fbpx
Connect with us

Nieuws

23 kinderen halen alsnog hun zwemdiploma via vangnet-schoolzwemmen

Al 23 kinderen hebben afgelopen tijd hun zwemdiploma behaald via het project vangnet-schoolzwemmen. Dit is een alternatief zwemprogramma voor kinderen die buiten de boot vallen, omdat schoolzwemmen niet meer standaard voor alle leeftijden wordt aangeboden en deze kinderen geen mogelijkheid hebben om naar reguliere zwemles te gaan.

Foto: Sportbedrijf Arnhem

Vanaf maart hebben 30 kinderen wekelijks drie kwartier les gehad met het doel om voor de zomervakantie hun diploma te halen. Afgelopen dinsdag, 2 juli, heeft weer een groep kunnen afzwemmen. Onder brede belangstelling van ouders en bekenden op de tribune hebben 9 kinderen hun diploma A gehaald. Met de kinderen die al eerder mochten afzwemmen komt het totaal hierbij op 23. Gefeliciteerd! 

Merijn Wilde, coördinator schoolzwemmen, is trots op de groep en de lesgevers. “Vooraf hoop je dat een project als dit succesvol wordt. En het is nu gebleken dat het werkt. Voor ons is het een reden om na de vakantie hiermee door te gaan.”

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Gesprekken informateurs van start

Donderdag 4 juli en vrijdag 5 juli starten de gesprekken met de informateurs van de VVD en GroenLinks.

Door de breuk van GroenLinks, PvdA, D66 en VVD moet er opnieuw gekeken gaan worden wie met wie samen wilt werken in de nieuwe coalitie. De gemeenteraad heeft bij de vorige gemeenteraadsvergadering besloten dat er geen lijmpoging meer mogelijk was. Ze hebben toen wel besloten om twee informateurs te kiezen uit de geleding van VVD en GroenLinks.

Voor GroenLinks zal de Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink de informatie begeleiden. Voor de VVD zal de Gelderse gedeputeerde Jan Markink in gesprek gaan. Alle fracties zullen de aankomende twee dagen in gesprek gaan met beide informateurs.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Raad stemt voor Songfestival

De gemeenteraad heeft uitgesproken voorstander te zijn van het Songfestival in Arnhem. Alleen SP, PvdD en CDA zien niets in het verhaal om het Songfestival naar Arnhem te krijgen. Als het aan de gemeenteraad ligt worden er naast de main-event ook side-events georganiseerd die het Songfestival steunen.

Foto: Martin Fjellanger, Eurovision Norway, EuroVisionary (cc)

“Celebrate Freedom” moet het thema worden als het aan de gemeente ligt. Hiermee willen ze de verbinding leggen met 75 jaar slag om Arnhem. Naast dat 8 weken lang het Songfestival in het Gelredome gehouden zal worden, zal er ook side-events gehouden worden. Zo zullen wijken maar ook organisaties zoals scholen kiezen wat voor events er komen, net zoals bij de Giro de Italia. Als het aan de D66 en PvdA ligt zullen er ook alle Arnhemmers betrokken worden. Dit moet via de zo genoemde side-events gehouden worden, maar ook doormiddel van schermen op het plein zodat Arnhemmers op grote scherm kunnen meekijken. De side-events moeten al in januari starten.

Niet alleen Arnhem wil het Songfestival naar Gelderland halen, ook 18 omliggende gemeentes en de provincie Gelderland geven aan voorstander te zijn.

Financieel

Wat het Arnhem gaat kosten is nog niet bekend. Dit wil de gemeenteraad pas nadat de gaststad bekend gemaakt wordt publiceren. De SP heeft nog geprobeerd dit eerder bekend te maken, maar kregen hiervoor geen meerderheid in de raad. De reden waarom heeft vooral met de concurrentie positie van Arnhem te maken.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Rabobank stimuleringsfonds Arnhem schenkt €5.000,- aan Jeugdfonds Cultuur Arnhem

Woensdag 26 juni heeft Jeugdfonds Cultuur Arnhem een cheque mogen ontvangen t.w.v. € 5.000,- van het stimuleringsfonds Rabobank Arnhem en omstreken! 

Foto: Jacques Kok

“Deze fantastische bijdrage zal direct ten goede komen aan de kinderen uit onze doelgroep om deel te kunnen nemen aan cultuureducatie,  en aan projecten die de cultuurdeelname van deze kinderen zullen stimuleren, zoals de Jeugdcultuur Award.” vertelt het Jeugdfonds.

Schaarsbergen

Bij de uitreiking in de Dorpskerk in Schaarsbergen ontvingen meerdere initiatieven uit de regio een bijdrage van het Stimuleringsfonds van de Rabobank. De projecten werden kort toegelicht en onder het genot van een hapje en een drankje konden we kennis met elkaar maken en delen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair