Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Vitesse ondersteunt supportersinitiatief: het sfeervak

vitesse-publiek
Foto: Vitesse

In samenwerking met verschillende supportersgroepen opent Vitesse vanaf volgend seizoen een sfeervak op de Theo Bos-tribune (Zuid). Er gaan ruim 350 supporters plaatsnemen achter het doel, onderaan de tribune bij de vakken 112 en 113. De ontwikkeling past perfect in het idee om supporters zo goed mogelijk op zijn of haar gewenste manier de wedstrijd te laten beleven. Daarnaast draagt het bij aan een nog sfeervoller GelreDome.

Meer beleving

Vanuit de gesprekken met supporters, de feedback vanuit het Vitesse Fan Platform en de overige onderzoeken is er veel aandacht besteed aan de beleving in en rondom GelreDome. Zo is er dit seizoen regelmatig een DJ aanwezig op de promenade van de Theo Bos-tribune (Zuid) en was er bij de Charly Bosveld-tribune (Oost) vaak de mogelijkheid om te gamen tegen Paskie Rokus, eSporter van Vitesse. Ook worden er na afloop van de wedstrijd door de spelers Vitesse-ballen in het publiek geschoten.

Sfeervak

Vanuit een deel van de supporters kwam de wens voor een sfeervak sterk naar voren. Aan de hand van deze uitkomsten heeft Vitesse diverse supportersgroepen uitgenodigd om te praten over het sfeervak. De constructieve gesprekken hebben ertoe geleid dat het sfeervak gerealiseerd gaat worden. Vitesse heeft het volste vertrouwen dat het een succes gaat worden. Dank gaat ook uit naar de lokale autoriteiten, die via het Vitesse Veiligheids Overleg met het plan akkoord zijn gegaan. In overleg met de betrokken supportersgroeperingen geldt voor het sfeervak een besloten verkoop. De betrokken supportersgroeperingen gaan in kaart brengen welke supporters in het sfeervak plaats kunnen nemen en gaan de betreffende supporters persoonlijk benaderen over het verdere proces. Deze personen worden daarna door Vitesse persoonlijk geïnformeerd om een seizoenkaart voor het sfeervak aan te schaffen. Meer informatie over het verlengen van seizoenkaarten voor zowel de overige vakken van de Theo Bos-tribune (Zuid) als ook voor de andere tribunes, volgt eind april.

Positieve reacties

Vanuit de diverse supportersgroepen is er positief gereageerd. Zo reageerde Supportersvereniging Vitesse: “Als SV werken we graag mee aan alle initiatieven die sfeerverhogend  werken. Wel kijken we nog wat de verdere impact is voor onze supporters omdat we graag alle Vitesse-supporters een fijne wedstrijd willen laten beleven.” VIVO 1892 reageerde met: “Samen voor een kolkend GelreDome! Voor onze club en onze stad.” Vak 114 liet weten: “Als jongere groep zijn wij erg positief over deze ontwikkeling. We hebben zin in volgend seizoen.” Ook de overige groepen reageerden tevreden waarbij ze aangaven blij te zijn met de onderlinge samenwerking en uitkijken naar de toekomst.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Nieuws

Fractievoorzitters AOP en Denk langdurig ziek

Aanstaande woensdag worden de fractievoorzitters van Arnhemse Ouderen Partij en Denk Verenigd Arnhem tijdelijk vervangen. Beide hebben medische redenen om vervangen te worden.

Woensdag zullen Nico Wiggers (nummer 2 Arnhemse Ouderen Partij) en Talip Aydemir (nummer 3 Denk Verenigd Arnhem) hun fractievoorzitters vervangen. Zowel Ton van Beurs (AOP) als Kursat Bal (Denk VA) zijn door medische redenen een lange tijd uit de running.

Voor hoe lang beide afwezig zullen zijn is nog onbekend.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Kinderboekenweek in Bibliotheek Arnhem

foto: Pixabay

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! In de Kinderboekenweek zet Rozet samen met alle Verhalenvangers kinderboeken in het zonnetje. Er zijn volop (gratis) activiteiten in de vestigingen Rozet, Kronenburg en Presikhaaf.

Kinderen kunnen onder andere meedoen aan een workshop waarin ze een vriendschapssneeuwbol maken, uit hun dak gaan in een echt discofeest in de Bibliotheek, kijken naar dansvoorstellingen, boekentips verzamelen en een rondleiding volgen. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/verhalenvangers. Voor sommige activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Verhalenvangers

Al bijna 1.500 kinderen hebben zich aangemeld als Verhalenvanger. In dit jeugdprogramma van de Bibliotheek en Rozet doen ze mee aan activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Ze vangen verhalen in alle vormen: door te luisteren, vertellen, knutselen, zingen en lezen en stimuleren hiermee spelenderwijs hun (taal)ontwikkeling. Ze sparen hiermee stempels voor hun Verhalenvangerspaspoort. Kinderen kunnen zich in de bibliotheek gratis aanmelden als Verhalenvanger.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Archief

Lodewijk Hoekstra reikt Gouden Gieter uit in Nederlands Watermuseum

foto: Nederlands Watermuseum

Op zaterdag 29 september zal tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de Gouden Gieter uitreiken in kader van de zomeractiviteit Tuin van de Toekomst. Kinderen en hun ouders deelden foto’s van hun tuintje via sociale media, om kans te maken op deze prijs. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Nederlands Watermuseum. De uitreiking begint om 13.30 uur. Genodigden kunnen deze dag gratis het museum bezoeken.

Tuin van de Toekomst
In de zomervakantie konden kinderen in het Nederlands Watermuseum hun eigen Tuin van de Toekomst maken. Met behulp van een schepje en vele natuurlijke materialen bouwden de kinderen hun watervriendelijke tuintje op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarbij hielden ze rekening met wateroverlast, verdroging en andere gevolgen van een versteende tuin.

Tegel eruit, plant erin!
Het Nederlands Watermuseum probeert door deze zomeractiviteit kinderen en hun ouders bewust te maken van de gevolgen van verstening. Hiermee wil het Watermuseum meer aandacht vragen voor een duurzamer klimaat in de stad.

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair