Connect with us
Musiskwartier

Nieuws

‘Gemeente moet ook zorg bieden aan online sekswerkers’

internet prostitutie

De gemeente moet zich niet meer alleen maar zorg bieden aan prostituees in de tippelzone, maar ook aan sekswerkers die zich aanbieden via internet. Dat is een van de aanbevelingen van onderzoeksbureau Beke, die de prostitutie in Arnhem in kaart heeft gebracht. Sinds de sluiting van het raamprostitutiegebied in het Spijkerkwartier heeft de seks-sector zich voor een deel naar de online wereld verplaatst, blijkt uit het rapport.

Dat heeft als gevolg dat veel prostituees vanuit woningen werken. Internet-prostitutie vindt in Arnhem relatief veel plaats. Zo zijn er voor deze stad duidelijk meer online advertenties dan in vergelijkbare steden. De onderzoekers hebben een aantal van de grootste sites op dit gebied onderzocht. Of er een rechtstreeks verband is tussen de sluiting van de ramen en de toename van internetprostitutie, zegt het rapport niet.

Thuis ontvangen

In bijna alle Arnhemse wijken komt het voor dat dames via internet zich aanbieden en klanten thuis ontvangen. Wijkagenten krijgen zicht op deze vormen van prostitutie als de buurt gaat klagen over bijvoorbeeld veel mannen in en om het pand of een opvallende drukte met auto’s. “Als buren niet klagen dan kan de prostitutie heel lang door gaan. Je moet het echt hebben van je bewoners, je extra oren en ogen in de wijk”, aldus een wijkagent in het rapport.

Bureau Beke sprak verder met acht van de negen sekswerkers die nu nog op de tippelzone aan de Oude Veerweg actief zijn. Ze zeggen allen het werk te blijven doen, illegaal, ook als de tippelzone zou sluiten. Als dat zou gebeuren, gaan ze waarschijnlijk illegaal verder. Dan worden deze prostituees volgens Beke mogelijk moeilijker bereikbaar voor hulpverlening en zorg.

Binnenstad

In Arnhem zijn vijf seksbedrijven actief, waaronder een bordeel, een op homo’s gerichte sauna en een escortbureau. De meeste van deze bedrijven zijn gevestigd in of rond de binnenstad. Massagesalons vallen hier niet onder en worden gesloten als gemeente of politie ze betrapt op het aanbieden van seksuele handelingen.

 

Meer nieuws?

mom in balance

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Facebook verbied reclame Arnhemse Gay minded feest

Foto's Manege

Het zit de organisatie van het Gay minded feest MANege niet mee. De organisatie wilde reclame maken voor hun feest op 3 november, maar Facebook vond het iets te bloot. Op de foto was een man in ondergoed met een laag verf over zich heen te zien.  

Opeens kreeg de organisatie van gay feest MANege de melding van Facebook “Je advertentie is niet goedgekeurd, omdat deze in strijd is met ons advertentiebeleid doordat de advertentie een afbeelding bevat die teveel bloot of suggestieve inhoudt bevat.” aldus Facebook aan de organisatie. Die stonden raar te kijken, aangezien ze vaak promotie maakte via Facebook en altijd mannen in hun ondergoed met een laag verf neerzetten. “Normaal wordt dit altijd goedgekeurd, maar nu blijkbaar niet.” laat de organisatie ons weten.

MANege

Omdat wij niet moeilijk doen over een beetje bloot. Zaterdag 3 november zal de ‘Gay- en openminded people party’ van start. Tijdens de nachtdienst in Luxor Arnhem zullen, drags, dansers, show, entertainment en Dj’s Hendrik Fischer, Lewis Low en uit Engeland DJ Sharon. O Love  optreden! Tickets zijn online en aan de deur te koop

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Anouk Pauwels meest fanatieke vrijwilligester van Sprookjesfestival

Foto: Sprookjesfestival

Anouk Pauwels is uitgeroepen tot de meest fanatieke vrijwilligster van het Sprookjesfestival. Ze ontvangt van de organisatie het Gouden Sprookjes ei.

Elk jaar weer staan vele tientallen vrijwilligers klaar om het Sprookjesfestival Arnhem tot een groots succes te brengen. Assistenten in de productie, sprookjesfiguren, kassa medewerkers noem maar op. Zonder hen kan het Sprookjesfestival niet bestaan. Anouk Pauwels is misschien wel de gekste van allemaal. Door dag en dauw, weer en wind gaat ze weken voorafgaand aan het festival op haar fiets met tassen vol promotiemateriaal de weg op.

Flyers, boekjes, stickers, vlaggen, posters alles wat er maar is verspreidt ze in en rondom Arnhem. Met een tomeloze inzet en een geweldige positieve uitstraling. Volledig vrijwillig, gekker moet het niet worden. De 11e editie van het Sprookjesfestival staat in het teken van gekkigheid. Daarom vond directie en bestuur van het Sprookjesfestival het TE GEK Anouk het gouden sprookjesei te overhandigen.

Met deze overhandiging staat Anouk in het middelpunt. Maar het gouden ei is een beetje voor alle vrijwilligers die elk jaar weer zich heel hard inzetten voor het Sprookjesfestival. Er was een hoop ‘Gekkigheid’ in Arnhem, bij deze succesvolle elfde editie van het Sprookjesfestival. Sprookjesfiguren bevolkten de straten, bossen en pleinen van zaterdag 13 t/m zondag 21 oktober. Voor groot, maar vooral voor klein, was er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland, waar een heuse sprookjesprinses, prinses Arnerijntje, 9 dagen lang de baas was.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

“I Amsterdam” letters welkom in Openlucht Museum

Foto: Openlucht Museum (FB)

De ‘I Amsterdam’ letters zijn welkom in het Openluchtmuseum. Dat schrijft directeur ‘Teus Eenkhoorn’ van het museum in een ingezonden brief in Het Parool. 

“Zo’n rijk symbool hoort in het Openluchtmuseum.” laat Teus Eenkhoorn weten aan de Amsterdammers. De letters staan voor de diversiteit van een inclusieve stad als Amsterdam. “I Amsterdam staat symbool voor de hoop op die inclusiviteit: Iedereen een beetje Amsterdammer” schrijft Teus Eenkhoorn. Ook ziet de burgemeester dat er een einde komt aan de inclusieve stad. Ze worden namelijk overgelopen met toeristen en investeringsmaatschappijen, speculanten en Airbnb. De kloof tussen rijk en arm groeit, hoog en laagopgeleid en Nederlanders met en zonder migratieachtergrond.

In het Openluchtmuseum is al de Jordaan te zien en daar passen de letters prima bij volgens de directeur.

Of de letters uiteindelijk ook weggaan en of Arnhem die gaat krijgen is niet duidelijk. Het idee ontstond van de Amsterdamse GroenLinks.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair