Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Elfrink: Rozendaal moet meer bijdragen

Kasteel Rozendaal
Foto: Michiel Verbeek (CC)

SP Lijsttrekker en wethouder Gerrie Elfrink is van mening dat Rozendaal een actievere houding zal moeten aannemen als het gaat om het oplossen van problemen in de regio.

Hij vindt het hoog tijd dat de gemeente, die relatief veel welvarende inwoners heeft, net als  Arnhem, Renkum en Rheden meer bijdraagt aan de opvang van statushouders, sociale woningbouw en het oplossen van armoede.

Compenseren

Het relatief welvarende Rozendaal doet dat op dit moment niet en betaalt daardoor ook nog eens minder gemeentebelasting. Ook vind Elfrink dat Rozendaal Rheden zou moeten compenseren voor het werk dat Rheden voor Rozendaal doet.

 Burgemeester Jan Hendrik Klein Molekamp van Rozendaal reageert op de uitspraken van Elfrink. “Wij zijn juist een voorbeeld voor de regio.” (Artikel gaat verder onder het fragment.)

De verantwoordelijk wethouder van Rheden, Ronald Haverkamp, deelt Elfrinks mening overigens niet.  Hij stelt in de Gelderlander dat hij genoeg geld krijgt voor zijn werk voor Rozendaal. Bovendien, zeg hij, krijgt Arnhem als centrumgemeente geld van het Rijk om centrale voorzieningen te financieren. Daar mogen randgemeenten van mee-profiteren, vindt hij.

59 sociale huurwoningen

George van Gorkum wijst de kritiek van Elfrink eveneens van de hand, met het argument dat Rozendaal weliswaar een lager bedrag aan gemeentebelasting betaalt, maar ook geen geld hoeft te vragen voor gemeenschapsvoorzieningen en geren mensen in de bijstand telt. Niettemin, zegt hij, heeft Rozendaal wel 59 sociale huurwoningen en acht statushouders.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair