Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

16 partijen doen mee met de gemeenteraadsverkiezingen

stembiljet

Vandaag werd bekend gemaakt dat er 16 partijen meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen. PSP’92 Gelderland is afgevallen omdat de partij te weinig handtekeningen kon verzamelen. De volgorde van de lijst wordt op twee manieren gemaakt. De eerste plekken worden gegeven aan zittende partijen op volgorde van meest aantal stemmen vorige verkiezingen. Daarom staat D66 op de aller eerste plek. De nieuwe partijen die nog niet in de gemeenteraad zitten komen op de overige plekken. Via een loting worden de overige plaatsen ingedeeld. De nummer 1 tot en met 11 worden gevuld met zittende partijen. De nummer 12 tot en met 16 worden via loting ingedeeld.

De kieslijst

 1. D66
 2. SP
 3. PvdA
 4. VVD
 5. GroenLinks
 6. CDA
 7. Arnhem Centraal
 8. ChristenUnie
 9. Denk Verenigd Arnhem
 10. Arnhemse Ouderen Partij
 11. Partij voor de Dieren
 12. Blanco
 13. PVV
 14. NVU
 15. Arnhem1
 16. Gelderse Centrum Democraten

Bezwaar

Twee partijen maakte vandaag bezwaar. Zo maakte Blanco bezwaar tegen het feit dat Denk Verenigd Arnhem en Arnhem Centraal ook mee moesten doen met de loting. Echter, gaf burgemeester Marcouch aan dat de huidige partijen al zittende raadsleden hebben. Officieel komt lijsttrekker Sagsu nog met een officieel protest, hij beroept zich op de kieswet en vindt de kieslijst ongeldig. Ook de PSP’92 dient een bezwaarschrift in. Volgens Ramon Barends is aangetoond dat de PSP draagvlak heeft binnen Gelderland. Maar komt in Arnhem 5 handtekeningen te kort. Hij haalde namelijk 25 van de 30 handtekeningen binnen.

Politieke partijen kunnen nog binnen 4 dagen bezwaar aantekenen. Officieel wordt de uitslag 23 maart vastgesteld.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair