Connect with us
He Komaan

Nieuws

Kerstboom van 23 meter op Gele Rijdersplein

Gele Rijdersplein

In de periode van 17 tot en met 27 december kunnen Arnhemmers samenkomen op het Gele Rijders Plein. Iedere dag om 17.00 uur wordt daar het licht van een grote kerstboom ontstoken. Tot 18.00 uur kan iedereen onder het motto ‘Arnhem Samen’ genieten van gratis muziek, soep, oliebollen en glühwein.

De kerstboom op het Gele Rijders Plein wordt een echte attractie. Het is een opgebouwd raamwerk in de vorm van een kerstboom die op een bijzondere manier wordt aangelicht. De circa 23 meter hoge boom zal van verre te zien zijn en vormt een baken van licht in deze donkere tijden. Wethouder Ine van Burgsteden is enthousiast: “Het Gele Rijders Plein wordt de komende periode een plek van samenkomen en ontmoeten. Helemaal volgens de kerstgedachte.”

Sociaal

Ondernemers in het gebied zijn volgens haar ook enthousiast en verbinden zich met inspanningen en initiatieven aan het idee. “Ook verschillende maatschappelijke organisaties en bewonersgroepen hebben zich bij het initiatief aangesloten. Het sociale gezicht van onze stad wordt zo heel zichtbaar.”

De dagelijke bijeenkomst bij de kerstboom is voor alle Arnhemmers. Elke dag zal het licht worden ontstoken door een prominente Arnhemmer zoals burgemeester Ahmed Marcouch, Tiny Visser van Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem en Astrid Elferink, één van de vrijwilligers van de Eusebiuskerk die dit jaar als groep de vrijwilligersprijs heeft gewonnen. Een plek voor een ‘selfie’ met de kerstboom is er ook. En mede dankzij de samenwerking met Arnhem Top2000-stad is ook de muzikale omlijsting voor een belangrijk deel ingevuld.

Kerstmarkt

De eerste keer dat de kerstboom ontstoken wordt is op zondag 17 december. Dat valt samen met de kerstmarkt die op die dag in de Arnhemse binnenstad van start gaat. Wethouder Ine van Burgsteden zal als eerste de kerstboom in het licht laten baden.

Reacties

Reacties

Nieuws

Lammetjes geboren op Stadslandbouw Mooieweg

foto: Stadslandbouw Mooieweg

De paaseitjes liggen in de winkels, dus het wordt ook weer tijd voor Lente. Daarom zijn de eerste lammetjes van Arnhem alweer geboren. Dit keer aan de Stadslandbouw Mooieweg.

Naamloos

Wat zijn ze lief! Maar de drie lammetjes hebben nog geen naam. Stadslandbouw Mooieweg roept dan ook op om originele namen voor de 3 eerstgeboren lammetjes (2 meisjes, 1 jongetje) te bedenken. Naast dat ze je bedachten naam dragen, maak je ook kans op een leuke attentie. Stuur voor 28 februari per mail naar slbmooieweg@gmail.com onder vermelding van “lammetjes namen”.

Kraamvisite

De schapen en hun lammeren zijn te bewonderen vanachter het hek. Op maandag-, woensdag-, vrijdag- en zaterdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur bent je welkom om ze te bekijken. Stadslandbouw Mooieweg zijn te vinden op Mooieweg 17

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Lijsttrekker Sagsu wil 100.000 van Arnhem Centraal

foto: RTV Arnhem

De Lijsttrekker van de Arnhemse blanco lijst en de Amsterdamse Partij voor iedereen, Mehmet Sagsu, eist 100.000 euro van de lokale partij Arnhem Centraal. Sagsu heeft bij meerdere partijen gesolliciteerd en kon bij Arnhem Centraal op de kandidatenlijst staan. Maar die schrapte hem later van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Nu overweegt hij de lokale partij voor de rechter te slepen. Dat zei hij vrijdag bij de Raad van State in Den Haag, waar hij bezwaar maakte tegen een besluit van het centraal stembureau. Volgens Sagsu had de kandidatenlijst van Arnhem Centraal niet geldig mogen worden verklaard.

Tweede Kandidatenlijst

Sagsu maakt bezwaar omdat het ging om een tweede kandidatenlijst waar zijn naam niet meer op stond. Volgens hem hadden de leden van de partij eerder een andere lijst goedgekeurd waar zijn naam nog wel op stond. Toch besloot het bestuur van Arnhem Centraal de naam van Sagsu er af te halen.

Dit omdat hij zich negatief uitliet over andere partijleden. De Raad van State gaf Sagsu ongelijk.  Maar daar neemt Sagsu geen genoegen mee en eist hij nog een schadevergoeding. ,,Vier jaar lang ruim 1.900 euro per maand’’, zo lichtte hij zijn claim toe.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Burgers’ Zoo stapt over van munten naar parkeerkaarten

Burger’s Zoo is van parkeermunten naar parkeerkaarten overgestapt.  Met dit nieuwe systeem werkt een stuk efficiënter. In de nabije toekomst zal het ook mogelijk zijn om parkeerkaarten direct bij de online entreekaarten te bestellen, waardoor mensen niet meer naar de kassa hoeven te gaan, maar direct naar de kaartcontrole kunnen doorlopen.

Abonnementhouders en andere gasten die mogelijk nog parkeermunten in hun bezit hebben, kunnen deze één op één omruilen naar parkeerkaarten aan de kassa van Burgers’ Zoo. Het is niet mogelijk om meerdere parkeermunten tegelijkertijd om te ruilen tegen parkeerkaarten, omdat de parkeerkaarten alleen op de dag van uitgifte geldig zijn. Elke parkeerkaart is voorzien van een unieke barcode die bij het uitrijden gescand moet worden door de automatische barcodelezers, die vlak voor de slagbomen staan.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair