Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

GCD: “PvdA en Groenlinks misbruiken 40 jaar lang allochtonen”

stembiljet
foto: wikipedia

Volgens de politieke partij Gelderse Centrumdemocraten misbruiken de PvdA en GroenLinks jaren lang tot hun eigen voordeel Arnhemmers met een immigratie achtergrond. Dat laat de partij weten via hun verkiezingsprogramma. Er moet volgens de partij een eind komen aan ‘het doodknuffelen van allochtonen‘.

Misbruik van Arnhemmers met immigratie achtergrond

Volgens lijsttrekker Henny Selhorst hebben de twee partijen misbruik gemaakt van Arnhemmers met een immigratie achtergrond. “De Linkse kerk ofwel de PvdA en Groen Links hebben tot hun eigen voordeel de allochtonen misbruikt. Puur om stemmen te winnen. Al 40 jaar lang. Er moet een eind komen aan het doodknuffelen van allochtonen. Hoe precies de twee politieke partijen misbruik maken van Arnhemmers met een immigratie achtergrond wilt de lijsttrekker niet melden. “Ik heb het te druk om hierover uitleg te geven.” aldus de lijsttrekker.

Misbruik van onbekende subsidies

Volgens Henny Slehorst hebben niet alleen de twee politieke partijen er baat bij. “Deze personen spelen handig op de misplaatste solidariteit van de Linkse Kerk. Via overheidssubsidie weet de gewiekste allochtoon een shoarma- of pizza tent over te nemen. Werkvergunningen leiden tot verblijfvergunningen waardoor steeds meer allochtonen onterecht om economische redenen in Nederland blijven. De Gelderse Centrum Democraten willen per direct een subsidiestop voor allochtonen ondernemers.” aldus Henny Selhorst. Voor zover bekend is bij de redactie van RTV Arnhem bestaat er geen subsidie voor allochtonen ondernemers of ondernemers met pizza- en shoarma tenten. Over welke subsidie het ging kon de lijstrekker niet melden in verband met drukte.

Meer nieuws?

 

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nederlandse Openluchtmuseum heeft stormschade herstelt

foto: Openlucht Museum

De Nederlandse Openluchtmuseum had behoorlijk wat schade van de storm op 18 januari. Een aantal bomen waren omgewaaid en er was schade aan twee panden.

De storm die op 18 januari 2018 over Nederland raasde, liet ook zijn sporen na in het Nederlands Openluchtmuseum. Op diverse plekken waaiden bomen om, en onze collectie heeft het zwaar te verduren gehad. Onder andere werden de ‘Boerderij Arnhem’, waar het museum omheen is gebouwd, en het Tolhuisje uit Midlaren getroffen door bomen. Na een uitgebreid traject, met daarin onder meer een bouwkundige inspectie en nieuw metselwerk met gebruik van de oude bestaande stenen, zijn de gebouwen weer hersteld en in volle glorie te bewonderen in ons museumpark.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair