Connect with us
Sinterklaas

Nieuws

Politie betuigt spijt over communicatie rondom mishandeling stel

Gele Rijdersplein
Het geweld was aanleiding tot een grote manifestatie

De politie steekt de hand in haar eigen boezem als het gaat om de beeldvorming rond een geweldsincident op de Mandelabrug, waarbij twee mannen gewond raakten. “Dat doen we een volgende keer anders”, melden ze in een bericht. Ze geven toe dat ze te snel waren geweest in het publiceren van een motief van de aanval door een groep jongens.

In april werd een Arnhems stel aangevallen op de brug. Al snel gonsde in de media het verhaal dat het om anti-homogeweld ging. “We hebben eerlijk geantwoord op een vraag van De Gelderlander over of wij niet te snel waren met het publiceren over een mogelijk motief achter de mishandeling. We hebben daar goed naar gekeken en onze conclusie is: inderdaad, we hadden het anders moeten doen.”

Tumult

In de publiciteit en de samenleving ontstond kort na de mishandeling veel tumult en verontwaardiging, omdat de mishandeling zou zijn ingegeven door homohaat. “Uiteraard staan we als politie dan op scherp zoals we elk signaal van homohaat zeer serieus nemen.”

Maar de politie moet ook een onpartijdige organisatie zijn, die toegankelijk is voor alle partijen in de samenleving. “Iedereen mag rekenen op de politie en iedereen moet onbevangen een beroep kunnen doen op de politie, ongeacht geslacht, leeftijd, geaardheid en afkomst.”

Onbevooroordeeld

Bij de onpartijdigheid hoort onder meer dat de recherche onbevooroordeeld een onderzoek moet kunnen doen, zonder vooruit te lopen op de zaken. “Die onpartijdigheid stelt ook eisen aan onze communicatie naar de media.”

Iedereen heeft recht op zijn visie en zijn mening, aldus de politie. “En iedereen mag die gelukkig uiten via (social media), maar uitgerekend van de politie mag verwacht worden dat zij bij haar taak blijft: zonder vooringenomenheid feiten vaststellen en deze voorleggen aan het openbaar ministerie.”

Meestal gaat het goed

Dat gaat eigenlijk altijd goed, stelt de politie. “Maar in dit ene geval hebben we onvoldoende weerstand geboden aan wat in de samenleving en de publiciteit leefde. Dat doen we een volgende keer anders.”

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Politie houdt man aan in Blueband-bajes

Foto: Politie

Gisterenochtend hield de politie een man aan in de Blueband-bajes. Een bezoeker misdroeg zich tegen het personeel.

Maandagochtend is een man aan gehouden omdat hij onbeschoft reageerde op het personeel van de Blueband-bajes. Hierdoor was de desbetreffende personeel niet meer welkom. Nadat hij ook het personeel bedreigden en uitschold heeft die de politie gebeld.

De politie heeft de man aangehouden en van de gevangenis naar het cellencomplex aan de Beekstraat gebracht.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Bekroonde ‘Driving Miss Daisy’ in Stadstheater

foto: Stadstheater

Woensdagavond zal Anne Wil Blankers schitteren in de bekroonde voorstelling Miss Daisy in het Stadstheater. De voorstelling vertelt het verhaal over de vooroordelen, racisme en het ouder worden.  

Op woensdag 14 november zal de voorstelling Driving Miss Daisy zichtbaar zijn in het Stadstheater. Wanneer de Joodse weduwe Daisy Werthan (gespeeld door de Grande Dame van het Nederlandse toneel, Anne Wil Blankers) haar auto total loss rijdt, huurt haar zoon Hoke Colburn (Edwin Jonker) in als chauffeur. Tot afgrijzen van zijn moeder, die niet zit te wachten op iemand met een andere huidskleur. Het bekroonde Driving Miss Daisy van Alfred Uhry vertelt het hartverwarmende verhaal van de ontluikende vriendschap tussen Daisy en Hoke. In het zuiden van de Verenigde Staten, in de jaren vijftig en zestig het toneel van rassenrellen, proberen ze een weg tussen vooroordelen, racisme en ouder worden te vinden.

Kaartjes zijn €24,50 online en aan de deur te koop.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Koken binnen je budget

Rozet organiseert in de maanden november t/m februari 2019 de cursus “Koken binnen je budget”. Dit project is gericht op laaggeletterde volwassenen, zowel autochtoon als allochtoon. In dit project wordt samengewerkt met ROC RijnIJssel en Vitanos. In Malburgen is begin november een groep begonnen, voor Koken Binnen Je Budget in buurthuis De Klup Presikhaaf vanaf 28 november zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Koken binnen je budget is een laagdrempelige cursus waarbij gezond en betaalbaar koken, onder begeleiding van een kok, centraal staat. Tegelijkertijd werken de cursisten aan het verhogen van de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden) en het verminderen van een eventueel sociaal isolement.

De deelnemers leren een menu uitschrijven, hoeveelheden ingrediënten berekenen, etiketten lezen en hoe verstandig met geld om te gaan. Elke kookles wordt er een seizoensgroente als thema gebruikt, bijvoorbeeld: pompoen, aubergine of bloemkool. De gerechten die we maken passen in een gezonde leefstijl, dus we houden rekening met het gebruik van vetten, koolhydraten, suiker en zout.

Praktische informatie

  • De omvang van de groep is 8-10 deelnemers.
  • De cursus duurt 12 weken en bevat 12 lessen van ongeveer 3 uur.
  • De cursisten krijgen een budget dat past bij het aantal maaltijden dat zij maken.
  • In buurthuis De Klup Presikhaaf begint de cursus op woensdag 28 november.
  • Deelname is gratis!

Aanmelden

Wil je graag meedoen aan deze cursus? Of ken je iemand voor wie dit enorm leuk en leerzaam is? Aanmelden gaat via de Taalhuistelefoon 06-5180 6891 of stuur een e-mail naar maria.de.haan@rozet.nl.

Koken Binnen Je Budget is een initiatief van Rozet, Rijn IJssel en Vitanos.

Waar: Buurthuis De Klup Presikhaaf, Vrij Nederlandstraat 61, 6826 AW Arnhem

Wanneer: Vanaf woensdag 28 november, om 09.30 uur

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair