Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Gruffalo op bezoek in Arnhemse Kinderboekenwinkel

De Arnhemse Kinderboekwinkel gaat in 2018 in volle vaart van start, met een bezoek van papa Gruffalo op twee januari en van de illustratoren Ingrid en Dieter Schubert op zes januari. Beide activiteiten zijn gratis te bezoeken. 

Papa Gruffalo

Om dit te vieren dat Het kind van de Gruffalo het prentenboek van het maand is geworden, komt op dinsdag 2 januari papa Gruffalo op bezoek in De Arnhemse Kinderboekwinkel. Kinderen zijn welkom om de Gruffalo goededag te zeggen of met hem op de foto willen. Papa Gruffalo is tussen 14.00 en 16.00 uur op bezoek bij de Arnhemse Kinderboekenwinkel op de Weverstraat.

Het kind van de Gruffalo

De prentenboek Het kind van de Gruffelo is een beroemde prentenboek bij vele kinderen over de wereld en die blijkt een kind te hebben, en wat voor één! De kleine variant van het gruwelijke monster laat zich niet bang maken door haar vader, die angstaanjagende verhalen vertelt over de Grote Vreselijke Muis die in het bos woont. In plaats daarvan gaat het kleine Gruffalootje zelf op onderzoek uit.

Voorlezen uit Moemf door lezers 

Op zaterdag 6 januari komt er speciaal bezoek van Ingrid en Dieter Schubert! Deze populaire illustratoren maken al meer dan dertig jaar samen veel mooie en beroemde prentenboeken, zoals Monkie, Platvoetje, Woeste Willem en De Paraplu. Hun werk is bekroond met onder andere de Vlag & Wimpel van de Penseeljury en het Gouden Penseel. Die middag lezen Ingrid en Dieter voor uit hun nieuwste boek Moemf heeft een vriend. Dit boek (met een tekst van Annette Herzog) verschijnt op 5 januari. Natuurlijk gaan Ingrid en Dieter ook tekenen. Jij mag aanwijzingen geven en misschien tekenen ze dan wel wat jij bedenkt. Wil je komen luisteren naar het voorlezen? Wil jij een handtekening (en een echte tekening, want die maken ze ook!) in jouw eigen boek? Kom dan tussen 13.00 uur en 14.30 uur naar De Arnhemse Kinderboekwinkel!

De Arnhemse Kinderboekwinkel is te vinden op de Weverstraat 26.

Reacties

Reacties

Nieuws

Waarschuwing: vermijd het bos

herfstbos
Afbeelding ter illustratie - Foto: CC0

Natuurliefhebber? Zoek voor de komende dagen even een andere hobby. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten waarschuwen iedereen om bossen in de regio het komende weekeinde te vermijden. Dat meldt Omroep Gelderland.

De storm van donderdag heeft forse schade aangericht aan de bossen. Zo hangen er veel grote takken min of meer los. Die kunnen elk moment alsnog naar beneden vallen. Een zware tak kan een wandelaar fataal zijn.

Weduwemakers

Die takken worden daarom ook wel ‘weduwemakers’ genoemd. De Posbank in Rheden is vanwege het gevaar nog deels afgesloten.

Volgens een woordvoerster van Staatsbosbeheer is de storm ‘vanuit ecologisch oogpunt niet per se verkeerd voor een bos’. Dode bomen worden opgeruimd en het omgevallen hout trekt weer veel insecten aan. “Er zijn wel wat dode vogels, maar over het algemeen voelen dieren de storm feilloos aan en zoeken op tijd beschutting”, meldt ze aan de omroep.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Speciale prullenbakjes voor kauwgom in Arnhem

Foto: gemeente Arnhem

Iets nieuws in Arnhem: speciale kauwgomprullenbakjes. Het is de bedoeling dat iedereen zijn uitkauwsels in deze speciale bakken duwt. Het gespecialiseerde bedrijf Gumbuddy maakt daar nieuwe producten van, zoals potloden en linialen.

De prullenbakjes zijn geplaatst op speciaal daarvoor uitgekozen plekken zoals bij de bussenpleinen en rond de Korenmarkt. In de speciale kauwgumbakjes kunnen mensen hun afgedankte kauwgum deponeren. De bakjes worden maandelijks geleegd.

Hardnekkig

Vrijdagmiddag loopt een promoteam in de stad om op de bakjes te wijzen. Kauwgum in de openbare ruimte is een hardnekkig probleem. Het verwijderen is een relatief dure en intensieve klus. Voorkomen dat er kauwgum op de grond terecht komt is dus het doel.

Elk kauwgompje dat wordt gerecycled hoeft immers niet door gemeente van de straat geboend te worden. De proef loopt een jaar. De komst van de kauwgombakjes vloeit voort uit de grote voorjaarsschoonmaak van de binnenstad van mei van 2017.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Goudvissen horen niet in Jansbeek’

goudvis

Er mogen geen goudvissen in de St. Jansbeek rondzwemmen. Stichting platform Stop Invasieve Exoten heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verzocht om maatregelen te nemen tegen de man die vorige week elf goudvissen in de Sint Jansbeek uitzette.

Deze exotische vissen vormen volgens het platform een gevaar voor de inheemse natuur, onder meer doordat ze kruisen met de inheemse kroeskarper. Deze vis zou daardoor kunnen uitsterven.

Leven

De man die de vissen in de Sint Jansbeek uitzette gaf aan dat hij met dit initiatief meer ‘leven wilde geven aan de beek’. Wel wilde de man anoniem blijven, omdat hij bang was dat hij op een later tijdstip de vissen weer terug zou moeten vangen.

In Veenendaal, bij een soortgelijk initiatief, werd de uitzetter wel gesommeerd dat te doen. Het ziet ernaar uit dat dat hier in Arnhem ook gaat gebeuren. De Arnhemmer heeft met zijn actie namelijk het uitzetverbod overtreden, dat opgenomen is in de Wet Natuurbescherming.

Gemeente Arnhem en anderen zijn niet blij met het uitzetten van de goudvissen in de beek. Wilfred Reinhold legt uit waarom. Maar kun je die vissen er nog wel uit krijgen?

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair