Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

GroenLinks grootste, SP verliest fors

GroenLinks is bij de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 de grootste partij geworden. De partij van lijsttrekker Cathelijne Bouwkamp heeft zeven zetels gehaald. Groot is het verlies van de SP. Die partij is van acht naar drie zetels gegaan.

Andere winnaars zijn DENK-Verenigd Arnhem, de PvdD, de VVD en Arnhem Centraal die alle vier een zetel erbij hebben gehaald. Nieuwkomer PVV komt met twee zetels in de raad. Met een opkomstpercentage van 49,6 procent lag de opkomst iets hoger hoger dan vier jaar geleden.

Coalitie verloren

Naast de SP hebben de twee andere coalitiepartijen verloren. D66 is van acht naar zes zetels gegaan. Het CDA is van drie naar twee zetels gegaan. Andere partijen, zoals de Arnhemse Ouderen Partij en de ChristenUnie, zijn gelijk gebleven.

Burgemeester Ahmed Marcouch maakt de officiële uitslag komende vrijdag bekend. Dan wordt ook bekend wie de restzetels krijgt en wie op voorkeurstemmen in de raad komt.

Sleepwet

Naast voor de gemeenteraad stemden de kiezers ook voor het referendum over de zogeheten Sleepwet. In Arnhem stemde een meerderheid tegen.

Definitieve uitslag:

De opkomstpercentage was dit jaar 49,6%.

GroenLinks: van 4 naar 7 zetels
CU: blijven gelijk met 2 zetels
PVDD: van 1 naar 2 zetels
PVDA: van 5 naar 4 zetels
D66: van 8 naar 6 zetels
SP: van 8 naar 3 zetels
PVV: 2 zetels
CDA: van 3 naar 2 zetels
DENK: van 1 naar 2 zetels
AOP: blijven gelijk met 1 zetel
VVD: van 4 naar 5 zetels
AC: van 2 naar 3 zetels

Lijst_12, NVU en A1 en GC eindigen tot nu toe zonder zetels.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Imagine Dragons treden op in het Amsterdamse GelreDome

imagine dragons
Foto: Facebook

De Imagine Dragons hebben er zin in: hun optreden in het GelreDome! “Amsterdam, we komen terug!”, juicht de Amerikaanse rockgroep enthousiast. Au…

Hopelijk rijden de heren van de band niet zelf naar het optreden, anders komen er misschien wel duizenden fans voor niets naar het GelreDome. Zie je ze al rondrijden door de hoofdstad? “It’s gotta be somewhere here…”

Afstand van niets?

Arnhem ligt toch een slordige 100 kilometer van Amsterdam vandaan. Goed, voor een gemiddelde Amerikaan is dat een afstand van niets. Maar toch: Arnhem is geen Amsterdam. Daar komen de Imagine Dragons hopelijk nog achter voor 25 augustus.

Hoe dan ook: de fout staat al zaterdag de hele dag op hun Facebook-pagina. Vooralsnog hebben ze nog niets aangepast.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Blog

Toch weer goudvissen in de Jansbeek

vissen Jansbeek
Foto: Petra Dielman - ArnhemLife

Tientallen Arnhemmers zijn op goudvissenjacht geweest in de Jansbeek. Daarnaast is er een professioneel visser bezig geweest in het stroompje. Dus zijn alle goudvissen er nu zo onderhand echt wel een keer uit. Toch? Nee dus.

Stadsgids Petra Dielman van ArnhemLife heeft er toch nog een paar gevonden. Toen ze een groep aan het rondleiden was, zag ze een paar van de oranjekleurige waterdieren. “Ik vertelde over de geschiedenis van Arnhem én over het heden. Over ‘vissen-gate’ bijvoorbeeld, dat alle vissen uit de nieuwe Jansbeek zijn gehaald”, vertelt ze. “Later kwamen we nog een keer langs de beek en zag één van de groep 6 vissen zwemmen. ‘Nou, daar gaat mijn verhaal’ dacht ik.”

Lolbroek

Zijn die door de andere vissers over het hoofd gezien? Of is er een lolbroek geweest die de dieren na de vispartij weer heeft uitgezet? Zo blijven we aan de gang.

Maar het kan nog erger. Weblog Arnhem Direct weet te melden dat er nu ook zoetwatergarnalen in de beek zwemmen. Ook die komen niet oorspronkelijk in de Nederlandse wateren voor en vormen dus een bedreiging voor inheemse soorten. Waar blijven die brasems en die stekelbaarsjes? Op naar de volgende goudvissengate.

Meer nieuws?

 

 

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair