Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

’s Werelds eerste on-/offline ervaring in Arnhem

foto's: Master the Game

Samen met je vrienden een bom ontmantelen in een videogame om het daarna in het echt te doen. Vanaf april kan het! Paintball World Arnhem en game merk Cooler Master brengen de virtuele wereld en realiteit samen in ’s werelds eerste on-/offline ervaring. In de gloednieuwe Game Arena kan je gamen, racen in een simulator of je onderdompelen in VR voordat je de Offline Arena betreedt en je favoriete game op het paintball of indoor airsoft veld beleefd. Beide arena’s zijn uitgerust met camera’s die alles livestreamen op het populaire platform Twitch.

Door de groeiende druk vanuit de gaming community heeft eigenaar Rob Fuhler besloten om de game ervaring naar de realiteit te brengen. ‘’We ervaren een groei van bezoekers vanuit de game community. Steeds vaker horen we game kreten van het veld komen. Daarom zijn wij de samenwerking aangegaan met een partij met wortels in de gaming community om de game ervaring op het veld te versterken.’’, aldus Rob Fuhler eigenaar van Paintball World. ‘’We willen dicht bij de games blijven en niet alleen een map namaken zoals je het vaker ziet. Daarom zijn we op zoek gegaan naar de verbinding van games en realiteit zodat de ervaring nog intenser wordt.’’

Stel je voor; je zit met je vrienden te gamen in de speciale Game Arena tot er een zak over je heen wordt getrokken. In een speciale ruimte word je daarna gebriefd, terwijl over de speakers een vrachtvliegtuig klinkt en je het speelveld wordt opgeduwd zonder wapen: Battle Royal. Of je krijgt een realistisch uitziende bom in handen die je moet ontmantelen door middel van een sleutel en cijfercode. De Game Arena met game pc’s in toernooi opstelling, VR-area en lounge hoek met eigen koelkast is volgens de bedenkers essentieel voor de beleving.

Jerry Driessen is één van de bedenkers van deze beleving: ‘’Gamen is eigenlijk net als sporten, vol met adrenaline en emotie. Het pronken met een goede ‘’play’’ is eigenlijk net als het biertje in de kantine na een voetbalwedstrijd.’’ Getuigen het groeiende aantal game/Esport evenementen en platformen als Twitch zien we dat het een enigma is dat gamers alleen op hun zolderkamer verblijven. Paintball World speelt hiermee in op deze trend. De game belevingen zijn voor alle leeftijden en te combineren met laserquest, paintball en airsoft maar uiteraard is de MasterArena ook los te bezoeken.

Vanaf 13 april is het mogelijk om een game in het echt te beleven. Voor meer informatie hierover ga naar www.masterthegame.nl

 

 

Reacties

Reacties

Nieuws

Imagine Dragons treden op in het Amsterdamse GelreDome

imagine dragons
Foto: Facebook

De Imagine Dragons hebben er zin in: hun optreden in het GelreDome! “Amsterdam, we komen terug!”, juicht de Amerikaanse rockgroep enthousiast. Au…

Hopelijk rijden de heren van de band niet zelf naar het optreden, anders komen er misschien wel duizenden fans voor niets naar het GelreDome. Zie je ze al rondrijden door de hoofdstad? “It’s gotta be somewhere here…”

Afstand van niets?

Arnhem ligt toch een slordige 100 kilometer van Amsterdam vandaan. Goed, voor een gemiddelde Amerikaan is dat een afstand van niets. Maar toch: Arnhem is geen Amsterdam. Daar komen de Imagine Dragons hopelijk nog achter voor 25 augustus.

Hoe dan ook: de fout staat al zaterdag de hele dag op hun Facebook-pagina. Vooralsnog hebben ze nog niets aangepast.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Blog

Toch weer goudvissen in de Jansbeek

vissen Jansbeek
Foto: Petra Dielman - ArnhemLife

Tientallen Arnhemmers zijn op goudvissenjacht geweest in de Jansbeek. Daarnaast is er een professioneel visser bezig geweest in het stroompje. Dus zijn alle goudvissen er nu zo onderhand echt wel een keer uit. Toch? Nee dus.

Stadsgids Petra Dielman van ArnhemLife heeft er toch nog een paar gevonden. Toen ze een groep aan het rondleiden was, zag ze een paar van de oranjekleurige waterdieren. “Ik vertelde over de geschiedenis van Arnhem én over het heden. Over ‘vissen-gate’ bijvoorbeeld, dat alle vissen uit de nieuwe Jansbeek zijn gehaald”, vertelt ze. “Later kwamen we nog een keer langs de beek en zag één van de groep 6 vissen zwemmen. ‘Nou, daar gaat mijn verhaal’ dacht ik.”

Lolbroek

Zijn die door de andere vissers over het hoofd gezien? Of is er een lolbroek geweest die de dieren na de vispartij weer heeft uitgezet? Zo blijven we aan de gang.

Maar het kan nog erger. Weblog Arnhem Direct weet te melden dat er nu ook zoetwatergarnalen in de beek zwemmen. Ook die komen niet oorspronkelijk in de Nederlandse wateren voor en vormen dus een bedreiging voor inheemse soorten. Waar blijven die brasems en die stekelbaarsjes? Op naar de volgende goudvissengate.

Meer nieuws?

 

 

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair