Connect with us
He Komaan

Nieuws

Wat vindt Arnhem: Wel/Geen steun voor staking busbestuurders

Donderdag 4 januari ging heel Nederland plat door de staking van busbestuurders. Zij willen aandacht vragen voor hun krappe rittijden en vaak gebrek aan pauzes. Daarom plaatste wij deze week op Facebook de poll: “Busbestuurders staken vandaag. Steun jij de actie?” Daar reageerde 370 lezers op. Van die 370 lezers reageerde 68% steunend op de actie. 32% van de lezers steunde de staking niet.

Ze zijn geen computers

Ook in de reacties onder de berichten reageerde mensen vooral steunend. “Zij zijn geen computer die geen eten of drinken of naar wc hoeven dus zij hebben ook recht op normale pauze.” aldus Arny Bouwmeester. Arny kreeg steun van Annekepinorigotimo Böke en Twan van Ditshuizen, zij gaven een blauw duimpje op haar bericht. Maar ook Hardy van Blitterswijk-Klijnhout reageerde ondersteunend: “En wat denk je van al die agressie, daar worden ze ook niet blij van.!!!”. Ook Willie Brockotter steunt de actie: “Een chauffeur van de vervoersmaatschappy van Connexxion-Breng zijn ook mensen. Waar de Ministerie van Verkeer en Waterstaten eens moet beseffen. Dat zij ook met geweld te maken hebben. Waar de mensen niet bij stil staan. Waar uit gisteren ook uit de ochtendbladen is gebleken door dat er toch nog reizigers op de bus paron hebben doen staan op hun buslijn dienst.”. Sidona Fick was in zijn reactie kort en krachtig “Ik steun het zeker weten !!!”
Maar ondanks dat Gert Griekspoor een OV gebruiker is vertelde hij op Facebook: “Ik steun de actie wel, maar als je afhankelijk bent van het ov is het behoorlijk vervelend.”
Andere reacties waren er niet. 

Musis

Op 12 januari zal Musis worden heropend door niemand minder dan koningin Maxima. Daarom volgende week de vraag: “Het uitbouwen van Musis Sacrum. Was dat wel nodig?”. Wil je daarop reageren? Reageer hieronder of via onze Facebook.

 

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Definitieve uitslag: D66 verliest zetel aan VVD

Vrijdagmorgen is de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkieizngen bekendgemaakt. D66 in Arnhem verliest uiteindelijk niet 2, maar 3 van de 8 zetels. De zetel die D66 kwijt raakt, gaat naar de VVD.

GroenLinks wint

In de definitieve uitslag blijft GroenLinks de winnaar. Die gaat van 4 naar 7 zetels. De VVD gaat van 4 naar 6 zetels. D66 gaat van 8 naar 5. PvdA gaat van 5 naar 4. Arnhem Centraal gaat van 2 naar 3. Nieuwkomer PVV haalt twee zetels, de Partij voor de Dieren en Denk-Verenigd Arnhem gaan van 1 naar twee zetels. De Arnhemse Ouderenpartij houdt haar ene zetel.

Het CDA verliest en zetel en gaat naar twee zetels. De Arnhemse Ouderenpartij blijft op één zetel staan. Susan van Ommen van D66 en Nathalie Nede van de ChristenUnie zijn op voorkeurstemmen in de raad gekomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Youtube-kanaal StukTV leidt Arnhem Band door winkels in binnenstad

Het populaire Youtube kanaal StukTV kwam afgelopen maand in Arnhem langs om een van hun opdrachten uit te voeren. De ruim 1,7 miljoen kijkers kunnen elke week een opdracht insturen die vervolgens de drie heren van het kanaal moeten uitvoeren.

Fanfare door de binnenstad

StukTV is op Enzo Knol na het grootste Nederlandstalige kanaal van Nederland.  Kijkers zien 585 miljoen de filmpjes die het wekelijks programmeert. Elke week wordt minimaal één filmpje geplaatst door de heren op hun kanaal, zo ook afgelopen woensdag. Daar lieten de heren in de Arnhemse binnenstad het fanfare-orkest Arnhem Band door een aantal winkels lopen. Hierop reageerden ondernemers wisselend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Openstelling Museumwoning Tante Eef Spijkerkwartier

Zondag 25 maart zal, naast de 8 andere museumwoningen in Arnhem (zie www.museumwoningenarnhem.nl), de woning Spijkerstraat 185 worden opengesteld tussen 11.00 en 17.00 uur.

Deze museumwoning bevindt zich schuin boven buurtcentrum De Lommerd. Het project is een samenwerking tussen Stichting Programma Beheer de Nieuwe Lommerd en Volkshuisvesting. Het wordt voornamelijk door vrijwilligers opgeknapt en in stand gehouden. Met deze museumwoning willen wij de ruim 60 jaar woongeschiedenis van tante Eef in ere houden, en graag aan iedereen laten zien.

Dierenbeschermster

Tante Eef oftewel mevrouw Cornelissen was dierenbeschermster, handelspartner en uiteindelijk weduwe van ‘ome Rud’ Cornelissen. Zij heeft van 1952 tot begin 2016 in de bovenwoning gewoond. Eerst samen met Rud, en na zijn overlijden woonde zij vanaf 1976 alleen op de Spijkerstraat 185. Tante Eef zelf verhuisde naar De Herbergier, waar ze woonde nadat het thuis niet meer mogelijk was en overleed vorig jaar, vlak voor haar 99ste verjaardag.

Het pand stamt uit 1869. Hoewel weinig bekend is over de (bouw)geschiedenis van de bovenwoning, vermoeden we dat het voorhuis kantoor is geweest en het achterhuis woning van de directeur van de Bank van Leening.

Geschiedenis

Graag vertellen wij wat we weten over tante Eef, over de geschiedenis van het pand en de bouwtechnische elementen die we gevonden hebben tijdens het opknappen van de museumwoning. Maar vele buurtbewoners hebben tante Eef ook gekend; dus verhalen, foto’s, herinneringen zijn welkom! Dus mocht je ons meer kunnen vertellen over tante Eef of over het gebouw, of mocht je ons willen helpen met gulle giften of expertise, schroom dan niet!
Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen, maar wil je wel wat met ons delen, mail mw.tante.eef@gmail.com.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair