Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Parkeeractie ‘He Kom aan’ gemeente Arnhem groot succes

foto: Hé Kom Aan (P+R Gelredome tijdens Kerstmarkt)

De afgelopen maanden heeft de gemeente Arnhem een aantal acties ingezet om de drukte weg te krijgen uit het centrum. Door de vele acties zijn het op de drukste dagen stuk rustiger geweest dan verwacht. De diverse parkeeracties werden onder de vlag van ‘Hé Kom Aan’ geplaatst. Vele Arnhemmers hebben gebruik gemaakt van de acties en dat zorgde voor minder verkeersdrukte in de binnenstad.

Volle parkeerplaats bij het Gelredome 

Gratis parkeren bij P+R Gelredome en met de bus of de fiets de stad in. Steeds meer automobilisten vinden dit een prima manier om het centrum van Arnhem te bereiken. Vooral in de drukke decemberweekenden staat de parkeerplaats bomvol. De speciale Hé Kom Aan-acties en de grote informatieborden bij de toegangswegen naar Arnhem hebben P+R Gelredome goed op de kaart gezet. Bij mooi weer zijn ook de gratis leenfietsen erg in trek. Door het succes van de deelfiets-actie zijn er plannen om in 2018 permanent deelfietsen in te zetten tussen Gelredome en de binnenstad. De eerste weekenden van december was het erg slecht weer. Daardoor bleven de leenfietsen staan en namen mensen de bus naar het centrum. Bij zonnig weer stappen mensen graag op de fiets, zeker als je er een gratis mag lenen. Half december waren alle leenfietsen vanaf het Gelredome snel in gebruik.

Pakjesservice Sint- en Kerstinkopen

Ook de pakjesservice zorgde voor succes. Bezoekers van de binnenstad Arnhem kunnen gebruik maken van een gratis pakjesservice rond de feestdagen. Op zaterdag en zondag 2, 3, 16, 17 en 24 december rijdt er tussen 11.00 en 17.00 uur een bakfiets op en neer van het centrum naar Gelredome (met uitzondering van 9 en 23 december vanwege evenementen in Gelredome). Vele bezoekers hebben gebruik gemaakt van deze dienst. Zij waren blij dat ze niet met de cadeautjes hoefde te sleuren. Zo konden bezoekers hun pakketjes de hele middag op het volle uur afgeven op het volle uur afgeven op het Land van de Markt. Daar staat de bakfiets een kwartier klaar om de pakjes in te laden. Je kunt ze tot 17.00 uur afhalen bij de container op het parkeerterrein Gelredome.

Happy Hour-menu

Ook probeerde de gemeente Arnhem bezoekers een uurtje langer in de stad te houden. Neem de bus naar de stad en profiteer van het Happy Hour. Want tussen 19.00 en 20.00 uur reis je van maandag tot en met vrijdag gratis van het centrum naar huis, in alle bussen van Breng. En met lijn 1 t/m 13 zelfs al vanaf 18.00 uur. Mensen konden online een ticket downloaden. Vele Arnhemmers hebben hier gebruik van gemaakt. Daarnaast was het mogelijk om speciale Happy Hour-menu’s te krijgen. In ruim 10 horecazaken konden Arnhemmers met korting eten terwijl ze later de bus pakte.

Dit is pas Arnhem

Ook de ‘Dit is pas Arnhem’ actie was een groot succes! Ruim 1000 kaarten zijn uitgedeeld aan Arnhemmers die voor 16:00 parkeerde en tussen 18:00 – 20:00 hun auto uit de parkeergarage haalde. Zij kregen een ‘Dit is Arnhem cadeaukaart’ met €5,- bij het uitrijden. Met deze cadeaukaart kunnen ze op verschillende plekken in Arnhem een cadeautje kopen.

Studenten uit de spits

Ook studenten moesten uit de spits raken. Vele studenten komen met de auto naar school. Daarom bedachten ze twee acties op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Bij de HAN waren er twee leuke actie om studenten uit de avondspits te halen. Ze kunnen twee keer per week gratis sporten in sporthal Kermisland.  Overigens loopt deze Sporty Spits-actie nog tot uiterlijk maart 2018. Daarnaast konden studenten samenreizen in de auto en ritten delen met de gratis carpoolservice van TwoGo. Studenten moesten een app downloaden of aan te melden via www.twogo.com/han. Als er voldoende deelnemers zijn kan de HAN een uiteindelijke eigen carpool-community vormen.

Door het grote succes worden er vermoedelijk in de toekomst meer acties georganiseerd of doorgezet.

Reacties

Reacties

Nieuws

Gouden Kalf eventjes in Arnhem

foto: IHVA

Gisteren werd er een Gouden Kalf op Willemsplein tijdelijk neergezet met een hijskraan. De grote Gouden Kalf van 1500 kilo en 4 meter hoog is neergezet om het Nederlands Film Festival te promoten. 

Vanaf 14:00 tot 18:00 stond het Gouden Kalf op Willemsplein. Het beeld is neergezet door de sponsor het het filmfestival L’OR en reist heel Nederland rond om uiteindelijk 25 september in Utrecht te eindigen. Daar wordt het jaarlijkse filmfestival gehouden. De Gouden Kalf is met een hijskraan neergezet en opgehaald om naar de volgende locatie te gaan. Het beeld is compleet met bladgoud overgoten. Het is overigens niet voor het eerst dat er een gouden dier op Willemsplein stond. Paar maanden geleden was het hert ingepakt met goud papier voor het Gelderse Film Festival.

Nederlands Film Festival-directeur Silvia van der Heiden: “Ik ben blij met de samenwerking die we met L’OR hebben. Hierdoor slagen we er al drie jaar in het L’OR Gouden Kalveren Gala tot een enorm succes te maken.” John Brands, general manager Jacobs Douwe Egberts Nederland, voegt toe: “Het Nederlands Film Festival is bekend van de uitreiking van de Gouden Kalveren. L’OR staat voor goud en eersteklas koffiebonen”. We zijn wat dat betreft een gouden match. We kijken dan ook erg uit naar het L’OR Gouden Kalveren Gala”.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sekswerkers blijven een zorg voor gemeente

foto: Wikimedia

Sekswerkers blijft een moeilijk onderwerp binnen de raad. Moet je nu de sekswerkers een veilige plek geven of juist op allerlei manieren het beroep in Arnhem laten uitsterven? Doen we nu genoeg of mag het nog een onsje meer?Woensdag avond spraken escort Mischa en de heer Boer van Non Nobis. Zij spraken in nadat D66-raadslid Susan van Oomen dit onderwerp ter spraken bracht.

Er blijven wantoestanden in Arnhem volgens sekswerker Micha. Ze vertelde dat transvrouwen geen plek krijgen in clubs, dat er nog steeds veel illegalen sekswerkers thuis of op afgelegen plekken klanten ontvangen. “Vorig jaar waren er 126 sekswerkers vermoord in Nederland. Hiervan zijn 86 zaken niet opgelost en 40 zaken wel.” aldus Micha. Maar er gebeuren nog steeds te veel problemen, want ruim 79% van de sekswerkers durft geen aangiften te doen omdat ze bang zijn voor gevolgen. Zo weten criminelen dat sekswerkers geen aangiften doen en worden dan ook beroofd. Volgens de heer Boer van Non Nobis is het onmogelijk om prostitutie

Schaf pasjes af!

Volgens sekswerker Micha moeten de pasjes worden afgeschaft voor de zorgzone. Veel sekswerkers willen graag veilig hun werk doen maar kunnen geen pasje krijgen van de gemeente. Hierdoor gaan vrouwen illegaal werken. Volgens wethouder Louwers heeft één sekswerker een pasje aangevraagd en gekregen van de gemeente. Echter bleek dat deze sekswerker niet meer in beeld is bij de gemeente Arnhem. Ook moet de gemeente tijdens controle bij thuiswerker niet gemeld worden bij de huurbaas zoals woningbouwcoöperaties of sekswerkers achtervolgen door de stadswacht bij sekswerkers.

De heer Boer van Non Nobis geeft aan een gebied te willen ontwikkelen waar sekswerkers veilig en comfortabel kunnen werken.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Cameratoezicht op industrie

foto: Pixabay

Prostitutie van minderjarige, drugs, trekken van wapens, dumpen van chemische afval en afval van fastfoodzaken, mishandeling en inbraak. Veel dingen gebeuren er in de nacht op diverse industrieterreinen in Arnhem. Dat laten bewoner Eelco Slont en dhr Heller van Stichting Arnhemse Bedrijventerreinen (STAB) woensdag avond weten in de gemeenteraadsvergaderingen. Zij riepen op om camera’s te plaatsen op industrieterreinen in Arnhem.

Volgens de insprekers moeten camera’s op het industrieterrein ervoor zorgen dat er kwaliteitsverbetering komt in Arnhem. Daarnaast moet het ook zorgen voor een toenemende gevoel van veiligheid op terreinen in de nacht en het zal vooral afschrikken van mensen met criminele gedachten. STAB roept dan ook uit dat er één industriegebied te kiezen en daar te experimenteren tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Een deurtje verder

STAB denkt dat criminelen niet meer gaan kiezen voor een industrie waar camera’s hangen. “Criminelen zullen een deurtje verder nemen.” aldus dhr Heller. Ook bewoner van één van de industriegebieden Eelco Slont denkt dat crimineel gedrag in dit gebied zal afnemen als mensen de camera’s zien hangen.

Burgemeester Marcouch wil graag eerst in gesprek gaan met betrokken voordat er camera’s wordt geplaatst. Volgens de burgemeester zijn er te weinig meldingen om een zware middel als cameratoezicht toe te staan.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair