Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Peter Struycken lanceert Blauwe Golven 2.0

Peter Struycken denkt een geschikte oplossing te hebben voor de discussie rondom de Blauwe Golven. De kunstenaar heeft een ontwerp gemaakt waarmee zijn ongeveer veertig jaar oude creatie kan worden gered. In dit ontwerp, Blauwe Golven 2.0, passen een skatebaan, 360 parkeerplaatsen en de beoogde Showroom.

Een deel van de oorspronkelijke Blauwe Golven kunnen zo behouden blijven, verwacht Struycken. Hij presenteerde het plan maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Wegen omgelegd

In de vernieuwde Blauwe Golven worden de wegen omgelegd. Hierdoor ontstaat er meer ruimte aan de zijkanten van het kunstwerk. Zo kunnen de Showroom, de skatebaan en de parkeerplaatsen een plek krijgen. De omgeving zal vooral groen worden omlijst.

‘Andijvie met pindasaus’

Verantwoordelijk wethouder Gerrie Elfrink is kritisch op het plan van Struycken. De afvoer van water zou er niet goed geregeld zijn. Met de huidige Blauwe Golven komt het regelmatig voor dat er wateroverlast is. Volgens de wethouder moet daarvoor een waterafvoer ontwikkeld worden bij het nieuwe plan van de kunstenaar.

Het College heeft nu een plan om van de hele Blauwe Golven een groen gebied te maken. Dan kan het water op een natuurlijke manier weg, zo is de verwachting. Daarnaast denkt de wethouder dat het combineren van Groen- en Blauwe Golven niet het effect heeft. ” Je kunt geen groen verblijfsgebied maken én de ‘Blauwe golven’ behouden. Aan de ene kant heb je andijvie, aan de andere satésaus. Wij vinden dat geen lekkere combinatie.” aldus wethouder Elfrink.

De meerderheid diende in december een motie in dat het College van Burgemeester en Wethouders opnieuw in gesprek moest gaan met de kunstenaar voor een extra optie. Groot aantal oppositiepartijen is van mening dat de wethouder zijn werk niet goed heeft gedaan. Zij vonden dat de wethouder met een extra alternatief moest komen. De wethouder gaf aan dat hij het werk heeft gedaan en dat het plan niet geschikt is volgens de plannen.

Verplaatsen?

Het CDA komt met een vierde optie, namelijk het kunstwerk eventueel te verplaatsen naar een andere locatie. Kunstenaar Peter Struycken vindt het een maf plan. Het kunstwerk is specifiek gemaakt voor het gebied waar ooit de oude haven lag.

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Man opgepakt tot verdenking diefstal op bouwterrein

foto: Politie-Arnhem noord

In de nacht van zondag 15 juli op maandag 16 juli heeft de politie een verdachte aangehouden op verdenking van diefstal vanaf een bouwterrein bij het ING-gebouw aan Velperweg.

Een getuige zag dat een man onder een hek door was geklommen bij het oude ING-gebouw aan de Velperweg. Hij kwam terug met een plaat van ongeveer 50×50 cm onder zijn arm. Deze legde hij in een witte bestelbus, waarbij een deel van het kenteken genoemd werd. Ook wist de getuige een duidelijk signalement te geven.

Witte bestelbus gespot

Vanuit zowel Arnhem-Noord als Arnhem-Zuid ging er direct een eenheid ter plaatse. Op de Ir. J.P. Muijlwijkstraat zagen de agenten een witte bestelbus rijden waarvan het kenteken overeen kwam met de gedeeltelijk bekende cijfer- en lettercombinatie. Het signalement van de bestuurder van de auto kwam overeen met het opgegeven signalement. In de auto lagen meerdere platen zoals de getuige had beschreven, evenals meerdere inbrekerswerktuigen. De man is hierop op heterdaad aangehouden op verdenking van diefstal. De auto is voor onderzoek door ons in beslag genomen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vitesse wint 3-0 bij laatste oefenwedstrijd tegen Lokomotiv Moskou

foto: Vitesse - Proshot

Vitesse heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 3-0 gewonnen van Lokomotiv Moskou. In Oostenrijk waren Thomas Bruns, Roy Beerens en Alexander Büttner trefzeker.

image

Het twee weken durende trainingskamp in Karinthië werd afgesloten met een oefenduel vs de landskampioen van Rusland, Lokomotiv Moskou. Vitesse overtuigde tegen de Russische ploeg. In de dertigste minuut kwam Vitesse via Bruns op voorsprong. De middenvelder knalde een afgeslagen corner keurig tegen de touwen: 1-0.

image

In het begin van de tweede helft drong Lokomotiv Moskou even aan. Vitesse-doelman Eduardo voorkwam met een goede reflex dat de Russische ploeg terug in de wedstrijd kwam. Na iets meer dan een uur spelen kwam Vitesse op de verdiende 2-0. Na een prachtige aanval via Bryan Linssen en Bruns, werd eindstation Beerens bereikt. Beerens bedacht zich geen moment en schoot koelbloedig raak: 2-0.

image

Nadat Lokomotiv Moskou een indirecte vrije trap in de geel-zwarte muur zag belanden en na een kopbal van Tim Matavz op de vuisten van de doelman, was het de beurt aan Büttner. In de 88ste minuut krulde de linksback een vrije trap van zo’n twintig meter subliem tegen de touwen: 3-0.

image

Na de nederlagen vs Wolfsberger AC (1-2) en Shakhtar Donetsk (1-4) en het gelijkspel vs Arsenal Toela (2-2) is de overtuigende overwinning een mooie opsteker richting de officiële start van het seizoen.

Donderdag 26 juli speelt Vitesse namelijk de eerste officiële wedstrijd van seizoen 2018|2019. Dan neemt de ploeg het op tegen de winnaar van Racing Union uit Luxemburg en Viitorul uit Roemenië. Afgelopen donderdag speelden zij de eerste wedstrijd tegen elkaar. In Luxemburg was Viitorul met 0-2 te sterk. Volgende week donderdag staat de return op het programma en dan wordt definitief duidelijk tegen wie Vitesse in Europa speelt.

Opstelling Vitesse
Eduardo, Kara, Thelander, Clarke-Salter (’46 Van der Werff), Büttner, Foor, Bero (’46 Serero), Beerens, Gong (‘7 Bruns, ’85 Ali), Matavz (’78 Darfalou), Linssen

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Prinses Margriet brengt bezoek aan WK zitvolleybal wedstrijd Nederland – Rwanda

foto: IHVA

Maandag middag bracht prinses Margriet een bezoek aan WK zitvolleybal. Ze heeft een bijzondere band met de sport. Al vanaf haar jeugd heeft ze namelijk speciale belangstelling voor de gezondheidszorg.

Maandag heeft prinses Margriet een bezoek gebracht aan Arnhem. Ze was aanwezig bij de wedstrijd Nederland – Rwanda, vooraf gaande aan de wedstrijd bracht ze een bezoek aan de tentoonstelling over zitvolleybal. Na de wedstrijd maakte de prinses nog even tijd om in gesprek te gaan met het Nederlandse- en Rwandese zitvolleybal team.

Naast prinses Margriet was ook de ambassadeur van Rwanda aanwezig om zijn team aan te moedigen. Uiteindelijk wisten de Nederlandse vrouwen overduidelijk te winnen met drie rondes. Dinsdag zullen de Nederlandse vrouwen het iets zwaarder krijgen. Ze spelen namelijk tegenover Canada.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair