Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

CDA, CU en VA als ‘Don Quichot’ voor een bioscoop in Arnhem-Zuid

Euroscoop
Abeelding: Euroscoop

Als een ware Don Quichot probeert CDA onder leiding van Klaartje van Dillen de geplande megabioscoop in Arnhem-Zuid te redden van de ondergang. Want werkelijk buiten het CDA, Verenigd Arnhem en ChristenUnie spreekt niemand zijn liefde uit voor de komst van de Euroscoop. Zelfs coalitiepartijen SP en D66 zien de mammoetbioscoop bij de Rijnhal niet zitten.

De partijen luisteren liever naar de mening van ondernemersverenigingen in Arnhem. Zelfs partijen die eerder positief tegenover de komst van de Euroscoop stonden, zoals Arnhem Centraal, hebben een draai gemaakt. CDA maakt zich echter geen zorgen over het verdwijnen van banen door de komst van de megabioscoop.

Out-door sportpark, of toch niet?

GroenLinks ziet liever ook geen megabioscoop maar liever een andere invulling. Het idee van GroenLinks zou liever een out-door sportpark zijn die wordt bekostigd door de gemeente. Daar moet ook horeca en waar mogelijk theatervoorstellingen komen. GroenLinks wil geen saai trainingscomplex, zoals er nu bij de Rijkerswoerdse Plassen een is.

De stad ziet het niet zitten

Alle politieke partijen zijn in gesprek geweest met inwoners van de stad en komen met verschillende meningen thuis.Maar blijkbaar is de mening van de gesproken Arnhemmer niet genoeg.  Arnhem Centraal wil graag een onderzoek hebben onder de inwoners van Zuid.

Die moeten bepalen welke voorzieningen er moeten komen. Dit plan steunden CU en SP ook, maar wel onder de voorwaarde dat Arnhemmers moeten kiezen uit de smaakjes die de politieke partijen voorschotelen. Arnhem Centraal wil juist graag dat de Arnhemmer met een eigen voorstel kan komen.

Wethouder Ine van Burgsteden ziet het niet zitten om een blanco onderzoek te doen bij de ondernemers van Euroscoop. Conclusie is wel dat de megabioscoop in Zuid een brug te ver is.

Reacties

Reacties

Nieuws

Verlenging opvanglocatie asielzoekers Vredenburg

Groningensingel 1225

De opvang voor asielzoekers in de wijk Vredenburg mag nog vijf jaar op die locatie blijven. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft dat besloten op verzoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA).

Sinds februari 2013 is aan de Groningensingel 1225 een Proces Opvanglocatie (POL) gevestigd. In een POL worden asielzoekers opgevangen die in de eerste fase van de asielprocedure zitten. De verblijfsduur op deze locatie is een paar weken, daarna verhuizen de asielzoekers naar een Azc.

Tevreden

De betrokken partijen zijn tevreden over het verloop van de opvang op de locatie in Arnhem-Zuid. Daarom vonden zij een verlenging op die plek wenselijk. De school voor asielkinderen op deze plek heeft maandag het predicaat ‘Excellent’ gekregen. Het wijkteam verzoekt wijkbewoners met vragen over de asiellocatie contact met hen op te nemen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Onderwijsinspectie bestempelt Arnhemse school voor asielzoekerskinderen als Excellent

school
Afbeelding ter illustratie - Foto: CC0

Het Eerste opvangonderwijs POL Arnhem is officieel uitgeroepen tot ‘Excellente School’. Deze school voor asielzoekerskinderen aan de Groningensingel heeft maandagochtend van burgemeester Ahmed Marcouch officieel dit predicaat uitgereikt gekregen.

Kwaliteit

De onderwijsinspectie beoordeelt scholen op hun kwaliteit. Een Excellente school is een school die op de een of andere manier uitblinkt. Dat kan bijvoorbeeld zijn doordat het onderwijs goed aansluit bij de situatie in de buurt, of omdat het onderwijsaanbod inspirerend, innovatief en motiverend is.

In Arnhem zijn de basisscholen Sint Margaretha en Mozaïek al als zodanig bestempeld. Het Eerste opvangonderwijs is overigens onderdeel van het Mozaïek.

Groei

Het aantal Excellente scholen is sinds de eerste uitreiking van het predicaat in 2012 fors gegroeid. Vandaag komen er in heel Nederland 16 scholen in het primair onderwijs, 31 scholen in het voortgezet onderwijs en 2 scholen in het speciaal onderwijs bij. Inmiddels mogen op dit moment bijna 250 scholen of schoolsoorten zeggen dat ze excellent zijn: 83 scholen in het primair onderwijs, 141 in het voortgezet onderwijs en 24 in het speciaal onderwijs.

“De school ziet het als een uitdaging om haar onderwijs voortdurend tegen het licht te houden en verder te ontwikkelen. Daarmee levert ze een bijdrage aan de verbetering van het onderwijs. In elk geval is de onderwijskwaliteit op een Excellente school altijd dik in orde”, aldus de inspectie.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Ruimere openingstijden winkels op zondagen’

sonsbeeksingel winkel
Foto: Pim van 't End (CC)

Winkeliers moeten zelf hun openingstijden kunnen bepalen tussen 6 uur ‘s ochtends en 10 uur ‘s avonds op zon- en feestdagen. Dat vinden Arnhem Centraal, D66 en VVD in de Arnhemse gemeenteraad. Op doordeweekse dagen hebben winkeleigenaars deze vrijheid al.

D66 vindt dat dit onderscheid moet komen te vervallen.Nu zijn op koopzondagen de winkels tussen 12 en 5 open. Voor onder meer bouwmarkten en supermarkten gelden weer andere tijden.

Last

De partijen erkennen dat de ruime openingstijden voor kleine ondernemers een last kan zijn. Volgens hen staat daar tegenover dat het de economie een stimulans geeft. Binnenkort behandelt de gemeenteraad een initiatiefvoorstel van de partijen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair