Connect with us
He Komaan

Nieuws

Wie wordt Arnhemse sporter van het jaar?

Dafne Schippers
Foto: Erik van Leeuwen (bron: Wikipedia)

Op dinsdag 27 februari vindt het Arnhems Sportgala plaats in Stadstheater Arnhem. Tijdens dit jaarlijkse feest voor de sport in Arnhem wordt de Sport-Ster van het jaar uitgereikt, voor een unieke sportprestatie in 2017. Arnhemmers hebben hun Sport-ster kunnen voordragen. Er waren meer dan 130 inzendingen. Een deskundige jury kiest uit de top 10 de winnaar, die bekend wordt gemaakt tijdens het sportgala op 27 februari.

Genomineerde sporters

Bij de genomineerden zit onder meer Vitesse, vanwege de historische bekerwinst. Dafne Schippers is genomineerd vanwege haar medailles op de 100 en 200 meter tijdens het WK. In het jaar van het aangepast sporten is het mooi dat ook parasnowboarder Chris Vos en paraskiër Jeroen Kampschreur de top 10 hebben gehaald.
De top 10 van genomineerde sporters in willekeurige volgorde is: Frank Futselaar (atletiek), Gayle Mahulette (badminton), Dafne schippers (atletiek), Vitesse (voetbal), Chidel Cecilia (atletiek), Evert Scheltinga (triatlon), Chris Vos (parasnowboarden), Jeroen Kampschreur (paraskiën), Frank de Wit (judo) en Shanne Braspennincx (baanwielrennen).

Bijwonen Sportgala

Het sportgala is ook de aftrap voor Arnhem als European City of Sport. Naast de uitreiking van de Sport-Ster, Support-Ster en Sportfoto van het jaar is de avond een mix van interviews, spectaculair entertainment en Peter Heerschop als special guest. Iedereen kan deze feestelijke avond voor de sport in Arnhem bijwonen, de toegang is gratis. Graag aanmelden via www.sportinarnhem.nl/sportgala. Het sportgala op dinsdag 27 februari begint om 19.45 uur. De deuren van het Stadstheater gaan open vanaf 18.45 uur. Rond 21.15 uur is het programma ten einde.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

PvdA wil kinderburgemeester en kinderraad

kid
- Afbeelding ter illustratie -

Een kinderburgemeester en een kinderraad moeten burgemeester Ahmed Marcouch en de nieuwe gemeenteraad na 21 maart van advies gaan dienen. De PvdA in Arnhem wil zo jongeren beter en vaker bij de gemeentepolitiek betrekken. “Zo kan de gemeente bewoners van haar stad al van jongs af aan een stem geven in het bestuur van de stad”, vindt de partij.

Leerlingen van Arnhemse scholen kiezen in het plan de burgemeester en de raadsleden elk half jaar. De kinderraad is een programma waarbij kinderen uit het basisonderwijs een aantal lessen krijgen over het besturen van de stad Arnhem. De kinderburgemeester is ambassadeur van alle kinderen in Arnhem. S

Opstap

Samen met de burgemeester bezoekt de kinderburgemeester verschillende evenementen en raadsvergaderingen. Het plan moet een opstap zijn voor meer betrokkenheid van jongeren bij de Arnhemse politiek.

Vincent Bouma, kandidaat-raadslid voor de PvdA: “Veel Arnhemse kinderen en jongeren zijn best geïnteresseerd in hoe de gemeente en de politiek in onze stad werkt, maar dat is nu nog vaak een ver-van-mijn-bed-show. Met programma’s als deze kunnen ze door hun energie mogelijk ook hun omgeving enthousiast maken voor het lokaal bestuur.”

Show in Rozet

Tijdens het jongerendebat ‘De grote waarom moet ik stemmen show’ in Rozet woensdagavond zal de PvdA aan jongeren vragen wat zij zouden doen als ze een dagje de baas van Arnhem zouden zijn.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deelnemers loterij zamelen 110.00 euro in voor Vitesse

vitesse shirts
Foto: Björn Kummeling

De achterban van Vitesse heeft geld voor de club ingezameld. Doordat de supporters mee deden met de VriendenLoterij hebben zij dit jaar 110.062 euro opgehaald voor de jeugdopleiding.

De deelnemers bij de Vriendenloterij krijgen de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder hun favoriete Eredivisieclub.

Scholing

Vitesse gebruikt de schenking aan de jeugdopleiding voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sneak preview van Filmtheater Focus

Focus filmtheater
Foto's: Petra Dielman/ArnhemLife

Een verbetering voor de stad? Of nodeloze geldverspilling? Het nieuwe Focus-filmtheater heeft de laatste jaren heel wat losgemaakt in Arnhem. Maar hoe dan ook is het bouwwerk aan het Audrey Hepburnplein nu bijna klaar. De oplevering staat gepland voor volgende maand.

Dinsdagavond was er een sneak preview in het toekomstige filmhuis. Petra Dielman van ArnhemLife ging mee en maakte voor ons een serie foto’s!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair