Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Gruffalo op bezoek in Arnhemse Kinderboekenwinkel

De Arnhemse Kinderboekwinkel gaat in 2018 in volle vaart van start, met een bezoek van papa Gruffalo op twee januari en van de illustratoren Ingrid en Dieter Schubert op zes januari. Beide activiteiten zijn gratis te bezoeken. 

Papa Gruffalo

Om dit te vieren dat Het kind van de Gruffalo het prentenboek van het maand is geworden, komt op dinsdag 2 januari papa Gruffalo op bezoek in De Arnhemse Kinderboekwinkel. Kinderen zijn welkom om de Gruffalo goededag te zeggen of met hem op de foto willen. Papa Gruffalo is tussen 14.00 en 16.00 uur op bezoek bij de Arnhemse Kinderboekenwinkel op de Weverstraat.

Het kind van de Gruffalo

De prentenboek Het kind van de Gruffelo is een beroemde prentenboek bij vele kinderen over de wereld en die blijkt een kind te hebben, en wat voor één! De kleine variant van het gruwelijke monster laat zich niet bang maken door haar vader, die angstaanjagende verhalen vertelt over de Grote Vreselijke Muis die in het bos woont. In plaats daarvan gaat het kleine Gruffalootje zelf op onderzoek uit.

Voorlezen uit Moemf door lezers 

Op zaterdag 6 januari komt er speciaal bezoek van Ingrid en Dieter Schubert! Deze populaire illustratoren maken al meer dan dertig jaar samen veel mooie en beroemde prentenboeken, zoals Monkie, Platvoetje, Woeste Willem en De Paraplu. Hun werk is bekroond met onder andere de Vlag & Wimpel van de Penseeljury en het Gouden Penseel. Die middag lezen Ingrid en Dieter voor uit hun nieuwste boek Moemf heeft een vriend. Dit boek (met een tekst van Annette Herzog) verschijnt op 5 januari. Natuurlijk gaan Ingrid en Dieter ook tekenen. Jij mag aanwijzingen geven en misschien tekenen ze dan wel wat jij bedenkt. Wil je komen luisteren naar het voorlezen? Wil jij een handtekening (en een echte tekening, want die maken ze ook!) in jouw eigen boek? Kom dan tussen 13.00 uur en 14.30 uur naar De Arnhemse Kinderboekwinkel!

De Arnhemse Kinderboekwinkel is te vinden op de Weverstraat 26.

Reacties

Reacties

Nieuws

Burgers’ Zoo: laat schoonmaak Feestaardvarken over aan professionals

aardvarken
Foto: Burgers' Zoo

Maak niet zomaar zelf het Feestaardvarken schoon. Deze oproep doet Burgers’ Zoo. “Bij een verkeerde reinigingsmethode zou het kunstwerk makkelijk kunnen beschadigen, waardoor we juist een averechts effect realiseren”, laat het dierenpark in een persbericht weten.

Vrijwilligers hebben zich via sociale media aangemeld onder de hashtag #varkentjewassen om de omgeving van het Feestaardvarken regelmatig extra schoon te houden. Ook zouden ze eventueel extra groen aanplanten rondom het kunstwerk. Daar is op zich niets mis mee, aldus de zoo. “We waarderen de betrokkenheid en de positieve insteek om er gezamenlijk de schouders onder te zetten zeer.”

Professioneel

Burgers’ Zoo stuurt regelmatig een medewerker op pad, die de directe omgeving van het kunstwerk schoon houdt. Daarnaast reinigt professioneel bedrijf De Gevelmeesters het Feestaardvarken regelmatig in opdracht van het dierenpark. “De Gevelmeesters verwijderen op professionele wijze alg en bijvoorbeeld graffiti.”

Ook vanuit Gemeente Arnhem gaan er regelmatig medewerkers naar het kunstwerk om eromheen schoon te maken “Daarnaast hebben de afgelopen jaren heel veel ondernemers en betrokkenen die in de buurt wonen en werken zich al ingezet voor een mooi en schoon Bartok-park.” Maar: “Het schoonmaken van het kunstwerk zelf wordt echter uitsluitend door De Gevelmeesters ondernomen.”

Populair

De grote sculptuur van Florentijn Hofman voor de Rozet kwam eerder in sommige media in opspraak. Omwonenden klaagden over vuil en verloedering van het immense betonnen aardvarken. “In vrij korte tijd is het Feestaardvarken razend populair geworden. Soms wordt het kunstwerk zo intensief gebruikt, dat het qua schoonmaakwerkzaamheden nauwelijks valt bij te benen.”

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Getroffen boom snel weggehaald

boom lauwersgracht

Medewerkers van de gemeente hebben maandagmiddag de boom van de Lauwersgracht verwijderd die zondag door de bliksem werd getroffen. Een kort, maar hevig onweer was voor een oude boom fataal. Een andere raakte ook beschadigd.

Veel mensen zagen hoe de boom geraakt werd. Anderen hoorden een harde klap. In het park was het rustig door het slechte weer. Daarom zijn er geen gewonden gevallen. Het incident gebeurt in een tijd dat er hevige discussie is over kap van bomen in het Lauwersgracht-park.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Plaats camera’s langs de Jansbeek’

Jansbeek

Camera’s langs de Jansbeek moeten voorkomen dat er nog meer goudvissen in de beek terecht komen. Daarvoor pleit het Platform Invasieve Exoten, meldt Omroep Gelderland. Het platform trok aan de bel, nadat in de nieuwe stadsbeek in het centrum goudvissen bleken rond te zwemmen.

Het verhaal is de meeste Arnhemmers wel bekend. Het begon met een geintje van een groep mensen uit de stad, die elf knaloranje dieren in de nieuwe beekloop hadden losgelaten. Het platform diende een klacht in bij overheidsorgaan RVO.

Vangen

Die sommeerde iemand uit de groep om de dieren weer te vangen. Of de vissen die nu weer in de beek zitten eruit moeten worden gevist, is nog niet duidelijk.

De gemeente Arnhem laat weten geen heil te zien in camera’s. “Dat is geen reële optie”, reageert woordvoerder Susanne Boerhof tegen de omroep. “Als gemeente ben je vanwege de kosten en vanuit oogpunt van privacy terughoudend met het plaatsen van camera’s.”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair