Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Asia Fashion Week Europa in Arnhem

Op 24, 25 en 26 november 2017 zal in Arnhem the Asia Fashion Week Europe (AFWEU) plaatsvinden. Initiatiefnemer en founder van AFWEU, Aydin Acik geeft ontwerpers van verschillende komaf een kans om hun collectie te tonen aan het grote publiek. Het creëren van een eigen collectie en een show is onbetaalbaar voor veel ontwerpers, hierdoor krijgen ze nooit de kans om hun collecties te tonen. Acik geeft deze ontwerpers de mogelijkheid om toch te showen aan het grote publiek door deze designers gratis te betrekken bij zijn evenement. Maar wat is de reden dat Aycik zoveel tijd en geld in dit evenement steekt?

Aysel Acik

De moeder van Aydin, Aysel raakt bij haar geboorte haar moeder kwijt als gevolg van complicaties. Op haar zesde levens jaar overlijdt haar vader. Als wees moesten Aysel en haar broers en zussen voor zichzelf leren zorgen. Alsof het tumulten leven van Aysel nog niet zwaar genoeg is overlijdt ook haar broer na een ongeluk. Aysel vond passie in het maken en herstellen van kleding voor het gezin. Op haar 17de trouwt Aysel en krijgt 6 kinderen, met een overvol hart aan liefde neemt ze de zorg van 2 adoptiekinderen en de zorg van haar schoonvader op zich. Haar dagen zaten vol met het zorg en welzijn voor het gezin maar haar passie is ze nooit verloren, ’s-Nachts zat Aysel achter haar Zunith-machine en naaide de meest uiteenlopende creaties. Helaas heeft Aysel nooit de kans gehad om te schitteren op de catwalk om ieder verhaal achter elke creatie te vertellen. “Ik voel mij compleet wanneer ik de droom van ontwerpers kan waarmaken” aldus Acik!

AFWEU

AFWEU telt in totaal 11 gevestigde designers die verspreid over 3 avonden hun indrukwekkende kijk op mode en kunst zullen tonen. Deze haute couture en pret-a-porter collecties zijn allen geïnspireerd door de Aziatische cultuur. Sint Eusebiuskerk in Arnhem zal het decor zijn van dit event. Tussen de shows door is er ruimte voor een drankje en een gesprek met de ontwerpers. Het event opent haar deuren 24, 25 en 26 november 2017. Dagelijks vanaf 16:00 uur, de show start om 18:00.

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Man opgepakt tot verdenking diefstal op bouwterrein

foto: Politie-Arnhem noord

In de nacht van zondag 15 juli op maandag 16 juli heeft de politie een verdachte aangehouden op verdenking van diefstal vanaf een bouwterrein bij het ING-gebouw aan Velperweg.

Een getuige zag dat een man onder een hek door was geklommen bij het oude ING-gebouw aan de Velperweg. Hij kwam terug met een plaat van ongeveer 50×50 cm onder zijn arm. Deze legde hij in een witte bestelbus, waarbij een deel van het kenteken genoemd werd. Ook wist de getuige een duidelijk signalement te geven.

Witte bestelbus gespot

Vanuit zowel Arnhem-Noord als Arnhem-Zuid ging er direct een eenheid ter plaatse. Op de Ir. J.P. Muijlwijkstraat zagen de agenten een witte bestelbus rijden waarvan het kenteken overeen kwam met de gedeeltelijk bekende cijfer- en lettercombinatie. Het signalement van de bestuurder van de auto kwam overeen met het opgegeven signalement. In de auto lagen meerdere platen zoals de getuige had beschreven, evenals meerdere inbrekerswerktuigen. De man is hierop op heterdaad aangehouden op verdenking van diefstal. De auto is voor onderzoek door ons in beslag genomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vitesse wint 3-0 bij laatste oefenwedstrijd tegen Lokomotiv Moskou

foto: Vitesse - Proshot

Vitesse heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 3-0 gewonnen van Lokomotiv Moskou. In Oostenrijk waren Thomas Bruns, Roy Beerens en Alexander Büttner trefzeker.

image

Het twee weken durende trainingskamp in Karinthië werd afgesloten met een oefenduel vs de landskampioen van Rusland, Lokomotiv Moskou. Vitesse overtuigde tegen de Russische ploeg. In de dertigste minuut kwam Vitesse via Bruns op voorsprong. De middenvelder knalde een afgeslagen corner keurig tegen de touwen: 1-0.

image

In het begin van de tweede helft drong Lokomotiv Moskou even aan. Vitesse-doelman Eduardo voorkwam met een goede reflex dat de Russische ploeg terug in de wedstrijd kwam. Na iets meer dan een uur spelen kwam Vitesse op de verdiende 2-0. Na een prachtige aanval via Bryan Linssen en Bruns, werd eindstation Beerens bereikt. Beerens bedacht zich geen moment en schoot koelbloedig raak: 2-0.

image

Nadat Lokomotiv Moskou een indirecte vrije trap in de geel-zwarte muur zag belanden en na een kopbal van Tim Matavz op de vuisten van de doelman, was het de beurt aan Büttner. In de 88ste minuut krulde de linksback een vrije trap van zo’n twintig meter subliem tegen de touwen: 3-0.

image

Na de nederlagen vs Wolfsberger AC (1-2) en Shakhtar Donetsk (1-4) en het gelijkspel vs Arsenal Toela (2-2) is de overtuigende overwinning een mooie opsteker richting de officiële start van het seizoen.

Donderdag 26 juli speelt Vitesse namelijk de eerste officiële wedstrijd van seizoen 2018|2019. Dan neemt de ploeg het op tegen de winnaar van Racing Union uit Luxemburg en Viitorul uit Roemenië. Afgelopen donderdag speelden zij de eerste wedstrijd tegen elkaar. In Luxemburg was Viitorul met 0-2 te sterk. Volgende week donderdag staat de return op het programma en dan wordt definitief duidelijk tegen wie Vitesse in Europa speelt.

Opstelling Vitesse
Eduardo, Kara, Thelander, Clarke-Salter (’46 Van der Werff), Büttner, Foor, Bero (’46 Serero), Beerens, Gong (‘7 Bruns, ’85 Ali), Matavz (’78 Darfalou), Linssen

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Prinses Margriet brengt bezoek aan WK zitvolleybal wedstrijd Nederland – Rwanda

foto: IHVA

Maandag middag bracht prinses Margriet een bezoek aan WK zitvolleybal. Ze heeft een bijzondere band met de sport. Al vanaf haar jeugd heeft ze namelijk speciale belangstelling voor de gezondheidszorg.

Maandag heeft prinses Margriet een bezoek gebracht aan Arnhem. Ze was aanwezig bij de wedstrijd Nederland – Rwanda, vooraf gaande aan de wedstrijd bracht ze een bezoek aan de tentoonstelling over zitvolleybal. Na de wedstrijd maakte de prinses nog even tijd om in gesprek te gaan met het Nederlandse- en Rwandese zitvolleybal team.

Naast prinses Margriet was ook de ambassadeur van Rwanda aanwezig om zijn team aan te moedigen. Uiteindelijk wisten de Nederlandse vrouwen overduidelijk te winnen met drie rondes. Dinsdag zullen de Nederlandse vrouwen het iets zwaarder krijgen. Ze spelen namelijk tegenover Canada.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair