Connect with us
Arnhem Centrum

Uit

Pathé Oscarmaand

Oscarmaand
Afbeelding: Pathé

De Pathé Oscarmaand is in volle gang. Februari 2018 staat bij Pathé in het teken van de Oscars. Jaarlijks worden in deze maand ’s werelds meest prestigieuze filmawards toegekend aan de beste films, regisseurs, schrijvers, acteurs en actrices. In februari kan je vier onbetwiste Oscarklassiekers terug zien op het witte doek tijdens de Pathé Oscarmaand:

The Silence of the Lambs (1991) – 5 Oscars

Zeer succesvolle thriller met Anthony Hopkins als psychopaat Hannibal Lecter die een FBI agente (Jodie Foster) helpt een seriemoordenaar op te sporen.

The Godfather (1973) – 3 Oscars

Legendarische maffiafilm van regisseur Francis Ford Coppola over het imperium van de machtige familie Corleone.

Gladiator (2000) – 5 Oscars

Episch spektakelstuk met Russell Crowe als generaal Maximus, die wordt gedegradeerd tot slaaf en zich als gladiator terugvecht naar Rome.

Rain Man (1989) – 4 Oscars

Charlie Babbitt (Tom Cruise) ontdekt na het overlijden van zijn vader dat hij een oudere broer heeft die de volledige erfenis krijgt. Deze Raymond (Dustin Hoffman), een autist, wordt door de aanvankelijk weinig begripvolle Charlie gekidnapt. Tussen de twee broers groeit al snel een bijzondere band.

Voor meer informatie en tickets kun je terecht op de site van Pathé.

 

 

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Imagine Dragons treden op in het Amsterdamse GelreDome

imagine dragons
Foto: Facebook

De Imagine Dragons hebben er zin in: hun optreden in het GelreDome! “Amsterdam, we komen terug!”, juicht de Amerikaanse rockgroep enthousiast. Au…

Hopelijk rijden de heren van de band niet zelf naar het optreden, anders komen er misschien wel duizenden fans voor niets naar het GelreDome. Zie je ze al rondrijden door de hoofdstad? “It’s gotta be somewhere here…”

Afstand van niets?

Arnhem ligt toch een slordige 100 kilometer van Amsterdam vandaan. Goed, voor een gemiddelde Amerikaan is dat een afstand van niets. Maar toch: Arnhem is geen Amsterdam. Daar komen de Imagine Dragons hopelijk nog achter voor 25 augustus.

Hoe dan ook: de fout staat al zaterdag de hele dag op hun Facebook-pagina. Vooralsnog hebben ze nog niets aangepast.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Uit

Opera Cendrillon (Massenet) bij Pathé Arnhem!

cendrillon

Op zondag 6 mei om 11:00 uur is er weer een Opera te bewonderen bij Pathé Arnhem. Dit keer, Cendrillon (Massenet) welke de New York Times als ´Glorieus!´ bejubelde toen Joyce DiDonato de titelrol van Cendrillon in de Royal Opera in 2011 zong.

Dominant

De landjonker Pandolfe is getrouwd met Madame de la Haltière, een dominante gravin. Samen met haar dochters Noémie en Dorothée pest zij Pandolfe’s dochter uit zijn eerste huwelijk, Lucette (‘Cendrillon’ genoemd). Pandolfe houdt van Cendrillon maar is te bang voor zijn echtgenote om haar te helpen.

De live voorstelling van The Metropolitan Opera uit New York wordt met een Opera introductie op het doek verzorgd door Ernst Daniël Smid. Vanaf 10:30 uur staat er een lekkere kop koffie voor je klaar. Koop je tickets via de site van Pathé en geniet van deze Opera!

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gemeente Arnhem wil dit jaar geen nationale intocht Sinterklaas

foto: Wikipedia

De gemeente Arnhem heeft geen gehoor gegeven aan de oproep van de NTR om een nieuwe locatie voor de nationale intocht Sinterklaas.

De NTR deed in maart een oproep voor een gemeente die de nationale intocht wilde ontvangen. Zij konden geen gemeente vinden die Sinterklaas wilde binnenhalen. Ondanks dat de gemeente Arnhem in haar evenementenvisie heeft staan dat ze grote evenementen zoals the Passion of Nationale intocht Sinterklaas naar Arnhem binnen moet halen, is er toch gekozen om geen gehoor te geven aan de oproep van de NTR.

Budget

De gemeenteraad heeft volgens de woordvoerder van de gemeente Arnhem geen opdrachtgegeven of budget beschikbaar gesteld voor het nationale evenement. De nationale intocht van Sinterklaas heeft het Friese Dokkum vorig jaar 350.000 euro gekost.

De gemeente Arnhem geeft aan dat de nieuwe gemeenteraad in de toekomst een besluit moet maken of er wel of geen nationale intocht moet komen in Arnhem.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair