbij een deel van het kenteken genoemd werd. Ook wist de getuige een duidelijk signalement te geven.

Witte bestelbus gespot

Vanuit zowel Arnhem-Noord als Arnhem-Zuid ging er direct een eenheid ter plaatse. Op de Ir. J.P. Muijlwijkstraat zagen de agenten een witte bestelbus rijden waarvan het kenteken overeen kwam met de gedeeltelijk bekende cijfer- en lettercombinatie. Het signalement van de bestuurder van de auto kwam overeen met het opgegeven signalement. In de auto lagen meerdere platen zoals de getuige had beschreven, evenals meerdere inbrekerswerktuigen. De man is hierop op heterdaad aangehouden op verdenking van diefstal. De auto is voor onderzoek door ons in beslag genomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vitesse wint 3-0 bij laatste oefenwedstrijd tegen Lokomotiv Moskou

foto: Vitesse - Proshot

Vitesse heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 3-0 gewonnen van Lokomotiv Moskou. In Oostenrijk waren Thomas Bruns, Roy Beerens en Alexander Büttner trefzeker.

image

Het twee weken durende trainingskamp in Karinthië werd afgesloten met een oefenduel vs de landskampioen van Rusland, Lokomotiv Moskou. Vitesse overtuigde tegen de Russische ploeg. In de dertigste minuut kwam Vitesse via Bruns op voorsprong. De middenvelder knalde een afgeslagen corner keurig tegen de touwen: 1-0.

image

In het begin van de tweede helft drong Lokomotiv Moskou even aan. Vitesse-doelman Eduardo voorkwam met een goede reflex dat de Russische ploeg terug in de wedstrijd kwam. Na iets meer dan een uur spelen kwam Vitesse op de verdiende 2-0. Na een prachtige aanval via Bryan Linssen en Bruns, werd eindstation Beerens bereikt. Beerens bedacht zich geen moment en schoot koelbloedig raak: 2-0.

image

Nadat Lokomotiv Moskou een indirecte vrije trap in de geel-zwarte muur zag belanden en na een kopbal van Tim Matavz op de vuisten van de doelman, was het de beurt aan Büttner. In de 88ste minuut krulde de linksback een vrije trap van zo’n twintig meter subliem tegen de touwen: 3-0.

image

Na de nederlagen vs Wolfsberger AC (1-2) en Shakhtar Donetsk (1-4) en het gelijkspel vs Arsenal Toela (2-2) is de overtuigende overwinning een mooie opsteker richting de officiële start van het seizoen.

Donderdag 26 juli speelt Vitesse namelijk de eerste officiële wedstrijd van seizoen 2018|2019. Dan neemt de ploeg het op tegen de winnaar van Racing Union uit Luxemburg en Viitorul uit Roemenië. Afgelopen donderdag speelden zij de eerste wedstrijd tegen elkaar. In Luxemburg was Viitorul met 0-2 te sterk. Volgende week donderdag staat de return op het programma en dan wordt definitief duidelijk tegen wie Vitesse in Europa speelt.

Opstelling Vitesse
Eduardo, Kara, Thelander, Clarke-Salter (’46 Van der Werff), Büttner, Foor, Bero (’46 Serero), Beerens, Gong (‘7 Bruns, ’85 Ali), Matavz (’78 Darfalou), Linssen

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Prinses Margriet brengt bezoek aan WK zitvolleybal wedstrijd Nederland – Rwanda

foto: IHVA

Maandag middag bracht prinses Margriet een bezoek aan WK zitvolleybal. Ze heeft een bijzondere band met de sport. Al vanaf haar jeugd heeft ze namelijk speciale belangstelling voor de gezondheidszorg.

Maandag heeft prinses Margriet een bezoek gebracht aan Arnhem. Ze was aanwezig bij de wedstrijd Nederland – Rwanda, vooraf gaande aan de wedstrijd bracht ze een bezoek aan de tentoonstelling over zitvolleybal. Na de wedstrijd maakte de prinses nog even tijd om in gesprek te gaan met het Nederlandse- en Rwandese zitvolleybal team.

Naast prinses Margriet was ook de ambassadeur van Rwanda aanwezig om zijn team aan te moedigen. Uiteindelijk wisten de Nederlandse vrouwen overduidelijk te winnen met drie rondes. Dinsdag zullen de Nederlandse vrouwen het iets zwaarder krijgen. Ze spelen namelijk tegenover Canada.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair