Connect with us
He Komaan

Uit

Spectaculaire films in het IMAX-theater van Pathé Arnhem

Pathé Arnhem

Komende tijd zijn er veel toffe films te zien in IMAX bij Pathé Arnhem, namelijk:

Black Panther (14 februari)
Marvel’s Black Panther volgt het verhaal van T’Challa, die na de dood van zijn vader, de koning van Wakanda, terugkeert naar huis om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen.
https://www.pathe.nl/film/20723/black-panther

Red Sparrow (1 maart)
Tegen haar wil wordt Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) opgeleid tot een ‘sparrow’, een getrainde verleidster van de Russische veiligheidsdienst.
https://www.pathe.nl/film/22299/red-sparrow

Tomb Raider (15 maart)
Lara Croft is de pittige, onafhankelijke dochter van een excentrieke avonturier die spoorloos verdween toen Lara nog een tiener was. Nu is ze een jonge vrouw van 21 en heeft ze nog geen echt doel in haar leven.
https://www.pathe.nl/film/22146/tomb-raider

Ready Player One (29 maart)
Ready Player One is een sciencefiction actie-avontuur van Steven Spielberg, naar de gelijknamige bestseller en het wereldwijde fenomeen van Ernest Cline.
https://www.pathe.nl/film/21462/ready-player-one

Deze diashow vereist JavaScript.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Nieuws

De lente begint pas echt op Sonsbeek lentefestival

Dinsdag 20 maart is de lente officieel begonnen. Toch is het voor veel mensen pas echt lente als ze ergens in de zon op een terras hebben gezeten of een dag buiten hebben
doorgebracht in het groen. Helemaal mooi is het als deze twee gecombineerd kunnen worden. Dat kan komende zondag tijdens het Sonsbeek Lentefestival!

Het Sonsbeek Lentefestival is gratis toegankelijk en vindt plaats op 25 maart, verspreid over de zes horecalocaties in Park Sonsbeek. Over de zes locaties verspreid spelen
muzikanten uit de regio sfeervolle live muziek. Zowel binnen als op de verschillende terrassen kan er met een drankje van de muziek genoten worden. Zo begint de
Arnhemse lente pas echt goed.

Sonsbeek Lentefestival

Wanneer: Zondag 25 maart, van 13:00 uur tot 17:30 uur
Waar: Stadsvilla Sonsbeek, Grand Café Aan de Beek, De Molenplaats, De Palatijn,
Sonsbeek Paviljoen en Brasserie de Boerderij
Programma: The Tributes, Andrew’s Workout, Charl Delemarre, William Smulders &
Lieke Grey, Two Ladies & A Gentleman, Jeugdjazzorkest de PuBi’s, Stadsvilla Showcase
starring Bas Janssen en Tessa Tiesma
Toegang: gratis

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Openstelling Museumwoning Tante Eef Spijkerkwartier

Zondag 25 maart zal, naast de 8 andere museumwoningen in Arnhem (zie www.museumwoningenarnhem.nl), de woning Spijkerstraat 185 worden opengesteld tussen 11.00 en 17.00 uur.

Deze museumwoning bevindt zich schuin boven buurtcentrum De Lommerd. Het project is een samenwerking tussen Stichting Programma Beheer de Nieuwe Lommerd en Volkshuisvesting. Het wordt voornamelijk door vrijwilligers opgeknapt en in stand gehouden. Met deze museumwoning willen wij de ruim 60 jaar woongeschiedenis van tante Eef in ere houden, en graag aan iedereen laten zien.

Dierenbeschermster

Tante Eef oftewel mevrouw Cornelissen was dierenbeschermster, handelspartner en uiteindelijk weduwe van ‘ome Rud’ Cornelissen. Zij heeft van 1952 tot begin 2016 in de bovenwoning gewoond. Eerst samen met Rud, en na zijn overlijden woonde zij vanaf 1976 alleen op de Spijkerstraat 185. Tante Eef zelf verhuisde naar De Herbergier, waar ze woonde nadat het thuis niet meer mogelijk was en overleed vorig jaar, vlak voor haar 99ste verjaardag.

Het pand stamt uit 1869. Hoewel weinig bekend is over de (bouw)geschiedenis van de bovenwoning, vermoeden we dat het voorhuis kantoor is geweest en het achterhuis woning van de directeur van de Bank van Leening.

Geschiedenis

Graag vertellen wij wat we weten over tante Eef, over de geschiedenis van het pand en de bouwtechnische elementen die we gevonden hebben tijdens het opknappen van de museumwoning. Maar vele buurtbewoners hebben tante Eef ook gekend; dus verhalen, foto’s, herinneringen zijn welkom! Dus mocht je ons meer kunnen vertellen over tante Eef of over het gebouw, of mocht je ons willen helpen met gulle giften of expertise, schroom dan niet!
Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen, maar wil je wel wat met ons delen, mail mw.tante.eef@gmail.com.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Uit

Opera: Semiramide (Rossini) bij Pathé Arnhem!

Op zondag 18 maart om 11.00 uur is de opera Semiramide (Rossini) van The Metropolitan Opera uit New York te bewonderen in Pathé Arnhem! De hogepriester Oroe opent de Babylonische tempel van Baal terwijl Idreno, een Indiase koning, een eerbetoon brengt.

Offer

Assur, een prins die afstamt van Baal, brengt een offer, in de hoop dat de koningin hem zal kiezen om haar overleden echtgenoot op te volgen. Koningin Semiramide komt binnen, maar met een bliksemflits gaat de heilige vlam op het altaar uit. Oroe ziet dat als een slecht voorteken en waarschuwt dat de ceremonie geen doorgang mag vinden.

De live voorstelling van Semiramide wordt met een Opera introductie op het doek verzorgd door Ernst Daniël Smid. Vanaf 10:30 uur staat er een kop koffie voor je klaar. Koop je tickets via de site van Pathé en geniet van deze Opera!

Meer nieuws?

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair