Connect with us
He Komaan

Nieuws

Acties zorgen voor minder parkeerdrukte tijdens de feestdagen in centrum

foto: Wikimedia

Auto parkeren wordt een ‘happy hour’ in Arnhem. Zo kunnen mensen gratis fietsen van P+R Gelredome naar de binnenstad, zijn er goedkoop buskaartje van P+R Gelredome naar de stad en terug en kun je Gratis met de bus naar huis tijdens de spits. Een greep uit de extra acties waar bezoekers van de binnenstad tot het einde van het jaar gebruik van kunnen maken. Daarnaast bieden diverse horecaondernemers tijdens Winter Arnhem een speciaal menu aan, voor een speciale prijs.  ‘Een bereikbare binnenstad is tijdens de decembermaand van groot belang’, aldus wethouder mobiliteit Geert Ritsema. ‘Dit is immers de drukste maand voor vele winkels en horeca. Bovendien zijn er diverse activiteiten in de binnenstad. Die willen we van harte ondersteunen met extra acties voor bezoekers.’ Zowel mensen die per fiets, met de bus of met de auto komen, kunnen van de acties gebruik maken. 

Happy Hour

  • In de week voor Sinterklaas (27 november tot en met 1 december)  en in de week voor Kerstmis (18 tot en met 22 december) kunnen automobilisten van maandag tot en met vrijdag kans op een Dit is PAS Arnhem cadeaukaart ter waarde van € 5,- krijgen, als ze na 18.00 pas de parkeergarage uitrijden. Automobilisten moeten wel voor 16:00 in de parkeergarage staan. 
  • Tussen 19.00 en 20.00 uur gratis vanuit het centrum van Arnhem naar huis met alle bussen van Breng en met de stadslijnen (lijn 1 tot en met 13) zelfs tussen 18.00-20.00 uur. Via www.ervaarhetov.nl kun je een vrijkaartje voor de busrit uitprinten. Of gebruik de app ErvaarhetOV op je smartphone. De actie geldt voor alle lijnen van Breng die uit het centrum vertrekken. De actie duurt tot het einde van het jaar of eerder als de vrijkaartjes op zijn.

P+R Gelredome

  • Parkeer gratis op de P+R Gelredome en reis verder met de bus of op de fiets. Bezoekers van buiten Arnhem worden via informatieborden en matrixborden op de P+R gewezen. Op de drukke weekend dagen zijn er mensen van het Hé Komaan promoteam aanwezig, die bezoekers de weg kunnen wijzen naar de bus of naar de handigste fietsroutes. Ook kun je bij de McDonalds meer informatie krijgen.
  • Koop voor € 5,- een ticket voor de bus via www.ervaarhetov.nl. Het ticket is een retour van Gelredome naar de binnenstad en geldt voor maximaal vier personen.
  • Bij P+R Gelredome staan een aantal gratis fietsen klaar waarmee je naar de binnenstad en weer terug naar je auto kunt fietsen. Om daarvan gebruik te kunnen maken, heb je een legitimatiebewijs nodig.
  • In de weekenden voor Sinterklaas (1 en 2 december) en voor Kerstmis (16, 17, 23 en 24 december) kun je gebruik maken van een pakjesservice. De bakfiets van de Snelbander rijdt dan heen en weer tussen P+R Gelredome en de binnenstad om je inkopen naar je auto te brengen. De pakketjes kun je afhalen bij de McDonalds.

Slim Op Weg tijdens Winter Arnhem

Parkeer je je fiets in een van de fietsenstallingen of fietsplekken. Dan heb je kans dat je een zadeldekje of stuurhanger vindt, met informatie over waar je je fiets kunt stallen en het programma van Winter Arnhem erop. Voor mensen die met de auto naar de binnenstad gaan, is het goed te weten dat ze op koopavonden en in het weekend ook kunnen parkeren in de Prinsenhofgarage (bij het Provinciehuis), in het weekend op P7 (onder de John Frostburg, bij Volkshuisvesting) en op alle dagen aan de Rijnkade. En daarnaast natuurlijk op alle bekende parkeerplaatsen in de stad. Het Slim Op Weg team is op 17 december op de Kerstmarkt. Daar kunnen mensen meer informatie krijgen, meer te weten komen over de acties en vragen stellen.

Hé Komaan

De campagne is onderdeel van het landelijke programma Beter Benutten waarmee de overheid het aantal verkeersknelpunten wil verminderen. De campagne Hé Kom Aan richt zich op het beter bereikbaar maken van de stad in de spits. Meer informatie over dit programma en over alle acties is te vinden op www.he-komaan.nl. Het programma Beter Benutten is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in samenwerking met de Provincie en gemeenten en bedrijfsleven. Kijk daarvoor op www.he-komaan.nl.

 

Meer nieuws?

mom in balance

 

Reacties

Reacties

Nieuws

PvdA wil kinderburgemeester en kinderraad

kid
- Afbeelding ter illustratie -

Een kinderburgemeester en een kinderraad moeten burgemeester Ahmed Marcouch en de nieuwe gemeenteraad na 21 maart van advies gaan dienen. De PvdA in Arnhem wil zo jongeren beter en vaker bij de gemeentepolitiek betrekken. “Zo kan de gemeente bewoners van haar stad al van jongs af aan een stem geven in het bestuur van de stad”, vindt de partij.

Leerlingen van Arnhemse scholen kiezen in het plan de burgemeester en de raadsleden elk half jaar. De kinderraad is een programma waarbij kinderen uit het basisonderwijs een aantal lessen krijgen over het besturen van de stad Arnhem. De kinderburgemeester is ambassadeur van alle kinderen in Arnhem. S

Opstap

Samen met de burgemeester bezoekt de kinderburgemeester verschillende evenementen en raadsvergaderingen. Het plan moet een opstap zijn voor meer betrokkenheid van jongeren bij de Arnhemse politiek.

Vincent Bouma, kandidaat-raadslid voor de PvdA: “Veel Arnhemse kinderen en jongeren zijn best geïnteresseerd in hoe de gemeente en de politiek in onze stad werkt, maar dat is nu nog vaak een ver-van-mijn-bed-show. Met programma’s als deze kunnen ze door hun energie mogelijk ook hun omgeving enthousiast maken voor het lokaal bestuur.”

Show in Rozet

Tijdens het jongerendebat ‘De grote waarom moet ik stemmen show’ in Rozet woensdagavond zal de PvdA aan jongeren vragen wat zij zouden doen als ze een dagje de baas van Arnhem zouden zijn.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deelnemers loterij zamelen 110.00 euro in voor Vitesse

vitesse shirts
Foto: Björn Kummeling

De achterban van Vitesse heeft geld voor de club ingezameld. Doordat de supporters mee deden met de VriendenLoterij hebben zij dit jaar 110.062 euro opgehaald voor de jeugdopleiding.

De deelnemers bij de Vriendenloterij krijgen de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder hun favoriete Eredivisieclub.

Scholing

Vitesse gebruikt de schenking aan de jeugdopleiding voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sneak preview van Filmtheater Focus

Focus filmtheater
Foto's: Petra Dielman/ArnhemLife

Een verbetering voor de stad? Of nodeloze geldverspilling? Het nieuwe Focus-filmtheater heeft de laatste jaren heel wat losgemaakt in Arnhem. Maar hoe dan ook is het bouwwerk aan het Audrey Hepburnplein nu bijna klaar. De oplevering staat gepland voor volgende maand.

Dinsdagavond was er een sneak preview in het toekomstige filmhuis. Petra Dielman van ArnhemLife ging mee en maakte voor ons een serie foto’s!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair