Connect with us
He Komaan

Nieuws

Parkeeractie ‘He Kom aan’ gemeente Arnhem groot succes

foto: Hé Kom Aan (P+R Gelredome tijdens Kerstmarkt)

De afgelopen maanden heeft de gemeente Arnhem een aantal acties ingezet om de drukte weg te krijgen uit het centrum. Door de vele acties zijn het op de drukste dagen stuk rustiger geweest dan verwacht. De diverse parkeeracties werden onder de vlag van ‘Hé Kom Aan’ geplaatst. Vele Arnhemmers hebben gebruik gemaakt van de acties en dat zorgde voor minder verkeersdrukte in de binnenstad.

Volle parkeerplaats bij het Gelredome 

Gratis parkeren bij P+R Gelredome en met de bus of de fiets de stad in. Steeds meer automobilisten vinden dit een prima manier om het centrum van Arnhem te bereiken. Vooral in de drukke decemberweekenden staat de parkeerplaats bomvol. De speciale Hé Kom Aan-acties en de grote informatieborden bij de toegangswegen naar Arnhem hebben P+R Gelredome goed op de kaart gezet. Bij mooi weer zijn ook de gratis leenfietsen erg in trek. Door het succes van de deelfiets-actie zijn er plannen om in 2018 permanent deelfietsen in te zetten tussen Gelredome en de binnenstad. De eerste weekenden van december was het erg slecht weer. Daardoor bleven de leenfietsen staan en namen mensen de bus naar het centrum. Bij zonnig weer stappen mensen graag op de fiets, zeker als je er een gratis mag lenen. Half december waren alle leenfietsen vanaf het Gelredome snel in gebruik.

Pakjesservice Sint- en Kerstinkopen

Ook de pakjesservice zorgde voor succes. Bezoekers van de binnenstad Arnhem kunnen gebruik maken van een gratis pakjesservice rond de feestdagen. Op zaterdag en zondag 2, 3, 16, 17 en 24 december rijdt er tussen 11.00 en 17.00 uur een bakfiets op en neer van het centrum naar Gelredome (met uitzondering van 9 en 23 december vanwege evenementen in Gelredome). Vele bezoekers hebben gebruik gemaakt van deze dienst. Zij waren blij dat ze niet met de cadeautjes hoefde te sleuren. Zo konden bezoekers hun pakketjes de hele middag op het volle uur afgeven op het volle uur afgeven op het Land van de Markt. Daar staat de bakfiets een kwartier klaar om de pakjes in te laden. Je kunt ze tot 17.00 uur afhalen bij de container op het parkeerterrein Gelredome.

Happy Hour-menu

Ook probeerde de gemeente Arnhem bezoekers een uurtje langer in de stad te houden. Neem de bus naar de stad en profiteer van het Happy Hour. Want tussen 19.00 en 20.00 uur reis je van maandag tot en met vrijdag gratis van het centrum naar huis, in alle bussen van Breng. En met lijn 1 t/m 13 zelfs al vanaf 18.00 uur. Mensen konden online een ticket downloaden. Vele Arnhemmers hebben hier gebruik van gemaakt. Daarnaast was het mogelijk om speciale Happy Hour-menu’s te krijgen. In ruim 10 horecazaken konden Arnhemmers met korting eten terwijl ze later de bus pakte.

Dit is pas Arnhem

Ook de ‘Dit is pas Arnhem’ actie was een groot succes! Ruim 1000 kaarten zijn uitgedeeld aan Arnhemmers die voor 16:00 parkeerde en tussen 18:00 – 20:00 hun auto uit de parkeergarage haalde. Zij kregen een ‘Dit is Arnhem cadeaukaart’ met €5,- bij het uitrijden. Met deze cadeaukaart kunnen ze op verschillende plekken in Arnhem een cadeautje kopen.

Studenten uit de spits

Ook studenten moesten uit de spits raken. Vele studenten komen met de auto naar school. Daarom bedachten ze twee acties op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Bij de HAN waren er twee leuke actie om studenten uit de avondspits te halen. Ze kunnen twee keer per week gratis sporten in sporthal Kermisland.  Overigens loopt deze Sporty Spits-actie nog tot uiterlijk maart 2018. Daarnaast konden studenten samenreizen in de auto en ritten delen met de gratis carpoolservice van TwoGo. Studenten moesten een app downloaden of aan te melden via www.twogo.com/han. Als er voldoende deelnemers zijn kan de HAN een uiteindelijke eigen carpool-community vormen.

Door het grote succes worden er vermoedelijk in de toekomst meer acties georganiseerd of doorgezet.

Reacties

Reacties

Nieuws

Definitieve uitslag: D66 verliest zetel aan VVD

Vrijdagmorgen is de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkieizngen bekendgemaakt. D66 in Arnhem verliest uiteindelijk niet 2, maar 3 van de 8 zetels. De zetel die D66 kwijt raakt, gaat naar de VVD.

GroenLinks wint

In de definitieve uitslag blijft GroenLinks de winnaar. Die gaat van 4 naar 7 zetels. De VVD gaat van 4 naar 6 zetels. D66 gaat van 8 naar 5. PvdA gaat van 5 naar 4. Arnhem Centraal gaat van 2 naar 3. Nieuwkomer PVV haalt twee zetels, de Partij voor de Dieren en Denk-Verenigd Arnhem gaan van 1 naar twee zetels. De Arnhemse Ouderenpartij houdt haar ene zetel.

Het CDA verliest en zetel en gaat naar twee zetels. De Arnhemse Ouderenpartij blijft op één zetel staan. Susan van Ommen van D66 en Nathalie Nede van de ChristenUnie zijn op voorkeurstemmen in de raad gekomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Youtube-kanaal StukTV leidt Arnhem Band door winkels in binnenstad

Het populaire Youtube kanaal StukTV kwam afgelopen maand in Arnhem langs om een van hun opdrachten uit te voeren. De ruim 1,7 miljoen kijkers kunnen elke week een opdracht insturen die vervolgens de drie heren van het kanaal moeten uitvoeren.

Fanfare door de binnenstad

StukTV is op Enzo Knol na het grootste Nederlandstalige kanaal van Nederland.  Kijkers zien 585 miljoen de filmpjes die het wekelijks programmeert. Elke week wordt minimaal één filmpje geplaatst door de heren op hun kanaal, zo ook afgelopen woensdag. Daar lieten de heren in de Arnhemse binnenstad het fanfare-orkest Arnhem Band door een aantal winkels lopen. Hierop reageerden ondernemers wisselend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Openstelling Museumwoning Tante Eef Spijkerkwartier

Zondag 25 maart zal, naast de 8 andere museumwoningen in Arnhem (zie www.museumwoningenarnhem.nl), de woning Spijkerstraat 185 worden opengesteld tussen 11.00 en 17.00 uur.

Deze museumwoning bevindt zich schuin boven buurtcentrum De Lommerd. Het project is een samenwerking tussen Stichting Programma Beheer de Nieuwe Lommerd en Volkshuisvesting. Het wordt voornamelijk door vrijwilligers opgeknapt en in stand gehouden. Met deze museumwoning willen wij de ruim 60 jaar woongeschiedenis van tante Eef in ere houden, en graag aan iedereen laten zien.

Dierenbeschermster

Tante Eef oftewel mevrouw Cornelissen was dierenbeschermster, handelspartner en uiteindelijk weduwe van ‘ome Rud’ Cornelissen. Zij heeft van 1952 tot begin 2016 in de bovenwoning gewoond. Eerst samen met Rud, en na zijn overlijden woonde zij vanaf 1976 alleen op de Spijkerstraat 185. Tante Eef zelf verhuisde naar De Herbergier, waar ze woonde nadat het thuis niet meer mogelijk was en overleed vorig jaar, vlak voor haar 99ste verjaardag.

Het pand stamt uit 1869. Hoewel weinig bekend is over de (bouw)geschiedenis van de bovenwoning, vermoeden we dat het voorhuis kantoor is geweest en het achterhuis woning van de directeur van de Bank van Leening.

Geschiedenis

Graag vertellen wij wat we weten over tante Eef, over de geschiedenis van het pand en de bouwtechnische elementen die we gevonden hebben tijdens het opknappen van de museumwoning. Maar vele buurtbewoners hebben tante Eef ook gekend; dus verhalen, foto’s, herinneringen zijn welkom! Dus mocht je ons meer kunnen vertellen over tante Eef of over het gebouw, of mocht je ons willen helpen met gulle giften of expertise, schroom dan niet!
Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen, maar wil je wel wat met ons delen, mail mw.tante.eef@gmail.com.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair