Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

‘Park Open’ mogelijk gered.

Park Open festival
foto: Park Open

De concerten op de Ronde Weide in Sonsbeek kunnen ook in 2018 plaatsvinden. Luxor Live is bereid een doorstart te geven aan de jaarlijkse concerten in de zomermaanden in het park. Dat is besproken met wethouder Gerrie Elfrink nadat de huidige organisatie bekend had gemaakt er mee te stoppen. De organisatie van Park Open heeft vandaag bekend gemaakt te willen stoppen met het organiseren van het evenement. Dit omdat het financieel niet aantrekkelijk meer was door teruglopende subsidie en baromzet.

Wethouder Elfrink: “De jaarlijkse concerten op de Ronde Weide zijn een begrip in Arnhem en omstreken. Elk jaar beleven veel inwoners er plezier aan. Ik heb veel waardering voor hetgeen de organisatie jaar na jaar op poten zette. Helaas liep het de laatste jaren, ondanks de geweldige inzet van Park Open, terug. Ik heb direct nadat bekend werd dat Park Open met de organisatie stopt, contact opgenomen met Luxor Live. Ik ben erg blij met het nieuws dat zij bereid zijn de concerten te organiseren. Een nieuwe organisator kan ook een nieuwe impuls geven aan het festival waardoor het ook weer nieuwe bezoekers zal trekken.” Luxor Live directeur Stefan Rebergen enthousiast: “Wij zien enorm veel potentie in de plek en willen de goede dingen van het festival behouden. Daarnaast mooie nieuw dingen bedenken, zowel op het gebied van de programmering als de horeca. We gaan ons inzetten voor een mooi en gezond festival 2018 en verder!

Of de huidige organisatie van Park Open ook bereid is om het festival te doneren aan Luxor Live is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nederlandse Openluchtmuseum heeft stormschade herstelt

foto: Openlucht Museum

De Nederlandse Openluchtmuseum had behoorlijk wat schade van de storm op 18 januari. Een aantal bomen waren omgewaaid en er was schade aan twee panden.

De storm die op 18 januari 2018 over Nederland raasde, liet ook zijn sporen na in het Nederlands Openluchtmuseum. Op diverse plekken waaiden bomen om, en onze collectie heeft het zwaar te verduren gehad. Onder andere werden de ‘Boerderij Arnhem’, waar het museum omheen is gebouwd, en het Tolhuisje uit Midlaren getroffen door bomen. Na een uitgebreid traject, met daarin onder meer een bouwkundige inspectie en nieuw metselwerk met gebruik van de oude bestaande stenen, zijn de gebouwen weer hersteld en in volle glorie te bewonderen in ons museumpark.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair