Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Vitesse klaar voor Ajax

Vitesse neemt het zondag in eigen huis op tegen Ajax. Om 14.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal. De belangen voor beide ploegen zijn groot. Vitesse wil zich verzekeren van een play-off ticket voor Europees voetbal, terwijl Ajax nog altijd in de race is om het kampioenschap.

Hoofdtrainer Henk Fraser benadrukt het belang van deze wedstrijd: “Normaal zijn het extra punten die je kunt pakken tegen tegenstanders als Ajax, maar na de schade die we in de laatste wedstrijden opgelopen hebben, wordt het bijna een verplichting.”

Gelukkig kan de oefenmeester wel weer beschikken over Tim Matavz. Na een schorsing keert de spits weer terug in de selectie bij de Arnhemmers. Matavz: “Ik ben blij dat ik weer deel uit maak van de wedstrijdselectie en ben klaar om zondag weer te spelen.” Hoofdtrainer Fraser: “Hij is een belangrijke speler in dit geheel. Ik denk dat het niet voor niets is dat we zonder hem aardig wat schade hebben opgelopen.”

Eerder dit seizoen won Vitesse op bezoek bij de Amsterdammers met 1-2 door doelpunten van aanvoerder Guram Kashia en Milot Rashica. Fraser geeft aan ook nu weer alle vertrouwen te hebben in aanloop naar het duel met de Amsterdammers: “De voorbereiding was goed, we hebben goed kunnen trainen. Daarnaast hebben we in het verleden vaker aangetoond om tegen tegenstanders zoals Ajax juist goed voor de dag te kunnen komen.”

De oefenmeester vindt dat we zondag van onze eigen kwaliteiten uit moeten gaan: “Wij moeten het zondag hebben van heel goed positiespel en balbezit om het Ajax lastig te maken. Daarnaast denk ik dat we aardig wat spelers met persoonlijke kwaliteiten hebben die in zulke wedstrijden het verschil kunnen maken.”

Alleen Arnold Kruiswijk ontbreekt vanwege een blessure in de wedstrijdselectie voor het treffen met de Amsterdammers.

Reacties

Reacties

Nieuws

Intocht van Sinterklaas blijft alleen in het centrum

Sinterklaas heeft dit jaar gekozen om met de intocht alleen in het centrum te blijven. Hij kiest ervoor om op vier plekken een stop te houden om daar leuke activiteiten te hebben met de Arnhemse kinderen. Hiermee zal Sinterklaas niet meer met zijn gevolg door de Steenstraat gaan richting Klarendal.

Na zijn tocht vanuit Spanje vertrekt Sinterklaas vanaf de Rijnkade naar naar de Kadestraat, via de Oranjewachtstraat onder de Sabelpoort over de Markt, Turfstraat en Koningsstraat. Daar stopt hij op de Jonas Daniel Meijerplaats voor het eerst. Na zijn 1ste stop zal hij weer over de Koningsstraat, beekstraat, brouwersstraat eventjes stoppen op Brouwersplein. Na een pauze vol leuke activiteiten trekt hij de Dwingelstraat, Looiersstraat, Bovenbeekstraat, Doelenstraat, Jansplein waar hij een stop maakt op de Jansplaats / Jansplein. Nadat Sinterklaas een stop heeft gemaakt gaat hij over de Marienburgstraat, Vijzelstraat, Bakkerstraat, Boerenstraat, Weverstraat, Grote Oord, Jansstraat, Pauwstraat op waartoe hij een stop maakt op de Korenmarkt. Vanaf de Korenmarkt gaat hij naar de Hoogstraat, Rijnstraat, Kortestraat met als slot Rozet.

Rozet

In Rozet zal Sinterklaas de intocht afsluiten. Hoe de pauzes eruit gaan zien is nog eventjes een verrassing.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Gratis schaakles bij ASV

Foto: Pixabay

Ongeveer 600 miljoen mensen over de hele wereld kunnen schaken. In Nederland kennen 2 miljoen mensen de spelregels. Dat betekent dat nog een veelvoud van dat aantal niet kan schaken. Daar wil ASV iets aan doen!

Vanaf donderdag 25 oktober a.s. organiseert ASV voor volwassenen een cursus van zes weken waarin de eerste beginselen geleerd worden. Ook mensen die de regels al machtig zijn, kunnen meedoen. “Zij kunnen zich dan verder bekwamen in de wondere mogelijkheden van de mooie schaaksport.” Erik Wille, voorzitter van ASV. De schaaklessen zijn wekelijks van 18.30 uur tot 19.45 uur in Dagbesteding Het Pleijwerk, Vlamoven 22-24 in Arnhem (Bedrijventerrein IJsseloord 1).

Aanmelden

Aanmelden kan bij docent Kees van Keulen via keesvankeulen@planet.nl. Ook als je meer informatie wilt hebben. Meer informatie kun je vinden op de site van ASV. Schaken is natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Daarom worden door de jeugdleiding van ASV op dezelfde data en in hetzelfde speellokaal kennismakingslessen voor jeugd gegeven. Meer informatie kun je opvragen asvjeugd1891@gmail.com

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66-Raadslid: “Alleen nog maar roetveegpieten’

foto: Flickr
foto: Flickr

D66-raadslid Susan van Ommen laat op sociale media weten dat ze alleen nog maar roetveegpieten wil in Arnhem. Die uitspraak deed ze aan de hand van een onlangs verschenen artikel in de Trouw.

“Wat mij betreft ook in Arnhem alleen nog maar roetveegpieten #notoracism” stuurde D66-raadslid Susan van Ommen de wereld in. Daarop kreeg ze tegengas van oud VVD-raadslid Udo Kelderman. “Meer dan 90% van NL is het niet met je eens. Wat vind jij als democraat daar eigenlijk van?”. Ook het College van Burgemeester en Wethouders laat het liever aan de inwoners van de stad over. De woordvoerder reageerde in Trouw met “Maar het is niet onze taak om op te leggen wat moet gebeuren. Dat gebeurt in de samenleving.”

Of ze steun krijgt voor haar idee bij haar collega’s is af te wachten. In het vorige raadsperiode was er geen meerderheid in de raad. Toen wilde alleen Denk Verenigd Arnhem roetveegpieten hebben in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair