Connect with us
He Komaan

Nieuws

Elfrink: Rozendaal moet meer bijdragen

Kasteel Rozendaal
Foto: Michiel Verbeek (CC)

SP Lijsttrekker en wethouder Gerrie Elfrink is van mening dat Rozendaal een actievere houding zal moeten aannemen als het gaat om het oplossen van problemen in de regio.

Hij vindt het hoog tijd dat de gemeente, die relatief veel welvarende inwoners heeft, net als  Arnhem, Renkum en Rheden meer bijdraagt aan de opvang van statushouders, sociale woningbouw en het oplossen van armoede.

Compenseren

Het relatief welvarende Rozendaal doet dat op dit moment niet en betaalt daardoor ook nog eens minder gemeentebelasting. Ook vind Elfrink dat Rozendaal Rheden zou moeten compenseren voor het werk dat Rheden voor Rozendaal doet.

 Burgemeester Jan Hendrik Klein Molekamp van Rozendaal reageert op de uitspraken van Elfrink. “Wij zijn juist een voorbeeld voor de regio.” (Artikel gaat verder onder het fragment.)

De verantwoordelijk wethouder van Rheden, Ronald Haverkamp, deelt Elfrinks mening overigens niet.  Hij stelt in de Gelderlander dat hij genoeg geld krijgt voor zijn werk voor Rozendaal. Bovendien, zeg hij, krijgt Arnhem als centrumgemeente geld van het Rijk om centrale voorzieningen te financieren. Daar mogen randgemeenten van mee-profiteren, vindt hij.

59 sociale huurwoningen

George van Gorkum wijst de kritiek van Elfrink eveneens van de hand, met het argument dat Rozendaal weliswaar een lager bedrag aan gemeentebelasting betaalt, maar ook geen geld hoeft te vragen voor gemeenschapsvoorzieningen en geren mensen in de bijstand telt. Niettemin, zegt hij, heeft Rozendaal wel 59 sociale huurwoningen en acht statushouders.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Nieuws

PvdA wil kinderburgemeester en kinderraad

kid
- Afbeelding ter illustratie -

Een kinderburgemeester en een kinderraad moeten burgemeester Ahmed Marcouch en de nieuwe gemeenteraad na 21 maart van advies gaan dienen. De PvdA in Arnhem wil zo jongeren beter en vaker bij de gemeentepolitiek betrekken. “Zo kan de gemeente bewoners van haar stad al van jongs af aan een stem geven in het bestuur van de stad”, vindt de partij.

Leerlingen van Arnhemse scholen kiezen in het plan de burgemeester en de raadsleden elk half jaar. De kinderraad is een programma waarbij kinderen uit het basisonderwijs een aantal lessen krijgen over het besturen van de stad Arnhem. De kinderburgemeester is ambassadeur van alle kinderen in Arnhem. S

Opstap

Samen met de burgemeester bezoekt de kinderburgemeester verschillende evenementen en raadsvergaderingen. Het plan moet een opstap zijn voor meer betrokkenheid van jongeren bij de Arnhemse politiek.

Vincent Bouma, kandidaat-raadslid voor de PvdA: “Veel Arnhemse kinderen en jongeren zijn best geïnteresseerd in hoe de gemeente en de politiek in onze stad werkt, maar dat is nu nog vaak een ver-van-mijn-bed-show. Met programma’s als deze kunnen ze door hun energie mogelijk ook hun omgeving enthousiast maken voor het lokaal bestuur.”

Show in Rozet

Tijdens het jongerendebat ‘De grote waarom moet ik stemmen show’ in Rozet woensdagavond zal de PvdA aan jongeren vragen wat zij zouden doen als ze een dagje de baas van Arnhem zouden zijn.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deelnemers loterij zamelen 110.00 euro in voor Vitesse

vitesse shirts
Foto: Björn Kummeling

De achterban van Vitesse heeft geld voor de club ingezameld. Doordat de supporters mee deden met de VriendenLoterij hebben zij dit jaar 110.062 euro opgehaald voor de jeugdopleiding.

De deelnemers bij de Vriendenloterij krijgen de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder hun favoriete Eredivisieclub.

Scholing

Vitesse gebruikt de schenking aan de jeugdopleiding voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sneak preview van Filmtheater Focus

Focus filmtheater
Foto's: Petra Dielman/ArnhemLife

Een verbetering voor de stad? Of nodeloze geldverspilling? Het nieuwe Focus-filmtheater heeft de laatste jaren heel wat losgemaakt in Arnhem. Maar hoe dan ook is het bouwwerk aan het Audrey Hepburnplein nu bijna klaar. De oplevering staat gepland voor volgende maand.

Dinsdagavond was er een sneak preview in het toekomstige filmhuis. Petra Dielman van ArnhemLife ging mee en maakte voor ons een serie foto’s!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair