Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Rondleiding met verhalen over Airborne begraafplaats

foto: Wikimedia

Tijdens de rondleiding  op 7 april vertelt de gids de persoonlijke, ingrijpende verhalen van de veelal zeer jonge militairen die sneuvelden tijdens de strijd. Wie waren zij? En wat maakten zij mee tijdens de hevige gevechten? Een bezoek aan de Airborne Begraafplaats maakt de impact van de Slag op indrukwekkende wijze voelbaar.

Wanneer
Op zaterdag 7 april start de dag met een bezoek aan het museum. Bij aankomst kan direct het deelnamebewijs mee genomen worden voor de rondleiding met gids die om 13.30 uur start bij de Airborne Begraafplaats. Dus zorg dat je op tijd bent. Vanuit het Airborne Museum is het ongeveer 20 minuten lopen of 5 min met de auto richting de begraafplaats. Adres begraafplaats: Van Limburg Stirumweg 28, Oosterbeek. De gemiddelde tijd die bezoekers het museum bezoeken is 1,5 uur. Uiteraard is dit per individu verschillend. De rondleiding op de Airborne Begraafplaats duurt circa een uur.

Voor wie
De rondleiding is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

Kosten rondleiding
Een combikaartje met een rondleiding op de begraafplaats en museum kost € 12,50 voor volwassene, € 11,00 per jongere 13-17 jaar en € 10,00 per kind 4- 12 jaar. Mocht je alleen een rondleiding willen op de begraafplaats, dat betaalt je € 5,00 per persoon. Let op! Haal je deelnamebewijs vooraf op bij het museum en zorg dat u om 13.30 uur bij de begraafplaats bent. Aanmelden is verplicht in verband met het beperkte aantal plaatsen en kan via aanmelding@airbornemuseum.nl onder vermelding van ‘rondleiding begraafplaats 7 april’ en naam, telefoonnummer en aantal personen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair