Connect with us
he kom aan

Nieuws

Korenkwartier krijgt nieuwe impuls

foto: IHVA

De eerste stappen naar een verbetering in het Korenkwartier zijn al zichtbaar. Zo zijn er dit weekend lampjes in de bomen geplaatst, maar dat is nog niet het enige volgens projectleider Raymond Driessen van Smartvertizing. De ondernemers en gemeente Arnhem hebben de handen in één geslagen en hebben gekozen om eerst de zo genoemde ‘quick win’ te regelen. Volgend jaar wordt er groter uitgepakt. Zo worden stroomkasten beschilderd, komt er sfeerverlichting in de Duizelsteeg en komt er betere informatievoorzieningen. Zowel de ondernemers uit de Korenkwartier als de gemeente reageren positief op de nieuwe ontwikkelingen. Beide investeren op dit moment in het plan. De plannen zijn ontstaan in de klankbordgroep van het Korenkwartier. In deze groep zitten ondernemers uit het gebied en de gemeente. Zij hebben meegedacht in alle plannen.

Meer sfeerlichten

In de winterperiode zijn mensen op zoek naar gezelligheid, Vele steden zoals Arnhem spelen hier op in door bomen in de binnenstad te verlichten. In de zuidelijke binnenstad wordt dit al gedaan. Door het voorplein van de Korenmarkt de 2 bomen en 1 boom op de achterplein volledig te voorzien van sfeervolle boomverlichting  met kleine lampjes. Maar niet alleen Korenmarkt krijgt sfeerverlichting. Ook de Duizelsteeg krijgt sfeerverlichting. Want één van de sfeervolste stegen in het gebied is de Duizelsteeg. In overleg met de ondernemers daar is het idee om de steeg geheel te voorzien van sfeervolle verlichting. Dit kunnen prikkabels zijn met led-lampen of sfeervolle lichtbollen die aan spandraden komen te hangen.

Pimp my power box

Één van de meest irriterende punten in het Korenkwartier zijn wel de stroomkasten en datakasten. Deze diverse stroomkasten en datakasten worden heel slecht onderhouden. Tijdens de grote schoonmaakactie ‘Big Bang’ zijn alle kasten graffiti- en stickervrij gemaakt. Echter blijft het een troosteloos aanblik door afgebladderde verf e.d. Daarom willen ze op diverse plekken de kasten opnieuw schilderen in een neutrale kleur.

Luthersestraat

Dat sommige stegen niet nodigen om in te lopen blijkt vooral bij de Luthersestraat. Eén van de ideeën is om de zijgevel van Pinoccio te voorzien van een kunstproject. Dit zal op het groene stalen damwandprofiel gedaan worden. “Het doel is om een internationale topartiest het profiel door middel van stickerstroken te voorzien van een uniek kunstobject, wat zeker een publiekstrekker is.” vertelt Raymond Driessen. Aan beide kanten van de steeg komt een andere afbeelding die in verbinding staan met elkaar. De kunstobject is zo genoemde 3D art. Deze kunstvorm geven mensen op meerdere plekken een bijzondere inkijk op kunst.

Eenheid in dekzeilen

Wie een rondje Korenmarkt overdag maakt ziet naast troosteloze stroom- en datakasten ook een troosteloze aanblik van opgeslagen terrassen. De meeste opgeslagen terrassen worden niet  altijd voorzien van dekzeil en als ze er wel zijn dan kom je werkelijk alle kleuren en formaten tegen. De ondernemers willen synergie creëren door zwarte dekzeilen aan te schaffen zodat er eenheid is en alle terrassen netjes worden afgedekt. Deze zeilen worden met het logo van het korenkwartier voorzien. “Zo blijft het straatbeeld netjes en geeft het de bezoeker een rustig en uniform aanzicht.” aldus Raymond Driessen.

Met informeren kun je leren

Niet alleen een aantrekkelijke gebied is nodig om mensen uit te nodigen. Ook het goed informeren over alle ontwikkelingen en voorzieningen blijven belangrijk. Daarom zullen er met regelmaat gastheren en dames rondlopen en komen er informatieborden bij alle ingangen van het Korenkwartier. Daarnaast moet er meer kleine ‘feelgood’ entertainment komen om mensen naar het gebied te trekken. Zo zal er bijvoorbeeld op 23 december een kerstman, kerstvrouw en Rudolf het echte rendier aanwezig zijn om nog meer in de kerstsfeer te komen. Dit soort feelgood evenementen moeten de gehele jaar plaats gaan vinden.

Meer
 nieuws? 

Reacties

Reacties

Nieuws

OM eist celstraf voor onaangekondigd ‘kinderen meenemen voor vakantie’

Openbaar Ministerie Arnhem
Foto: Michiel Verbeek (CC)

Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft maandag voor de rechtbank in Arnhem een celstraf van twaalf maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist tegen een 32-jarige Afghaanse man uit Arnhem. De man wordt ervan verdacht vorig jaar zijn twee kinderen van destijds 5 en 7 jaar te hebben onttrokken aan het ouderlijk gezag.

De man heeft op 4 november 2016 de kinderen zonder toestemming van hun moeder meegenomen naar het buitenland, naar een voor haar onbekende bestemming. Hij heeft volgens het OM die dag de kinderen zonder medeweten van de vrouw eerder van school, omdat ze een afspraak bij de tandarts zouden hebben. Uit onderzoek zou blijken dat daar geen sprake van was.

Europees aanhoudingsbevel

Toen de moeder dit ontdekte, vermoedde zij dat de man de kinderen mee wilde nemen naar zijn geboorteland Afghanistan. Twee dagen later werd de vader aangehouden in Hongarije, waar hij met de kinderen in een trein richting Roemenië zat. Tegen de verdachte was op dat moment een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Na de aanhouding van de man zijn de kinderen in Hongarije weer met moeder herenigd.

De verdachte heeft in een verhoor beweerd dat hij de kinderen niet heeft willen onttrekken aan het gezag. Hij zou in plaats daarvan als verrassing een korte vakantie met het gezin hebben gepland. De officier noemt dat scenario volkomen ongeloofwaardig, mede omdat de moeder op geen enkel moment door de man op de hoogte is gesteld van vakantieplannen.

Spanningen

Volgens de officier liggen spanningen in de echtelijke relatie en tussen de families van de man en de vrouw ten grondslag aan de onttrekking. “Verdachte heeft met de onttrekking het ouderlijk gezag van de moeder ernstig ondermijnd. Hij heeft haar in grote angst en onzekerheid achtergelaten in Nederland.” Volgens de officier hebben adequaat optreden van politie en justitie in Nederland en Hongarije er voor gezorgd dat de situatie niet erger is geworden.

Het recidiverisico is groot, aldus de officier. Hij acht daarom een deels voorwaardelijke straf met een proeftijd van drie in plaats van twee jaar passend. Daarnaast zou de man volgens de officier reclasseringstoezicht met meldplicht en een ambulante behandeling voor agressie- en relatieproblematiek moeten krijgen. De rechtbank doet op 8 januari 2018 uitspraak.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Burgerlijke Stand Gemeente Arnhem 11-12-2017 tot en met 17-12-2017

geboren

Deze publicatie vindt plaats met toestemming van betrokkenen.

Geboren:

Jaso., zoon van J.P.H. Wiggers en C.M.W. Bouter
Isabella B., dochter van G.V. van Til en K. Janssen
Simon S., zoon van C.G.J. Janssen en M. Simon
Jocelyn C.M., dochter van M.H.W.A. Smink en B. de Man
Its B., zoon van K. Koers en E.M. Janssen
Wouter G., zoon van P.G. Monden en H.P. Oosterveld
Maud A., dochter van F.G. Swaagstra en S. van Veldhuijzen
Suze, dochter van J.W.P. van Meel en N. Scharrenberg
Nova T.C., dochter van J.R. Dalgliesh en T.J. Raayen
Lowis., dochter van M.T.G.M. Berns en M.J. Kuijer
Edwin., zoon van E. Scheper en J.E. van der Zee
Vinn N., zoon van L. Hese en M.J.A.E. van Ottele
Juliette W.L., dochter van J.C. Klein en S.M. Akerboom
Almira B., dochter van I. Arikan en A. Özdemir
Liz N.E., dochter van M.J.A. Fonteijn en R. Dorrepaal
Yelena E.F.B., dochter van J.B.A. Elemans en B.W.M.I. Hessing
Mees T., zoon van F.K. Mud en C. van Hutten
Job., zoon van R. Janssen en F. Tijnagel
Jaap, zoon van H.J. Aardema en J.A. Kaptein
Annelie., dochter van G.H.G. Verhaag en M. Müller
Siem J., zoon van M. Jongkind en J. Mateman
Romeo E., zoon van F. Farzin en S.Rahmati
Pavel, zoon van B. Calle en M.I. Popova
Manoa F.F.J.E., dochter van W.S.E. Wesstrik
Jaylinn E., dochter van W. Minks en M. ter Mors
Stijn, zoon van G.S.D. Kits en M. Kroes
Julia M., dochter van P.P.M.E. Putman en L.A.J.M. de Kinkelder
Lena N., dochter van C. Mbaziira en C.R. Maatman
Roland J.W., zoon van G.J. van Hassel en J.A. van Straten
Lieke I., dochter van J.E. de Man en S.H. Hagenbeek

Huwelijk:

A.C.P. Evers en C. Andriessen

Overlijden:

J.T. Duijts, 90 jaar

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

17de Nieuwjaarsduik in Arnhem

foto: Nieuwjaarsduik Arnhem Facebook

Traditiegetrouw vindt op 1 januari op verschillende plekken in Nederland de nieuwjaarsduik plaats. Zo ook in Arnhem, want op 1 januari zal dan in de Rijkerswoerdse Plassen de Nieuwjaarsduik Arnhem plaatsvinden.

De allereerste Nederlandse Nieuwjaarsduik vond plaats op 1 januari 1960 in Zandvoort en de eerste duik in Arnhem vond al plaats in 2002.  Dit jaar gaat de organisatie van de Nieuwjaarsduik Arnhem zich klaarmaken voor de 17e duik in 2018 en ze hopen jullie dan ook graag te zien op het strand bij de Rijkerswoerdse Plassen. Meedoen kost €3,50 maar dan krijg je een mooie Unox muts, kop erwtensoep en een certificaat van deelname zodat je thuis kan laten zien dat je het ijskoude water bent ingesprongen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair