Connect with us
Arnhem Centrum

Uit

Ballet Giselle bij Pathé Arnhem!

Giselle

Zondag 8 april om 17:00 uur is het weer Ballet bij Pathé Arnhem! Dit keer Giselle, live opgenomen in Moskou van het Moscow Classical Ballet Theatre.

Als Giselle hoort dat haar geliefde Albrecht verloofd is met een andere vrouw, breekt haar hart en sterft ze in zijn armen. Albrecht treurt om haar, maar dan keert ze terug uit de dood als een Wili, een wraakzuchtige geest die ontrouwe mannen laat dansen tot ze er dood bij neervallen.

Angstaanjagend maar lumineus

Deze belangrijke rol in het klassieke repertoire wordt vertolkt door prima ballerina Svetlana Zakharova. Haar tegenspeler in dit angstaanjagende maar lumineuze ballet dat het publiek in het Bolshoi al meer dan 150 jaar betovert, is de sensationele Sergei Polunin als Albrecht.

Erbij zijn? Koop je tickets via de site van Pathé en beleef het op het witte doek!

Meer nieuws?

Reacties

Reacties

Nieuws

120 kinderfietsen ter controle voor Ome Joop’s Tour

foto: Ome Joop's Tour - Jan Soek

Zaterdag werden ruim 120 fietsen gecontroleerd door de medewerkers van Mantel. Ze controleerde de fietsen van deelnemers die meedoen met Ome Joop’s Tour.  Zo’n 20 fietsen kwamen niet door de keuring.

Mantel.com heeft zaterdag 14 juli in de vestiging op de Overmaat in Arnhem-Zuid de fietsen gekeurd van de deelnemers aan Ome Joop’s Tour van 2018. Ruim 120 fietsen zijn door de medewerkers van Mantel.com gekeurd, het merendeel was direct geschikt om volgende week van start te kunnen gaan voor de 68e editie. De goedgekeurde fietsen zijn voorzien van een ‘Oké’-sticker en bijbehorend certificaat van Veilig Verkeer Nederland.

Goed verloop

Jasper Vos van Mantel.com en Marcel Legerstee, voorzitter van Ome Joop’s Tour, waren beiden erg tevreden over het verloop van de keuring. Jasper Vos: “Je merkt dat we elk jaar steeds iets beter op elkaar ingespeeld raken, het liep alweer beter dan eerdere keren. Vorig jaar was er nog sprake van een wachtrij voor de werkplaats, de doorstroming was nu veel beter.’

 Kennismaken met ploeggenoten en ploegleider

Marcel Legerstee: ‘De fietskeuring is voor Ome Joop’s Tour eigenlijk zo’n beetje het startschot van de ronde. De kinderen zien voor het eerst hun mede-ploeggenoten en maken kennis met hun ploegleider. Het zonovergoten weer zorgde voor een extra stimulans om in de stemming te komen. Wij zijn in ieder geval als altijd vreselijk blij met de gastvrijheid van Mantel.com. Veiligheid is een belangrijk aspect van Ome Joop’s Tour en deze keuring geeft ons een goed gevoel.’

20 fietsen niet door de keuring

Een kleine 20 fietsen kwamen niet door de keuring. De meest voorkomende tekortkomingen waren stuurhandvaten, problemen en los zittende zadels. De ouders/verzorgers van de kinderen hebben de komende week de tijd de fiets te herstellen. Zondag op de verzameldag in Papendal ondergaan de fietsen een herkeuring door de Tourmonteurs.

Meer nieuws?

 

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Miss JJ is Miss Travestie Gelderland 2018

foto: IHVA

Zondag waren de Miss Travestie verkiezingen voor Gelderland vanaf de jachthaven in Lathum. Onder de brandende zon won uiteindelijk de Doetinchemse Miss JJ en mag ze zich hierdoor een jaar lang Miss Travestie Gelderland noemen. Ze zal Gelderland vertegenwoordigen tijdens de landelijke Travestie verkiezing. Miss JJ moest het opnemen tegenover vier andere kandidaten.

Jaarlijkse verkiezing

De Miss Travestie Gelderland wordt jaarlijks georganiseerd door de Arnhemse drag queens Amy Astoria en Victoria Vyper. Ze organiseerde voor de tweede keer de Miss Travestie Gelderland verkiezingen. De eerste editie werd gewonnen door Miss Janice la Jerve, ze droeg haar titel over aan de Doetinchemse.

Rondes

Tijdens de verkiezingen zijn er drie rondes. Als eerste moeten de vijf kandidaten zichzelf voorstellen aan het publiek, bij de tweede ronden moeten de drag queens een emotioneel liedje ter gehoren brengen en in de laatste ronden moeten de drags hun up-tempo liedje voordragen. De drag queens moeten naast een vakjury bestaande uit Victoria Vyper ook uit draq queen Lady Galore en mode ontwerper Robbin Kradolfer ook de harten zien te veroveren van het publiek. Die mochten allemaal één stem uitbrengen.

Spannend

Uiteindelijk was het een spannende nek aan nek race tussen Miss JJ en Charlotte Rockerveller. Stella Prima werd derde maar omdat het haar eerste keer was dat ze meedeed als draq queen heeft ze de Wildcard gekregen. Hierdoor mag ze als jong talent meedoen met de landelijke verkiezingen samen met Miss JJ.

Reacties

Reacties

Continue Reading

Nieuws

Meer dan 15.000 bezoekers tijdens een maand vol mode evenementen

foto: Fotograaf FDFA

Volgens de organisatie van FDFA bracht de maand vol mode evenementen duizenden bezoekers.In Arnhem voor de verschillende activiteiten van het Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA). Van 1 juni t/m 8 juli trok FDFA mensen vanuit heel Nederland naar Arnhem en naar de hoofdlocatie F&D.

Modeshow Impact of War

Met een modeshow op de FDFA-hoofdlocatie (F&D) van Impact of War, de collectie van modeontwerper Mirte Engelhard, is het festival officieel afgesloten. De modeshow liet zien hoe mode een verbinding kan zijn tussen mensen. In elke set kwamen de verhalen terug van telkens twee personen met een oorlogsverleden en koppelden ‘nieuwe Arnhemmers’ aan Arnhemmers.

100 mode evenementen tijdens FDFA

Met meer dan 100 verschillende evenementen op diverse locaties in Arnhem, zoals de internationale expositie State of Fashion, Cirque de la Liberté, de Arnhemse Stockdagen, Nacht van de Mode exposities in Rozet en een eigen hoofdlocatie in het voormalige V&D-gebouw was de lustrumeditie van FDFA een groot succes.

F&D een onvergetelijk hoogtepunt

Met de F&D, de FDFA-hoofdlocatie, is tijdens deze vijfde editie de focus op de Arnhemse ontwerper gelegd. Arnhemse labels als Wintervacht, RYN Inspired, the People of the Labyrinths, Hul le Kes en Mirte Engelhard waren te vinden met een pop-up shop in de voormalige V&D. Samen met Ontwerp Platform Arnhem kregen een groot aantal jonge Arnhemse mode en productontwerpers een plek om hun waar te verkopen. Zo waren onder andere MAISON the FAUX, Peet Dullaert en Elsien Gringhuis voor het eerst voor particulieren verkrijgbaar in Arnhem. Daarnaast trokken de verschillende tijdelijke evenementen telkens nieuwe bezoekers naar de hoofdlocatie. Zo waren er gedurende FDFA  op de eerste verdieping verschillende exposities te vinden van Rijn IJssel studenten, werden er modeshows georganiseerd door Rijn IJssel en de Modevakopleiding HJS en vonden er lezingen plaats van onder andere Awearness Fair Fashion. De hoofdlocatie werd goed bezocht. Het openingsweekend van FDFA trok circa 3500 bezoekers naar F&D, in de gehele periode trok F&D ruim 15.000 bezoekers.

Mode feestje blijft nog even….

Na de afsluiting van FDFA is het nog niet gedaan met de mode in Arnhem. De expositie ‘Searching for the new luxury’ van State of Fashion is nog te bezoeken tot en met 22 juli. Reflags, de verschillende mode-exposities bij Rozet, Odilon Redon in Kröller Mülller en de overzichtstentoonstelling van Collectie Arnhem bij Dudok zijn nog tot medio augustus te zien

Reacties

Reacties

Continue Reading
Advertisement

Populair