Connect with us
Korenkwartier

Uit

Ladies Night Pathé: huisvrouwen bestaan niet

Huisvrouwen bestaan niet

De donkere dagen voor de kerst zijn ideaal om een avondje met je vriendinnen naar de bioscoop te gaan. Daarom is er bij Pathé Arnhem weer Ladies Night. Dan draait de nieuwe Nederlandse titel Huisvrouwen bestaan niet en zijn er onder meer standhouders en leuke activiteiten voor dames.

Tevens is een goodiebag én een hapje en drankje inbegrepen bij de ticketprijs. In de komedie Huisvrouwen Bestaan Niet worden twee zussen en hun moeder gedwongen om hun verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en huishouden dat ze voeren.

Control Freak

Gijsje is een jonge, ambitieuze controlfreak die niks liever wil dan zwanger worden én carrière maken op het reclamebureau waar ze werkt. Haar oudere zus Marjolein is getrouwd, heeft drie kinderen en is net haar baan als journalist kwijt. Haar nieuwe ambitie: schoolpleinmoeder worden.

Hun bohémienne-moeder Loes heeft zich met te veel hypotheken op het prachtige familiehuis waar ze woont enorm in de nesten gewerkt. Gijsje en Marjolein vinden het idee dat ze hun familiehuis verliezen onverteerbaar en zoeken naar mogelijkheden om het te behouden. Huisvrouwen Bestaan Niet is gebaseerd op de succesvolle theatervoorstelling ‘De Huisvrouwmonologen’.

Info en tickets

Meer info en tickets zijn te vinden op de site van Pathé.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Introdansers ontmoeten al 17,5 jaar bijzondere danspartners

Onder de noemer DE ONTMOETING brengt choreograaf Adriaan Luteijn al sinds 2001 op baanbrekende wijze de meest uiteenlopende gastdansers met dansers van Introdans samen. In het verleden waren er ontmoetingen te zien van Introdansers met ouderen, urban dansers, jongeren met spierziekte, mensen met een verstandelijke beperking en met autisme.

Ver voordat ‘inclusie’ een modewoord werd, opende choreograaf Luteijn met deze producties de ogen van het publiek voor de talenten van bijzondere partners en verrijkte hij de dansers van Introdans met onvermoede kanten van het dansersvakNa ruim 17,5 jaar kijkt de choreograaf samen met Introdans terug via een voorstelling.

De ontmoeting Revisited

In ‘De Ontmoeting Revisited’ kijkt Introdans feestelijk terug op de afgelopen 17,5 jaar: we vieren verschil en verbinding door dans. In deze voorstelling komen highlights van enkele ontmoetingen terug op het podium. Te zien zijn het humoristische duet Hart van Steen (uit de voorstelling Cardiac Output) en het intrigerende Asperger Duet (uit de voorstelling Invisibly Visible). Ook wordt een deel van de ontroerende productie Roze Cast (gecreëerd in samenwerking met SWOA en Spinvis) getoond. Daarnaast creëerde Luteijn voor twee dansers van Introdans en een gastdanser een nieuwe ontmoeting: Circular.

Documentairemaakster Inge Theunissen maakte een terugblik in filmbeelden van ontroerende, grappige en onthullende kijkjes achter de schermen bij deze producties. De avond wordt gepresenteerd door theatermaker/cabaretier René M. Broeders.
Tegelijkertijd verschijnt er een fotopublicatie met de hoogtepunten van 17,5 jaar De Ontmoeting.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sonsbeekmarkt onder de sterren

foto: FB Sonsbeekmarkt - Marsha Bakker Photography

Op 1 juli is er een extra lange Sonsbeekmarkt met een avondprogramma. Na de markt kun je tijdens zonsondergang ook yoga volgen, voetreflexmassages krijgen, readings volgen, didgeridoo en viool muziek luisteren en als toetje kun je na zonsondergang naar de film ‘Down to Earth’ kijken. Alleen dit keer niet bij de Witte Villa maar op een unieke locatie bij huis Zypendaal.

Op 1 juli is er in park Zypendaal Sonsbeekmarkt onder de sterren. Naast de traditionele markt van 11:00 tot 19:00 kun je ook van 19:00 – 21:00 allerlei bijzondere activiteiten volgen zoals Yoga, voetreflexmassage, readings en luisteren naar live muziek. Vanaf 21:30 – 22:00 zal actrice Charmène Sloof de film Down to Earth inleiden. De film zal na 22:00 gedraaid worden onder de sterren.

Down to Earth

Rolf Winters (consultant en coach) en Renata Heinen (self-made artiest en kunstenaar) voelden de behoefte om beter in contact te staan met zichzelf en de natuur. Om los te komen van de bestaande systemen deden ze met hun gezin een stapje terug uit de Westerse maatschappij.
Rolf en Renata leefden met hun drie kinderen vier jaar lang samen met een Indianenstam in de bossen van Upper Michigan in Noord-Amerika. Al zoekend naar een nieuw perspectief en zingeving ontstond ook het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het bleef echter niet bij de Indianenstam. Het gezin trok vervolgens een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen ‘Wisdom Keepers’ en leefde bij verschillende volksstammen – vaak nog nooit gefilmd of geïnterviewd – op zes continenten.

Tickets zijn online te koop

Meer nieuws?

chico's place

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Schuytgraaf viert feest!

foto: Portaal

Zaterdag is het zover: het jaarlijkse wijkfeest van Schuytgraaf. Op zaterdag 23 juni wordt bij Winkelcentrum Schuytgraaf Arnhem. Van 14.00 tot 18.00 uur diverse activiteiten georganiseerd. Zoals spellen voor jong en oud, een markt met regionale ondernemers, eten en drinken, een huifkar, activiteiten voor kinderen en een swingend muzikaal concert. Kortom genoeg voor jong en oud!

Bierpulschuiven

Er zijn diverse spellen voor jong en oud, zoals bierpulschuiven, een voetwiebeldoolhof en een bibberspiraal. Dus nodig je vrienden, familie of buren uit en ga de uitdaging aan! Fiets een smoothie bij elkaar of bak je eigen pannenkoeken. Op het terrein is ook een goochelaar en ballonnenartiest die de leukste creaties tevoorschijn toveren! Ook kun je er knutselen of je laten schminken.

Ondernemers uit de wijk

Laagdrempelig kennis maken met ondernemers uit onze wijk? Diverse lokale ondernemers en winkeliers hebben tijdens het wijkfeest een kraam, zodat je kunt genieten van een aantal hapjes en drankjes. Ook een aantal (sport)verenigingen zijn van de partij voor een demonstratie of activiteit.

Rondje van de wijk

Zin om de wijk eens van een andere kant te zien? Dan kun je een rondje door de wijk met de huifkar. Gratis kaartjes zijn (op de dag zelf) af te halen bij de kraam van de wijkvereniging. Je kunt kiezen voor een rondje door de wijk of met de huifkar een bezoekje brengen aan de warmtekrachtcentrale van de Nuon.

Foto in een Volkswagen busje

Tijdens het wijkfeest heb je de unieke kans om deze centrale eens van binnen te bekijken. Maak een leuke foto in de VW-bus! In een heus jaren ’70 Volkswagen busje kun je je laten fotograferen. Kies uit te gekke accessoires en ga op de foto! Je krijgt de foto’s direct mee en ze zijn terug te vinden op de wijkwebsite. Deze photobooth is mede mogelijk gemaakt door www.inSchuytgraaf.nl. De redactie van de Vierkrant en wijkwebsite is ook aanwezig. Maak kennis met hen en vertel wat je graag nog meer zou willen zien in de wijkkrant en op de wijkwebsite.

Tot slot….

Muziekvereniging Crescendo zorgt voor een spetterende afsluiting van het wijkfeest! Van 17.00 tot 18.00 uur spelen zij een modern repertoire. En dit jaar hebben we een leuke primeur: een zanger(es) uit de wijk zal bij een aantal nummers het orkest met zang begeleiden!

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair