Connect with us
He Komaan

Nieuws

16 partijen doen mee met de gemeenteraadsverkiezingen

stembiljet

Vandaag werd bekend gemaakt dat er 16 partijen meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen. PSP’92 Gelderland is afgevallen omdat de partij te weinig handtekeningen kon verzamelen. De volgorde van de lijst wordt op twee manieren gemaakt. De eerste plekken worden gegeven aan zittende partijen op volgorde van meest aantal stemmen vorige verkiezingen. Daarom staat D66 op de aller eerste plek. De nieuwe partijen die nog niet in de gemeenteraad zitten komen op de overige plekken. Via een loting worden de overige plaatsen ingedeeld. De nummer 1 tot en met 11 worden gevuld met zittende partijen. De nummer 12 tot en met 16 worden via loting ingedeeld.

De kieslijst

 1. D66
 2. SP
 3. PvdA
 4. VVD
 5. GroenLinks
 6. CDA
 7. Arnhem Centraal
 8. ChristenUnie
 9. Denk Verenigd Arnhem
 10. Arnhemse Ouderen Partij
 11. Partij voor de Dieren
 12. Blanco
 13. PVV
 14. NVU
 15. Arnhem1
 16. Gelderse Centrum Democraten

Bezwaar

Twee partijen maakte vandaag bezwaar. Zo maakte Blanco bezwaar tegen het feit dat Denk Verenigd Arnhem en Arnhem Centraal ook mee moesten doen met de loting. Echter, gaf burgemeester Marcouch aan dat de huidige partijen al zittende raadsleden hebben. Officieel komt lijsttrekker Sagsu nog met een officieel protest, hij beroept zich op de kieswet en vindt de kieslijst ongeldig. Ook de PSP’92 dient een bezwaarschrift in. Volgens Ramon Barends is aangetoond dat de PSP draagvlak heeft binnen Gelderland. Maar komt in Arnhem 5 handtekeningen te kort. Hij haalde namelijk 25 van de 30 handtekeningen binnen.

Politieke partijen kunnen nog binnen 4 dagen bezwaar aantekenen. Officieel wordt de uitslag 23 maart vastgesteld.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Nieuws

PvdA wil kinderburgemeester en kinderraad

kid
- Afbeelding ter illustratie -

Een kinderburgemeester en een kinderraad moeten burgemeester Ahmed Marcouch en de nieuwe gemeenteraad na 21 maart van advies gaan dienen. De PvdA in Arnhem wil zo jongeren beter en vaker bij de gemeentepolitiek betrekken. “Zo kan de gemeente bewoners van haar stad al van jongs af aan een stem geven in het bestuur van de stad”, vindt de partij.

Leerlingen van Arnhemse scholen kiezen in het plan de burgemeester en de raadsleden elk half jaar. De kinderraad is een programma waarbij kinderen uit het basisonderwijs een aantal lessen krijgen over het besturen van de stad Arnhem. De kinderburgemeester is ambassadeur van alle kinderen in Arnhem. S

Opstap

Samen met de burgemeester bezoekt de kinderburgemeester verschillende evenementen en raadsvergaderingen. Het plan moet een opstap zijn voor meer betrokkenheid van jongeren bij de Arnhemse politiek.

Vincent Bouma, kandidaat-raadslid voor de PvdA: “Veel Arnhemse kinderen en jongeren zijn best geïnteresseerd in hoe de gemeente en de politiek in onze stad werkt, maar dat is nu nog vaak een ver-van-mijn-bed-show. Met programma’s als deze kunnen ze door hun energie mogelijk ook hun omgeving enthousiast maken voor het lokaal bestuur.”

Show in Rozet

Tijdens het jongerendebat ‘De grote waarom moet ik stemmen show’ in Rozet woensdagavond zal de PvdA aan jongeren vragen wat zij zouden doen als ze een dagje de baas van Arnhem zouden zijn.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deelnemers loterij zamelen 110.00 euro in voor Vitesse

vitesse shirts
Foto: Björn Kummeling

De achterban van Vitesse heeft geld voor de club ingezameld. Doordat de supporters mee deden met de VriendenLoterij hebben zij dit jaar 110.062 euro opgehaald voor de jeugdopleiding.

De deelnemers bij de Vriendenloterij krijgen de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder hun favoriete Eredivisieclub.

Scholing

Vitesse gebruikt de schenking aan de jeugdopleiding voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sneak preview van Filmtheater Focus

Focus filmtheater
Foto's: Petra Dielman/ArnhemLife

Een verbetering voor de stad? Of nodeloze geldverspilling? Het nieuwe Focus-filmtheater heeft de laatste jaren heel wat losgemaakt in Arnhem. Maar hoe dan ook is het bouwwerk aan het Audrey Hepburnplein nu bijna klaar. De oplevering staat gepland voor volgende maand.

Dinsdagavond was er een sneak preview in het toekomstige filmhuis. Petra Dielman van ArnhemLife ging mee en maakte voor ons een serie foto’s!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair