Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Acties zorgen voor minder parkeerdrukte tijdens de feestdagen in centrum

foto: Wikimedia

Auto parkeren wordt een ‘happy hour’ in Arnhem. Zo kunnen mensen gratis fietsen van P+R Gelredome naar de binnenstad, zijn er goedkoop buskaartje van P+R Gelredome naar de stad en terug en kun je Gratis met de bus naar huis tijdens de spits. Een greep uit de extra acties waar bezoekers van de binnenstad tot het einde van het jaar gebruik van kunnen maken. Daarnaast bieden diverse horecaondernemers tijdens Winter Arnhem een speciaal menu aan, voor een speciale prijs.  ‘Een bereikbare binnenstad is tijdens de decembermaand van groot belang’, aldus wethouder mobiliteit Geert Ritsema. ‘Dit is immers de drukste maand voor vele winkels en horeca. Bovendien zijn er diverse activiteiten in de binnenstad. Die willen we van harte ondersteunen met extra acties voor bezoekers.’ Zowel mensen die per fiets, met de bus of met de auto komen, kunnen van de acties gebruik maken. 

Happy Hour

  • In de week voor Sinterklaas (27 november tot en met 1 december)  en in de week voor Kerstmis (18 tot en met 22 december) kunnen automobilisten van maandag tot en met vrijdag kans op een Dit is PAS Arnhem cadeaukaart ter waarde van € 5,- krijgen, als ze na 18.00 pas de parkeergarage uitrijden. Automobilisten moeten wel voor 16:00 in de parkeergarage staan. 
  • Tussen 19.00 en 20.00 uur gratis vanuit het centrum van Arnhem naar huis met alle bussen van Breng en met de stadslijnen (lijn 1 tot en met 13) zelfs tussen 18.00-20.00 uur. Via www.ervaarhetov.nl kun je een vrijkaartje voor de busrit uitprinten. Of gebruik de app ErvaarhetOV op je smartphone. De actie geldt voor alle lijnen van Breng die uit het centrum vertrekken. De actie duurt tot het einde van het jaar of eerder als de vrijkaartjes op zijn.

P+R Gelredome

  • Parkeer gratis op de P+R Gelredome en reis verder met de bus of op de fiets. Bezoekers van buiten Arnhem worden via informatieborden en matrixborden op de P+R gewezen. Op de drukke weekend dagen zijn er mensen van het Hé Komaan promoteam aanwezig, die bezoekers de weg kunnen wijzen naar de bus of naar de handigste fietsroutes. Ook kun je bij de McDonalds meer informatie krijgen.
  • Koop voor € 5,- een ticket voor de bus via www.ervaarhetov.nl. Het ticket is een retour van Gelredome naar de binnenstad en geldt voor maximaal vier personen.
  • Bij P+R Gelredome staan een aantal gratis fietsen klaar waarmee je naar de binnenstad en weer terug naar je auto kunt fietsen. Om daarvan gebruik te kunnen maken, heb je een legitimatiebewijs nodig.
  • In de weekenden voor Sinterklaas (1 en 2 december) en voor Kerstmis (16, 17, 23 en 24 december) kun je gebruik maken van een pakjesservice. De bakfiets van de Snelbander rijdt dan heen en weer tussen P+R Gelredome en de binnenstad om je inkopen naar je auto te brengen. De pakketjes kun je afhalen bij de McDonalds.

Slim Op Weg tijdens Winter Arnhem

Parkeer je je fiets in een van de fietsenstallingen of fietsplekken. Dan heb je kans dat je een zadeldekje of stuurhanger vindt, met informatie over waar je je fiets kunt stallen en het programma van Winter Arnhem erop. Voor mensen die met de auto naar de binnenstad gaan, is het goed te weten dat ze op koopavonden en in het weekend ook kunnen parkeren in de Prinsenhofgarage (bij het Provinciehuis), in het weekend op P7 (onder de John Frostburg, bij Volkshuisvesting) en op alle dagen aan de Rijnkade. En daarnaast natuurlijk op alle bekende parkeerplaatsen in de stad. Het Slim Op Weg team is op 17 december op de Kerstmarkt. Daar kunnen mensen meer informatie krijgen, meer te weten komen over de acties en vragen stellen.

Hé Komaan

De campagne is onderdeel van het landelijke programma Beter Benutten waarmee de overheid het aantal verkeersknelpunten wil verminderen. De campagne Hé Kom Aan richt zich op het beter bereikbaar maken van de stad in de spits. Meer informatie over dit programma en over alle acties is te vinden op www.he-komaan.nl. Het programma Beter Benutten is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in samenwerking met de Provincie en gemeenten en bedrijfsleven. Kijk daarvoor op www.he-komaan.nl.

 

Meer nieuws?

mom in balance

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Nieuwe coalitie bestaande uit GroenLinks, VVD, D66 en PvdA

foto: IHVA

De onderhandelaars van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA hebben gisteravond de onderhandelingen succesvol afgerond. Na een intensieve periode van onderhandelen waarbij inwoners en stakeholders zijn betrokken en hun wensen en ideeën hebben geleverd, ligt er een coalitieakkoord. Het akkoord bevat de visie, uitdagingen en ambities van de vier partijen voor de komende 4 jaar.

Vrijdag 25 mei om 16.00 uur zal na een korte inleiding van formateur Tom van der Lee,  Cathelijne Bouwkamp het coalitieakkoord 2018-2022 toelichten  en het team van  kandidaat wethouders presenteren. Naar verwachting zullen de zes kandidaat-wethouders volgende week woensdag ter benoeming worden voorgedragen aan de raad.

Enkele partijen zullen het coalitieakkoord volgende week voorleggen aan hun leden.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Hoogste groei Gelderse economie in 10 jaar

werk kantoor
De werkeloosheid blijft dalen. - Foto: CC0

De Gelderse economie groeide in 2017 met 3,1 procent. Dat is hoogste groei in 10 jaar tijd. Dat blijkt uit de Econometer van het Bureau Economisch Onderzoek van provincie Gelderland. In het vierde kwartaal groeide het BBP (bruto binnenlands product) met 2,9 procent.

De groei is met name toe te schrijven aan investeringen in woningen, machines en installaties en de export. De bouwsector en de industrie groeiden dan ook sterk in 2017.

Werkloosheid daalt

De werkloosheid in Gelderland blijft dalen. Met 3,7 procent zit Gelderland bijna weer op het niveau van voor de crisis. Toen werden  de laagste werkloosheidspercentages ooit gemeten. De werkloosheid in Gelderland is lager dan het landelijk gemiddelde van 4,3 procent.

De industrie in Gelderland blijft het goed doen. Een belangrijke reden is de recordhoogte van het ondernemersvertrouwen in de Duitse industrie. De Duitse industrie is de belangrijkste afzetmarkt voor de industrie. De gunstige ontwikkelingen daar zorgen ervoor dat de industriële export vanuit Gelderland blijft groeien.

Omzetgroei daalt

Het percentage Gelderse bedrijven met omzetgroei is iets gedaald, Maar ze zitten nog altijd 2 procent boven het landelijk gemiddelde. Na een forse daling lijkt het aantal faillissementen in Gelderland te stabiliseren op het niveau van 2008, vlak voor de crisis.

Het ondernemersvertrouwen blijft ongekend hoog in zowel Gelderland als Nederland. Gelderse ondernemers geven aan dat zij hun winst de afgelopen 3 maanden hebben zien stijgen. En zij verwachten de komende 3 maanden hun personeelsbestand uit te breiden.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kantine Astrum College wint prijzen

Het Astrum College heeft een zilveren Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laat de school zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

Bij het Astrum College staat een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod centraal in hun schoolkantine. Het oog van studenten valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. Doel van dit aanbod is dat het studenten motiveert gezonder te kiezen. Ruud Peters, directeur van het Astrum College, zegt hierover:  “We willen dat onze studenten zelf kiezen voor gezond eten. Dit legt de basis voor een gezond eetpatroon waar​van zij ook op volwassen leeftijd nog profiteren”.
De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Zilveren schoolkantine Schaal 2018

Om een Zilveren schoolkantine Schaal te bemachtigen, moet het aanbod bij de kantine uit meer dan 60% uit betere keuzes bestaan. De aankleding van de kantine verleidt en geeft veel ruimte aan de betere keuze. Ook voor de inhoud van de automaten geldt dat meer dan 60% aan betere keuzes moet bestaan. De zilveren kantine biedt ten minste groente óf fruit aan. En er is altijd water beschikbaar, zowel bij het uitgestalde aanbod als in de automaten.

Het Astrum College werkt structureel aan een gezonde schoolkantine

Samen met de cateraar brengt de school ieder jaar het aanbod in de kantine en in de automaten in kaart met de Kantinescan van het Voedingscentrum. De uitkomsten hiervan worden gerapporteerd aan de directie.
In elke productgroep wordt er minstens één betere keuze aangeboden. Op de opvallende plaatsen liggen de betere keuzes. Er wordt voldoende water aangeboden en er is een waterpunt in de kantine en stimuleren daarmee het water drinken. Maar ook buiten wordt er een slag geslagen, want op het buitenterrein is er een gezond schoolplein, ruimte om te verblijven in een uitdagende, groene en rookvrije omgeving. Tijdens én na schooltijd.
Er zijn ook een aantal zaken binnen het beleid van de school die worden ontmoedigd. Energiedranken zijn niet verkrijgbaar in de automaten of de kantine. Roken mag buiten alleen op speciale plekken en er wordt geen reclame gemaakt voor ongezonde producten.

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair