Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Burgerlijke Stand Gemeente Arnhem 08-01-2018 tot en met 14-01-2018

geboren

Deze publicatie vindt plaats met toestemming van betrokkenen.

Geboren

Jesmae, dochter van A.A.M. Meurs en J.E.M. Valenteijn
Joris S., zoon van S.J. Teekens en C.M. Aerns
Dyvana, dochter van T. Rummler
Max, zoon E.E. Vercauteren en K.C. Steenbruggen
Ivy L.E., dochter van K. Dreijer en J.L.P. Albouts
Roos E.M., dochter van V.M. Berkhout en D.W. Gorissen
Fynn, zoon van M. van Heemskerken en M.P.J. Kersten
Hannah C., dochter van J. Hakvoort en S.C. Blok
Logan, zoon van Y. van Aalten en A. Kiezenberg
Casper J., zoon van M. de Bruijn en G.J. Kuiper
Noyan, zoon van Y. Y?lmaz en V. Sauerbreij
Lucas, zoon van A.J. Vogelpoel en A. Li
Roos, dochter van R.F. Jansen en M. Bosman
Gijs J.M., zoon van G.J. Gerritsen en J.J.E. Jansen
Sebastiaan P.H., zoon van P.T.R. Son en M.J.C. Wensink
Valentijn, zoon van J. van der Eem en C.J.D. Heesbeen
Mila N., dochter van T. Marlissa en R. Basheer
Amber R., dochter van G.W.M. Volleberg en R. Verhoef
Amber J.I., dochter van P.J.H. Mooren
Mersana, dochter van M. Tabatabai en A. Molaei
Sophie A.M., dochter vanT.C. Boersma en Y.M. ter Telgte
Ashley C., dochter van D.P.J. In den Haak en J.M.P van Meerten
Elle V.I., dochter van N.E. Gimbergh en S.K.W. Hobbelen

Overlijden:

C.W.G. de Leeuw, echtgenote van G. van Elijzen, 86 jaar

Vanaf 15-01-2018 publiceert de gemeente de burgerlijke stand niet meer.

Reacties

Reacties

Nieuws

Arnhem Centraal regelt opgeknapte monument van Markante Klarendallers

De lokale politieke partij Arnhem Centraal heeft het monument ‘Markante Klarendallers’ laten opknappen door team Leefomgeving Klarendal. De fractie kreeg tijdens campagne te horen dat het monument verwaarloosd raakte en greep in. De gouden letters van het monument raakte namelijk versleten.

In Klarendal is een monument voor markante Klarendallers geplaatst. Deze stond eerst op de hoogte van Putplein en Elly Lamakerplantsoen. Na de bouw van het Multi Functioneel Centrum (MFC) is deze verplaatst naar de MFC. Het monument is in 2012 geplaatst ter herinnering aan de meest markante Klarendallers die zich in hebben gezet voor hun wijk. Op het monument staan vier namen, namelijk: Willy Busser-Bronkhorst, Willem-Gerrit Onstein sr, Gerrit Danen, Gerrit van Vlaanderen.

Geen verwaarloosde monumenten

De fractie van Arnhem Centraal staat bekend om hun strijd voor verwaarloosde monumenten. Al eerder streden ze voor de Blauwe Golven, AKU-fontein en nu het kleine monument voor de Klarendallers. “De fractie van Arnhem Centraal heeft op verzoek van een aantal Klarendallers contact gezocht met het Team Leefomgeving Klarendal en zij hebben direct actie ondernomen. Gevolg is dat de tekst en molen weer mooi is opgehaald en het belangrijke monument voor de wijk weer lang zichtbaar zal zijn.” aldus de fractie. “Arnhem Centraal vindt het van groot belang dat schijnbaar kleine maar voor bewoners ontzetten belangrijke plekken voor bewoners behouden en vooral onderhouden worden!”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Volgens weekend André Rieu te zien in Pathé Arnhem

foto\

André Rieu, bij miljoenen bekend als ‘De koning van de wals’, is een van de populairste muzikanten ter wereld. Zijn legendarische concert in Maastricht, dat jaarlijks plaatsvindt, is een van de jaarlijkse bioscoopevenementen waarnaar met ongekend enthousiasme wordt uitgekeken. Hij zal 28 en 29 juli te zien zijn in Pathé Arnhem.

‘Amore, My Tribute to Love’

‘Amore, My Tribute to Love’ is het eerbetoon van de beroemde violist aan zijn liefde voor muziek en zijn liefde voor zijn beide ‘families’: zijn vrouw en kinderen en niet te vergeten zijn Johann Strauss Orkest, waarmee hij al meer dan 30 jaar optreedt. Het eerbetoon is een logisch vervolg op het album ‘Amore’ dat Rieu vorig jaar uitbracht en waarop zijn eigen versies van klassieke liefdesliedjes staan, afkomstig uit zowel de popmuziek als klassieke muziek. De onvergetelijke concerten die in Maastricht, de Nederlandse thuisbasis van André, plaatsvinden, mag je niet missen. Jaarlijks stromen fans uit alle hoeken van de wereld samen om te zien hoe André tegen het decor van het indrukwekkende middeleeuwse stadsplein optreedt met zijn 60-hoofdige Johann Strauss Orkest en sopranen, tenors en heel bijzondere gasten. De concerten zitten boordevol humor, plezier en emotie voor alle leeftijden. 

Over de hele wereld

Deze ongeëvenaarde jaarlijkse viering van muziek wordt elk jaar vanuit het comfort van lokale bioscopen meebeleefd door honderdduizenden fans over de hele wereld, waarbij bovendien heel bijzondere kijkjes achter de schermen worden geboden.  Presentator Robert ten Brink verzorgt de presentatie, interviewt fans en geniet van de feestelijke sfeer die werkelijk van het bioscoopscherm spat. Bovendien biedt ze een exclusief gesprek met André op het moment dat hij van het podium stapt.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gestolen auto in brand gestoken bij Rijkerswoerdse Plassen

foto: Politie Arnhem - Zuid

Vrijdag op zaterdag nacht rond 3.00 uur stond er een auto in de brand bij de Rijkerwoerdse Plassen.  Zowel de auto als de bomen rondom zijn snel geblust.

Vrijdag nacht stond een auto bij de Rijkerswoerdse Plassen in de brand. “Wij en de collega’s van politie Elst zijn gestuurd naar de Rijkerswoerdse Plassen voor een autobrand. Ter plaatse zagen wij dat het voertuig en de bomen eromheen al volledig in brand stonden. Gelukkig was de brandweer er niet veel later en had het voertuig snel geblust.” aldus de politie

Brandstichting

Er is mogelijk spraken van brandstichting “De melder had een persoon bij het voertuig gezien. Deze persoon had gehurkt langs de waterkant gezeten. Het vermoeden bestond dat de persoon iets met deze voertuigbrand te maken had. Wij hebben hierop met meerdere collega’s de omgeving afgezocht.” Ook heeft de politie de politiehelikopter ingezet.  “De zulu (politiehelikopter) heeft vanuit de lucht geen bijzonderheden gezien. Ook een zoekslag met een politiehond op de grond leverde geen bijzonderheden op.”

Gestolen voertuig

De auto bleek gestolen te zijn. “Uit onderzoek is gebleken dat het voertuig gestolen is.” aldus de politie. Het voertuig is afgesleept voor verdere onderzoek.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair