Connect with us
He Komaan

Nieuws

Peter Struycken lanceert Blauwe Golven 2.0

Peter Struycken denkt een geschikte oplossing te hebben voor de discussie rondom de Blauwe Golven. De kunstenaar heeft een ontwerp gemaakt waarmee zijn ongeveer veertig jaar oude creatie kan worden gered. In dit ontwerp, Blauwe Golven 2.0, passen een skatebaan, 360 parkeerplaatsen en de beoogde Showroom.

Een deel van de oorspronkelijke Blauwe Golven kunnen zo behouden blijven, verwacht Struycken. Hij presenteerde het plan maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Wegen omgelegd

In de vernieuwde Blauwe Golven worden de wegen omgelegd. Hierdoor ontstaat er meer ruimte aan de zijkanten van het kunstwerk. Zo kunnen de Showroom, de skatebaan en de parkeerplaatsen een plek krijgen. De omgeving zal vooral groen worden omlijst.

‘Andijvie met pindasaus’

Verantwoordelijk wethouder Gerrie Elfrink is kritisch op het plan van Struycken. De afvoer van water zou er niet goed geregeld zijn. Met de huidige Blauwe Golven komt het regelmatig voor dat er wateroverlast is. Volgens de wethouder moet daarvoor een waterafvoer ontwikkeld worden bij het nieuwe plan van de kunstenaar.

Het College heeft nu een plan om van de hele Blauwe Golven een groen gebied te maken. Dan kan het water op een natuurlijke manier weg, zo is de verwachting. Daarnaast denkt de wethouder dat het combineren van Groen- en Blauwe Golven niet het effect heeft. ” Je kunt geen groen verblijfsgebied maken én de ‘Blauwe golven’ behouden. Aan de ene kant heb je andijvie, aan de andere satésaus. Wij vinden dat geen lekkere combinatie.” aldus wethouder Elfrink.

De meerderheid diende in december een motie in dat het College van Burgemeester en Wethouders opnieuw in gesprek moest gaan met de kunstenaar voor een extra optie. Groot aantal oppositiepartijen is van mening dat de wethouder zijn werk niet goed heeft gedaan. Zij vonden dat de wethouder met een extra alternatief moest komen. De wethouder gaf aan dat hij het werk heeft gedaan en dat het plan niet geschikt is volgens de plannen.

Verplaatsen?

Het CDA komt met een vierde optie, namelijk het kunstwerk eventueel te verplaatsen naar een andere locatie. Kunstenaar Peter Struycken vindt het een maf plan. Het kunstwerk is specifiek gemaakt voor het gebied waar ooit de oude haven lag.

 

Reacties

Reacties

Nieuws

PvdA wil kinderburgemeester en kinderraad

kid
- Afbeelding ter illustratie -

Een kinderburgemeester en een kinderraad moeten burgemeester Ahmed Marcouch en de nieuwe gemeenteraad na 21 maart van advies gaan dienen. De PvdA in Arnhem wil zo jongeren beter en vaker bij de gemeentepolitiek betrekken. “Zo kan de gemeente bewoners van haar stad al van jongs af aan een stem geven in het bestuur van de stad”, vindt de partij.

Leerlingen van Arnhemse scholen kiezen in het plan de burgemeester en de raadsleden elk half jaar. De kinderraad is een programma waarbij kinderen uit het basisonderwijs een aantal lessen krijgen over het besturen van de stad Arnhem. De kinderburgemeester is ambassadeur van alle kinderen in Arnhem. S

Opstap

Samen met de burgemeester bezoekt de kinderburgemeester verschillende evenementen en raadsvergaderingen. Het plan moet een opstap zijn voor meer betrokkenheid van jongeren bij de Arnhemse politiek.

Vincent Bouma, kandidaat-raadslid voor de PvdA: “Veel Arnhemse kinderen en jongeren zijn best geïnteresseerd in hoe de gemeente en de politiek in onze stad werkt, maar dat is nu nog vaak een ver-van-mijn-bed-show. Met programma’s als deze kunnen ze door hun energie mogelijk ook hun omgeving enthousiast maken voor het lokaal bestuur.”

Show in Rozet

Tijdens het jongerendebat ‘De grote waarom moet ik stemmen show’ in Rozet woensdagavond zal de PvdA aan jongeren vragen wat zij zouden doen als ze een dagje de baas van Arnhem zouden zijn.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deelnemers loterij zamelen 110.00 euro in voor Vitesse

vitesse shirts
Foto: Björn Kummeling

De achterban van Vitesse heeft geld voor de club ingezameld. Doordat de supporters mee deden met de VriendenLoterij hebben zij dit jaar 110.062 euro opgehaald voor de jeugdopleiding.

De deelnemers bij de Vriendenloterij krijgen de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder hun favoriete Eredivisieclub.

Scholing

Vitesse gebruikt de schenking aan de jeugdopleiding voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sneak preview van Filmtheater Focus

Focus filmtheater
Foto's: Petra Dielman/ArnhemLife

Een verbetering voor de stad? Of nodeloze geldverspilling? Het nieuwe Focus-filmtheater heeft de laatste jaren heel wat losgemaakt in Arnhem. Maar hoe dan ook is het bouwwerk aan het Audrey Hepburnplein nu bijna klaar. De oplevering staat gepland voor volgende maand.

Dinsdagavond was er een sneak preview in het toekomstige filmhuis. Petra Dielman van ArnhemLife ging mee en maakte voor ons een serie foto’s!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair