Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Peter Struycken lanceert Blauwe Golven 2.0

Peter Struycken denkt een geschikte oplossing te hebben voor de discussie rondom de Blauwe Golven. De kunstenaar heeft een ontwerp gemaakt waarmee zijn ongeveer veertig jaar oude creatie kan worden gered. In dit ontwerp, Blauwe Golven 2.0, passen een skatebaan, 360 parkeerplaatsen en de beoogde Showroom.

Een deel van de oorspronkelijke Blauwe Golven kunnen zo behouden blijven, verwacht Struycken. Hij presenteerde het plan maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Wegen omgelegd

In de vernieuwde Blauwe Golven worden de wegen omgelegd. Hierdoor ontstaat er meer ruimte aan de zijkanten van het kunstwerk. Zo kunnen de Showroom, de skatebaan en de parkeerplaatsen een plek krijgen. De omgeving zal vooral groen worden omlijst.

‘Andijvie met pindasaus’

Verantwoordelijk wethouder Gerrie Elfrink is kritisch op het plan van Struycken. De afvoer van water zou er niet goed geregeld zijn. Met de huidige Blauwe Golven komt het regelmatig voor dat er wateroverlast is. Volgens de wethouder moet daarvoor een waterafvoer ontwikkeld worden bij het nieuwe plan van de kunstenaar.

Het College heeft nu een plan om van de hele Blauwe Golven een groen gebied te maken. Dan kan het water op een natuurlijke manier weg, zo is de verwachting. Daarnaast denkt de wethouder dat het combineren van Groen- en Blauwe Golven niet het effect heeft. ” Je kunt geen groen verblijfsgebied maken én de ‘Blauwe golven’ behouden. Aan de ene kant heb je andijvie, aan de andere satésaus. Wij vinden dat geen lekkere combinatie.” aldus wethouder Elfrink.

De meerderheid diende in december een motie in dat het College van Burgemeester en Wethouders opnieuw in gesprek moest gaan met de kunstenaar voor een extra optie. Groot aantal oppositiepartijen is van mening dat de wethouder zijn werk niet goed heeft gedaan. Zij vonden dat de wethouder met een extra alternatief moest komen. De wethouder gaf aan dat hij het werk heeft gedaan en dat het plan niet geschikt is volgens de plannen.

Verplaatsen?

Het CDA komt met een vierde optie, namelijk het kunstwerk eventueel te verplaatsen naar een andere locatie. Kunstenaar Peter Struycken vindt het een maf plan. Het kunstwerk is specifiek gemaakt voor het gebied waar ooit de oude haven lag.

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Worden Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel?

foto: Net5

Worden de twee Arnhemmers Jasper en Chrystel beheerders van een Frans kasteel? De twee doen mee aan het Net 5 programma ‘Je droom achterna: Een Frans Kasteel’.

Kasteel uit 1712

Elke maandag strijden vijf koppels om de toekomstige beheerders te worden van een Frans kasteel. Een mooi kasteel gelegen in het groene hart van Normandië in het dorpje Quinéville is opzoek naar nieuwe beheerders. Via de tv programma van Net 5 gaan de vijf koppels aan de slag om de hart van eigenaar Hans Musegaas te veroveren.
Het kasteel komt uit 1712 is ooit gebouwd voor de neef van Louis XIV. Sinds 40 jaar fungeert het kasteel als hotel met 30 kamers, 4 hectare grond en een verwarmd buitenzwembad. Er is genoeg werk aan de winkel, want het domein heeft een flinke opknapbeurt nodig. In elke aflevering krijgen de vijf koppels individuele en groepsopdrachten, variërend van het opknappen van historische ruimtes, organiseren van rondleidingen, onderhoud van het landgoed tot het ontvangen van gasten.

Chrystel en Jasper

Chrystel en Jasper zijn al vier jaar buren. Ze raakten bevriend en uiteindelijk sloeg de vonk over. Sinds een jaar zijn ze een stel. De twee hebben voor de toekomst trouw- en kinderplannen. Chrystel is zelfstandig ondernemer op het gebied van marketing, communicatie en eventmanagement. Jasper is ook zelfstandige en houdt zich als interim-kracht bezig met procesverbetering in bedrijven. Ook zette hij afdelingen van bedrijven op. Jasper en Chrystel zijn al een tijdje op zoek naar een locatie in het buitenland (onder andere in Frankrijk) waar zij een B&B of hotel kunnen beginnen. Het plan was om te gaan sparen en het streven was om in 2021 te emigreren. Door middel van dit programma kan hun droom om zelf iets te beginnen in de hospitality misschien wel sneller verwezenlijkt worden.

De uitzending is te zien op Net 5 elke maandag om 21:30

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Bliksem splijt boom Lauwersgracht

boom lauwersgracht
Foto: Politie Arnhem-Noord (FB)

Een blikseminslag heeft een boom aan de Lauwersgracht in tweeën gespleten. Dat laat de politie zien op Facebook. In Arnhem woedde zondagavond een kort, maar hevig onweer.

Via Facebook laat de politie weten dat er bij het natuurgeweld geen gewonden zijn gevallen. “Stel je voor dat je even onder de boom stond te schuilen voor de regen. Gelukkig geen gewonden!”

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Politie stopt vechtpartij: drie aanhoudingen

handboeien

De politie heeft op zondag 22 april rond 03.00 uur fors op moeten treden op de Korenmarkt in Arnhem, toen op straat een vechtpartij tussen meerdere personen ontstond.

Wat de reden voor de vechtpartij was, is niet duidelijk. Wel moest een grootste deel van de surveillerende politiemensen van het openbare ordeteam, waaronder ook enkele collega’s te paard, alsmede beveiligingsmedewerkers korte tijd alle zeilen bijzetten om met succes de partijen te scheiden en de rust te herstellen. Daarbij moest ook af en toe door een politie-agent een klap worden uitgedeeld.

Onderzoek

Er werden drie mannen aangehouden; twee kwamen uit Doetinchem (beiden 27 jaar oud) en de ander kwam uit Doesburg (28 jaar). De politie heeft dit in onderzoek; de drie zijn naar het bureau gebracht en zullen worden gehoord over hun mogelijke betrokkenheid.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair