Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Eis OM teleurstelling slachtoffers geweld Mandelabrug

Ronnie en Jasper
Foto: Ronnie Sewratan - Vernes (FB)

Het Arnhemse echtpaar Jasper en Ronnie Vernes-Sewratan reageert teleurgesteld op de eis van het Openbaar Ministerie tegen hun vermeende belagers. Het Openbaar Ministerie gaat vier tieners vervolgen voor de mishandeling van het koppel in april dit jaar. De verdachten wordt het plegen van openlijk geweld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel ten laste gelegd.

Sidney Smeets, de advocaat van het stel, vindt echter dat het echtpaar in april dit jaar slachtoffer werd van homofoob geweld. “Ronnie en Jasper liepen op 2 april van dit jaar hand in hand over de Nelson Mandelabrug in Arnhem toen ze door een groep jongens werden uitgescholden voor ‘homo’ en ‘flikker’. Kort daarna kwam het tot een aanvaring tussen de jongens en het stel.”

Betonschaar

Jasper kreeg stevige klappen en Ronnie werd met een betonschaar in zijn gezicht geslagen, aldus Smeets. Als gevolg daarvan raakte Ronnie een aantal tanden en een stuk bot van zijn bovenkaak kwijt. “Ik herinner me dat ik die jongen met die betonschaar voor me zag en daarna dat ik wakker werd en een stuk van mijn mond kwijt was”, zegt Ronnie via zijn advocaat in reactie op de gebeurtenis.

Het echtpaar is blij dat het nu tot een strafzaak komt. “Het heeft wel lang geduurd, maar we zijn ervan overtuigd dat de rechter deze jongens gaat veroordelen voor wat ze ons aangedaan hebben.”

Persoonlijk gesprek

Het vermeend homofobe karakter van de daad kreeg veel aandacht en leidde tot een actie tegen homofobie en geweld. Ronnie en Jasper zijn teleurgesteld dat het OM er nu volgens hen ten onrechte vanuit lijkt te gaan dat homohaat niet aan de mishandeling ten grondslag heeft gelegen. Met name het feit dat de officier van justitie in deze zaak geen persoonlijk gesprek voert, zit hen dwars.

“Het openbaar ministerie heeft er de mond over vol dat het tegen anti-homogeweld wil optreden maar laat het nu vreselijk afweten”, vindt Jasper. Formeel hebben de slachtoffers overigens nog niets van het OM gehoord. Ze beraden zich op de vraag of ze verder stappen zullen ondernemen, zoals een klacht bij het gerechtshof. Op 19 december zal de zaak pro forma behandeld worden. Wanneer de inhoudelijke behandeling plaatsvindt is nog niet bekend.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Man opgepakt tot verdenking diefstal op bouwterrein

foto: Politie-Arnhem noord

In de nacht van zondag 15 juli op maandag 16 juli heeft de politie een verdachte aangehouden op verdenking van diefstal vanaf een bouwterrein bij het ING-gebouw aan Velperweg.

Een getuige zag dat een man onder een hek door was geklommen bij het oude ING-gebouw aan de Velperweg. Hij kwam terug met een plaat van ongeveer 50×50 cm onder zijn arm. Deze legde hij in een witte bestelbus, waarbij een deel van het kenteken genoemd werd. Ook wist de getuige een duidelijk signalement te geven.

Witte bestelbus gespot

Vanuit zowel Arnhem-Noord als Arnhem-Zuid ging er direct een eenheid ter plaatse. Op de Ir. J.P. Muijlwijkstraat zagen de agenten een witte bestelbus rijden waarvan het kenteken overeen kwam met de gedeeltelijk bekende cijfer- en lettercombinatie. Het signalement van de bestuurder van de auto kwam overeen met het opgegeven signalement. In de auto lagen meerdere platen zoals de getuige had beschreven, evenals meerdere inbrekerswerktuigen. De man is hierop op heterdaad aangehouden op verdenking van diefstal. De auto is voor onderzoek door ons in beslag genomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vitesse wint 3-0 bij laatste oefenwedstrijd tegen Lokomotiv Moskou

foto: Vitesse - Proshot

Vitesse heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 3-0 gewonnen van Lokomotiv Moskou. In Oostenrijk waren Thomas Bruns, Roy Beerens en Alexander Büttner trefzeker.

image

Het twee weken durende trainingskamp in Karinthië werd afgesloten met een oefenduel vs de landskampioen van Rusland, Lokomotiv Moskou. Vitesse overtuigde tegen de Russische ploeg. In de dertigste minuut kwam Vitesse via Bruns op voorsprong. De middenvelder knalde een afgeslagen corner keurig tegen de touwen: 1-0.

image

In het begin van de tweede helft drong Lokomotiv Moskou even aan. Vitesse-doelman Eduardo voorkwam met een goede reflex dat de Russische ploeg terug in de wedstrijd kwam. Na iets meer dan een uur spelen kwam Vitesse op de verdiende 2-0. Na een prachtige aanval via Bryan Linssen en Bruns, werd eindstation Beerens bereikt. Beerens bedacht zich geen moment en schoot koelbloedig raak: 2-0.

image

Nadat Lokomotiv Moskou een indirecte vrije trap in de geel-zwarte muur zag belanden en na een kopbal van Tim Matavz op de vuisten van de doelman, was het de beurt aan Büttner. In de 88ste minuut krulde de linksback een vrije trap van zo’n twintig meter subliem tegen de touwen: 3-0.

image

Na de nederlagen vs Wolfsberger AC (1-2) en Shakhtar Donetsk (1-4) en het gelijkspel vs Arsenal Toela (2-2) is de overtuigende overwinning een mooie opsteker richting de officiële start van het seizoen.

Donderdag 26 juli speelt Vitesse namelijk de eerste officiële wedstrijd van seizoen 2018|2019. Dan neemt de ploeg het op tegen de winnaar van Racing Union uit Luxemburg en Viitorul uit Roemenië. Afgelopen donderdag speelden zij de eerste wedstrijd tegen elkaar. In Luxemburg was Viitorul met 0-2 te sterk. Volgende week donderdag staat de return op het programma en dan wordt definitief duidelijk tegen wie Vitesse in Europa speelt.

Opstelling Vitesse
Eduardo, Kara, Thelander, Clarke-Salter (’46 Van der Werff), Büttner, Foor, Bero (’46 Serero), Beerens, Gong (‘7 Bruns, ’85 Ali), Matavz (’78 Darfalou), Linssen

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Prinses Margriet brengt bezoek aan WK zitvolleybal wedstrijd Nederland – Rwanda

foto: IHVA

Maandag middag bracht prinses Margriet een bezoek aan WK zitvolleybal. Ze heeft een bijzondere band met de sport. Al vanaf haar jeugd heeft ze namelijk speciale belangstelling voor de gezondheidszorg.

Maandag heeft prinses Margriet een bezoek gebracht aan Arnhem. Ze was aanwezig bij de wedstrijd Nederland – Rwanda, vooraf gaande aan de wedstrijd bracht ze een bezoek aan de tentoonstelling over zitvolleybal. Na de wedstrijd maakte de prinses nog even tijd om in gesprek te gaan met het Nederlandse- en Rwandese zitvolleybal team.

Naast prinses Margriet was ook de ambassadeur van Rwanda aanwezig om zijn team aan te moedigen. Uiteindelijk wisten de Nederlandse vrouwen overduidelijk te winnen met drie rondes. Dinsdag zullen de Nederlandse vrouwen het iets zwaarder krijgen. Ze spelen namelijk tegenover Canada.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair