Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Park Open stopt

Park Open festival

De stichting Park Open stopt in 2018 met de organisatie van de jaarlijkse Ronde Weide Concerten in juni, juli en augustus in park Sonsbeek, beter bekend als ‘Park Open’. Het bestuur vindt dat er als gevolg van al jaren teruglopende subsidies en afnemende barinkomsten onvoldoende uitzicht resteert op een gezonde toekomst van Arnhems oorspronkelijk meest vrijzinnige en eigengereide muziekevenement.  De stichting wil met een laatste grootse meerdaagse editie een daverend afscheid organiseren.

Gratis, voor iedereen toegankelijk, middenin park Sonsbeek op volgens velen de mooiste plek van Arnhem, in een relaxte sfeer genieten van dansbare live muziek. En/of van andere ‘kunsten’, al naar gelang zijn pet stond, zich kansen aandienden of vrienden spontane bijdragen leverden aan de programmering.

Formule

Dat was wat Hans van Vrijaldenhoven, oprichter van Park Open, in de jaren 80 voor ogen had. Marketingconcepten bestonden nog niet waardoor de formule van Park Open altijd rekkelijk bleek als zich een leuk extraatje aandiende. Een buitenfilm bijvoorbeeld, ver voordat die gemeengoed waren, of een openluchttheatergezelschap dat zijn tribunes weer moest hebben afgebroken vóór zondagmiddag twee uur.

Voorzitter Eveline van der Vliet: ‘We zijn niet over één nacht ijs gegaan bij dit besluit. Park Open is voor heel veel Arnhemmers een soort erfgoed geworden na 28 jaar. Daar ga je niet lichtzinnig mee om.’

Gratis

‘Direct betrokkenen weten wat we de afgelopen jaren hebben gedaan om de bekende Park Open-formule overeind te houden. Toch is het niet genoeg gebleken. Onze eindeloze strijd om als gratis evenement toch aan voldoende middelen te kunnen komen, is ten koste gegaan van de tijd die we ook aan vernieuwing hadden moeten besteden, om gezond te blijven.’

‘Om die reden vinden we het realistischer om een grote strik om de afgelopen decennia te binden en nog eenmaal met ieder die ons lief is en heeft, alles te vieren wat Park Open maakte tot wat het was. Alles uit de kast, de laatste cent erin, iedereen is welkom!’

Toekomst

Ondertussen leven in de kring van fans en betrokkenen goede ideeën over een toekomstgericht Park Open, geïnspireerd door het oorspronkelijk DNA. Of daar voldoende kracht inzit om in 2019 een nieuw Park Open tot leven te brengen, zal de komende maanden blijken. Het bestuur van de stichting Park Open stelt zich open voor levensvatbare initiatieven.

Reacties

Reacties

Nieuws

‘Belangrijke dag voor ons en voor Arnhem’

foto: Vitesse

Vitesse speelt zaterdagavond het Airborne-duel met ADO Den Haag. In GelreDome wordt er om 20.45 uur afgetrapt. Met middenvelder Navarone Foor en hoofdtrainer Leonid Slutskiy blikken we vooruit op deze wedstrijd.

Airborne
Het treffen tussen Vitesse en ADO Den Haag wordt omlijst door de Airborne-herdenking. “Het is voor iedereen een speciaal duel. We moeten ons bewijzen voor de mensen die voor ons gestreden hebben”, blikt Foor vooruit op zaterdag. Slutskiy kan zich vinden in de bewoording van Foor. “Het is een belangrijke wedstrijd voor ons en een belangrijke dag voor Arnhem”, vult hij aan. Slutskiy heeft zich de voorbije weken verdiept in het Airborne-thema. “Ik heb enkele veteranen ontmoet en ben naar verschillende musea geweest, dus ik weet er veel van. Het geeft een extra dimensie aan de wedstrijd.”image

Ander niveau
ADO Den Haag zal gebrand zijn op een goed resultaat tegen Vitesse, want een week geleden gingen de Hagenezen in eigen huis met maar liefst 0-7 onderuit tegen PSV. Van onderschatting is echter geen sprake bij Foor. “Dat was geen al te beste wedstrijd voor hen, maar elke wedstrijd is anders.” Slutskiy bekeek het duel vanaf de tribune. “Ik was aanwezig in het stadion. Maar een wedstrijd tegen PSV of Ajax geeft geen objectief beeld. Zij zijn van een ander niveau.”

Doelpunt Foor
De laatste keer dat Foor het net wist te vinden was op 11 maart 2018 bij FC Utrecht (5-1). Als het aan hemzelf ligt komt daar snel verandering in. “Ik zit lekker in mijn vel, voel me fit en belangrijk. Wel kom ik dit seizoen minder voor de goal, maar tegen ADO Den Haag hoop ik te scoren. Dat is me dit seizoen nog niet gelukt.”image

Fitte selectie
Op de bekende afwezigen na kan Slutskiy beschikken over een fitte selectie. Dat betekent dat de Russische oefenmeester weer kan rekenen op volledige inzetbaarheid van Alexander Büttner en Bryan Linssen. “Tegen PEC Zwolle zaten ze met een lichte blessure op de bank, maar ze zijn inmiddels weer honderd procent fit”, aldus Slutskiy.image

Tickets
De laatste keer dat Vitesse en ADO Den Haag tegenover elkaar stonden was vorig seizoen tijdens de play-offs om Europees voetbal. Bij ADO Den Haag won Vitesse met 2-5, in GelreDome werd het 2-1. Bryan Linssen, Tim Matavz en de inmiddels vertrokken Mason Mount zorgden in die duels voor de doelpunten.’

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Rozet en Ik hou van Arnhem starten maandelijkse debatreeks in Rozet

Rozet en Ik hou van Arnhem hebben hun krachten gebundeld en organiseren vanaf 1 oktober elke maand een debatavond in Rozet. 

Tijdens de debatavond worden zowel actuele als maatschappelijke onderwerpen behandeld. Het doel van het debat is om in én met de stad de dialoog op gang te brengen. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te praten.

Twee delen

Elke avond bestaat uit twee onderdelen: Arnhems Nieuwsuur en 026 in gesprek.

Arnhems Nieuwsuur

Tijdens Arnhems Nieuwsuur staan de actualiteiten centraal. Samen met sprekers en publiek behandelen onderwerpen die op dat moment leven in Arnhem en belangrijk zijn voor Arnhemmers. De sprekers op maandag 1 oktober zijn:

– Daniële Futselaar (over haar tekeningen van NASA, SETA en Stephan Hawking)

– Patrick Arink en Raymond Driessen (over Airborne in Arnhem)

– Mark Debet (over sportevents in de stad en het effect hiervan)

026 in gesprek

Na een korte pauze start onder de noemer ‘026 in gesprek’ het tweede deel van de avond, waarin we meer diepgang rondom een (maatschappelijk) onderwerp brengen. Zo staat op 1 oktober ‘Innovatie in Arnhem’ centraal. Samen met Sigfrid Helbig (directeur Economic Board) en Tom Kortbeek (directeur Innovate festival) bespreken we hoe innovatief Arnhem al is en welke innovatieve kansen er nog liggen. Onderwerpen die tijdens latere edities besproken zullen worden zijn onder meer: armoede in de stad, onderdrukte LHBT en het slavernijverleden van Arnhem.

Voor in de agenda

In 2018 zijn de debatavonden op:

Maandag 1 oktober, 20.00-21.30 uur

Maandag 12 november, 20.00-21.30 uur

Maandag 10 december, 20.00-21.30 uur

De avonden vinden plaats op de derde verdieping van Rozet en zijn vrij toegankelijk voor publiek.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Naar Bridge to liberation experience? Laat paraplu thuis en neem poncho of regenpak mee

Bridge to liberation
Foto: Sjaak Peppel (CC)

Er zijn drogere dagen geweest voor The Bridge To Liberation Experience. Daarom roepen ze ook op om ter voorbereiding toch een poncho of regenpak mee te nemen en je paraplu thuis te laten. Deze is namelijk niet toegestaan tijdens het evenement.

De hele dag door is het bewolkt en volgens sites zoals Buienradar blijkt dat mogelijk in de avond het droog gaat blijven. Desondanks zit er een kleine kans in dat het gaat regenen, namelijk 6% tot 19% kans. Omdat paraplu’s niet handig in grote groepen mensen wordt er gevraagd door de organisatie van Bridge To Liberation Experience om vooral poncho’s en regenpakken mee te nemen.

Dikke trui

Neem ook een dikke trui mee, want het gaat ongeveer 8 graden worden tijdens de experience.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair