Connect with us
Arnhem Centrum

Uit

Bijzondere voorpremières tijdens het PAC Festival

pathe

In Pathé Arnhem is zondag een bijzondere dag voor de filmliefhebbers: het PAC Festival.Dan zijn er vijf bijzondere voorpremières op één dag te zien. Het filmfestival vindt voor de achttiende keer plaats.

Tijdens het PAC Festival van Pathé krijgt u vijf bijzondere voorpremières achter elkaar te zien in uw favoriete bioscoop. De kwaliteit van de films is wederom gegarandeerd door meerdere nominaties voor belangrijke filmprijzen.

Programma
10:30 – 12:15 Goodbye Christopher Robin
12:15 – 13:10 Lunchpauze
13:10 – 15:05 The Post
15:20 – 17:20 I, Tonya
17:20 – 18:50 Dinerpauze
18:50 – 20:50 The Shape of Water
21:05 – 23:00 The Florida Project

Meer informatie is te vinden op de site van Pathé.

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Openlucht Museum zoekt bidprentjes

foto: Openluchtmuseum

De Openluchtmuseum zoekt bidprentjes van personen in streekdracht. Dit doen ze door beeld te geven aan hun collectie.

Om de kledingstukken, sieraden en accessoires in de museumcollectie te kunnen plaatsen in een context verzamelt het Nederlands Openluchtmuseum beeldmateriaal. Dit kunnen tekeningen, prenten of foto’s met daarop personen in streekdracht zijn. Maar ook bidprentjes met afbeeldingen van personen in klederdracht. Bidprentjes zijn papieren kaartjes, die na iemands overlijden onder familie en bekenden worden verspreid ter gedachtenis aan die persoon. Op het prentje staat behalve de naam van de overledene doorgaans ook een sterfdatum en dikwijls de geboortedatum.

We zijn dan ook op zoek naar bidprentjes, met daarop personen in klederdracht. Het bidprentje kan eventueel ook gescand worden, zodat je het zelf kunt behouden. Denk je dit in bezit te hebben, en wil je bijdragen aan de verrijking van onze collectie, mail dan naar baliebidoc@openluchtmuseum.nl.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Engelse dubbeldekker, doedelzakken, oorlogsmuziek en oorlogsvoertuigen dit weekend in binnenstad

foto: Bubbels and Boa's

Aankomend weekend is het Airborne weekend, hiervoor heeft Smartvertizing samen met diverse ondernemers verschillende activiteiten georganiseerd in het centrum. Zo zullen er een dubbeldekker rondrijden, Drums and Pipes, drie zangeressen die oorlogsmuziek zingen, oorlogsvoertuigen en een brassband zaterdag en zondag aanwezig zijn in de stad.

“Wij organiseren dit al drie jaar samen met ondernemers en Platform Binnenstad Arnhem, omdat we het belangrijk vinden dat er aandacht is voor de Airborne in de binnenstad.” aldus Raymond Driessen van Smartvertizing. Hij wil met kleine activiteiten reuring geven in de binnenstad. Samen met ondernemers van het Korenkwartier, Janskwartier en Musiskwartier organiseert hij diverse activiteiten. “De Airborne weekend is een belangrijke periode voor Arnhem en daarom pakken wij het uit met leuke activiteiten.” aldus Raymond. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk (ook voor de dubbeldekker)

Programma

Zaterdag 22 September

The Black Watch (Pipes and Drums) 12:00-19:00 in Musiskwartier, Jansplein en Korenkwartier

ATK Brass (brassband) 14:00-17:00 in Musiskwartier, Jansplein en Korenkwartier

Bubbles and Boa’s (drie zangerressen die oorlogsliedjes zingen  12:00 – 17:00 Land van de Markt / Koningsstraat 17:30-18:30 op de Korenmarkt

Dubbeldekker bus 12:00-17:00 (Musis sacrum)

Zondag 23 September

The Black Watch 12:00-18:00 in het Musiskwartier, Jansplein en Korenkwartier

ATK Brass 14:00-17:00 in het Musiskwartier, Jansplein en Korenkwartier

Dubbeldekker bus 12:00-17:00 bij Musis sacrum

Oorlogsvoertuigen Display 13:00-16:00 op Jansplein

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Race to the bridge slaat binnenstad een jaar over

foto: Race to the Bridge

De organisatie van Race to the Bridge heeft bekend gemaakt dat ze aankomende zaterdag de Arnhemse binnenstad overslaan. De organisatie verwacht teveel problemen om de stad in en uit te komen. Hierdoor zijn de oude oorlogsvoertuigen zaterdag niet te zien. Wel zal zondag op de Jansplein de oorlogsvoertuigen te zien zijn. 

“Tot onze spijt moeten wij mededelen dat de hoofd begeleiding van de Race to the Bridge heeft besloten , het niet verantwoord vindt om de stoet door de binnenstad te laten rijden. Door dat er wegwerkzaamheden plaats vinden bij het roermondsplein willen zij niet het risico lopen dat fout gaat lopen. Wij hebben alle begrip met dit besluit en gaan er van uit dat volgend jaar met het jubileum jaar de optocht door gaat met nog meer voertuigen.” laten teleurgestelde ondernemers van de Koningsstraat weten. De stoet met oorlogsvoertuigen slaat een jaartje Arnhem over tijdens de Race to the Bridge.

Toch nog te zien

De ondernemers Taphuys, Ribs factory, Humpreys, café Sint Jan, Platform Binnenstad Arnhem en Smartvertizing halen zondag een flink aantal oorlogsvoertuigen tussen 13:00 en 16:00 naar het Jansplein.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair