Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Wat vindt Arnhem: Wel/Geen steun voor staking busbestuurders

Donderdag 4 januari ging heel Nederland plat door de staking van busbestuurders. Zij willen aandacht vragen voor hun krappe rittijden en vaak gebrek aan pauzes. Daarom plaatste wij deze week op Facebook de poll: “Busbestuurders staken vandaag. Steun jij de actie?” Daar reageerde 370 lezers op. Van die 370 lezers reageerde 68% steunend op de actie. 32% van de lezers steunde de staking niet.

Ze zijn geen computers

Ook in de reacties onder de berichten reageerde mensen vooral steunend. “Zij zijn geen computer die geen eten of drinken of naar wc hoeven dus zij hebben ook recht op normale pauze.” aldus Arny Bouwmeester. Arny kreeg steun van Annekepinorigotimo Böke en Twan van Ditshuizen, zij gaven een blauw duimpje op haar bericht. Maar ook Hardy van Blitterswijk-Klijnhout reageerde ondersteunend: “En wat denk je van al die agressie, daar worden ze ook niet blij van.!!!”. Ook Willie Brockotter steunt de actie: “Een chauffeur van de vervoersmaatschappy van Connexxion-Breng zijn ook mensen. Waar de Ministerie van Verkeer en Waterstaten eens moet beseffen. Dat zij ook met geweld te maken hebben. Waar de mensen niet bij stil staan. Waar uit gisteren ook uit de ochtendbladen is gebleken door dat er toch nog reizigers op de bus paron hebben doen staan op hun buslijn dienst.”. Sidona Fick was in zijn reactie kort en krachtig “Ik steun het zeker weten !!!”
Maar ondanks dat Gert Griekspoor een OV gebruiker is vertelde hij op Facebook: “Ik steun de actie wel, maar als je afhankelijk bent van het ov is het behoorlijk vervelend.”
Andere reacties waren er niet. 

Musis

Op 12 januari zal Musis worden heropend door niemand minder dan koningin Maxima. Daarom volgende week de vraag: “Het uitbouwen van Musis Sacrum. Was dat wel nodig?”. Wil je daarop reageren? Reageer hieronder of via onze Facebook.

 

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Waarschuwing: vermijd het bos

herfstbos
Afbeelding ter illustratie - Foto: CC0

Natuurliefhebber? Zoek voor de komende dagen even een andere hobby. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten waarschuwen iedereen om bossen in de regio het komende weekeinde te vermijden. Dat meldt Omroep Gelderland.

De storm van donderdag heeft forse schade aangericht aan de bossen. Zo hangen er veel grote takken min of meer los. Die kunnen elk moment alsnog naar beneden vallen. Een zware tak kan een wandelaar fataal zijn.

Weduwemakers

Die takken worden daarom ook wel ‘weduwemakers’ genoemd. De Posbank in Rheden is vanwege het gevaar nog deels afgesloten.

Volgens een woordvoerster van Staatsbosbeheer is de storm ‘vanuit ecologisch oogpunt niet per se verkeerd voor een bos’. Dode bomen worden opgeruimd en het omgevallen hout trekt weer veel insecten aan. “Er zijn wel wat dode vogels, maar over het algemeen voelen dieren de storm feilloos aan en zoeken op tijd beschutting”, meldt ze aan de omroep.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Speciale prullenbakjes voor kauwgom in Arnhem

Foto: gemeente Arnhem

Iets nieuws in Arnhem: speciale kauwgomprullenbakjes. Het is de bedoeling dat iedereen zijn uitkauwsels in deze speciale bakken duwt. Het gespecialiseerde bedrijf Gumbuddy maakt daar nieuwe producten van, zoals potloden en linialen.

De prullenbakjes zijn geplaatst op speciaal daarvoor uitgekozen plekken zoals bij de bussenpleinen en rond de Korenmarkt. In de speciale kauwgumbakjes kunnen mensen hun afgedankte kauwgum deponeren. De bakjes worden maandelijks geleegd.

Hardnekkig

Vrijdagmiddag loopt een promoteam in de stad om op de bakjes te wijzen. Kauwgum in de openbare ruimte is een hardnekkig probleem. Het verwijderen is een relatief dure en intensieve klus. Voorkomen dat er kauwgum op de grond terecht komt is dus het doel.

Elk kauwgompje dat wordt gerecycled hoeft immers niet door gemeente van de straat geboend te worden. De proef loopt een jaar. De komst van de kauwgombakjes vloeit voort uit de grote voorjaarsschoonmaak van de binnenstad van mei van 2017.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

‘Goudvissen horen niet in Jansbeek’

goudvis

Er mogen geen goudvissen in de St. Jansbeek rondzwemmen. Stichting platform Stop Invasieve Exoten heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verzocht om maatregelen te nemen tegen de man die vorige week elf goudvissen in de Sint Jansbeek uitzette.

Deze exotische vissen vormen volgens het platform een gevaar voor de inheemse natuur, onder meer doordat ze kruisen met de inheemse kroeskarper. Deze vis zou daardoor kunnen uitsterven.

Leven

De man die de vissen in de Sint Jansbeek uitzette gaf aan dat hij met dit initiatief meer ‘leven wilde geven aan de beek’. Wel wilde de man anoniem blijven, omdat hij bang was dat hij op een later tijdstip de vissen weer terug zou moeten vangen.

In Veenendaal, bij een soortgelijk initiatief, werd de uitzetter wel gesommeerd dat te doen. Het ziet ernaar uit dat dat hier in Arnhem ook gaat gebeuren. De Arnhemmer heeft met zijn actie namelijk het uitzetverbod overtreden, dat opgenomen is in de Wet Natuurbescherming.

Gemeente Arnhem en anderen zijn niet blij met het uitzetten van de goudvissen in de beek. Wilfred Reinhold legt uit waarom. Maar kun je die vissen er nog wel uit krijgen?

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair