Connect with us

Nieuws

Uitslag verkiezingen gewoon openbaar in de ochtend

Stadhuis Arnhem
foto: Wikipedia

Eerder was op deze site te lezen dat lijsttrekker en wethouder Gerrie Elfrink het niet eens was met de handelwijze van burgemeester Ahmed Marcouch. Volgens Elfrink zou de burgemeester de uitslag van de gemeentelijke verkiezingen alleen intern willen bespreken. Marcouch laat per mail weten dat hier geen sprake van is.

Openbare uitslag

Op vrijdag ochtend 10.00 wordt de definitieve uitslag openbaar bekendgemaakt van de gemeentelijke verkiezingen. Hier mag elke Arnhemmer of andere geïnteresseerde bij aanwezig zijn. Bij deze openbare bekendmaking zal bekend worden gemaakt wie er definitief in de raad gaat komen en welke partij er eventueel een restzetel krijgt.

Na de bijeenkomst zal de burgemeester rijdag om 15.00 uur een high tea houden voor alle gekozen lijsttrekkers voor een informele kennismaking. Hierover is een mailwisseling geweest tussen griffie, namens de burgemeester aan alle lijsttrekkers.


Mail 16 maart

Geachte dames en heren,

Namens burgemeester Marcouch nodig ik u uit voor een bijeenkomst van alle gekozen lijsttrekkers met de voorzitter van de raad op vrijdagmiddag 23 maart om 15.00 uur, in de Scheepenzaal van het Duivelshuis. Het is een kennismakingsbijeenkomst waarin de voorzitter van de raad en de lijsttrekkers van gedachten wisselen over de betekenis van de uitslag van de verkiezingen en over het proces dat dient te leiden tot het sluiten van een raads- of coalitieakkoord. Het is gebruikelijk dat de grootste fractie het initiatief krijgt in dit proces. De lijsttrekker van de grootste fractie zal worden uitgenodigd om op vrijdag zijn of haar opvattingen/voorstellen over dit proces met de collega-lijsttrekkers te delen. Alle overige lijsttrekkers zullen in de gelegenheid zijn hierop te reageren.
Ter gelegenheid van deze eerste bijeenkomst van lijsttrekkers/fractievoorzitters biedt burgemeester Marcouch u een high tea aan.
Ik wijs er op dat deze afspraak in enige mate overlapt met een andere afspraak op vrijdag 23 maart, namelijk die waarin van de gekozen raadsleden wordt verwacht dat zij tussen 13.00 en 16.00 op het stadhuis aanwezig zijn om hun benoeming te aanvaarden, pasfoto’s te maken etc. Deze administratieve zaken vergen niet zoveel tijd, zodat deze beperkte overlap geen probleem hoeft te zijn.
Ik zal u na woensdag nog benaderen met eventuele actuele informatie over deze bijeenkomst.
hartelijke groet,
Jozef Kersten (Griffie gemeente Arnhem)

Hierop reageerde SP Lijsttrekker SP per mail:


Mail: 18 maart van Gerrie Elfrink aan burgemeester Marcouch

Geachte burgemeester,

Geachte voorzitter van de raad,
 
Uw uitnodiging voor een bijeenkomst op vrijdagmiddag a.s.heb ik in goede orde ontvangen. Ik constateer dat deze bijeenkomst niet officieel is uitgeschreven en niet openbaar is aangekondigd. Voor het bijeenkomen voor een nadere kennismaking acht ik dat niet nodig.
 
Het van gedachten wisselen over de betekenis van de uitslag en het daarop volgende vormingsproces kent een ander karakter. Dit dient in de volle openbaarheid plaats te vinden zodat de kiezers kunnen aanschouwen hoe hun stem gewogen wordt en wat de gedachten zijn van degene die zij hebben gekozenen over de wijze het nieuwe stadsbestuur gevormd gaat worden. Ik constateer dat u voorstelt dit aan de openbaarheid te onttrekken.
 
Dit kan onze goedkeuring niet wegdragen. Wij staan voor een zo transparant mogelijke vergadercultuur.  
 
Wij stellen voor dat u als voorzitter van de raad een openbare vergadering uitschrijft waarin een duiding aan de uitslag kan worden gegeven en waarin het vervolgproces publiekelijk wordt besproken .
 
Ik verzoek de griffier deze correspondentie en de verdere correspondentie over dit onderwerp bij het dossier van het vormingsproces te voegen. 
 
In afwachting van uw reactie, verblijf ik.
Hoogachtend,

G. E. Elfrink


Vervolgens reageerde burgemeester Marcouch met het volgende mailtje via de griffie.

Mail: 19 maart van griffie aan de lijsttrekkers.
Beste Gerrie,
Namens burgemeester Ahmed Marcouch laat ik je het volgende weten:
Geachte heer Elfrink,
Als antwoord op uw mail meld ik u graag dat ik u heb uitgenodigd voor een informele ontmoeting met de gekozen lijsttrekkers, om na een spannende, enerverende en soms gepeperde verkiezingsperiode hernieuwd met elkaar te kunnen kennismaken.
Het gaat bij deze ontmoeting vanzelfsprekend om de onderlinge relaties tussen onze nieuwe politici die met elkaar de inzet voor Arnhem gemeen hebben. Het is absoluut niet mijn bedoeling de duiding van de verkiezingsuitslag buiten de openbaarheid te houden, evenmin als het vervolgproces.
U kunt ervan op aan dat ik een transparant proces na streef ; ik vind het jammer dat de formulering van de uitnodiging de ruimte bood tot een andere interpretatie.
Ik ontvang u graag bij onze hernieuwde kennismaking in de Scheepenzaal van het Stadhuis en ik vertrouw op een prettige ontmoeting in een harmonieuze ambiance
met een vriendelijke groet,
Ahmed Marcouch

Of hier sprake is van miscommunicatie tussen SP-Lijsttrekker Elfrink en burgemeester Marcouch, of een verkiezingsitem vanuit de lijsttrekker Elfrink, zullen wij niet weten. Mochten Arnhemmers willen weten wat de definitieve uitslag is 15 maart, dan kunnen zij bij de openbare bijeenkomst aanwezig zijn.

De redactie van Ik hou van Arnhem heeft besloten zondag een eerder geplaatst artikel over dit onderwerp eraf te halen vanwege onjuiste informatie. Dit bericht is overgenomen door zustersite Rtv-arnhem.nl. Ook daar is het op last van de hoofdredactie verwijderd.

Reacties

Reacties

Nieuws

Leerlingen Jan Ligthartschool halen €1750,- op voor Stadsboerderij Presikhaaf

Foto: Stadsboerderij Presikhaaf

De medewerkers van de Stadsboerderij Presikhaaf zijn blij met het ingezamelde bedrag van €1750,- van de leerlingen van Jan Ligthartschool. Ze haalde geld op via een jaarlijkse sponsorloop.

De kinderen van Jan Ligthartschool hebben een bedrag van €1750,- opgehaald via een jaarlijkse sponsorloop. Dit geld is gedoneerd aan Stadsboerderij Presikhaaf. Met dit geld kan de stadsboerderij een deel van hun gewenste konijnenvilla gebruikt worden.

De leerlingen van Jan Ligthartschool kwamen persoonlijk het geld brengen aan de stadsboerderij. Zij werden met luid applaus binnengehaald door de medewerkers en vrijwilligers van de stadsvilla.

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Nominaties sportgala bekend

Foto: Sportbedrijf Arnhem

Nog een paar weken en dan is het Arnhems Sportgala. Het jaarlijkse evenement waar we sporters en supporters in het zonnetje zetten. Deze week zijn de genomineerden door de jury gekozen. Tijdens het Sportgala op 7 februari maken we de winnaars van de Sport-ster, Support-Ster en sportfoto van het jaar bekend. Wil jij hier live bij zijn? Dat kan! Kaartjes zijn gratis en kun je reserveren via www.sportinarnhem.nl 

Meer dan 60 nominaties kreeg de organisatie binnen voor bijzondere sportprestaties. Bij de genomineerden zitten onder andere de rolstoelbasketbaldames en Olympische winnaars als Jeroen Kampschreur en Lisa Bunschoten. Als amateursporters staan Upward, masterzwemmer Rob Hanou en talent Anna Hightower in de top 10. De jury, onder leiding van Sportwethouder Jan van Dellen, kiest de beide winnaars.

Support-ster

Minstens zo belangrijk zijn de mensen die sport mogelijk maken. Langs de lijn, als scheidsrechter of als organisator. Arnhem mag trots zijn op vrijwilligers als Patrick van den Heuvel  en museumdirecteur Jeroen van Boekel. Dit zijn er slechts 2 van de velen. Ook in deze categorie kiest de jury een winnaar.

Sportfoto

Een goede sportfoto laat passie en inspanning zien. Voor de categorie ‘Sportfoto van het jaar’ stuurden ruim 40 hobbyfotografen hun mooiste sportfoto van 2018 in. De jury, onder leiding van Fred Builtjes van Kamera Express Arnhem, kiest hieruit de winnaars. Een moeilijke keus, want de kwaliteit is hoog dit jaar. De 10 genomineerde foto’s kun je nu al zien in de Little Windows, die in de binnenstadetalages hangen.

Kom je ook?

Het Stadstheater is op 7 februari de perfecte locatie voor een sportief avondje uit. Spectaculair entertainment, mooie prijzen, lekkere hapjes en drankjes en de mogelijkheid voor een goed gesprek. Kaartjes zijn gratis te reserveren via www.sportinarnhem.nl

Meer nieuws?

chico's place

G

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Sociale werkplaats Scalabor slaat handen in één met PostMasters

Foto: Wikimedia

Sociale werkplaats Scalabor lanceert een nieuwe dienstverleningsvorm in de groeiende markt van het internet via e-commerce en online retail. In samenwerking met PostMasters biedt Scalabor een compleet concept op het gebied van e-fulfilment. Dit is het beheren van de warenhuis voor webwinkels zoals bol.com.

Scalabor verzorgt voor webshops voorraadbeheer, orderpicken en het verzenden van de pakketten naar binnen- en buitenland. Hiermee worden ondernemers volledig ontzorgd en krijgen zij de ruimte om online te groeien. Dit concept past bij arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor, waarbij medewerkers hun kennis en kunde kunnen ontwikkelen, zodat ze inzetbaar zijn bij logistieke ondernemers in Midden-Gelderland. “In deze werkomgeving ontdekken én ontwikkelen we de talenten van mensen” aldus Cantor Barten van Scalabor. Dat is ook een van de redenen dat PostMasters gebruik maakt van deze dienstverlening van Scalabor.
“Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk”. zegt Thomas van der Lubbe, directeur PostMasters. “De logistieke sector groeit snel en biedt goede arbeidskansen. Scalabor is een professionele organisatie waarmee het prettig samenwerken is”.

E-Fulfilment

Ruim een jaar geleden startte Scalabor met de e-fulfilment afdeling. Hier worden verschillende activiteiten verricht: labels printen, order picken, verzendklaar maken en retourafhandeling voor een groeiend aantal webshoporders. Dit alles wordt uitgevoerd met behulp van een professioneel multi-carrier softwareprogramma. PostMasters verzorgt de verzending van de pakketten naar de klanten met volledig elektrische busjes.

Prima partner

De vraag naar deze dienstverlening groeit, maar er is nog ruimte voor een aantal nieuwe opdrachtgevers. Een van die opdrachtgevers Invroheat ebsales: “Sinds dag 1 van de verkoop van onze producten werken wij met Scalabor. De dienstverlening is professioneel en accuraat. Voor ons is
Scalabor een uitstekende fulfilment partner, die bovendien nog eens extra wordt gewaardeerd door ons en onze klanten vanwege het sociaal ondernemende karakter”, aldus Mark Bevers van Invroheat.
Aanvullend op de e-fulfilment activiteiten biedt Scalabor ook voorbereidende werkzaamheden in de vorm van het in- en ompakken van artikelen of food-gerelateerde producten. Scalabor maakt het
uitbesteden van het logistieke proces betaalbaar en laagdrempelig.
Arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor biedt medewerkers met een beperking de kans om zich te ontwikkelen naar passend en zo regulier mogelijk werk. Dat doen wij in verschillende sectoren, waaronder ook
binnen de logistieke branche.

Meer nieuws?

G

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair