Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Kerstboom van 23 meter op Gele Rijdersplein

Gele Rijdersplein

In de periode van 17 tot en met 27 december kunnen Arnhemmers samenkomen op het Gele Rijders Plein. Iedere dag om 17.00 uur wordt daar het licht van een grote kerstboom ontstoken. Tot 18.00 uur kan iedereen onder het motto ‘Arnhem Samen’ genieten van gratis muziek, soep, oliebollen en glühwein.

De kerstboom op het Gele Rijders Plein wordt een echte attractie. Het is een opgebouwd raamwerk in de vorm van een kerstboom die op een bijzondere manier wordt aangelicht. De circa 23 meter hoge boom zal van verre te zien zijn en vormt een baken van licht in deze donkere tijden. Wethouder Ine van Burgsteden is enthousiast: “Het Gele Rijders Plein wordt de komende periode een plek van samenkomen en ontmoeten. Helemaal volgens de kerstgedachte.”

Sociaal

Ondernemers in het gebied zijn volgens haar ook enthousiast en verbinden zich met inspanningen en initiatieven aan het idee. “Ook verschillende maatschappelijke organisaties en bewonersgroepen hebben zich bij het initiatief aangesloten. Het sociale gezicht van onze stad wordt zo heel zichtbaar.”

De dagelijke bijeenkomst bij de kerstboom is voor alle Arnhemmers. Elke dag zal het licht worden ontstoken door een prominente Arnhemmer zoals burgemeester Ahmed Marcouch, Tiny Visser van Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem en Astrid Elferink, één van de vrijwilligers van de Eusebiuskerk die dit jaar als groep de vrijwilligersprijs heeft gewonnen. Een plek voor een ‘selfie’ met de kerstboom is er ook. En mede dankzij de samenwerking met Arnhem Top2000-stad is ook de muzikale omlijsting voor een belangrijk deel ingevuld.

Kerstmarkt

De eerste keer dat de kerstboom ontstoken wordt is op zondag 17 december. Dat valt samen met de kerstmarkt die op die dag in de Arnhemse binnenstad van start gaat. Wethouder Ine van Burgsteden zal als eerste de kerstboom in het licht laten baden.

Reacties

Reacties

Nieuws

Worden Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel?

foto: Net5

Worden de twee Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel? De twee doen mee aan het Net 5 programma ‘Je droom achterna: Een Frans Kasteel’.

Kasteel uit 1712

Elke maandag strijden vijf koppels om de toekomstige beheerders te worden van een Frans kasteel. Een mooi kasteel gelegen in het groene hart van Normandië in het dorpje Quinéville is opzoek naar nieuwe beheerders. Via de tv programma van Net 5 gaan de vijf koppels aan de slag om de hart van eigenaar Hans Musegaas te veroveren.
Het kasteel komt uit 1712 is ooit gebouwd voor de neef van Louis XIV. Sinds 40 jaar fungeert het kasteel als hotel met 30 kamers, 4 hectare grond en een verwarmd buitenzwembad. Er is genoeg werk aan de winkel, want het domein heeft een flinke opknapbeurt nodig. In elke aflevering krijgen de vijf koppels individuele en groepsopdrachten, variërend van het opknappen van historische ruimtes, organiseren van rondleidingen, onderhoud van het landgoed tot het ontvangen van gasten.

Chrystel en Jasper

Chrystel en Jasper zijn al vier jaar buren. Ze raakten bevriend en uiteindelijk sloeg de vonk over. Sinds een jaar zijn ze een stel. De twee hebben voor de toekomst trouw- en kinderplannen. Chrystel is zelfstandig ondernemer op het gebied van marketing, communicatie en eventmanagement. Jasper is ook zelfstandige en houdt zich als interim-kracht bezig met procesverbetering in bedrijven. Ook zette hij afdelingen van bedrijven op. Jasper en Chrystel zijn al een tijdje op zoek naar een locatie in het buitenland (onder andere in Frankrijk) waar zij een B&B of hotel kunnen beginnen. Het plan was om te gaan sparen en het streven was om in 2021 te emigreren. Door middel van dit programma kan hun droom om zelf iets te beginnen in de hospitality misschien wel sneller verwezenlijkt worden.

De uitzending is te zien op Net 5 elke maandag om 21:30

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Bliksem splijt boom Lauwersgracht

boom lauwersgracht
Foto: Politie Arnhem-Noord (FB)

Een blikseminslag heeft een boom aan de Lauwersgracht in tweeën gespleten. Dat laat de politie zien op Facebook. In Arnhem woedde zondagavond een kort, maar hevig onweer.

Via Facebook laat de politie weten dat er bij het natuurgeweld geen gewonden zijn gevallen. “Stel je voor dat je even onder de boom stond te schuilen voor de regen. Gelukkig geen gewonden!”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie stopt vechtpartij: drie aanhoudingen

handboeien

De politie heeft op zondag 22 april rond 03.00 uur fors op moeten treden op de Korenmarkt in Arnhem, toen op straat een vechtpartij tussen meerdere personen ontstond.

Wat de reden voor de vechtpartij was, is niet duidelijk. Wel moest een grootste deel van de surveillerende politiemensen van het openbare ordeteam, waaronder ook enkele collega’s te paard, alsmede beveiligingsmedewerkers korte tijd alle zeilen bijzetten om met succes de partijen te scheiden en de rust te herstellen. Daarbij moest ook af en toe door een politie-agent een klap worden uitgedeeld.

Onderzoek

Er werden drie mannen aangehouden; twee kwamen uit Doetinchem (beiden 27 jaar oud) en de ander kwam uit Doesburg (28 jaar). De politie heeft dit in onderzoek; de drie zijn naar het bureau gebracht en zullen worden gehoord over hun mogelijke betrokkenheid.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair