Connect with us
Arnhem Centrum

Nieuws

Vitesse ondersteunt supportersinitiatief: het sfeervak

vitesse-publiek
Foto: Vitesse

In samenwerking met verschillende supportersgroepen opent Vitesse vanaf volgend seizoen een sfeervak op de Theo Bos-tribune (Zuid). Er gaan ruim 350 supporters plaatsnemen achter het doel, onderaan de tribune bij de vakken 112 en 113. De ontwikkeling past perfect in het idee om supporters zo goed mogelijk op zijn of haar gewenste manier de wedstrijd te laten beleven. Daarnaast draagt het bij aan een nog sfeervoller GelreDome.

Meer beleving

Vanuit de gesprekken met supporters, de feedback vanuit het Vitesse Fan Platform en de overige onderzoeken is er veel aandacht besteed aan de beleving in en rondom GelreDome. Zo is er dit seizoen regelmatig een DJ aanwezig op de promenade van de Theo Bos-tribune (Zuid) en was er bij de Charly Bosveld-tribune (Oost) vaak de mogelijkheid om te gamen tegen Paskie Rokus, eSporter van Vitesse. Ook worden er na afloop van de wedstrijd door de spelers Vitesse-ballen in het publiek geschoten.

Sfeervak

Vanuit een deel van de supporters kwam de wens voor een sfeervak sterk naar voren. Aan de hand van deze uitkomsten heeft Vitesse diverse supportersgroepen uitgenodigd om te praten over het sfeervak. De constructieve gesprekken hebben ertoe geleid dat het sfeervak gerealiseerd gaat worden. Vitesse heeft het volste vertrouwen dat het een succes gaat worden. Dank gaat ook uit naar de lokale autoriteiten, die via het Vitesse Veiligheids Overleg met het plan akkoord zijn gegaan. In overleg met de betrokken supportersgroeperingen geldt voor het sfeervak een besloten verkoop. De betrokken supportersgroeperingen gaan in kaart brengen welke supporters in het sfeervak plaats kunnen nemen en gaan de betreffende supporters persoonlijk benaderen over het verdere proces. Deze personen worden daarna door Vitesse persoonlijk geïnformeerd om een seizoenkaart voor het sfeervak aan te schaffen. Meer informatie over het verlengen van seizoenkaarten voor zowel de overige vakken van de Theo Bos-tribune (Zuid) als ook voor de andere tribunes, volgt eind april.

Positieve reacties

Vanuit de diverse supportersgroepen is er positief gereageerd. Zo reageerde Supportersvereniging Vitesse: “Als SV werken we graag mee aan alle initiatieven die sfeerverhogend  werken. Wel kijken we nog wat de verdere impact is voor onze supporters omdat we graag alle Vitesse-supporters een fijne wedstrijd willen laten beleven.” VIVO 1892 reageerde met: “Samen voor een kolkend GelreDome! Voor onze club en onze stad.” Vak 114 liet weten: “Als jongere groep zijn wij erg positief over deze ontwikkeling. We hebben zin in volgend seizoen.” Ook de overige groepen reageerden tevreden waarbij ze aangaven blij te zijn met de onderlinge samenwerking en uitkijken naar de toekomst.

Meer nieuws?


Reacties

Reacties

Nieuws

Prinses Margriet brengt bezoek aan WK zitvolleybal wedstrijd Nederland – Rwanda

foto: IHVA

Maandag middag bracht prinses Margriet een bezoek aan WK zitvolleybal. Ze heeft een bijzondere band met de sport. Al vanaf haar jeugd heeft ze namelijk speciale belangstelling voor de gezondheidszorg.

Maandag heeft prinses Margriet een bezoek gebracht aan Arnhem. Ze was aanwezig bij de wedstrijd Nederland – Rwanda, vooraf gaande aan de wedstrijd bracht ze een bezoek aan de tentoonstelling over zitvolleybal. Na de wedstrijd maakte de prinses nog even tijd om in gesprek te gaan met het Nederlandse- en Rwandese zitvolleybal team.

Naast prinses Margriet was ook de ambassadeur van Rwanda aanwezig om zijn team aan te moedigen. Uiteindelijk wisten de Nederlandse vrouwen overduidelijk te winnen met drie rondes. Dinsdag zullen de Nederlandse vrouwen het iets zwaarder krijgen. Ze spelen namelijk tegenover Canada.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Bakker Hilvers bakt brood van restproduct bierbrouwerij Het Roze Varken

hoofdfoto: Hilvers | foto in tekst: Wikimedia

Bakker Hilvers bakt Bier-bostel-brood van de zo genoemde bierborstel. Dit is het ‘restproduct’ wat ontstaat tijdens het bierbrouwproces. De bierbrostel komst van de Arnhemse bierbrouwerij Het Roze Varken.

De Arnhemse bakkerij Hilvers bakt speciaal brood van de zo genoemde bierborstel. Dit is een restproduct wat ontstaat tijdens het bierbrouwen. In de brouwerij wordt na het maischen (het mengen van warm water en mout) het wort (vocht bestaande uit o.a. suiker omdat de granen zijn gemengd met warm water) gescheiden van de bostel (de gemalen granen).

Restproduct tijdens bierbrouwen

Bierbostel wordt vooral gebruikt door melkveehouders die het eiwitgehalte in het voederrantsoen willen verhogen. Ook bevordert het de penswerking van de koe waardoor het voer beter verteerd kan worden. Maar ook wordt het gebruikt voor het bakken van speciaal brood. Volgens bakker Hilvers is het speciaal brood “Voor een ‘restproduct’ levert het anders wel heerlijk brood op met ook nog eens bijzondere smaak.

 

 

 

 

 

 

 

Bier-borstel-brood

Bier-bostel-brood is brood gemaakt van bierbostel. Dit is het ‘restproduct’ van het bierbrouwproces van het Arnhemse brouwerij Het Roze Varken. Voor een ‘restproduct’ levert het anders wél heerlijk brood op met ook nog eens bijzondere, gezonde eigenschappen zoals rijk aan goede eiwitten, cholesterolverlagend, het is puur en heel erg duurzaam. De hele maand juli is het Bier-bostel-brood nog verkrijgbaar! 

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

D66: Kostenstijging bouw raakt ook Arnhems onderwijs

foto: de Boomhut

Na de mislukte aanbestedingen van het Museum Arnhem en het Zwembad Valkenhuizen, blijkt nu ook de aanbesteding van de uitbreiding van een Arnhemse basisschool 40% boven budget te komen. D66 maakt zich zorgen en vraagt om opheldering

D66 raadslid Mattijs Loor vraagt het college nu om opheldering: “De verbetering van Arnhemse basisscholen is hard nodig. Arnhemse kinderen mogen niet de dupe worden van een oververhitte bouwmarkt of verkeerde kostenramingen.” Na de cultuur en de zwemsport dreigt nu ook het onderwijs in Arnhem te lijden onder de stijgende bouwkosten. Uit onderzoek blijkt dat één op de vier aanbestedingen van scholen mislukt door de hoge kosten. Bij de overige gevallen wordt vaak ingeleverd op kwaliteit.

Investeren in duurzaamheid en frisse lucht

Naast aannemers die de hoofdprijs vragen, wil de gemeente Arnhem ook dat scholen duurzamer worden en dat de luchtkwaliteit binnen verbetert. De gemeenteraad heeft besloten dat de eisen van het programma Frisse Scholen moeten worden toegepast en gaat vanaf dit jaar uit van de BENG-norm (Bijna Energie Neutrale Gebouwen), die vanaf volgend jaar verplicht wordt. D66 vraagt zich af of in de huidige markt de Arnhemse bouwbudgetten wel toereikend zijn om de noodzakelijke kwaliteit te halen.

Lagere budgetten

De hogere eisen worden niet altijd meegenomen in de berekening van budgetten. Daarom adviseert de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) de normbedragen voor onderwijshuisvesting met 40% te verhogen. De gemeente Arnhem rekent in haar Integraal Huisvestingsprogramma met een verhoging van slechts 2% per jaar.

Noodzakelijk

De verbetering van binnenklimaat en andere kwaliteitseisen zijn van groot belang voor het welzijn van de kinderen. Nu niet investeren in duurzamer gebouwen leidt alleen maar tot meer kosten in later gebruik en beheer. “Het zijn allemaal noodzakelijke verbeteringen, bezuinigen op kwaliteit is geen optie”, stelt Loor. “Wij hebben echter grote zorgen of het college en de schoolbesturen dit met het beperkte budget in de huidige markt waar kunnen maken. Hier mogen de Arnhemse kinderen en leerkrachten niet de dupe van worden.”

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair