Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Huizenmarkt dreigt overspannen te raken

De huizenmarkt wordt steeds krapper. Ook in de regio Arnhem-Nijmegen dreigt de huizenmarkt overspannen te raken.

De voorraad huizen die te koop worden aangeboden droogt op. De woningen die wel te koop staan, zijn duurder dan ooit.

Starters getroffen

De krapte op woningmarkt treft vooral starters, aldus de NVM. Minder goedkope woningen, verder aangescherpte financieringsregels en woningen die boven de vraagprijs worden verkocht, maken potentiële kopers koopschuw. Dat maakt dat het aantal woningverkopen in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar is gedaald.

En dat is voor het eerst sinds het dieptepunt van de crisis. De NVM ziet voor het komende jaar ook geen verbetering in de situatie en pleit voor een snellere besluitvorming in de woningbouw, zodat de nieuwbouwproductie kan worden uitgebreid.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Grote oefening van Luchtmobiele brigade op en boven de Veluwe

Chinook
Foto: Wikipedia (CC)

In de periode van 26 tot en met 28 september en van 1 oktober tot 3 oktober zal de Nederlandse, Belgische en Duitse defensie oefenen op de Veluwe. Hierdoor kan er overlast ontstaan in Arnhem door laagvliegende helikopters en vliegtuigen. 

Zes dagen lang gaan 11 luchtmobiele brigades oefenen door heel Nederland. De Nederlandse defensie oefent ‘Falcon Autumn samen met collega’s uit België en Duitsland.

Falcon Autumn

Falcon Autumn beoefent een scenario waarbij een van de NAVO-landen wordt aangevallen. Artikel 5 treedt in werking, wat betekent dat de bondgenoten samenwerken om de aanval af te weren. Artikel 5 was 1 keer van kracht; na de terreuraanvallen op de Verenigde Staten op 11 september 2001. Coalitielanden richtten zich toen op het wegnemen van terroristische dreiging. “Het is daarom belangrijk dat militairen uit verschillende landen samen oefenen. Zo raken ze op elkaar ingespeeld.” aldus defensie. “Dat is nodig want bij een echte missie werken ze ook altijd samen met een of meer coalitiepartners. Een oefening kan nooit de werkelijkheid vervangen maar het is wel de beste manier om militairen voor te bereiden op een daadwerkelijke missie.”

Data

De oefeningen op de Veluwe vinden plaats van 26 tot en met 28 september en van 1 tot en met 3 oktober.

woensdag 26 september: van 09:00 tot 23:00 uur;
donderdag 27 september: van 09:00 tot 23:00 uur;
vrijdag 28 september: van 09:00 tot 17:00 uur;

maandag 1 oktober: van 10:00 tot 12:00 uur, van 15:00 tot 17:00 uur en van 19:00 tot 21:00 uur;
dinsdag 2 oktober: van 09:00 tot 23:00 uur;
woensdag 3 oktober: van 09:00 tot 23:00 uur.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Volleybalvereniging Aetos wordt partner van Ome Joop’s Tour

foto: Ome Joop's Tour

Volleybalvereniging Aetos zal partner worden van Ome Joop’s Tour. Agilitas, Arvevo en Volvera zijn namen die vanaf dit seizoen tot het verleden behoren. De drie Arnhemse volleybalverenigingen zijn gefuseerd tot een grote club: Aetos. De nieuwe vereniging behoort door de fusie tot een van de grootste volleybalverenigingen van Nederland met ruim 700 leden en biedt jeugd-, dames- en herenvolleybal (Nevobocompetitie) en recreatief,  midweekcompetitie, beach- en zitvolleybal.

Op het shirt

Sporthal Valkenhuizen vormde zaterdag 15 september het decor voor de start van het volleybalseizoen met de lancering van het nieuwe verenigingsshirt. Hoofdkleur blauw met accenten van de Airborne. De naam van Hendriks Assurantiën uit Velp siert de voorkant, de
achterkant de slogan ‘Samen Sportief’, de mouwen van de meer dan 500 shirts zijn voorzien van het logo van Ome Joop’s Tour. Aetos heeft bewust gekozen de ruimte op de mouwen beschikbaar te stellen aan een maatschappelijk doel.

Verbinding

Voorzitter Ery Tijink, de eerste voorzitter van Aetos over het partnership met Ome Joop’s Tour: ‘De fusie van onze verenigingen is een schoolvoorbeeld van hoe je in de tegenwoordige tijd kunt verbinden. Wij hopen dat we door de sponsoring van Ome Joop’s Tour een stuk verbinding tot stand kunnen brengen die voor ons allebei een win-win-situatie creëert. Aetos is volleybal, Ome Joop’s Tour is wielrennen.
Ik zie het zo: tijdens Ome Joop’s Tour leren de kinderen normen en waarden kennen, respect te hebben en in teamverband te opereren. Wij hebben acht prachtige beachvolleybalvelden liggen, hoe mooi zou het dan zijn wanneer Aetos het groepsgevoel dat is ontstaan tijdens
OJT een extra dimensie kan geven door bijvoorbeeld door het jaar heen kinderen aan Ome Joop’s Tour kennis te laten maken met een andere activiteit in teamverband.’

WK Zitvolleybal

Tijdens het voorbije WK Zitvolleybal dat juli jl. plaatsvond in Musis Sacrum waren enkele kinderen die hebben meegefietst met OJT 2018 ballenjongen/-meisje. De opening van het seizoen en de start van Aetos werd gevierd met een eerste gezamenlijke barbecue en feestavond van ‘oud-leden van Agilitas, Arvevo en Volvera’.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Race to the bridge slaat binnenstad een jaar over

foto: Race to the Bridge

De organisatie van Race to the Bridge heeft bekend gemaakt dat ze aankomende zaterdag de Arnhemse binnenstad overslaan. De organisatie verwacht teveel problemen om de stad in en uit te komen. Hierdoor zijn de oude oorlogsvoertuigen zaterdag niet te zien. Wel zal zondag op de Jansplein de oorlogsvoertuigen te zien zijn. 

“Tot onze spijt moeten wij mededelen dat de hoofd begeleiding van de Race to the Bridge heeft besloten , het niet verantwoord vindt om de stoet door de binnenstad te laten rijden. Door dat er wegwerkzaamheden plaats vinden bij het roermondsplein willen zij niet het risico lopen dat fout gaat lopen. Wij hebben alle begrip met dit besluit en gaan er van uit dat volgend jaar met het jubileum jaar de optocht door gaat met nog meer voertuigen.” laten teleurgestelde ondernemers van de Koningsstraat weten. De stoet met oorlogsvoertuigen slaat een jaartje Arnhem over tijdens de Race to the Bridge.

Toch nog te zien

De ondernemers Taphuys, Ribs factory, Humpreys, café Sint Jan, Platform Binnenstad Arnhem en Smartvertizing halen zondag een flink aantal oorlogsvoertuigen tussen 13:00 en 16:00 naar het Jansplein.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair