Connect with us
Musiskwartier

Uit

Ballet: Romeo and Juliet

romeo en julia

Op zondag 21 januari om 16:00 uur is het ballet Romeo and Juliet te aanschouwen. Alexei Ratmansky, de voormalige artistiek directeur van het Bolshoi-ballet, geeft deze nieuwe productie een dramatische urgentie. Het is een verfrissende nieuwe versie van Shakespeares geliefde en onsterfelijke liefdesverhaal. Met zijn briljante en gedetailleerde bewerking op de romantische en filmische muziek van Prokofiev laat hij het verhaal van het beroemdste liefdespaar uit de literatuur herleven, zoals geen andere klassieke balletchoreograaf dat kan.

Het verhaal van Romeo en Juliet is wereldberoemd. In het Italiaanse Verona worden Romeo en Julia tot over hun oren verliefd op elkaar, terwijl hun rivaliserende families, de Montagues en de Capulets, in een bittere strijd zijn verwikkeld die eindigt in een hartverscheurende tragedie… Meer informatie en tickets zijn te vinden op de site van Pathé.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Kindermiddag bij de politie

foto: Chiel Eijet

Op zaterdag 20 oktober organiseren Politie in samenwerking met stichting Dutch American Police Department een kindermiddag voor iedereen. Op een leuke manier kunnen kinderen in contact komen met de politie.

De politie wordt vaak gezien als een eng persoon voor kinderen. Dit komt omdat ouders of bekende van het kind negatief reageren op de politie. Dit terwijl het juist belangrijk is dat kinderen geen angst kennen voor de politie. Stel een kind komt alleen in een gevaarlijke situatie terecht, en kinderen zien een politieagent. Dan kunnen ze makkelijker op afstappen op de politie.
Daarnaast is het evenement natuurlijk ook leuk voor kinderen die later graag politie willen worden.

Om politie laagdrempeliger te maken kunnen kinderen onder andere met Amerikaanse en Nederlandse politieauto’s op de foto, een echt politieuniform passen, stoepkrijten met politiekrijt en natuurlijk meedoen aan de kleurwedstrijd.

Het evenement is te vinden vanaf 13:00 tot 16:00 uur op het Velperplein ter hoogte van Musis!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

4 Jaargetijden met Angela Schijf in Musis

Spannende sprookjestocht door de ‘De Vier Jaargetijden’ van Vivaldi is morgen te zien. Dit onderdeel van het Sprookjesfestival 2018 is te zien in Musis. De presentatie wordt gedaan door Angela Schijf. 

De populaire actrice Angela Schijf en het Vivaldi Consort laten kinderen en hun (groot)ouders op een avontuurlijke manier De Vier Jaargetijden van Vivaldi ontdekken. In dit sprookje belanden twee zusjes — de één ijverig en braaf, de ander lui en brutaal — in het wonderbaarlijke land van Vrouw Holle. Daar moeten ze opdrachten vervullen en ontdekken ze de kracht van de natuur. Terwijl het brave meisje blijmoedig het graan oogst, ligt haar zusje met een cocktail te jammeren in de zon. Hoe kijkt men naar de wereld om zich heen? Wil men het mooie of het lelijke zien? En, als het er echt op aankomt, is het dan wel zo handig om altijd maar braaf te zijn?

De voorstelling is morgen om 15:30 te zien in Musis. Tickets zijn aan de deur en online te koop.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Diwalifestival in Arnhem

foto: Wikimedia

Zaterdag 10 november zal Diwalifestival in Arnhem gehouden worden. Dit Hindoestaanse festival wordt gehouden door de Arnhemse Hindoestaanse gemeenschap. In Nederland is dit festival ook wel bekend als het lichtjesfeest. 

“Het evenement betekend vooral de overwinning van het goede over het kwade, overwinning van het licht over de duisternis, overwinning van de gelukzaligheid over de onwetendheid”  laat organisator Sinder van Arnhem kent Kleur weten. Het feest is een belangrijk evenement in de Hindoestaanse gemeenschap en kan gezien worden als een afsluiting van een periode en gezamenlijk vieren van een nieuwe start. Samen met zijn collega’s organiseert hij voor de derde keer dit festival in Arnhem. In het programma komen leuke optredens en traditionele dansen.

Lichtfeest

Het vieren van dit feest gaat gepaard met het nuttigen van zoetig eten. In India steekt men daarnaast ook vuurwerk af. Divali is een vrolijk feest en wordt vaak gevierd in gezinsverband. Het is een feest voor iedereen, voor jong en oud, man en vrouw, arm en rijk. Divali wordt gevierd om het licht te verwelkomen in het leven. Licht wordt namelijk altijd geassocieerd met succes en hoop.

Optredens

Zangeres Mudhu Lalbahadoersing en Mumbai Beats zorgen voor de kleurrijke muzikale klanken die vele kennen. Danseres Natya Sudha zal daarnaast traditionele Indische dans laten zien. Voordat de avond begint kunnen mensen de Hindoestaanse keuken proeven en is er ook een leuke kinderprogramma. Zowel het eten als het evenement is gratis toegankelijk.

Programma

18:00 Kinderprogramma met Diwalioptocht
18:00 Inloop met eten
18:30 Start avondprogramma met traditionele ceremonie

Locatie: OASV, Dennenweg 106 in Arnhem

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair