Connect with us
Musiskwartier

Nieuws

Uitslag verkiezingen gewoon openbaar in de ochtend

Stadhuis Arnhem
foto: Wikipedia

Eerder was op deze site te lezen dat lijsttrekker en wethouder Gerrie Elfrink het niet eens was met de handelwijze van burgemeester Ahmed Marcouch. Volgens Elfrink zou de burgemeester de uitslag van de gemeentelijke verkiezingen alleen intern willen bespreken. Marcouch laat per mail weten dat hier geen sprake van is.

Openbare uitslag

Op vrijdag ochtend 10.00 wordt de definitieve uitslag openbaar bekendgemaakt van de gemeentelijke verkiezingen. Hier mag elke Arnhemmer of andere geïnteresseerde bij aanwezig zijn. Bij deze openbare bekendmaking zal bekend worden gemaakt wie er definitief in de raad gaat komen en welke partij er eventueel een restzetel krijgt.

Na de bijeenkomst zal de burgemeester rijdag om 15.00 uur een high tea houden voor alle gekozen lijsttrekkers voor een informele kennismaking. Hierover is een mailwisseling geweest tussen griffie, namens de burgemeester aan alle lijsttrekkers.


Mail 16 maart

Geachte dames en heren,

Namens burgemeester Marcouch nodig ik u uit voor een bijeenkomst van alle gekozen lijsttrekkers met de voorzitter van de raad op vrijdagmiddag 23 maart om 15.00 uur, in de Scheepenzaal van het Duivelshuis. Het is een kennismakingsbijeenkomst waarin de voorzitter van de raad en de lijsttrekkers van gedachten wisselen over de betekenis van de uitslag van de verkiezingen en over het proces dat dient te leiden tot het sluiten van een raads- of coalitieakkoord. Het is gebruikelijk dat de grootste fractie het initiatief krijgt in dit proces. De lijsttrekker van de grootste fractie zal worden uitgenodigd om op vrijdag zijn of haar opvattingen/voorstellen over dit proces met de collega-lijsttrekkers te delen. Alle overige lijsttrekkers zullen in de gelegenheid zijn hierop te reageren.
Ter gelegenheid van deze eerste bijeenkomst van lijsttrekkers/fractievoorzitters biedt burgemeester Marcouch u een high tea aan.
Ik wijs er op dat deze afspraak in enige mate overlapt met een andere afspraak op vrijdag 23 maart, namelijk die waarin van de gekozen raadsleden wordt verwacht dat zij tussen 13.00 en 16.00 op het stadhuis aanwezig zijn om hun benoeming te aanvaarden, pasfoto’s te maken etc. Deze administratieve zaken vergen niet zoveel tijd, zodat deze beperkte overlap geen probleem hoeft te zijn.
Ik zal u na woensdag nog benaderen met eventuele actuele informatie over deze bijeenkomst.
hartelijke groet,
Jozef Kersten (Griffie gemeente Arnhem)

Hierop reageerde SP Lijsttrekker SP per mail:


Mail: 18 maart van Gerrie Elfrink aan burgemeester Marcouch

Geachte burgemeester,

Geachte voorzitter van de raad,
 
Uw uitnodiging voor een bijeenkomst op vrijdagmiddag a.s.heb ik in goede orde ontvangen. Ik constateer dat deze bijeenkomst niet officieel is uitgeschreven en niet openbaar is aangekondigd. Voor het bijeenkomen voor een nadere kennismaking acht ik dat niet nodig.
 
Het van gedachten wisselen over de betekenis van de uitslag en het daarop volgende vormingsproces kent een ander karakter. Dit dient in de volle openbaarheid plaats te vinden zodat de kiezers kunnen aanschouwen hoe hun stem gewogen wordt en wat de gedachten zijn van degene die zij hebben gekozenen over de wijze het nieuwe stadsbestuur gevormd gaat worden. Ik constateer dat u voorstelt dit aan de openbaarheid te onttrekken.
 
Dit kan onze goedkeuring niet wegdragen. Wij staan voor een zo transparant mogelijke vergadercultuur.  
 
Wij stellen voor dat u als voorzitter van de raad een openbare vergadering uitschrijft waarin een duiding aan de uitslag kan worden gegeven en waarin het vervolgproces publiekelijk wordt besproken .
 
Ik verzoek de griffier deze correspondentie en de verdere correspondentie over dit onderwerp bij het dossier van het vormingsproces te voegen. 
 
In afwachting van uw reactie, verblijf ik.
Hoogachtend,

G. E. Elfrink


Vervolgens reageerde burgemeester Marcouch met het volgende mailtje via de griffie.

Mail: 19 maart van griffie aan de lijsttrekkers.
Beste Gerrie,
Namens burgemeester Ahmed Marcouch laat ik je het volgende weten:
Geachte heer Elfrink,
Als antwoord op uw mail meld ik u graag dat ik u heb uitgenodigd voor een informele ontmoeting met de gekozen lijsttrekkers, om na een spannende, enerverende en soms gepeperde verkiezingsperiode hernieuwd met elkaar te kunnen kennismaken.
Het gaat bij deze ontmoeting vanzelfsprekend om de onderlinge relaties tussen onze nieuwe politici die met elkaar de inzet voor Arnhem gemeen hebben. Het is absoluut niet mijn bedoeling de duiding van de verkiezingsuitslag buiten de openbaarheid te houden, evenmin als het vervolgproces.
U kunt ervan op aan dat ik een transparant proces na streef ; ik vind het jammer dat de formulering van de uitnodiging de ruimte bood tot een andere interpretatie.
Ik ontvang u graag bij onze hernieuwde kennismaking in de Scheepenzaal van het Stadhuis en ik vertrouw op een prettige ontmoeting in een harmonieuze ambiance
met een vriendelijke groet,
Ahmed Marcouch

Of hier sprake is van miscommunicatie tussen SP-Lijsttrekker Elfrink en burgemeester Marcouch, of een verkiezingsitem vanuit de lijsttrekker Elfrink, zullen wij niet weten. Mochten Arnhemmers willen weten wat de definitieve uitslag is 15 maart, dan kunnen zij bij de openbare bijeenkomst aanwezig zijn.

De redactie van Ik hou van Arnhem heeft besloten zondag een eerder geplaatst artikel over dit onderwerp eraf te halen vanwege onjuiste informatie. Dit bericht is overgenomen door zustersite Rtv-arnhem.nl. Ook daar is het op last van de hoofdredactie verwijderd.

Reacties

Reacties

Nieuws

‘Oude man’ en ‘Oude vrouw’ weer terug naar Gasthuis

Foto: Driegastenhuis

Al een lange tijd stonden ze samen in de collectie van Museum Arnhem te wachten en nu gaan ze weer terug naar huis. De beelden van ‘Oude man’ en ‘Oude vrouw’ gaan weer terug naar huis bij het Gasthuis, het hoofdkantoor van de DrieGasthuizenGroep aan de Rijnstraat. Zaterdag 27 oktober worden ze tijdens de Dag van de Arnhemse Geschiedenis officieel onthuld door Saskia Bak, directeur Museum Arnhem.

In 1636 verhuisde het St. Catharina Gasthuis, conform een besluit van het stadsbestuur, van de Bakkerstraat naar de gebouwen van het Agnietenklooster ‘op de Beek’ aan de Beekstraat. Een stenen poort, met aan weerszijden een stenen beeld van een oude man en een oude vrouw, vormde de ingang van het Catharina Gasthuis aan de Beekstraat. Deze twee beelden, die lange tijd onderdak vonden in de collectie van Museum Arnhem, komen nu weer ‘thuis’ bij het Gasthuis. De onthulling vindt plaats om 13.00 uur in het St. Petersgasthuis, Rijnstraat 71.

Over de Dag van de Arnhemse Geschiedenis

Tijdens de Dag van de Arnhemse Geschiedenis komt de historie van Arnhem tot leven. Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober zijn tussen 12.00-16.30 uur op diverse locaties gratis activiteiten te bezoeken waarbij de Arnhemse Geschiedenis centraal staat. De DAG is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis. Het thema dit jaar is: opstand.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Ook extra concert Snollebollekes uitverkocht

Nadat de eerste concert van Snollebollekes binnen 24 uur was uitverkocht, organiseerde de organisatie een tweede concert van in de hoofdrol de Snollebollekes. Deze was ook binnen korte periode compleet uitverkocht. 

Met een knipoog naar deze grote wereldsterren zal Snollebollekes deze twee uitverkochten avonden (29 en 30 maart) de rode draad vormen tijdens een avondvullend programma. Naast dat hij zelf verschillende keren het podium zal betreden, zullen er tientallen gastoptredens zijn van onder andere Gerard Joling, de Vengaboys, DJ Paul Elstak, Mooi Wark en de Gebroeders Ko. De volledige programmering zal binnenkort bekend worden.

Van links naar rechts

Snollebollekes is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste feestacts van Nederland, die wekelijks voor duizenden mensen optreedt en keer op keer het publiek in extase weet te brengen. Vorige week maandag won hij een BUMA NL Award in de categorie Grootste Feestact en ook wonnen zij deze prijs al voor Beste Single. Met zijn energieke en vrolijke hits als ‘Links Rechts’, ‘Springen Nondeju’ en ‘Vrouwkes’ kan niemand stil blijven staan. Zijn hit ‘Links Rechts’ levert iedere keer viraal gaande video’s op van hele mensenmassa’s die van links naar rechts springen.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Vitesse loopt tegen een zeperd aan vs Excelsior

foto: Vitesse - Proshot

Vitesse heeft zaterdagavond een behoorlijke domper te verwerken gekregen, Excelsior won met 2-0. Via een eigen doelpunt van Max Clark kwam de ploeg uit Rotterdam in de eerste helft op voorsprong. Jurgen Mattheij breidde de score in de tweede helft verder uit.

Na een interlandbreak nam Vitesse het in speelronde 9 op tegen Excelsior Rotterdam. Aan de aftrap verscheen Clark, die de geblesseerde Alexander Büttner verving.

imageVanaf het eerste fluitsignaal kwam Excelsior scherp uit de startblokken. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was dan ook voor de Rotterdammers. Koolwijk mocht uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zag zijn poging naast het doel verdwijnen. Tien minuten later moest aanvoerder Maikel van der Werff voorkomen dat de ploeg alsnog op voorsprong kwam.

imageVoor de Arnhemmers volgde een mogelijkheid vanaf de linkerkant. Bryan Linssen gaf de bal voor, maar vond geen medespeler. Ook de bal via zijn hoofd vond even later geen net. Vitesse had moeite om het spel onder controle te krijgen. De Rotterdammers leken daar minder moeite mee te hebben. Het schot van Jerdy Schouten raakte de paal en even later werd een doelpunt van hem afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor kwam de ploeg van trainer Adrie Poldervaart op voorsprong nadat Clark de bal in eigen doel tikte: 1-0.

imageNa rust voerde Vitesse de druk op. Linssen zag zijn inzet eerst tegen de paal spatten en niet veel later stond keeper Sonny Stevens in de weg. Ook een schot van Odegaard en kopballen van Darfalou en Clark vonden allen geen net. Waar aan Vitesse-zijde de bal er maar niet in wilde, was het voor de Rotterdammers wel raak. Mattheij was van behoorlijke afstand trefzeker en bracht de stand op 2-0.

imageDe equipe van Slutskiy bleef ook na de tweede tegenslag voetballend de bovenliggende partij in het tweede bedrijf. Via kansen voor met name Linssen en Darfalou werd de druk op de Excelsior-verdediging vergroot. Echter bleek het niet genoeg om de Kralingse defensie te doen zwichten.

imageIn het absolute slot van de wedstrijd kreeg Vitesse een strafschop toegekend van scheidsrechter Bjorn Kuipers, welke daarbij ook de rode kaart toonde aan doelman Sonny Stevens. Met Darfalou achter de bal had Vitesse een grote kans op de aansluitingstreffer, maar de net ingevallen Alessandro Damen wist zijn handen achter het leer te krijgen en zo de penalty te keren. Hierdoor eindigde het in een teleurstellende 2-0 nederlaag voor de geel-zwarten.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair