Connect with us
He Komaan

Zakelijk

Kids day in Pathé

Op zondag 3 december is het Pathé Kids Day. Een super leuke dag bij Pathé waarbij kinderen en film centraal staan.

Naast een voorpremière van de film De Familie Slim, zijn er ook andere films die je kunt zien zoals: Coco en Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer. En natuurlijk zijn er speciaal voor onze jonge bezoekers allemaal leuke activiteiten, zoals een speurtocht, schminken, knutselen en bovendien maak je kans op te gekke prijzen en ontvangt ieder kind een kadootje.

Komen jullie ook? Met het Pathé Kinderticket kunnen kinderen tot en met 11 jaar voor slechts € 5,- (excl. toeslagen) naar de film bij Pathé! Meer is te vinden op de site van de bioscoop.

Reacties

Reacties

Uit

Opera l’Eliser d’Amore in Pathé Arnhem

Elisir d'Amore

Op zondag 18 februari om 11.00 uur is de opera l’Eliser d’Amore te bewonderen in Pathé Arnhem. De jonge Nemorino is wanhopig verliefd op de beeldschone Adina. Hij heeft echter het gevoel dat Adina hem niet ziet staan.

Kwakzalver

Kwakzalver Dulcamara verkoopt de wanhopig verliefde Nemorino een liefdesdrankje zodat Adina voor hem zal kiezen in plaats van voor de verwaande Belcore. De live voorstelling van L’Elisir d’Amore wordt met een Opera introductie op het doek verzorgd door Ernst Daniël Smid.

L’Eliser d’Amore is een opera van de 19e-eeuwse Italiaanse componist Gaetano Donizetti. Meer informatie en tickets zijn te vinden via de site van Pathé Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Provincie onderzoekt verbetering spoor Doetinchem

trein Achterhoek
Foto: provincie Gelderland

Provincie Gelderland onderzoekt met regio Achterhoek, ProRail, vervoerders Arriva en BRENG naar verbetering van de spoorlijn van Arnhem naar het Oosten.  Zij kijken naar de mogelijkheden voor sneltreinen en op langere termijn naar elektrificatie. Provinciale Staten hebben 25 tot 30 miljoen euro gereserveerd voor een verdubbeling van het spoor tussen Didam en Doetinchem.

Met 21.000 reizigers per dag is de regionale spoorlijn in de Achterhoek één van de drukste van Nederland. De bedoeling is dat het spoor sneller en schoner wordt, zegt gedeputeerde Conny Bieze. “Hiervoor doen we onderzoek naar de mogelijkheden voor het versnellen van de lijn met een sneltrein in de spits en het vergroenen van de lijn door elektrificatie.”

Elektrificatie

Op verzoek van Provinciale Staten en ProRail wordt het onderzoek naar spoorverdubbeling verbreed met een studie naar sneltreinen op korte termijn en een gedeeltelijk elektrificatie op langere termijn. De huidige kwartierdienst Arnhem-Doetinchem blijft in alle alternatieven behouden.

Tegelijk met de studie naar extra dubbelspoor wordt onderzoek gedaan naar een vrije spoorkruising bij Arnhem-Oost. Een vrije spoorkruising zorgt ervoor dat treinen van en naar Zwolle, Winterswijk en Duitsland elkaar niet langer hinderen.

Najaar

Het onderzoek naar de kosten en baten moet in het najaar zijn afgerond. Daarna kan het met de minister worden besproken. Dan nemen de Provinciale Staten er een besluit over.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Swapfiets moet Arnhem veroveren

foto: Swapfiets

Vrolijk gekleurde fietsen met een blauwe voorband. Als het aan Swapfiets ligt, zijn die straks niet meer uit het Arnhemse straatbeeld weg te denken. De formule, waarbij voor een vast bedrag per maand een fiets wordt gehuurd, blijkt in vrijwel alle grote steden in het land succesvol. Vanaf december vorig jaar kunnen ook Arnhemmers een dergelijke rijwiel gaan huren.

Twee jaar geleden introduceerden drie Delftse studenten het abonnement op het simpele rijwiel met terugtraprem. Voor 15 euro per maand heeft de klant hem in huis. Studenten betalen 12 euro. Bij een lekke band of andere problemen belooft Swapfiets binnen 12 uur je fiets ter plaatse te repareren.  Mocht de schade niet snel te repareren zijn, dan wordt het rijwiel ingeruild voor een nieuwe.

Kleine lettertjes

Er zijn wel de nodige kleine lettertjes. Fiets gestolen? Dat kost je 40 euro, eigen risico. Stond hij niet dubbel op slot en aan iets vastgemaakt, dan geldt een nalatigheidsboete van 60 euro. Verlies je de sleutel, dan moet je een nieuwe aanvragen bij Swapfiets. Kosten: 15 euro. Een kopie van de sleutel maken mag niet.

Ambities

Tien grote steden gingen de Gelderse hoofdstad voor, waaronder Nijmegen. Daar rijden nu zo’n 2000 mensen op een Swapfiets. Steven Uitentuis, managing director van het bedrijf, vertelt in Arnhem te beginnen met een paar honderd fietsen. ,”Dat moeten er uiteindelijk drie- tot vierduizend worden.”

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair