Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

8Bahn presenteert Kingsnight & Kingsday festival

Op 26 en 27 april vindt de 10e editie van het 8Bahn Kingsnight en Kingsday Festival plaats. Traditiegetrouw vind je vele headliners verdeeld over twee stages in het Musispark. Waar voorgaande jaren wegens verbouwingen werd uitgeweken naar het aangrenzende park zal 8Bahn dit jaar door ook haar oude vertrouwde spot opnieuw inlijven wat resulteert in niet één maar twee mainstages. Op die stages vind je een gebalanceerde line up vol house, techno en beats met acts als Konstantin Sibold b2b Leif Muller, Bambounou, David Vunk, Cinnaman, Vic Crezee, Josey Rebelle.

Het geheel wordt gecomplementeerd met de faciliteiten die van je 8Bahn gewend bent zoals de vele foodtrucks onder de vlag van Over Koken Gesproken. Voor de liefhebbers die nog willen doorpakken tot in de vroege uurtjes is er de welbekende Kingsnight Special in Luxor Live. Headliners Jackmaster en Éclair Fifi worden daar bijgestaan door Dekmantel’s eigen BertBert en Amsterdams duo Jasper Wolff en Maarten Mittendorf.

Programma

Koningsnacht:
Hoofd podium:  Cleanfield, Beesmunt, Soundsystem, Konstantin Sibold,  B2B Leif Muller
Tweede podium: The Lab, Rik Payne en Vic Crezee

Koningsdag:
Hoofd podium: Guus Christian , Kenneth Herder,  Josey Rebelle, Patski B2B Moody, Mehran, Bambounou en David Vunk
Tweede podium: Woody, Palo Santo, B2B Coco Maria, Cinema Royale, Bertbert B2B Rik Payne en Cinnaman

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair