Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Tot ziens ‘Rose’s Lounge’ en welkom ‘Foodhallen Arnhem’

De populaire Rose’s Lounge, gelegen aan de Rijnkade, wordt momenteel verbouwd. Er is namelijk besloten om na 15 jaar een compleet andere vorm te geven aan de zaak. Daarom gaat het complete interieur op de schop, het pand wordt in de originele industriele staat hersteld om ruimte te maken voor een verrassende culinaire plek, namelijk Foodhallen Arnhem.

12 foodstands

De Foodhallen Arnhem wordt een overdekte ‘foodmarket’. Er komen 12 verschilende foodstands. Elke foodstand zal worden gerund door getalenteerde koks die elk hun eigen unieke foodconcept neer gaan zetten. Mensen die over kooktalent, ervaring en passie beschikken, jong en gevestigd culinair talent zal hier de kans krijgen hun eigen foodstand te runnen. Een unieke aanvullilng op culinair Gelderland.

Stadsstrand?

In het midden van het pand komt naast de grote bar een verse sappenbar, een koffiebranderij, een cocktail- en een wijnbar. Je kunt met je drankje in je hand lekker door het pand struinen en bij de foodstands je hapjes halen. Je kunt er straks terecht voor lunch, borrel en diner. Uiteraard kun je straks weer genieten van het grote, zonnige terras met uitzicht op de Rijn.
Hoewel Rose’s nu na 15 jaar gesloten is verdwijnt het niet helemaal uit Arnhem. Het stadsstrand Rose’s Beach keert de komende zomer gewoon weer terug aan de Rijnkade. Naar verwachting opent Foodhallen Arnhem in april 2018 haar deuren voor het publiek. Via facebook kun je de ontwikkelingen in de gaten houden.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair