Connect with us
Korenkwartier

Nieuws

“Dit is pas Arnhem” bang voor verlies ondernemers bij geen mantelzorgers

foto: Pixabay - Geralt

Maandag sprak Platform Binnenstad Arnhem (PBA) in de gemeenteraad. Zij gaven het signaal af dat zij zich zorgen maken over de toekomst van “Dit is pas Arnhem”. De gemeenteraad heeft namelijk besloten dat mantelzorgers als cadeau kunnen kiezen tussen €150,- contant geld of de cadeaukaart “Dit is pas Arnhem” met een tegoed van €150,-.  Door mantelzorgers te laten kiezen, is de kans groot dat mensen voor het contante geld kiezen en minder voor de cadeaukaart. Als er meer mensen kiezen voor het geld zullen vermoedelijk ondernemers uit de ‘Dit is pas Arnhem’ stappen, daarnaast loopt de PBA een hoop geld mis.

Mantelzorgers

De gemeente geeft elk jaar een cadeautje aan mensen die zich belangeloos inzetten voor zorg voor vrienden of familie. Door deze mantelzorgers besparen overheden flink wat geld, maar er ontstaat wel vaak druk op de mantelzorger. Om dit te compenseren krijgen de mantelzorgers een kleine budget om leuke dingen mee te doen.  In Arnhem zijn er geschat 26.000 mantelzorgers.

80 ondernemers

Op dit moment zijn er 80 ondernemers aangesloten bij “Dit is pas Arnhem”. De cadeaukaart van o.a. de binnenstad ondernemers. De Binnenstad Platform Arnhem is bang dat als de Mantelzorgcompliment niet aansluit bij de cadeaukaart ondernemers niet meer gaan aansluiten of zich terug trekken.

150 euro per mantelzorger

Naast de grote hoeveelheid mantelzorgers zit er ook een flink bedrag vast. Want de gemeente Arnhem geeft per mantelzorger 150,- euro. In Arnhem zijn er geschat 26.000 mantelzorgers met een totale waarde van €3.900.000,-

Reacties

Reacties

Nieuws

Introdansers ontmoeten al 17,5 jaar bijzondere danspartners

Onder de noemer DE ONTMOETING brengt choreograaf Adriaan Luteijn al sinds 2001 op baanbrekende wijze de meest uiteenlopende gastdansers met dansers van Introdans samen. In het verleden waren er ontmoetingen te zien van Introdansers met ouderen, urban dansers, jongeren met spierziekte, mensen met een verstandelijke beperking en met autisme.

Ver voordat ‘inclusie’ een modewoord werd, opende choreograaf Luteijn met deze producties de ogen van het publiek voor de talenten van bijzondere partners en verrijkte hij de dansers van Introdans met onvermoede kanten van het dansersvakNa ruim 17,5 jaar kijkt de choreograaf samen met Introdans terug via een voorstelling.

De ontmoeting Revisited

In ‘De Ontmoeting Revisited’ kijkt Introdans feestelijk terug op de afgelopen 17,5 jaar: we vieren verschil en verbinding door dans. In deze voorstelling komen highlights van enkele ontmoetingen terug op het podium. Te zien zijn het humoristische duet Hart van Steen (uit de voorstelling Cardiac Output) en het intrigerende Asperger Duet (uit de voorstelling Invisibly Visible). Ook wordt een deel van de ontroerende productie Roze Cast (gecreëerd in samenwerking met SWOA en Spinvis) getoond. Daarnaast creëerde Luteijn voor twee dansers van Introdans en een gastdanser een nieuwe ontmoeting: Circular.

Documentairemaakster Inge Theunissen maakte een terugblik in filmbeelden van ontroerende, grappige en onthullende kijkjes achter de schermen bij deze producties. De avond wordt gepresenteerd door theatermaker/cabaretier René M. Broeders.
Tegelijkertijd verschijnt er een fotopublicatie met de hoogtepunten van 17,5 jaar De Ontmoeting.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deel van het centrum heeft last van stroomstoring

foto: Pixnio.com

Soms wilt er nog wel eens een stroomstoring plaatsvinden in het centrum. Ook  maandag ochtend was het raak. In het oostelijke deel van het centrum was de stroom uitgevallen.

Er was een vanochtend tussen 10:50 – 12:30 een stroomstoring in het oostelijke deel van de Arnhemse binnenstad. Zo was de stroom uitgevallen in de Walstraat, Velperbuitensingle, Steenstraat, Roggestraat, Nieuwstraat, Koningsstraat, Gasthuisstraat, Bloemstraat en Beekstraat. Naast stroomproblemen bij winkels, kantoren en woningen waren ook de stoplichten uitgevallen.

Wat de reden was van de stoomuitval is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Explosie in woning ’t Broek

politie-auto
Foto: politie Arnhem-Noord

Een woning aan de Heemskerckstraat is vrijdag nacht kort na één uur beschadigd doordat iemand iets door een raam van het huis gooide dat explodeerde. 

Volgens een politiewoordvoerder zorgde de luchtdruk ervoor dat de voordeur is vernield. Wat er precies is gebeurd, kan de politie nog niet zeggen. Maar vermoedelijk is het zwaar vuurwerk. Waarom er explosieve zijn gebruikt, de dader of wie de eigenaar van de woning is kan de politie niet melden. Bij het incident zijn geen mensen gewond geraakt.

De politie doet nog onderzoek naar het incident.

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair