Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Breda zet Arnhem op de tweede plek ‘Beste Binnenstad’

binnenstad arnhem - ik hou van arnhem

Arnhem is niet de ‘beste binnenstad van Nederland’ geworden. Wij verloren van het Brabantse Breda. Zij wisten de jury net meer te overtuigen. De aankomende twee jaar mag de stad de titel dragen.

Al de hele dag was de kerk in het centrum van Breda in zilver gekleurd. Na de bekendmaking heeft de binnenstad wethouder van Breda de toren in het goud gekleurd. Want na zo’n lange verkiezing kan de stad vol trots vertellen dat ze officieel twee jaar lang de beste binnenstad van Nederland zijn.

Samenwerking

Ondanks dat Arnhem tweede is geworden, kan er wel gekeken worden naar de intensive samenwerking tussen ondernemers, bewoners en gemeente. Gezamenlijk wisten ze genoeg projecten te realiseren om de stad te verbeteren. Echter was dit niet voldoende om de titel te scoren.

Daarnaast heeft Arnhem veel media-aandacht gekregen tijdens de verkiezingen. De Arnhemse delegatie is trots op de tweede plek. “Deze finaleplaats is een kroon op onze samenwerking en inspanningen die we de afgelopen jaren hebben geleverd om van onze binnenstad weer een bruisende ontmoetingsplek te maken.”

Verrassing

In Arnhem heerste voorafgaand aan de aanmelding voor de verkiezing het idee ‘we zijn er nog niet klaar voor, maar laten we kijken waar we staan’. Tot ieders verrassing bleek Arnhem in mei van dit jaar tot de vijf genomineerden te behoren. In juni werd bekend gemaakt dat Arnhem zelfs was doorgedrongen tot de finale.

“Je hoopt dan natuurlijk ook dat je zo’n wedstrijd wint”, zegt Gerard Velthuizen, voorzitter van Platform Binnenstad Arnhem. “Maar ik gun het Breda, ze hebben zich met hart en ziel ingezet voor de winst. Ik feliciteer ze dan ook van harte.”

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Getroffen boom snel weggehaald

boom lauwersgracht

Medewerkers van de gemeente hebben maandagmiddag de boom van de Lauwersgracht verwijderd die zondag door de bliksem werd getroffen. Een kort, maar hevig onweer was voor een oude boom fataal. Een andere raakte ook beschadigd.

Veel mensen zagen hoe de boom geraakt werd. Anderen hoorden een harde klap. In het park was het rustig door het slechte weer. Daarom zijn er geen gewonden gevallen. Het incident gebeurt in een tijd dat er hevige discussie is over kap van bomen in het Lauwersgracht-park.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Plaats camera’s langs de Jansbeek’

Jansbeek

Camera’s langs de Jansbeek moeten voorkomen dat er nog meer goudvissen in de beek terecht komen. Daarvoor pleit het Platform Invasieve Exoten, meldt Omroep Gelderland. Het platform trok aan de bel, nadat in de nieuwe stadsbeek in het centrum goudvissen bleken rond te zwemmen.

Het verhaal is de meeste Arnhemmers wel bekend. Het begon met een geintje van een groep mensen uit de stad, die elf knaloranje dieren in de nieuwe beekloop hadden losgelaten. Het platform diende een klacht in bij overheidsorgaan RVO.

Vangen

Die sommeerde iemand uit de groep om de dieren weer te vangen. Of de vissen die nu weer in de beek zitten eruit moeten worden gevist, is nog niet duidelijk.

De gemeente Arnhem laat weten geen heil te zien in camera’s. “Dat is geen reële optie”, reageert woordvoerder Susanne Boerhof tegen de omroep. “Als gemeente ben je vanwege de kosten en vanuit oogpunt van privacy terughoudend met het plaatsen van camera’s.”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Worden Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel?

foto: Net5

Worden de twee Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel? De twee doen mee aan het Net 5 programma ‘Je droom achterna: Een Frans Kasteel’.

Kasteel uit 1712

Elke maandag strijden vijf koppels om de toekomstige beheerders te worden van een Frans kasteel. Een mooi kasteel gelegen in het groene hart van Normandië in het dorpje Quinéville is opzoek naar nieuwe beheerders. Via de tv programma van Net 5 gaan de vijf koppels aan de slag om de hart van eigenaar Hans Musegaas te veroveren.
Het kasteel komt uit 1712 is ooit gebouwd voor de neef van Louis XIV. Sinds 40 jaar fungeert het kasteel als hotel met 30 kamers, 4 hectare grond en een verwarmd buitenzwembad. Er is genoeg werk aan de winkel, want het domein heeft een flinke opknapbeurt nodig. In elke aflevering krijgen de vijf koppels individuele en groepsopdrachten, variërend van het opknappen van historische ruimtes, organiseren van rondleidingen, onderhoud van het landgoed tot het ontvangen van gasten.

Chrystel en Jasper

Chrystel en Jasper zijn al vier jaar buren. Ze raakten bevriend en uiteindelijk sloeg de vonk over. Sinds een jaar zijn ze een stel. De twee hebben voor de toekomst trouw- en kinderplannen. Chrystel is zelfstandig ondernemer op het gebied van marketing, communicatie en eventmanagement. Jasper is ook zelfstandige en houdt zich als interim-kracht bezig met procesverbetering in bedrijven. Ook zette hij afdelingen van bedrijven op. Jasper en Chrystel zijn al een tijdje op zoek naar een locatie in het buitenland (onder andere in Frankrijk) waar zij een B&B of hotel kunnen beginnen. Het plan was om te gaan sparen en het streven was om in 2021 te emigreren. Door middel van dit programma kan hun droom om zelf iets te beginnen in de hospitality misschien wel sneller verwezenlijkt worden.

De uitzending is te zien op Net 5 elke maandag om 21:30

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair