Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

GroenLinks grootste, SP verliest fors

GroenLinks is bij de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 de grootste partij geworden. De partij van lijsttrekker Cathelijne Bouwkamp heeft zeven zetels gehaald. Groot is het verlies van de SP. Die partij is van acht naar drie zetels gegaan.

Andere winnaars zijn DENK-Verenigd Arnhem, de PvdD, de VVD en Arnhem Centraal die alle vier een zetel erbij hebben gehaald. Nieuwkomer PVV komt met twee zetels in de raad. Met een opkomstpercentage van 49,6 procent lag de opkomst iets hoger hoger dan vier jaar geleden.

Coalitie verloren

Naast de SP hebben de twee andere coalitiepartijen verloren. D66 is van acht naar zes zetels gegaan. Het CDA is van drie naar twee zetels gegaan. Andere partijen, zoals de Arnhemse Ouderen Partij en de ChristenUnie, zijn gelijk gebleven.

Burgemeester Ahmed Marcouch maakt de officiële uitslag komende vrijdag bekend. Dan wordt ook bekend wie de restzetels krijgt en wie op voorkeurstemmen in de raad komt.

Sleepwet

Naast voor de gemeenteraad stemden de kiezers ook voor het referendum over de zogeheten Sleepwet. In Arnhem stemde een meerderheid tegen.

Definitieve uitslag:

De opkomstpercentage was dit jaar 49,6%.

GroenLinks: van 4 naar 7 zetels
CU: blijven gelijk met 2 zetels
PVDD: van 1 naar 2 zetels
PVDA: van 5 naar 4 zetels
D66: van 8 naar 6 zetels
SP: van 8 naar 3 zetels
PVV: 2 zetels
CDA: van 3 naar 2 zetels
DENK: van 1 naar 2 zetels
AOP: blijven gelijk met 1 zetel
VVD: van 4 naar 5 zetels
AC: van 2 naar 3 zetels

Lijst_12, NVU en A1 en GC eindigen tot nu toe zonder zetels.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair