Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Eis OM teleurstelling slachtoffers geweld Mandelabrug

Ronnie en Jasper
Foto: Ronnie Sewratan - Vernes (FB)

Het Arnhemse echtpaar Jasper en Ronnie Vernes-Sewratan reageert teleurgesteld op de eis van het Openbaar Ministerie tegen hun vermeende belagers. Het Openbaar Ministerie gaat vier tieners vervolgen voor de mishandeling van het koppel in april dit jaar. De verdachten wordt het plegen van openlijk geweld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel ten laste gelegd.

Sidney Smeets, de advocaat van het stel, vindt echter dat het echtpaar in april dit jaar slachtoffer werd van homofoob geweld. “Ronnie en Jasper liepen op 2 april van dit jaar hand in hand over de Nelson Mandelabrug in Arnhem toen ze door een groep jongens werden uitgescholden voor ‘homo’ en ‘flikker’. Kort daarna kwam het tot een aanvaring tussen de jongens en het stel.”

Betonschaar

Jasper kreeg stevige klappen en Ronnie werd met een betonschaar in zijn gezicht geslagen, aldus Smeets. Als gevolg daarvan raakte Ronnie een aantal tanden en een stuk bot van zijn bovenkaak kwijt. “Ik herinner me dat ik die jongen met die betonschaar voor me zag en daarna dat ik wakker werd en een stuk van mijn mond kwijt was”, zegt Ronnie via zijn advocaat in reactie op de gebeurtenis.

Het echtpaar is blij dat het nu tot een strafzaak komt. “Het heeft wel lang geduurd, maar we zijn ervan overtuigd dat de rechter deze jongens gaat veroordelen voor wat ze ons aangedaan hebben.”

Persoonlijk gesprek

Het vermeend homofobe karakter van de daad kreeg veel aandacht en leidde tot een actie tegen homofobie en geweld. Ronnie en Jasper zijn teleurgesteld dat het OM er nu volgens hen ten onrechte vanuit lijkt te gaan dat homohaat niet aan de mishandeling ten grondslag heeft gelegen. Met name het feit dat de officier van justitie in deze zaak geen persoonlijk gesprek voert, zit hen dwars.

“Het openbaar ministerie heeft er de mond over vol dat het tegen anti-homogeweld wil optreden maar laat het nu vreselijk afweten”, vindt Jasper. Formeel hebben de slachtoffers overigens nog niets van het OM gehoord. Ze beraden zich op de vraag of ze verder stappen zullen ondernemen, zoals een klacht bij het gerechtshof. Op 19 december zal de zaak pro forma behandeld worden. Wanneer de inhoudelijke behandeling plaatsvindt is nog niet bekend.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Verlenging opvanglocatie asielzoekers Vredenburg

Groningensingel 1225

De opvang voor asielzoekers in de wijk Vredenburg mag nog vijf jaar op die locatie blijven. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft dat besloten op verzoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA).

Sinds februari 2013 is aan de Groningensingel 1225 een Proces Opvanglocatie (POL) gevestigd. In een POL worden asielzoekers opgevangen die in de eerste fase van de asielprocedure zitten. De verblijfsduur op deze locatie is een paar weken, daarna verhuizen de asielzoekers naar een Azc.

Tevreden

De betrokken partijen zijn tevreden over het verloop van de opvang op de locatie in Arnhem-Zuid. Daarom vonden zij een verlenging op die plek wenselijk. De school voor asielkinderen op deze plek heeft maandag het predicaat ‘Excellent’ gekregen. Het wijkteam verzoekt wijkbewoners met vragen over de asiellocatie contact met hen op te nemen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Onderwijsinspectie bestempelt Arnhemse school voor asielzoekerskinderen als Excellent

school
Afbeelding ter illustratie - Foto: CC0

Het Eerste opvangonderwijs POL Arnhem is officieel uitgeroepen tot ‘Excellente School’. Deze school voor asielzoekerskinderen aan de Groningensingel heeft maandagochtend van burgemeester Ahmed Marcouch officieel dit predicaat uitgereikt gekregen.

Kwaliteit

De onderwijsinspectie beoordeelt scholen op hun kwaliteit. Een Excellente school is een school die op de een of andere manier uitblinkt. Dat kan bijvoorbeeld zijn doordat het onderwijs goed aansluit bij de situatie in de buurt, of omdat het onderwijsaanbod inspirerend, innovatief en motiverend is.

In Arnhem zijn de basisscholen Sint Margaretha en Mozaïek al als zodanig bestempeld. Het Eerste opvangonderwijs is overigens onderdeel van het Mozaïek.

Groei

Het aantal Excellente scholen is sinds de eerste uitreiking van het predicaat in 2012 fors gegroeid. Vandaag komen er in heel Nederland 16 scholen in het primair onderwijs, 31 scholen in het voortgezet onderwijs en 2 scholen in het speciaal onderwijs bij. Inmiddels mogen op dit moment bijna 250 scholen of schoolsoorten zeggen dat ze excellent zijn: 83 scholen in het primair onderwijs, 141 in het voortgezet onderwijs en 24 in het speciaal onderwijs.

“De school ziet het als een uitdaging om haar onderwijs voortdurend tegen het licht te houden en verder te ontwikkelen. Daarmee levert ze een bijdrage aan de verbetering van het onderwijs. In elk geval is de onderwijskwaliteit op een Excellente school altijd dik in orde”, aldus de inspectie.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Ruimere openingstijden winkels op zondagen’

sonsbeeksingel winkel
Foto: Pim van 't End (CC)

Winkeliers moeten zelf hun openingstijden kunnen bepalen tussen 6 uur ‘s ochtends en 10 uur ‘s avonds op zon- en feestdagen. Dat vinden Arnhem Centraal, D66 en VVD in de Arnhemse gemeenteraad. Op doordeweekse dagen hebben winkeleigenaars deze vrijheid al.

D66 vindt dat dit onderscheid moet komen te vervallen.Nu zijn op koopzondagen de winkels tussen 12 en 5 open. Voor onder meer bouwmarkten en supermarkten gelden weer andere tijden.

Last

De partijen erkennen dat de ruime openingstijden voor kleine ondernemers een last kan zijn. Volgens hen staat daar tegenover dat het de economie een stimulans geeft. Binnenkort behandelt de gemeenteraad een initiatiefvoorstel van de partijen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair