Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Eis OM teleurstelling slachtoffers geweld Mandelabrug

Ronnie en Jasper
Foto: Ronnie Sewratan - Vernes (FB)

Het Arnhemse echtpaar Jasper en Ronnie Vernes-Sewratan reageert teleurgesteld op de eis van het Openbaar Ministerie tegen hun vermeende belagers. Het Openbaar Ministerie gaat vier tieners vervolgen voor de mishandeling van het koppel in april dit jaar. De verdachten wordt het plegen van openlijk geweld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel ten laste gelegd.

Sidney Smeets, de advocaat van het stel, vindt echter dat het echtpaar in april dit jaar slachtoffer werd van homofoob geweld. “Ronnie en Jasper liepen op 2 april van dit jaar hand in hand over de Nelson Mandelabrug in Arnhem toen ze door een groep jongens werden uitgescholden voor ‘homo’ en ‘flikker’. Kort daarna kwam het tot een aanvaring tussen de jongens en het stel.”

Betonschaar

Jasper kreeg stevige klappen en Ronnie werd met een betonschaar in zijn gezicht geslagen, aldus Smeets. Als gevolg daarvan raakte Ronnie een aantal tanden en een stuk bot van zijn bovenkaak kwijt. “Ik herinner me dat ik die jongen met die betonschaar voor me zag en daarna dat ik wakker werd en een stuk van mijn mond kwijt was”, zegt Ronnie via zijn advocaat in reactie op de gebeurtenis.

Het echtpaar is blij dat het nu tot een strafzaak komt. “Het heeft wel lang geduurd, maar we zijn ervan overtuigd dat de rechter deze jongens gaat veroordelen voor wat ze ons aangedaan hebben.”

Persoonlijk gesprek

Het vermeend homofobe karakter van de daad kreeg veel aandacht en leidde tot een actie tegen homofobie en geweld. Ronnie en Jasper zijn teleurgesteld dat het OM er nu volgens hen ten onrechte vanuit lijkt te gaan dat homohaat niet aan de mishandeling ten grondslag heeft gelegen. Met name het feit dat de officier van justitie in deze zaak geen persoonlijk gesprek voert, zit hen dwars.

“Het openbaar ministerie heeft er de mond over vol dat het tegen anti-homogeweld wil optreden maar laat het nu vreselijk afweten”, vindt Jasper. Formeel hebben de slachtoffers overigens nog niets van het OM gehoord. Ze beraden zich op de vraag of ze verder stappen zullen ondernemen, zoals een klacht bij het gerechtshof. Op 19 december zal de zaak pro forma behandeld worden. Wanneer de inhoudelijke behandeling plaatsvindt is nog niet bekend.

Meer nieuws?

mom in balance

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair