Connect with us
Musiskwartier

Nieuws

Steeds meer buitenlandse toeristen naar Gelderland

Toeristische trekpleister: plezier in het Openluchtmuseum - Foto: Openluchtmuseum

Fors meer buitenlanders weten Gelderland te vinden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS over de eerste negen maanden van 2017. Het aantal overnachtingen door buitenlandse toeristen en zakelijke bezoekers in Gelderland steeg met 27 procent naar 1,3 miljoen. Landelijk bedroeg die stijging 11 procent.

Het bijbehorende aantal gasten steeg iets minder hard, namelijk met 20% ten opzichte van 2016. Landelijk bedroeg die stijging 13 procent. “Dit is goed nieuws voor de Gelderse economie”, aldus gedeputeerde Bea Schouten.

Campagnes

De provincie draagt bij aan internationale marketingcampagnes zoals Das Andere Holland. Schouten: “Ik krijg signalen dat onze campagnes goed werken. Daar gaan we dus mee door. En dat niet alleen: samen met de toeristische sector gaan we kijken of het nog beter kan.”

Het grootste deel van alle buitenlandse gasten kwam uit de omringende landen: 39 procent uit Duitsland, 23 procent uit België en 8 procent uit het Verenigd Koninkrijk. Vooral het aantal Duitse bezoekers steeg, met 27 procent tegenover een groei van 15 procent landelijk. Ook het aantal Belgische bezoekers steeg harder dan landelijk: 11 procent ten opzichte van 5 procent.

Aziaten

Ook meer Aziaten bezochten Gelderland, maar doordat hun verblijf korter was dan in 2016 leidde dat niet tot meer overnachtingen.

Qua aantallen neemt Gelderland met haar 473.000 buitenlandse verblijfsgasten de zesde plaats in op de ranglijst van provincies. Gelderland neemt 3,4 procent respectievelijk 3,6 procent van de buitenlandse verblijfsgasten en overnachtingen in Nederland voor haar rekening.

Reacties

Reacties

Nieuws

Facebook verbied reclame Arnhemse Gay minded feest

Foto's Manege

Het zit de organisatie van het Gay minded feest MANege niet mee. De organisatie wilde reclame maken voor hun feest op 3 november, maar Facebook vond het iets te bloot. Op de foto was een man in ondergoed met een laag verf over zich heen te zien.  

Opeens kreeg de organisatie van gay feest MANege de melding van Facebook “Je advertentie is niet goedgekeurd, omdat deze in strijd is met ons advertentiebeleid doordat de advertentie een afbeelding bevat die teveel bloot of suggestieve inhoudt bevat.” aldus Facebook aan de organisatie. Die stonden raar te kijken, aangezien ze vaak promotie maakte via Facebook en altijd mannen in hun ondergoed met een laag verf neerzetten. “Normaal wordt dit altijd goedgekeurd, maar nu blijkbaar niet.” laat de organisatie ons weten.

MANege

Omdat wij niet moeilijk doen over een beetje bloot. Zaterdag 3 november zal de ‘Gay- en openminded people party’ van start. Tijdens de nachtdienst in Luxor Arnhem zullen, drags, dansers, show, entertainment en Dj’s Hendrik Fischer, Lewis Low en uit Engeland DJ Sharon. O Love  optreden! Tickets zijn online en aan de deur te koop

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Anouk Pauwels meest fanatieke vrijwilligester van Sprookjesfestival

Foto: Sprookjesfestival

Anouk Pauwels is uitgeroepen tot de meest fanatieke vrijwilligster van het Sprookjesfestival. Ze ontvangt van de organisatie het Gouden Sprookjes ei.

Elk jaar weer staan vele tientallen vrijwilligers klaar om het Sprookjesfestival Arnhem tot een groots succes te brengen. Assistenten in de productie, sprookjesfiguren, kassa medewerkers noem maar op. Zonder hen kan het Sprookjesfestival niet bestaan. Anouk Pauwels is misschien wel de gekste van allemaal. Door dag en dauw, weer en wind gaat ze weken voorafgaand aan het festival op haar fiets met tassen vol promotiemateriaal de weg op.

Flyers, boekjes, stickers, vlaggen, posters alles wat er maar is verspreidt ze in en rondom Arnhem. Met een tomeloze inzet en een geweldige positieve uitstraling. Volledig vrijwillig, gekker moet het niet worden. De 11e editie van het Sprookjesfestival staat in het teken van gekkigheid. Daarom vond directie en bestuur van het Sprookjesfestival het TE GEK Anouk het gouden sprookjesei te overhandigen.

Met deze overhandiging staat Anouk in het middelpunt. Maar het gouden ei is een beetje voor alle vrijwilligers die elk jaar weer zich heel hard inzetten voor het Sprookjesfestival. Er was een hoop ‘Gekkigheid’ in Arnhem, bij deze succesvolle elfde editie van het Sprookjesfestival. Sprookjesfiguren bevolkten de straten, bossen en pleinen van zaterdag 13 t/m zondag 21 oktober. Voor groot, maar vooral voor klein, was er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland, waar een heuse sprookjesprinses, prinses Arnerijntje, 9 dagen lang de baas was.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

“I Amsterdam” letters welkom in Openlucht Museum

Foto: Openlucht Museum (FB)

De ‘I Amsterdam’ letters zijn welkom in het Openluchtmuseum. Dat schrijft directeur ‘Teus Eenkhoorn’ van het museum in een ingezonden brief in Het Parool. 

“Zo’n rijk symbool hoort in het Openluchtmuseum.” laat Teus Eenkhoorn weten aan de Amsterdammers. De letters staan voor de diversiteit van een inclusieve stad als Amsterdam. “I Amsterdam staat symbool voor de hoop op die inclusiviteit: Iedereen een beetje Amsterdammer” schrijft Teus Eenkhoorn. Ook ziet de burgemeester dat er een einde komt aan de inclusieve stad. Ze worden namelijk overgelopen met toeristen en investeringsmaatschappijen, speculanten en Airbnb. De kloof tussen rijk en arm groeit, hoog en laagopgeleid en Nederlanders met en zonder migratieachtergrond.

In het Openluchtmuseum is al de Jordaan te zien en daar passen de letters prima bij volgens de directeur.

Of de letters uiteindelijk ook weggaan en of Arnhem die gaat krijgen is niet duidelijk. Het idee ontstond van de Amsterdamse GroenLinks.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair