Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

16 partijen doen mee met de gemeenteraadsverkiezingen

stembiljet

Vandaag werd bekend gemaakt dat er 16 partijen meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen. PSP’92 Gelderland is afgevallen omdat de partij te weinig handtekeningen kon verzamelen. De volgorde van de lijst wordt op twee manieren gemaakt. De eerste plekken worden gegeven aan zittende partijen op volgorde van meest aantal stemmen vorige verkiezingen. Daarom staat D66 op de aller eerste plek. De nieuwe partijen die nog niet in de gemeenteraad zitten komen op de overige plekken. Via een loting worden de overige plaatsen ingedeeld. De nummer 1 tot en met 11 worden gevuld met zittende partijen. De nummer 12 tot en met 16 worden via loting ingedeeld.

De kieslijst

 1. D66
 2. SP
 3. PvdA
 4. VVD
 5. GroenLinks
 6. CDA
 7. Arnhem Centraal
 8. ChristenUnie
 9. Denk Verenigd Arnhem
 10. Arnhemse Ouderen Partij
 11. Partij voor de Dieren
 12. Blanco
 13. PVV
 14. NVU
 15. Arnhem1
 16. Gelderse Centrum Democraten

Bezwaar

Twee partijen maakte vandaag bezwaar. Zo maakte Blanco bezwaar tegen het feit dat Denk Verenigd Arnhem en Arnhem Centraal ook mee moesten doen met de loting. Echter, gaf burgemeester Marcouch aan dat de huidige partijen al zittende raadsleden hebben. Officieel komt lijsttrekker Sagsu nog met een officieel protest, hij beroept zich op de kieswet en vindt de kieslijst ongeldig. Ook de PSP’92 dient een bezwaarschrift in. Volgens Ramon Barends is aangetoond dat de PSP draagvlak heeft binnen Gelderland. Maar komt in Arnhem 5 handtekeningen te kort. Hij haalde namelijk 25 van de 30 handtekeningen binnen.

Politieke partijen kunnen nog binnen 4 dagen bezwaar aantekenen. Officieel wordt de uitslag 23 maart vastgesteld.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Worden Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel?

foto: Net5

Worden de twee Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel? De twee doen mee aan het Net 5 programma ‘Je droom achterna: Een Frans Kasteel’.

Kasteel uit 1712

Elke maandag strijden vijf koppels om de toekomstige beheerders te worden van een Frans kasteel. Een mooi kasteel gelegen in het groene hart van Normandië in het dorpje Quinéville is opzoek naar nieuwe beheerders. Via de tv programma van Net 5 gaan de vijf koppels aan de slag om de hart van eigenaar Hans Musegaas te veroveren.
Het kasteel komt uit 1712 is ooit gebouwd voor de neef van Louis XIV. Sinds 40 jaar fungeert het kasteel als hotel met 30 kamers, 4 hectare grond en een verwarmd buitenzwembad. Er is genoeg werk aan de winkel, want het domein heeft een flinke opknapbeurt nodig. In elke aflevering krijgen de vijf koppels individuele en groepsopdrachten, variërend van het opknappen van historische ruimtes, organiseren van rondleidingen, onderhoud van het landgoed tot het ontvangen van gasten.

Chrystel en Jasper

Chrystel en Jasper zijn al vier jaar buren. Ze raakten bevriend en uiteindelijk sloeg de vonk over. Sinds een jaar zijn ze een stel. De twee hebben voor de toekomst trouw- en kinderplannen. Chrystel is zelfstandig ondernemer op het gebied van marketing, communicatie en eventmanagement. Jasper is ook zelfstandige en houdt zich als interim-kracht bezig met procesverbetering in bedrijven. Ook zette hij afdelingen van bedrijven op. Jasper en Chrystel zijn al een tijdje op zoek naar een locatie in het buitenland (onder andere in Frankrijk) waar zij een B&B of hotel kunnen beginnen. Het plan was om te gaan sparen en het streven was om in 2021 te emigreren. Door middel van dit programma kan hun droom om zelf iets te beginnen in de hospitality misschien wel sneller verwezenlijkt worden.

De uitzending is te zien op Net 5 elke maandag om 21:30

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Bliksem splijt boom Lauwersgracht

boom lauwersgracht
Foto: Politie Arnhem-Noord (FB)

Een blikseminslag heeft een boom aan de Lauwersgracht in tweeën gespleten. Dat laat de politie zien op Facebook. In Arnhem woedde zondagavond een kort, maar hevig onweer.

Via Facebook laat de politie weten dat er bij het natuurgeweld geen gewonden zijn gevallen. “Stel je voor dat je even onder de boom stond te schuilen voor de regen. Gelukkig geen gewonden!”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie stopt vechtpartij: drie aanhoudingen

handboeien

De politie heeft op zondag 22 april rond 03.00 uur fors op moeten treden op de Korenmarkt in Arnhem, toen op straat een vechtpartij tussen meerdere personen ontstond.

Wat de reden voor de vechtpartij was, is niet duidelijk. Wel moest een grootste deel van de surveillerende politiemensen van het openbare ordeteam, waaronder ook enkele collega’s te paard, alsmede beveiligingsmedewerkers korte tijd alle zeilen bijzetten om met succes de partijen te scheiden en de rust te herstellen. Daarbij moest ook af en toe door een politie-agent een klap worden uitgedeeld.

Onderzoek

Er werden drie mannen aangehouden; twee kwamen uit Doetinchem (beiden 27 jaar oud) en de ander kwam uit Doesburg (28 jaar). De politie heeft dit in onderzoek; de drie zijn naar het bureau gebracht en zullen worden gehoord over hun mogelijke betrokkenheid.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair