Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Parkeeractie ‘He Kom aan’ gemeente Arnhem groot succes

foto: Hé Kom Aan (P+R Gelredome tijdens Kerstmarkt)

De afgelopen maanden heeft de gemeente Arnhem een aantal acties ingezet om de drukte weg te krijgen uit het centrum. Door de vele acties zijn het op de drukste dagen stuk rustiger geweest dan verwacht. De diverse parkeeracties werden onder de vlag van ‘Hé Kom Aan’ geplaatst. Vele Arnhemmers hebben gebruik gemaakt van de acties en dat zorgde voor minder verkeersdrukte in de binnenstad.

Volle parkeerplaats bij het Gelredome 

Gratis parkeren bij P+R Gelredome en met de bus of de fiets de stad in. Steeds meer automobilisten vinden dit een prima manier om het centrum van Arnhem te bereiken. Vooral in de drukke decemberweekenden staat de parkeerplaats bomvol. De speciale Hé Kom Aan-acties en de grote informatieborden bij de toegangswegen naar Arnhem hebben P+R Gelredome goed op de kaart gezet. Bij mooi weer zijn ook de gratis leenfietsen erg in trek. Door het succes van de deelfiets-actie zijn er plannen om in 2018 permanent deelfietsen in te zetten tussen Gelredome en de binnenstad. De eerste weekenden van december was het erg slecht weer. Daardoor bleven de leenfietsen staan en namen mensen de bus naar het centrum. Bij zonnig weer stappen mensen graag op de fiets, zeker als je er een gratis mag lenen. Half december waren alle leenfietsen vanaf het Gelredome snel in gebruik.

Pakjesservice Sint- en Kerstinkopen

Ook de pakjesservice zorgde voor succes. Bezoekers van de binnenstad Arnhem kunnen gebruik maken van een gratis pakjesservice rond de feestdagen. Op zaterdag en zondag 2, 3, 16, 17 en 24 december rijdt er tussen 11.00 en 17.00 uur een bakfiets op en neer van het centrum naar Gelredome (met uitzondering van 9 en 23 december vanwege evenementen in Gelredome). Vele bezoekers hebben gebruik gemaakt van deze dienst. Zij waren blij dat ze niet met de cadeautjes hoefde te sleuren. Zo konden bezoekers hun pakketjes de hele middag op het volle uur afgeven op het volle uur afgeven op het Land van de Markt. Daar staat de bakfiets een kwartier klaar om de pakjes in te laden. Je kunt ze tot 17.00 uur afhalen bij de container op het parkeerterrein Gelredome.

Happy Hour-menu

Ook probeerde de gemeente Arnhem bezoekers een uurtje langer in de stad te houden. Neem de bus naar de stad en profiteer van het Happy Hour. Want tussen 19.00 en 20.00 uur reis je van maandag tot en met vrijdag gratis van het centrum naar huis, in alle bussen van Breng. En met lijn 1 t/m 13 zelfs al vanaf 18.00 uur. Mensen konden online een ticket downloaden. Vele Arnhemmers hebben hier gebruik van gemaakt. Daarnaast was het mogelijk om speciale Happy Hour-menu’s te krijgen. In ruim 10 horecazaken konden Arnhemmers met korting eten terwijl ze later de bus pakte.

Dit is pas Arnhem

Ook de ‘Dit is pas Arnhem’ actie was een groot succes! Ruim 1000 kaarten zijn uitgedeeld aan Arnhemmers die voor 16:00 parkeerde en tussen 18:00 – 20:00 hun auto uit de parkeergarage haalde. Zij kregen een ‘Dit is Arnhem cadeaukaart’ met €5,- bij het uitrijden. Met deze cadeaukaart kunnen ze op verschillende plekken in Arnhem een cadeautje kopen.

Studenten uit de spits

Ook studenten moesten uit de spits raken. Vele studenten komen met de auto naar school. Daarom bedachten ze twee acties op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Bij de HAN waren er twee leuke actie om studenten uit de avondspits te halen. Ze kunnen twee keer per week gratis sporten in sporthal Kermisland.  Overigens loopt deze Sporty Spits-actie nog tot uiterlijk maart 2018. Daarnaast konden studenten samenreizen in de auto en ritten delen met de gratis carpoolservice van TwoGo. Studenten moesten een app downloaden of aan te melden via www.twogo.com/han. Als er voldoende deelnemers zijn kan de HAN een uiteindelijke eigen carpool-community vormen.

Door het grote succes worden er vermoedelijk in de toekomst meer acties georganiseerd of doorgezet.

Reacties

Reacties

Nieuws

‘Nablus Sweet’ moet Arnhemse harten veroveren

foto: IHVA

Ondernemers William Alfarhat en Sandra Jansen willen Arnhem veroveren met hun koekjes en baklava. Na hun start op de Burgemeesterswijk kiezen ze ervoor om hun ‘Nablus Sweet’ te verhuizen naar de Steenstraat.

Op de Steenstraat is afgelopen zaterdag een winkel geopend vol heerlijke versgebakken Oosterse koekjes en andere lekkere hapjes. Niet zo mierzoet als we vaak baklava verwachten, maar juist hartig met noten en zaden. “De baklava is vooral zoet gemaakt voor in Nederland. Maar normaal gesproken zijn Oosterse koekjes veel hartiger” aldus ondernemer William. Er zijn 20 soorten gebak en koekjes, vele soorten zaden en noten te vinden in de winkel.

Moeite met personeel vinden

In 2014 wilde William Alfarhat en zijn vrouw Sandra Jansen al de bakkerij openen. Maar het gespecialiseerde personeel was niet te vinden. “Maar een jaar laten kwam de vluchtelingenstroom. Daardoor kon ik een hoop personeel vinden vanuit de regio en konden wij beginnen.” aldus William. Hij verkocht vooral zijn producten aan bakkerijen in steden waar veel mensen uit het Midden-Oosten woonde zoals Beverwijk. Maar toch wist hij de harten van de bewoners van Burgemeesterswijk te veroveren. “Wij hadden op een middag twee oudere mensen met rollator voor onze deur. De ene oudere tegen de andere oudere dat ze het niet lusten. Wij nodigden ze uit om te komen proeven en ze waren gelijk verliefd. Ze kochten speciaal voor hun klein kinderen een doosje en ook hun waren verliefd” aldus ondernemer William.

Steenstraat?

Maar als het zo goed ging, waarom dan toch verhuizen naar de Steenstraat? “Rondom de winkel zijn veel winkels waar 80% van onze klanten ook komen. Zo zijn er specifieke supermarkten en winkels. Daarnaast komt de rest van Arnhem ook door de Steenstraat. Genoeg om mensen die hopelijk ook bij ons naar binnen komen.” aldus William.
Vol trots laat Sandra Jansen de stijl van de winkel zien. “Het is een mooie mix van Nederland en Syrische sfeer. Het moet vooral elegant zijn maar ook een rust uitstralen.”

15 jaar getrouwd

Al 15 jaar zijn William en Sandra al getrouwd en hebben 3 kinderen. Al een lange tijd werken de tweetal samen. Ze begonnen eerst een handelscentrum, gingen verder met een videotheek en zijn daarna een taxibedrijf begonnen waar nu 9 man werken. Maar het ondernemersbloed kroop verder en ze begonnen Nablus Sweet. Na de opening is het de bedoeling om nog meer zaken te openen in Amsterdam en Enschede.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Introdans sluit het seizoen opzwepend af

foto + video: Introdans

Met de zomer in het vooruitzicht sluit Introdans het dansseizoen af met een ongekend opzwepende editie van END OF SEASON. Van 28 t/m 30 juni excelleren de dansers voor de laatste keer dit dansseizoen in een voorstelling die geheel bestaat uit werk van de uit Barcelona afkomstige Cayetano Soto. END OF SEASON begint om 20.15 uur en is exclusief te zien in Stadstheater Arnhem. Kaarten zijn te koop via musisenstadstheater.nl.

Cayetano Soto

De Spaanse choreograaf Cayetano Soto staat bekend om zijn sterke, eigenzinnige concepten en de technische uitdagingen waar hij zijn dansers voor stelt, vooral in het complexe partnerwerk van zijn balletten. Tijdens END OF SEASON danst het volledige danserstableau zes balletten, waaronder het sfeervolle werk Fugaz, het uitbundige Conrazoncorazon en de twee emotionele duetten, Sortijas en Contracorriente. Sleutelwoorden voor de avond zijn: hilarisch, sexy, excentriek, geestig, woest en uitbundig. Maar bovenal aanstekelijk en vrolijk.

Voorprogramma

Voorafgaand aan END OF SEASON danst Introdans in de Kleine Zaal DE ONTMOETING REVISITED. Onder leiding van choreograaf Adriaan Luteijn delen dansers van Introdans het podium met bijzondere gastdansers. Zo werkte Luteijn in het verleden samen met senioren, mensen met een verstandelijke beperking of autisme, Urban-dansers, mensen met een niet-zichtbare hersenafwijking. In deze
feestelijke editie zijn highlights van 17,5 jaar Ontmoetingen te zien, en wordt de nieuwe choreografie Circular toegevoegd aan het uitgebreide repertoire aan Ontmoetingen.

Prinses Margriet

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet zal op zaterdag 30 juni de laatste voorstelling van het seizoen in combinatie met het voorprogramma bijwonen. Zij ontvangt die avond een speciaal exemplaar van de publicatie ‘De bijzondere Ontmoetingen van Introdans’, dat die week verschijnt. Eerder dit seizoen danste het gezelschap ook een voorstelling speciaal voor haar 75 ste verjaardag. Prinses Margriet is beschermvrouwe van Introdans.

Introdans Beweegt je

Introdans geeft op een creatieve, verrassende wijze een eigentijdse invulling aan ballet. Wervelend, de zwaartekracht tartend, neemt Introdans iedereen mee in de totaalbeleving van dans: vol passie en met internationale klasse. Introdans gelooft dat de taal van dans zó universeel is dat dit hele generaties bindt en in beweging brengt. Dit doet Introdans door aansluiting te houden met een breed publiek en met hen actief de verbinding aan te gaan. De voorstellingen worden gedanst voor jong & oud(er) en er zijn activiteiten en projecten voor heel veel verschillende doelgroepen. Want Introdans beweegt je.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Geen Satudarah meer in Arnhem

foto: Wikipedia

In 2015 mocht Satudarah al geen verenigingskleding meer dragen op de Korenmarkt. Nu is de vereniging helemaal verboden in heel Nederland. 

Geen verenigingskleding meer

Oud burgemeester Herman Kaiser verbood de motorjas met clubsymbool al op de Korenmarkt. Deze werd door horeca-ondernemers en bezoekers van de Korenmarkt en omgeving als intimiderend ervaren. De leden van de motorclub trokken daarom hun jacks pas aan als zij een horecagelegenheid waar ze elkaar veelal ontmoeten, zijn binnengekomen. Dit was de uitkomst na een gesprek tussen de toenmalige burgemeester en de motorclub in 2015. Hoewel de jassen als intimiderend werden ervaren, zijn er volgens een veiligheidsmanager van de gemeente Arnhem nimmer incidenten geweest.

Totaal verbod

Naast de jassen zal vanaf vandaag geen leden van Satudarah meer te zien zijn. Want de rechtbank in Den Haag heeft motorclub Satudarah maandag in heel Nederland verboden. De motorbende is net als Bandidos per direct ontbonden. Volgens de rechtbank vormt de vereniging van Satudarah een gevaar voor de openbare orde. Naast Satudarah is ook de supporterclub Saudarah en Supportcrew 999 verboden. De supportclub Yellow Snakes is niet ontbonden, omdat de rechtbank niet overtuigd is dat het een onderdeel is van Satudarah.

De vereniging kan nog in hoger beroep gaan.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair