Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

CDA, CU en VA als ‘Don Quichot’ voor een bioscoop in Arnhem-Zuid

Euroscoop
Abeelding: Euroscoop

Als een ware Don Quichot probeert CDA onder leiding van Klaartje van Dillen de geplande megabioscoop in Arnhem-Zuid te redden van de ondergang. Want werkelijk buiten het CDA, Verenigd Arnhem en ChristenUnie spreekt niemand zijn liefde uit voor de komst van de Euroscoop. Zelfs coalitiepartijen SP en D66 zien de mammoetbioscoop bij de Rijnhal niet zitten.

De partijen luisteren liever naar de mening van ondernemersverenigingen in Arnhem. Zelfs partijen die eerder positief tegenover de komst van de Euroscoop stonden, zoals Arnhem Centraal, hebben een draai gemaakt. CDA maakt zich echter geen zorgen over het verdwijnen van banen door de komst van de megabioscoop.

Out-door sportpark, of toch niet?

GroenLinks ziet liever ook geen megabioscoop maar liever een andere invulling. Het idee van GroenLinks zou liever een out-door sportpark zijn die wordt bekostigd door de gemeente. Daar moet ook horeca en waar mogelijk theatervoorstellingen komen. GroenLinks wil geen saai trainingscomplex, zoals er nu bij de Rijkerswoerdse Plassen een is.

De stad ziet het niet zitten

Alle politieke partijen zijn in gesprek geweest met inwoners van de stad en komen met verschillende meningen thuis.Maar blijkbaar is de mening van de gesproken Arnhemmer niet genoeg.  Arnhem Centraal wil graag een onderzoek hebben onder de inwoners van Zuid.

Die moeten bepalen welke voorzieningen er moeten komen. Dit plan steunden CU en SP ook, maar wel onder de voorwaarde dat Arnhemmers moeten kiezen uit de smaakjes die de politieke partijen voorschotelen. Arnhem Centraal wil juist graag dat de Arnhemmer met een eigen voorstel kan komen.

Wethouder Ine van Burgsteden ziet het niet zitten om een blanco onderzoek te doen bij de ondernemers van Euroscoop. Conclusie is wel dat de megabioscoop in Zuid een brug te ver is.

Reacties

Reacties

Nieuws

Burgers’ Zoo: laat schoonmaak Feestaardvarken over aan professionals

aardvarken
Foto: Burgers' Zoo

Maak niet zomaar zelf het Feestaardvarken schoon. Deze oproep doet Burgers’ Zoo. “Bij een verkeerde reinigingsmethode zou het kunstwerk makkelijk kunnen beschadigen, waardoor we juist een averechts effect realiseren”, laat het dierenpark in een persbericht weten.

Vrijwilligers hebben zich via sociale media aangemeld onder de hashtag #varkentjewassen om de omgeving van het Feestaardvarken regelmatig extra schoon te houden. Ook zouden ze eventueel extra groen aanplanten rondom het kunstwerk. Daar is op zich niets mis mee, aldus de zoo. “We waarderen de betrokkenheid en de positieve insteek om er gezamenlijk de schouders onder te zetten zeer.”

Professioneel

Burgers’ Zoo stuurt regelmatig een medewerker op pad, die de directe omgeving van het kunstwerk schoon houdt. Daarnaast reinigt professioneel bedrijf De Gevelmeesters het Feestaardvarken regelmatig in opdracht van het dierenpark. “De Gevelmeesters verwijderen op professionele wijze alg en bijvoorbeeld graffiti.”

Ook vanuit Gemeente Arnhem gaan er regelmatig medewerkers naar het kunstwerk om eromheen schoon te maken “Daarnaast hebben de afgelopen jaren heel veel ondernemers en betrokkenen die in de buurt wonen en werken zich al ingezet voor een mooi en schoon Bartok-park.” Maar: “Het schoonmaken van het kunstwerk zelf wordt echter uitsluitend door De Gevelmeesters ondernomen.”

Populair

De grote sculptuur van Florentijn Hofman voor de Rozet kwam eerder in sommige media in opspraak. Omwonenden klaagden over vuil en verloedering van het immense betonnen aardvarken. “In vrij korte tijd is het Feestaardvarken razend populair geworden. Soms wordt het kunstwerk zo intensief gebruikt, dat het qua schoonmaakwerkzaamheden nauwelijks valt bij te benen.”

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Getroffen boom snel weggehaald

boom lauwersgracht

Medewerkers van de gemeente hebben maandagmiddag de boom van de Lauwersgracht verwijderd die zondag door de bliksem werd getroffen. Een kort, maar hevig onweer was voor een oude boom fataal. Een andere raakte ook beschadigd.

Veel mensen zagen hoe de boom geraakt werd. Anderen hoorden een harde klap. In het park was het rustig door het slechte weer. Daarom zijn er geen gewonden gevallen. Het incident gebeurt in een tijd dat er hevige discussie is over kap van bomen in het Lauwersgracht-park.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Plaats camera’s langs de Jansbeek’

Jansbeek

Camera’s langs de Jansbeek moeten voorkomen dat er nog meer goudvissen in de beek terecht komen. Daarvoor pleit het Platform Invasieve Exoten, meldt Omroep Gelderland. Het platform trok aan de bel, nadat in de nieuwe stadsbeek in het centrum goudvissen bleken rond te zwemmen.

Het verhaal is de meeste Arnhemmers wel bekend. Het begon met een geintje van een groep mensen uit de stad, die elf knaloranje dieren in de nieuwe beekloop hadden losgelaten. Het platform diende een klacht in bij overheidsorgaan RVO.

Vangen

Die sommeerde iemand uit de groep om de dieren weer te vangen. Of de vissen die nu weer in de beek zitten eruit moeten worden gevist, is nog niet duidelijk.

De gemeente Arnhem laat weten geen heil te zien in camera’s. “Dat is geen reële optie”, reageert woordvoerder Susanne Boerhof tegen de omroep. “Als gemeente ben je vanwege de kosten en vanuit oogpunt van privacy terughoudend met het plaatsen van camera’s.”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair