Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Elfrink: Rozendaal moet meer bijdragen

Kasteel Rozendaal
Foto: Michiel Verbeek (CC)

SP Lijsttrekker en wethouder Gerrie Elfrink is van mening dat Rozendaal een actievere houding zal moeten aannemen als het gaat om het oplossen van problemen in de regio.

Hij vindt het hoog tijd dat de gemeente, die relatief veel welvarende inwoners heeft, net als  Arnhem, Renkum en Rheden meer bijdraagt aan de opvang van statushouders, sociale woningbouw en het oplossen van armoede.

Compenseren

Het relatief welvarende Rozendaal doet dat op dit moment niet en betaalt daardoor ook nog eens minder gemeentebelasting. Ook vind Elfrink dat Rozendaal Rheden zou moeten compenseren voor het werk dat Rheden voor Rozendaal doet.

 Burgemeester Jan Hendrik Klein Molekamp van Rozendaal reageert op de uitspraken van Elfrink. “Wij zijn juist een voorbeeld voor de regio.” (Artikel gaat verder onder het fragment.)

De verantwoordelijk wethouder van Rheden, Ronald Haverkamp, deelt Elfrinks mening overigens niet.  Hij stelt in de Gelderlander dat hij genoeg geld krijgt voor zijn werk voor Rozendaal. Bovendien, zeg hij, krijgt Arnhem als centrumgemeente geld van het Rijk om centrale voorzieningen te financieren. Daar mogen randgemeenten van mee-profiteren, vindt hij.

59 sociale huurwoningen

George van Gorkum wijst de kritiek van Elfrink eveneens van de hand, met het argument dat Rozendaal weliswaar een lager bedrag aan gemeentebelasting betaalt, maar ook geen geld hoeft te vragen voor gemeenschapsvoorzieningen en geren mensen in de bijstand telt. Niettemin, zegt hij, heeft Rozendaal wel 59 sociale huurwoningen en acht statushouders.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Worden Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel?

foto: Net5

Worden de twee Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel? De twee doen mee aan het Net 5 programma ‘Je droom achterna: Een Frans Kasteel’.

Kasteel uit 1712

Elke maandag strijden vijf koppels om de toekomstige beheerders te worden van een Frans kasteel. Een mooi kasteel gelegen in het groene hart van Normandië in het dorpje Quinéville is opzoek naar nieuwe beheerders. Via de tv programma van Net 5 gaan de vijf koppels aan de slag om de hart van eigenaar Hans Musegaas te veroveren.
Het kasteel komt uit 1712 is ooit gebouwd voor de neef van Louis XIV. Sinds 40 jaar fungeert het kasteel als hotel met 30 kamers, 4 hectare grond en een verwarmd buitenzwembad. Er is genoeg werk aan de winkel, want het domein heeft een flinke opknapbeurt nodig. In elke aflevering krijgen de vijf koppels individuele en groepsopdrachten, variërend van het opknappen van historische ruimtes, organiseren van rondleidingen, onderhoud van het landgoed tot het ontvangen van gasten.

Chrystel en Jasper

Chrystel en Jasper zijn al vier jaar buren. Ze raakten bevriend en uiteindelijk sloeg de vonk over. Sinds een jaar zijn ze een stel. De twee hebben voor de toekomst trouw- en kinderplannen. Chrystel is zelfstandig ondernemer op het gebied van marketing, communicatie en eventmanagement. Jasper is ook zelfstandige en houdt zich als interim-kracht bezig met procesverbetering in bedrijven. Ook zette hij afdelingen van bedrijven op. Jasper en Chrystel zijn al een tijdje op zoek naar een locatie in het buitenland (onder andere in Frankrijk) waar zij een B&B of hotel kunnen beginnen. Het plan was om te gaan sparen en het streven was om in 2021 te emigreren. Door middel van dit programma kan hun droom om zelf iets te beginnen in de hospitality misschien wel sneller verwezenlijkt worden.

De uitzending is te zien op Net 5 elke maandag om 21:30

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Bliksem splijt boom Lauwersgracht

boom lauwersgracht
Foto: Politie Arnhem-Noord (FB)

Een blikseminslag heeft een boom aan de Lauwersgracht in tweeën gespleten. Dat laat de politie zien op Facebook. In Arnhem woedde zondagavond een kort, maar hevig onweer.

Via Facebook laat de politie weten dat er bij het natuurgeweld geen gewonden zijn gevallen. “Stel je voor dat je even onder de boom stond te schuilen voor de regen. Gelukkig geen gewonden!”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie stopt vechtpartij: drie aanhoudingen

handboeien

De politie heeft op zondag 22 april rond 03.00 uur fors op moeten treden op de Korenmarkt in Arnhem, toen op straat een vechtpartij tussen meerdere personen ontstond.

Wat de reden voor de vechtpartij was, is niet duidelijk. Wel moest een grootste deel van de surveillerende politiemensen van het openbare ordeteam, waaronder ook enkele collega’s te paard, alsmede beveiligingsmedewerkers korte tijd alle zeilen bijzetten om met succes de partijen te scheiden en de rust te herstellen. Daarbij moest ook af en toe door een politie-agent een klap worden uitgedeeld.

Onderzoek

Er werden drie mannen aangehouden; twee kwamen uit Doetinchem (beiden 27 jaar oud) en de ander kwam uit Doesburg (28 jaar). De politie heeft dit in onderzoek; de drie zijn naar het bureau gebracht en zullen worden gehoord over hun mogelijke betrokkenheid.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair