Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Rondleiding met verhalen over Airborne begraafplaats

foto: Wikimedia

Tijdens de rondleiding  op 7 april vertelt de gids de persoonlijke, ingrijpende verhalen van de veelal zeer jonge militairen die sneuvelden tijdens de strijd. Wie waren zij? En wat maakten zij mee tijdens de hevige gevechten? Een bezoek aan de Airborne Begraafplaats maakt de impact van de Slag op indrukwekkende wijze voelbaar.

Wanneer
Op zaterdag 7 april start de dag met een bezoek aan het museum. Bij aankomst kan direct het deelnamebewijs mee genomen worden voor de rondleiding met gids die om 13.30 uur start bij de Airborne Begraafplaats. Dus zorg dat je op tijd bent. Vanuit het Airborne Museum is het ongeveer 20 minuten lopen of 5 min met de auto richting de begraafplaats. Adres begraafplaats: Van Limburg Stirumweg 28, Oosterbeek. De gemiddelde tijd die bezoekers het museum bezoeken is 1,5 uur. Uiteraard is dit per individu verschillend. De rondleiding op de Airborne Begraafplaats duurt circa een uur.

Voor wie
De rondleiding is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

Kosten rondleiding
Een combikaartje met een rondleiding op de begraafplaats en museum kost € 12,50 voor volwassene, € 11,00 per jongere 13-17 jaar en € 10,00 per kind 4- 12 jaar. Mocht je alleen een rondleiding willen op de begraafplaats, dat betaalt je € 5,00 per persoon. Let op! Haal je deelnamebewijs vooraf op bij het museum en zorg dat u om 13.30 uur bij de begraafplaats bent. Aanmelden is verplicht in verband met het beperkte aantal plaatsen en kan via aanmelding@airbornemuseum.nl onder vermelding van ‘rondleiding begraafplaats 7 april’ en naam, telefoonnummer en aantal personen.

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

Imagine Dragons treden op in het Amsterdamse GelreDome

imagine dragons
Foto: Facebook

De Imagine Dragons hebben er zin in: hun optreden in het GelreDome! “Amsterdam, we komen terug!”, juicht de Amerikaanse rockgroep enthousiast. Au…

Hopelijk rijden de heren van de band niet zelf naar het optreden, anders komen er misschien wel duizenden fans voor niets naar het GelreDome. Zie je ze al rondrijden door de hoofdstad? “It’s gotta be somewhere here…”

Afstand van niets?

Arnhem ligt toch een slordige 100 kilometer van Amsterdam vandaan. Goed, voor een gemiddelde Amerikaan is dat een afstand van niets. Maar toch: Arnhem is geen Amsterdam. Daar komen de Imagine Dragons hopelijk nog achter voor 25 augustus.

Hoe dan ook: de fout staat al zaterdag de hele dag op hun Facebook-pagina. Vooralsnog hebben ze nog niets aangepast.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Blog

Toch weer goudvissen in de Jansbeek

vissen Jansbeek
Foto: Petra Dielman - ArnhemLife

Tientallen Arnhemmers zijn op goudvissenjacht geweest in de Jansbeek. Daarnaast is er een professioneel visser bezig geweest in het stroompje. Dus zijn alle goudvissen er nu zo onderhand echt wel een keer uit. Toch? Nee dus.

Stadsgids Petra Dielman van ArnhemLife heeft er toch nog een paar gevonden. Toen ze een groep aan het rondleiden was, zag ze een paar van de oranjekleurige waterdieren. “Ik vertelde over de geschiedenis van Arnhem én over het heden. Over ‘vissen-gate’ bijvoorbeeld, dat alle vissen uit de nieuwe Jansbeek zijn gehaald”, vertelt ze. “Later kwamen we nog een keer langs de beek en zag één van de groep 6 vissen zwemmen. ‘Nou, daar gaat mijn verhaal’ dacht ik.”

Lolbroek

Zijn die door de andere vissers over het hoofd gezien? Of is er een lolbroek geweest die de dieren na de vispartij weer heeft uitgezet? Zo blijven we aan de gang.

Maar het kan nog erger. Weblog Arnhem Direct weet te melden dat er nu ook zoetwatergarnalen in de beek zwemmen. Ook die komen niet oorspronkelijk in de Nederlandse wateren voor en vormen dus een bedreiging voor inheemse soorten. Waar blijven die brasems en die stekelbaarsjes? Op naar de volgende goudvissengate.

Meer nieuws?

 

 

 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Nieuw boek Slag om Arnhem

Beevor
foto: Wikimedia

Aanstaande maandag verschijnt het nieuwste boek van de Britse historicus Anthony Beevor: ‘de Slag om Arnhem’. De schrijver, die meer bekende werken over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam heeft, zal het eerste exemplaar van zijn boek maandagavond overhandigen aan burgemeester Ahmed Marcouch.

Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Eusebiuskerk. Die avond zal de schrijver ook geïnterviewd worden door Robert Voskuil, kenner van de Slag om Arnhem.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Populair