Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Steeds meer buitenlandse toeristen naar Gelderland

Toeristische trekpleister: plezier in het Openluchtmuseum - Foto: Openluchtmuseum

Fors meer buitenlanders weten Gelderland te vinden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS over de eerste negen maanden van 2017. Het aantal overnachtingen door buitenlandse toeristen en zakelijke bezoekers in Gelderland steeg met 27 procent naar 1,3 miljoen. Landelijk bedroeg die stijging 11 procent.

Het bijbehorende aantal gasten steeg iets minder hard, namelijk met 20% ten opzichte van 2016. Landelijk bedroeg die stijging 13 procent. “Dit is goed nieuws voor de Gelderse economie”, aldus gedeputeerde Bea Schouten.

Campagnes

De provincie draagt bij aan internationale marketingcampagnes zoals Das Andere Holland. Schouten: “Ik krijg signalen dat onze campagnes goed werken. Daar gaan we dus mee door. En dat niet alleen: samen met de toeristische sector gaan we kijken of het nog beter kan.”

Het grootste deel van alle buitenlandse gasten kwam uit de omringende landen: 39 procent uit Duitsland, 23 procent uit België en 8 procent uit het Verenigd Koninkrijk. Vooral het aantal Duitse bezoekers steeg, met 27 procent tegenover een groei van 15 procent landelijk. Ook het aantal Belgische bezoekers steeg harder dan landelijk: 11 procent ten opzichte van 5 procent.

Aziaten

Ook meer Aziaten bezochten Gelderland, maar doordat hun verblijf korter was dan in 2016 leidde dat niet tot meer overnachtingen.

Qua aantallen neemt Gelderland met haar 473.000 buitenlandse verblijfsgasten de zesde plaats in op de ranglijst van provincies. Gelderland neemt 3,4 procent respectievelijk 3,6 procent van de buitenlandse verblijfsgasten en overnachtingen in Nederland voor haar rekening.

Reacties

Reacties

Nieuws

Verlenging opvanglocatie asielzoekers Vredenburg

Groningensingel 1225

De opvang voor asielzoekers in de wijk Vredenburg mag nog vijf jaar op die locatie blijven. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft dat besloten op verzoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA).

Sinds februari 2013 is aan de Groningensingel 1225 een Proces Opvanglocatie (POL) gevestigd. In een POL worden asielzoekers opgevangen die in de eerste fase van de asielprocedure zitten. De verblijfsduur op deze locatie is een paar weken, daarna verhuizen de asielzoekers naar een Azc.

Tevreden

De betrokken partijen zijn tevreden over het verloop van de opvang op de locatie in Arnhem-Zuid. Daarom vonden zij een verlenging op die plek wenselijk. De school voor asielkinderen op deze plek heeft maandag het predicaat ‘Excellent’ gekregen. Het wijkteam verzoekt wijkbewoners met vragen over de asiellocatie contact met hen op te nemen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Onderwijsinspectie bestempelt Arnhemse school voor asielzoekerskinderen als Excellent

school
Afbeelding ter illustratie - Foto: CC0

Het Eerste opvangonderwijs POL Arnhem is officieel uitgeroepen tot ‘Excellente School’. Deze school voor asielzoekerskinderen aan de Groningensingel heeft maandagochtend van burgemeester Ahmed Marcouch officieel dit predicaat uitgereikt gekregen.

Kwaliteit

De onderwijsinspectie beoordeelt scholen op hun kwaliteit. Een Excellente school is een school die op de een of andere manier uitblinkt. Dat kan bijvoorbeeld zijn doordat het onderwijs goed aansluit bij de situatie in de buurt, of omdat het onderwijsaanbod inspirerend, innovatief en motiverend is.

In Arnhem zijn de basisscholen Sint Margaretha en Mozaïek al als zodanig bestempeld. Het Eerste opvangonderwijs is overigens onderdeel van het Mozaïek.

Groei

Het aantal Excellente scholen is sinds de eerste uitreiking van het predicaat in 2012 fors gegroeid. Vandaag komen er in heel Nederland 16 scholen in het primair onderwijs, 31 scholen in het voortgezet onderwijs en 2 scholen in het speciaal onderwijs bij. Inmiddels mogen op dit moment bijna 250 scholen of schoolsoorten zeggen dat ze excellent zijn: 83 scholen in het primair onderwijs, 141 in het voortgezet onderwijs en 24 in het speciaal onderwijs.

“De school ziet het als een uitdaging om haar onderwijs voortdurend tegen het licht te houden en verder te ontwikkelen. Daarmee levert ze een bijdrage aan de verbetering van het onderwijs. In elk geval is de onderwijskwaliteit op een Excellente school altijd dik in orde”, aldus de inspectie.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Ruimere openingstijden winkels op zondagen’

sonsbeeksingel winkel
Foto: Pim van 't End (CC)

Winkeliers moeten zelf hun openingstijden kunnen bepalen tussen 6 uur ‘s ochtends en 10 uur ‘s avonds op zon- en feestdagen. Dat vinden Arnhem Centraal, D66 en VVD in de Arnhemse gemeenteraad. Op doordeweekse dagen hebben winkeleigenaars deze vrijheid al.

D66 vindt dat dit onderscheid moet komen te vervallen.Nu zijn op koopzondagen de winkels tussen 12 en 5 open. Voor onder meer bouwmarkten en supermarkten gelden weer andere tijden.

Last

De partijen erkennen dat de ruime openingstijden voor kleine ondernemers een last kan zijn. Volgens hen staat daar tegenover dat het de economie een stimulans geeft. Binnenkort behandelt de gemeenteraad een initiatiefvoorstel van de partijen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair