Connect with us
He Komaan

Nieuws

Binnenstadswinkeliers willen op zon- en feestdagen om 9 uur open

binnenstad arnhem - ik hou van arnhem

De ondernemersvereniging van winkeliers in de binnenstad (CCA) zegt dat hun achterban meer ruimte wil voor flexibele openingstijden op zon- en feestdagen. Voorzitter Veronique Gallé presenteerde afgelopen maandag de uitkomst van een poll tijdens de gemeenteraadsvergadering. Daarin kwam naar voren dat 75 procent van de winkeliers een ruimer winkeltijdenaanbod wil van de gemeente.

Op dit moment kunnen winkeliers pas om 12.00 uur hun deuren open gooien en moeten ze om 18.00 uur hun deuren weer sluiten. De binnenstadswinkeliers zien liever dat zij net als op andere dagen vanaf 9.00 al open mogen. Daarnaast moeten winkels en supermarkten dicht op Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag en op Eerste Kerstdag.

Gastvrij

Op Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag mogen de winkels open zijn als op een zondag. Hiermee willen winkeliers een gastvrijere houding tonen richting hun bezoekers.

De belangenorganisatie adviseert haar achterban wel om collectieve openingstijden aan te houden om gastvrijheid te stimuleren van de bezoekers van de binnenstad. Zij zouden het vervelend vinden als bezoekers voor dichten deuren komen te staan.

Voorstel

De belangenorganisatie van winkeliers heeft deze poll gehouden nadat Arnhem Centraal, VVD en D66 een voorstel deden over verruiming van de winkeltijden. Of de openingstijden worden verruimd door de gemeente zal 5 maart bekend worden gemaakt, tijdens de laatste raadsvergadering van de gemeenteraad in de periode 2014 – 2018.

Reacties

Reacties

Nieuws

PvdA wil kinderburgemeester en kinderraad

kid
- Afbeelding ter illustratie -

Een kinderburgemeester en een kinderraad moeten burgemeester Ahmed Marcouch en de nieuwe gemeenteraad na 21 maart van advies gaan dienen. De PvdA in Arnhem wil zo jongeren beter en vaker bij de gemeentepolitiek betrekken. “Zo kan de gemeente bewoners van haar stad al van jongs af aan een stem geven in het bestuur van de stad”, vindt de partij.

Leerlingen van Arnhemse scholen kiezen in het plan de burgemeester en de raadsleden elk half jaar. De kinderraad is een programma waarbij kinderen uit het basisonderwijs een aantal lessen krijgen over het besturen van de stad Arnhem. De kinderburgemeester is ambassadeur van alle kinderen in Arnhem. S

Opstap

Samen met de burgemeester bezoekt de kinderburgemeester verschillende evenementen en raadsvergaderingen. Het plan moet een opstap zijn voor meer betrokkenheid van jongeren bij de Arnhemse politiek.

Vincent Bouma, kandidaat-raadslid voor de PvdA: “Veel Arnhemse kinderen en jongeren zijn best geïnteresseerd in hoe de gemeente en de politiek in onze stad werkt, maar dat is nu nog vaak een ver-van-mijn-bed-show. Met programma’s als deze kunnen ze door hun energie mogelijk ook hun omgeving enthousiast maken voor het lokaal bestuur.”

Show in Rozet

Tijdens het jongerendebat ‘De grote waarom moet ik stemmen show’ in Rozet woensdagavond zal de PvdA aan jongeren vragen wat zij zouden doen als ze een dagje de baas van Arnhem zouden zijn.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Deelnemers loterij zamelen 110.00 euro in voor Vitesse

vitesse shirts
Foto: Björn Kummeling

De achterban van Vitesse heeft geld voor de club ingezameld. Doordat de supporters mee deden met de VriendenLoterij hebben zij dit jaar 110.062 euro opgehaald voor de jeugdopleiding.

De deelnemers bij de Vriendenloterij krijgen de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder hun favoriete Eredivisieclub.

Scholing

Vitesse gebruikt de schenking aan de jeugdopleiding voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sneak preview van Filmtheater Focus

Focus filmtheater
Foto's: Petra Dielman/ArnhemLife

Een verbetering voor de stad? Of nodeloze geldverspilling? Het nieuwe Focus-filmtheater heeft de laatste jaren heel wat losgemaakt in Arnhem. Maar hoe dan ook is het bouwwerk aan het Audrey Hepburnplein nu bijna klaar. De oplevering staat gepland voor volgende maand.

Dinsdagavond was er een sneak preview in het toekomstige filmhuis. Petra Dielman van ArnhemLife ging mee en maakte voor ons een serie foto’s!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair