Connect with us
Sinterklaas

Nieuws

Wie wordt Arnhemse sporter van het jaar?

Dafne Schippers
Foto: Erik van Leeuwen (bron: Wikipedia)

Op dinsdag 27 februari vindt het Arnhems Sportgala plaats in Stadstheater Arnhem. Tijdens dit jaarlijkse feest voor de sport in Arnhem wordt de Sport-Ster van het jaar uitgereikt, voor een unieke sportprestatie in 2017. Arnhemmers hebben hun Sport-ster kunnen voordragen. Er waren meer dan 130 inzendingen. Een deskundige jury kiest uit de top 10 de winnaar, die bekend wordt gemaakt tijdens het sportgala op 27 februari.

Genomineerde sporters

Bij de genomineerden zit onder meer Vitesse, vanwege de historische bekerwinst. Dafne Schippers is genomineerd vanwege haar medailles op de 100 en 200 meter tijdens het WK. In het jaar van het aangepast sporten is het mooi dat ook parasnowboarder Chris Vos en paraskiër Jeroen Kampschreur de top 10 hebben gehaald.
De top 10 van genomineerde sporters in willekeurige volgorde is: Frank Futselaar (atletiek), Gayle Mahulette (badminton), Dafne schippers (atletiek), Vitesse (voetbal), Chidel Cecilia (atletiek), Evert Scheltinga (triatlon), Chris Vos (parasnowboarden), Jeroen Kampschreur (paraskiën), Frank de Wit (judo) en Shanne Braspennincx (baanwielrennen).

Bijwonen Sportgala

Het sportgala is ook de aftrap voor Arnhem als European City of Sport. Naast de uitreiking van de Sport-Ster, Support-Ster en Sportfoto van het jaar is de avond een mix van interviews, spectaculair entertainment en Peter Heerschop als special guest. Iedereen kan deze feestelijke avond voor de sport in Arnhem bijwonen, de toegang is gratis. Graag aanmelden via www.sportinarnhem.nl/sportgala. Het sportgala op dinsdag 27 februari begint om 19.45 uur. De deuren van het Stadstheater gaan open vanaf 18.45 uur. Rond 21.15 uur is het programma ten einde.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Politie houdt man aan in Blueband-bajes

Foto: Politie

Gisterenochtend hield de politie een man aan in de Blueband-bajes. Een bezoeker misdroeg zich tegen het personeel.

Maandagochtend is een man aan gehouden omdat hij onbeschoft reageerde op het personeel van de Blueband-bajes. Hierdoor was de desbetreffende personeel niet meer welkom. Nadat hij ook het personeel bedreigden en uitschold heeft die de politie gebeld.

De politie heeft de man aangehouden en van de gevangenis naar het cellencomplex aan de Beekstraat gebracht.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Bekroonde ‘Driving Miss Daisy’ in Stadstheater

foto: Stadstheater

Woensdagavond zal Anne Wil Blankers schitteren in de bekroonde voorstelling Miss Daisy in het Stadstheater. De voorstelling vertelt het verhaal over de vooroordelen, racisme en het ouder worden.  

Op woensdag 14 november zal de voorstelling Driving Miss Daisy zichtbaar zijn in het Stadstheater. Wanneer de Joodse weduwe Daisy Werthan (gespeeld door de Grande Dame van het Nederlandse toneel, Anne Wil Blankers) haar auto total loss rijdt, huurt haar zoon Hoke Colburn (Edwin Jonker) in als chauffeur. Tot afgrijzen van zijn moeder, die niet zit te wachten op iemand met een andere huidskleur. Het bekroonde Driving Miss Daisy van Alfred Uhry vertelt het hartverwarmende verhaal van de ontluikende vriendschap tussen Daisy en Hoke. In het zuiden van de Verenigde Staten, in de jaren vijftig en zestig het toneel van rassenrellen, proberen ze een weg tussen vooroordelen, racisme en ouder worden te vinden.

Kaartjes zijn €24,50 online en aan de deur te koop.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Koken binnen je budget

Rozet organiseert in de maanden november t/m februari 2019 de cursus “Koken binnen je budget”. Dit project is gericht op laaggeletterde volwassenen, zowel autochtoon als allochtoon. In dit project wordt samengewerkt met ROC RijnIJssel en Vitanos. In Malburgen is begin november een groep begonnen, voor Koken Binnen Je Budget in buurthuis De Klup Presikhaaf vanaf 28 november zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Koken binnen je budget is een laagdrempelige cursus waarbij gezond en betaalbaar koken, onder begeleiding van een kok, centraal staat. Tegelijkertijd werken de cursisten aan het verhogen van de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden) en het verminderen van een eventueel sociaal isolement.

De deelnemers leren een menu uitschrijven, hoeveelheden ingrediënten berekenen, etiketten lezen en hoe verstandig met geld om te gaan. Elke kookles wordt er een seizoensgroente als thema gebruikt, bijvoorbeeld: pompoen, aubergine of bloemkool. De gerechten die we maken passen in een gezonde leefstijl, dus we houden rekening met het gebruik van vetten, koolhydraten, suiker en zout.

Praktische informatie

  • De omvang van de groep is 8-10 deelnemers.
  • De cursus duurt 12 weken en bevat 12 lessen van ongeveer 3 uur.
  • De cursisten krijgen een budget dat past bij het aantal maaltijden dat zij maken.
  • In buurthuis De Klup Presikhaaf begint de cursus op woensdag 28 november.
  • Deelname is gratis!

Aanmelden

Wil je graag meedoen aan deze cursus? Of ken je iemand voor wie dit enorm leuk en leerzaam is? Aanmelden gaat via de Taalhuistelefoon 06-5180 6891 of stuur een e-mail naar maria.de.haan@rozet.nl.

Koken Binnen Je Budget is een initiatief van Rozet, Rijn IJssel en Vitanos.

Waar: Buurthuis De Klup Presikhaaf, Vrij Nederlandstraat 61, 6826 AW Arnhem

Wanneer: Vanaf woensdag 28 november, om 09.30 uur

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair