Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

“Dit is pas Arnhem” bang voor verlies ondernemers bij geen mantelzorgers

foto: Pixabay - Geralt

Maandag sprak Platform Binnenstad Arnhem (PBA) in de gemeenteraad. Zij gaven het signaal af dat zij zich zorgen maken over de toekomst van “Dit is pas Arnhem”. De gemeenteraad heeft namelijk besloten dat mantelzorgers als cadeau kunnen kiezen tussen €150,- contant geld of de cadeaukaart “Dit is pas Arnhem” met een tegoed van €150,-.  Door mantelzorgers te laten kiezen, is de kans groot dat mensen voor het contante geld kiezen en minder voor de cadeaukaart. Als er meer mensen kiezen voor het geld zullen vermoedelijk ondernemers uit de ‘Dit is pas Arnhem’ stappen, daarnaast loopt de PBA een hoop geld mis.

Mantelzorgers

De gemeente geeft elk jaar een cadeautje aan mensen die zich belangeloos inzetten voor zorg voor vrienden of familie. Door deze mantelzorgers besparen overheden flink wat geld, maar er ontstaat wel vaak druk op de mantelzorger. Om dit te compenseren krijgen de mantelzorgers een kleine budget om leuke dingen mee te doen.  In Arnhem zijn er geschat 26.000 mantelzorgers.

80 ondernemers

Op dit moment zijn er 80 ondernemers aangesloten bij “Dit is pas Arnhem”. De cadeaukaart van o.a. de binnenstad ondernemers. De Binnenstad Platform Arnhem is bang dat als de Mantelzorgcompliment niet aansluit bij de cadeaukaart ondernemers niet meer gaan aansluiten of zich terug trekken.

150 euro per mantelzorger

Naast de grote hoeveelheid mantelzorgers zit er ook een flink bedrag vast. Want de gemeente Arnhem geeft per mantelzorger 150,- euro. In Arnhem zijn er geschat 26.000 mantelzorgers met een totale waarde van €3.900.000,-

Reacties

Reacties

Nieuws

Verlenging opvanglocatie asielzoekers Vredenburg

Groningensingel 1225

De opvang voor asielzoekers in de wijk Vredenburg mag nog vijf jaar op die locatie blijven. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft dat besloten op verzoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA).

Sinds februari 2013 is aan de Groningensingel 1225 een Proces Opvanglocatie (POL) gevestigd. In een POL worden asielzoekers opgevangen die in de eerste fase van de asielprocedure zitten. De verblijfsduur op deze locatie is een paar weken, daarna verhuizen de asielzoekers naar een Azc.

Tevreden

De betrokken partijen zijn tevreden over het verloop van de opvang op de locatie in Arnhem-Zuid. Daarom vonden zij een verlenging op die plek wenselijk. De school voor asielkinderen op deze plek heeft maandag het predicaat ‘Excellent’ gekregen. Het wijkteam verzoekt wijkbewoners met vragen over de asiellocatie contact met hen op te nemen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Onderwijsinspectie bestempelt Arnhemse school voor asielzoekerskinderen als Excellent

school
Afbeelding ter illustratie - Foto: CC0

Het Eerste opvangonderwijs POL Arnhem is officieel uitgeroepen tot ‘Excellente School’. Deze school voor asielzoekerskinderen aan de Groningensingel heeft maandagochtend van burgemeester Ahmed Marcouch officieel dit predicaat uitgereikt gekregen.

Kwaliteit

De onderwijsinspectie beoordeelt scholen op hun kwaliteit. Een Excellente school is een school die op de een of andere manier uitblinkt. Dat kan bijvoorbeeld zijn doordat het onderwijs goed aansluit bij de situatie in de buurt, of omdat het onderwijsaanbod inspirerend, innovatief en motiverend is.

In Arnhem zijn de basisscholen Sint Margaretha en Mozaïek al als zodanig bestempeld. Het Eerste opvangonderwijs is overigens onderdeel van het Mozaïek.

Groei

Het aantal Excellente scholen is sinds de eerste uitreiking van het predicaat in 2012 fors gegroeid. Vandaag komen er in heel Nederland 16 scholen in het primair onderwijs, 31 scholen in het voortgezet onderwijs en 2 scholen in het speciaal onderwijs bij. Inmiddels mogen op dit moment bijna 250 scholen of schoolsoorten zeggen dat ze excellent zijn: 83 scholen in het primair onderwijs, 141 in het voortgezet onderwijs en 24 in het speciaal onderwijs.

“De school ziet het als een uitdaging om haar onderwijs voortdurend tegen het licht te houden en verder te ontwikkelen. Daarmee levert ze een bijdrage aan de verbetering van het onderwijs. In elk geval is de onderwijskwaliteit op een Excellente school altijd dik in orde”, aldus de inspectie.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Ruimere openingstijden winkels op zondagen’

sonsbeeksingel winkel
Foto: Pim van 't End (CC)

Winkeliers moeten zelf hun openingstijden kunnen bepalen tussen 6 uur ‘s ochtends en 10 uur ‘s avonds op zon- en feestdagen. Dat vinden Arnhem Centraal, D66 en VVD in de Arnhemse gemeenteraad. Op doordeweekse dagen hebben winkeleigenaars deze vrijheid al.

D66 vindt dat dit onderscheid moet komen te vervallen.Nu zijn op koopzondagen de winkels tussen 12 en 5 open. Voor onder meer bouwmarkten en supermarkten gelden weer andere tijden.

Last

De partijen erkennen dat de ruime openingstijden voor kleine ondernemers een last kan zijn. Volgens hen staat daar tegenover dat het de economie een stimulans geeft. Binnenkort behandelt de gemeenteraad een initiatiefvoorstel van de partijen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair