Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

GSG Guido Arnhem organiseert grootste escaperoom van Nederland

Onder de titel ‘Escape The Classroom XL Guido’, verandert GSG Guido Arnhem vrijdag 22 december in de grootste escaperoom van Nederland, als alle 220 leerlingen uit hun lokaal proberen te ontsnappen de kerstvakantie in. Volgens teamleider en initiatiefnemer Henk ter Haar komt in dit project alles samen wat GSG Guido Arnhem kenmerkt:  ‘Samenwerkend leren, probleemoplossend vermogen, activerende didactiek, betekenisvol onderwijs en creativiteit. Maar ook de samenwerking met partijen van buiten school, in dit geval Prison Experience Arnhem, welke in de voormalige koepelgevangenis van Arnhem is gehuisvest, die de escape rooms voor ons heeft ontwikkeld en verzorgt, tegen een mooi tarief’.

Escape The classroom XL Guido

De leerlingen arriveren vrijdagochtend vanaf 8.30 uur nietsvermoedend op school en treffen een dichte school aan, afgezet met linten. Er is rook en vuur en er hangt een mededeling over vervuiling van de grond waar de school op staat. De leerlingen worden uitgenodigd met hun mentor mee te gaan naar het lokaal om daar te horen wat de bedoeling is. Middels een filmpje krijgen de leerlingen te horen dat ze in een escaperoom zitten opgesloten en dat ze samen moeten proberen te ontsnappen door het oplossen van puzzels en opdrachten in het lokaal. De leerlingen krijgen 90 minuten de tijd om te ontsnappen. Alle escape rooms eindigen in een eindspel, dat uitkomt op het plein achter de school, daar moet middels een code, samengesteld uit de oplossingen uit de verschillende escaperooms, een kist geopend worden, waarin de leerlingen hun prijs aantreffen: Nieuw spelmateriaal voor in de kantine van de school. Tussen 10.30 en 11.00 uur vindt de afsluiting plaats, daarna begint voor de leerlingen de kerstvakantie.

Reacties

Reacties

Nieuws

Waarschuwing: vermijd het bos

herfstbos
Afbeelding ter illustratie - Foto: CC0

Natuurliefhebber? Zoek voor de komende dagen even een andere hobby. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten waarschuwen iedereen om bossen in de regio het komende weekeinde te vermijden. Dat meldt Omroep Gelderland.

De storm van donderdag heeft forse schade aangericht aan de bossen. Zo hangen er veel grote takken min of meer los. Die kunnen elk moment alsnog naar beneden vallen. Een zware tak kan een wandelaar fataal zijn.

Weduwemakers

Die takken worden daarom ook wel ‘weduwemakers’ genoemd. De Posbank in Rheden is vanwege het gevaar nog deels afgesloten.

Volgens een woordvoerster van Staatsbosbeheer is de storm ‘vanuit ecologisch oogpunt niet per se verkeerd voor een bos’. Dode bomen worden opgeruimd en het omgevallen hout trekt weer veel insecten aan. “Er zijn wel wat dode vogels, maar over het algemeen voelen dieren de storm feilloos aan en zoeken op tijd beschutting”, meldt ze aan de omroep.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Speciale prullenbakjes voor kauwgom in Arnhem

Foto: gemeente Arnhem

Iets nieuws in Arnhem: speciale kauwgomprullenbakjes. Het is de bedoeling dat iedereen zijn uitkauwsels in deze speciale bakken duwt. Het gespecialiseerde bedrijf Gumbuddy maakt daar nieuwe producten van, zoals potloden en linialen.

De prullenbakjes zijn geplaatst op speciaal daarvoor uitgekozen plekken zoals bij de bussenpleinen en rond de Korenmarkt. In de speciale kauwgumbakjes kunnen mensen hun afgedankte kauwgum deponeren. De bakjes worden maandelijks geleegd.

Hardnekkig

Vrijdagmiddag loopt een promoteam in de stad om op de bakjes te wijzen. Kauwgum in de openbare ruimte is een hardnekkig probleem. Het verwijderen is een relatief dure en intensieve klus. Voorkomen dat er kauwgum op de grond terecht komt is dus het doel.

Elk kauwgompje dat wordt gerecycled hoeft immers niet door gemeente van de straat geboend te worden. De proef loopt een jaar. De komst van de kauwgombakjes vloeit voort uit de grote voorjaarsschoonmaak van de binnenstad van mei van 2017.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Goudvissen horen niet in Jansbeek’

goudvis

Er mogen geen goudvissen in de St. Jansbeek rondzwemmen. Stichting platform Stop Invasieve Exoten heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verzocht om maatregelen te nemen tegen de man die vorige week elf goudvissen in de Sint Jansbeek uitzette.

Deze exotische vissen vormen volgens het platform een gevaar voor de inheemse natuur, onder meer doordat ze kruisen met de inheemse kroeskarper. Deze vis zou daardoor kunnen uitsterven.

Leven

De man die de vissen in de Sint Jansbeek uitzette gaf aan dat hij met dit initiatief meer ‘leven wilde geven aan de beek’. Wel wilde de man anoniem blijven, omdat hij bang was dat hij op een later tijdstip de vissen weer terug zou moeten vangen.

In Veenendaal, bij een soortgelijk initiatief, werd de uitzetter wel gesommeerd dat te doen. Het ziet ernaar uit dat dat hier in Arnhem ook gaat gebeuren. De Arnhemmer heeft met zijn actie namelijk het uitzetverbod overtreden, dat opgenomen is in de Wet Natuurbescherming.

Gemeente Arnhem en anderen zijn niet blij met het uitzetten van de goudvissen in de beek. Wilfred Reinhold legt uit waarom. Maar kun je die vissen er nog wel uit krijgen?

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair