Connect with us

Nieuws

Boze burgers Elderveld-Zuid starten burgerinitiatief voor natuurbehoudt

Stadhuis Arnhem
Foto: Ton van der Wal (CC)

De werkgroep Natuurbehoud Elderveld-Zuid begint een burgerinitiatief om de natuur bij het station in Arnhem Zuid te behouden. De werkroep
ziet het terrein tussen de Oegstgeeststraat, de Waddinxveenstraat en het spoor als onderdeel van de groene corridor van Meinerswijk tot Park Lingezegen. Het gebied, dat bij de gemeente bekend is als de Oostlocaties, wordt als natuur bedreigd door de plannen van de scholengroep Quadraam, die er een nieuwe school wil bouwen als alternatief voor het huidige Lorentz aan de Groningensingel.

Burgerinitiatief

Een burgerinitiatief dwingt de gemeenteraad om over een onderwerp te spreken. Als iemand een burgerinitiatief neemt moeten ze in Arnhem minimaal 100 handtekeningen van Arnhemmers van 16 jaar of ouder hebben die het idee steunt. De griffier van de gemeenteraad kan hierover meer vertellen hoe een burgerinitiatief werkt.

Boze burgers

De wijk is over de plannen ingelicht op een tweetal informatieavonden eind september en begin november. Daar bleek dat de gemeente en de scholengroep al vergevorderd waren met de planvorming. De informatieachterstand heeft bij de omwonenden veel boosheid en onrust veroorzaakt. Het terrein heeft weliswaar een bouwbestemming vanaf 1972, maar toen maakte het nog deel uit van heel Elderveld. Inmiddels is het terrein natuur geworden, en dient als uitloopgebied en speelgebied voor de wijk. De inmiddels opgerichte werkgroep vindt dat de gemeente veel te lang heeft gewacht met een uitwerking van het bestemmingsplan. Ooit is in 2008 een nota van randvoorwaarden opgesteld voor een eventuele ontwikkeling, Daarbij is nadrukkelijk vastgesteld dat voor een eventuele
ontwikkeling er eerst overleg met de omwonenden zou moeten zijn. Dat is niet gebeurd. De gemeente heeft in het voorjaar al het overleg met Quadraam gestart. Daarbij is volkomen voorbijgegaan aan de natuurwaarde van het gebied en het belang van de omwonenden in Elderveld-Zuid. Omdat Quadraam met name de blik gericht heeft op de Schuytgraaf, om de terugloop van leerlingen tegen te gaan, is de werkgroep van mening dat daar dan ook de oplossing voor een nieuwe school voor het Lorentz gevonden moet worden. De werkgroep gaat de gemeenteraad via een burgerinitiatief vragen het bestemmingsplan definitief in
groen en natuur te wijzigen.

mom in balance

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Ruhrgebied maakt promotie via 3D street art in Musiskwartier

Foto: IHVA

Ter promotie van het Ruhrgebied introduceert Ruhr Tourismus (RTG) een creatieve 3D street art campagne waarbij diverse bezienswaardigheden van de bestemming centraal staan. Omdat inwoners van de grensregio een significant deel van de doelgroep uitmaken, gaat het verkeersbureau een samenwerking aan met Arnhem.

Dankzij het rijke industriële verleden heeft het Ruhrgebied een bijzonder landschap, zowel op het gebied van architectuur en natuur alsmede cultuur. Deze thema’s vormen het uitgangspunt van de promotionele campagne van RTG en zijn inspiratie voor vijf 3D schilderingen die vanaf vrijdag in het Musiskwartier in de binnenstad van Arnhem verschijnen.

3D Streetpainting

De schilderingen bieden elk een bijzondere kijk op de bestemming. Door een optische illusie krijgt de kijker een 3D beeld van de bezienswaardigheden die het landschap van het Ruhrgebied sieren en kan men zelf plaatsnemen in de bestemming. De schilderingen worden gemaakt door professionele kunstenaars van GRAFFITINETWERK en hebben elk een gemiddelde afmeting van 25 m2. Deze schilderingen zijn gemaakt op de straten van het Musiskwartier in Arnhem en zullen deze winter te zien zijn.

Feestelijke opening

Vanmiddag om 15.30 uur wordt het creatieve 3D street art officieel geopend. Vertegenwoordigers van Ruhr Tourismus, de Gemeente Arnhem, lokale winkeliers en media trappen de campagne af met een rondleiding langs de kunstwerken en een informele borrel. Ook het winkelend publiek is van harte welkom en zal worden getrakteerd op Duitse hapjes en drankjes. Maken zij een creatieve selfie in een of meerdere tekeningen en worden deze op Instagram gedeeld met de verschillende hashtags die genoemd worden bij de tekening, dan maken zij kans op het winnen van een reis naar het Ruhrgebied.  Op deze website zijn foto’s van de tekeningen ook vanaf 19.00 uur te bekijken!

Arnhem

De 3D street art campagne is de eerste activiteit in de samenwerking tussen de RTG en Arnhem. Beide partijen verstevigen graag de relatie en zullen de komende tijd op zoek gaan naar verschillende mogelijkheden om samen te werken.

Nederlanders belangrijkste doelgroep

Nederlanders vormen met bijna 250.000 overnachtingen en meer dan 150.000 gasten in 2017 de grootste groep buitenlandse bezoekers in de Metropool Ruhr. Op de recent gelanceerde Nederlandstalige website van het verkeersbureau kan men verdere informatie over de bestemming en uitleg over de schilderingen vinden. In de promotiecampagne op de Nederlandse markt staan de volgende thema’s centraal: Industriekultur.RuhrRadRevier.Ruhr en de voordeelkaart RUHR.TOPCARD.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie zoekt getuigen overval snackbar Zaslaan

Foto: Politie

Op dinsdag 13 november rond 23.45 uur was de eigenaar van een snackbar aan de Zaslaan in Arnhem bezig met schoonmaken toen hij werd overvallen door twee gewapende mannen. De politie zoekt getuigen.

De politie zoekt getuigen van een overval op de snackbar aan de Zaslaan.  Dit gebeurde op dinsdag 13 november rond 23:45. Een van de mannen eiste geld. De eigenaar heeft hem en de andere man kunnen wegjagen zonder geld af te geven. De mannen vluchtten de zaak uit over de Zaslaan richting de Doctor Schaepmanlaan.

Signalement verdachten

Persoon 1: 

  • Man
  • Ongeveer 1.90 meter lang
  • Grijze broek
  • Donkerkleurige jas met capuchon
  • Droeg gezichtsbedekking

Persoon 2:

  • Man
  • Ongeveer 1.75 meter lang
  • Trainingspak met witte streep op de borst
  • Droeg gezichtsbedekking

Getuigenoproep

De politie heeft een Burgernetmelding verstuurd, waarop enkele reacties zijn binnengekomen. We zijn op zoek naar meer mensen die dinsdagavond iets gezien of gehoord hebben in de buurt van de Zaslaan. Als u iets gezien heeft, kunt u de politie bellen via 0900-8844. Maar u mag natuurlijk ook via het tipformulier hieronder uw informatie doorgeven. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Zaaknummer: 2018513943 (KJ)

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Concert Kensington eenmalig te zien in Pathé op groot scherm

Foto: Kensington

Op donderdag 22 november vertoont Kensington eenmalig de live registratie van hun afgelopen Ziggo Dome show. 

Voordat Kensington deze zomer de grootste Nederlandse rockshow ooit speelde in de Johan Cruijff ArenA, stonden ze in de drie jaren daarvoor maar liefst tien keer in een uitverkochte Ziggo Dome. In 2017 waren dit vijf shows met in totaal ruim 85.000 bezoekers. Voor de mensen die het concert graag opnieuw willen zien of er niet bij konden zijn zal Pathé het concert laten zien op groot scherm.

Komende november speelt de band voor het eerst in vier jaar niet in de Ziggo Dome, omdat het viertal werkt aan nieuw materiaal. Vandaar dat er iets anders wordt georganiseerd. Gitarist Casper Starreveld over deze speciale eenmalige vertoning: Dit is onze favoriete showreeks in de Ziggo Dome geweest, en we vinden het heel tof dat we die show nu op het grootste scherm kunnen gaan laten zien.” Zanger Eloi Youssef vult aan: “Het is echt iets bijzonders geworden, waar we heel trots op zijn. Kensington in de bioscoop, wederom een mijlpaal!”

Tickets zijn online en aan de kassa te koop.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair