Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

CDA, CU en VA als ‘Don Quichot’ voor een bioscoop in Arnhem-Zuid

Euroscoop
Abeelding: Euroscoop

Als een ware Don Quichot probeert CDA onder leiding van Klaartje van Dillen de geplande megabioscoop in Arnhem-Zuid te redden van de ondergang. Want werkelijk buiten het CDA, Verenigd Arnhem en ChristenUnie spreekt niemand zijn liefde uit voor de komst van de Euroscoop. Zelfs coalitiepartijen SP en D66 zien de mammoetbioscoop bij de Rijnhal niet zitten.

De partijen luisteren liever naar de mening van ondernemersverenigingen in Arnhem. Zelfs partijen die eerder positief tegenover de komst van de Euroscoop stonden, zoals Arnhem Centraal, hebben een draai gemaakt. CDA maakt zich echter geen zorgen over het verdwijnen van banen door de komst van de megabioscoop.

Out-door sportpark, of toch niet?

GroenLinks ziet liever ook geen megabioscoop maar liever een andere invulling. Het idee van GroenLinks zou liever een out-door sportpark zijn die wordt bekostigd door de gemeente. Daar moet ook horeca en waar mogelijk theatervoorstellingen komen. GroenLinks wil geen saai trainingscomplex, zoals er nu bij de Rijkerswoerdse Plassen een is.

De stad ziet het niet zitten

Alle politieke partijen zijn in gesprek geweest met inwoners van de stad en komen met verschillende meningen thuis.Maar blijkbaar is de mening van de gesproken Arnhemmer niet genoeg.  Arnhem Centraal wil graag een onderzoek hebben onder de inwoners van Zuid.

Die moeten bepalen welke voorzieningen er moeten komen. Dit plan steunden CU en SP ook, maar wel onder de voorwaarde dat Arnhemmers moeten kiezen uit de smaakjes die de politieke partijen voorschotelen. Arnhem Centraal wil juist graag dat de Arnhemmer met een eigen voorstel kan komen.

Wethouder Ine van Burgsteden ziet het niet zitten om een blanco onderzoek te doen bij de ondernemers van Euroscoop. Conclusie is wel dat de megabioscoop in Zuid een brug te ver is.

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair